mám problém, no trošku víc problémů. Nedávno jsem pořídil feldu s plynem s nalítanými 250tis za rozumný peníz. Největší problém u auta mám špatné starty na benzin. Musím dlouho točit a přidávat plyn než naskočí. Například u fandy 1.3 BMM 40kW naskočí po chvilce bez přidávání plynu.
Když už teda motor po trápení startéru naskočí tak neudrží volnoběžné otáčky. Tedy si musím pohrávat s plynem a počkat až se přepne na plyn, potom vše ok. Od poslechu se mi zdá že jsou nastaveny přílis malé otáčky volnoběhu. Bohužel zatím nemám možnost kontroly felda je bez otáčkoměru a nedaří se mi najít konektor diagnostiky. Z fanouše sem zvyklý na straně řidiče za nádobkou s uhlím.
Co mě napadají za závady, tak klapka možná i vstřikovač. Další problém ,který může na to působit je problém s čidlem nebo budíkem teploty. Ukazuje 110 přitom se nezdá, že by motor byl přehřátý. Na hadicích chvilku ruku udržím, předpokládám, že kdyby bylo 110°jak ukazuje tak tu ruku tam neudržím. Ani po otevření (bezpečném otevřením) expanzní nádobky se nehrne pára proudem jako kdyby byl motor přehřátý. A potom vůbec celá elektrika v autě se mi zdá velmi "srandovní". Při zapnutí obrysovek svítí i levá potkávací. Na přístrojovce nesvítí žádná kontrolka. Osvětlení přístrojovky je taky pochroumané nesvítí osvětlení rychloměru. Ale to jsem odbočil, možná to má nasvědomí hallův snímač, lambda, nebo pochroumaná elektrika, fakt netuším.
Hlavním dotazem je:
Je možná chyba v klapce, vstřikovači, měření teploty?
Je možná případná výměna klapky se vstřikovačem z fanouše 1.3BMM 40kW do 1.3BMM 50kW feldy ?
Kde se nalézá 5-PIN OBD konektor (u fanouše vím, ale u feldy nemůžu najít, u pojistkovky nic co by se podobalo OBD, akorát pixla s nějakými šváby co řídí plyn) ?
Děkuji za vaše reakce, rady, tipy a mnoho šťastných km