Ultrazvuková čidla
-
boudis
Ultrazvuková čidla
Zdravím! Mám problém s tím, že mi z ničeho nic začal blbnout alarm laserline. Pokaždé, když auto zamknu, začne houkat. Ale když vypnu vnitřní prostor, tak je vše v pořádku. Tudíž jsou zřejmě v háji ty ultrazvukový čidla. Nemáte s tím někdo nějaké zkušenosti??
-
hostel
Re: ultrazvuková čidla
čidla mohou být v pořádku, závada může být ve vyhodnocovací části ultrazvuku alarmu - trvale sepnutý aktivační prvek (u většiny alarmů tranzistor)
- Atnarfus
- Kontaktovat uživatele:
Když by jsi potřeboval, tak čidla i tu jednotku k nim mám. Je to sice ještě v autě, jenom jsem vymontoval samotný alarm, ale snad by to nebyl problém vyndat.
- Drahoš
- Kontaktovat uživatele:
Měl jsem stejný problém a pomohlo mi ubrat citlivost čidel na potenciometru nad stropním světlem, jak mi zde radil Ivarek...boudis píše:Zdravím! Mám problém s tím, že mi z ničeho nic začal blbnout alarm laserline. Pokaždé, když auto zamknu, začne houkat. Ale když vypnu vnitřní prostor, tak je vše v pořádku. Tudíž jsou zřejmě v háji ty ultrazvukový čidla. Nemáte s tím někdo nějaké zkušenosti??
Bylo: Škoda Felicia 1.6 MPi http://www.feliciaklub.cz/forum_new/vie ... =16&t=2523
Je: Seat Leon cupra R 1.8T
-
boudis
Dobře, tak já zkusím nějak ubrat tu citlivost a kdyby to nepomohlo, tak se určitě ozvu a zkusil bych vyměnit ta čidla! Zatím díky!
-
nahodnykolemjdouci
Vyjmout přední stropní svítilnu. Nastavit citlivost ultrazvukového snímače otáčením seřizovacího kolíku.
1 -Zásuvka pro ultrazvukové čidlo -bílá zástrčka označení "R"
2 -Zásuvka pro ultrazvukové čidlo -červená zástrčka označení "T"
1 -Zásuvka pro ultrazvukové čidlo -bílá zástrčka označení "R"
2 -Zásuvka pro ultrazvukové čidlo -červená zástrčka označení "T"
-
boudis
Ahoj! Takže jsem zkusil ubrat tu citlivost a stále to houkalo. Tak jsem zkoušel postupně vypínat čidla. Nejprve jedno a poté i druhé. A zjistil jsem, že když mám odpojený čidlo u spolujezdce, tak to nehouká, takže je zřejmě v háji.
Ty "Atnarfusi" jsi mi nabízel, že ta čidla máš. Platí to stále? Zkusil bych ho vyměnit. V nejhorším případě to jedno nechám odpojené.
Ty "Atnarfusi" jsi mi nabízel, že ta čidla máš. Platí to stále? Zkusil bych ho vyměnit. V nejhorším případě to jedno nechám odpojené.
- Atnarfus
- Kontaktovat uživatele:
Jo mám to v autě. Alarm jsem vymontoval, protože jsem k tomu neměl klíčenky. Kupovat novou a doufat, že to funguje se mi nechtělo. Koupil jsem nový kompletní dálkový centrál a připojil ho na dráty místo alarmu.
Čidla jsem zatím nevyndaval, ale jestli je chceš, tak je vymontuju. Jestli to teda neni nějaká pakárna. S tou škatulí, do které jsou čidla zapojená jsem se zatím ještě nepotkal. Jestli je to někde za palubkou, tak ta se mi rozebírat nebude chtít.
Čidla jsem zatím nevyndaval, ale jestli je chceš, tak je vymontuju. Jestli to teda neni nějaká pakárna. S tou škatulí, do které jsou čidla zapojená jsem se zatím ještě nepotkal. Jestli je to někde za palubkou, tak ta se mi rozebírat nebude chtít.
- Ivarek
- _________________

- Kontaktovat uživatele:
Ta krabička je pod stropním světýlkem.
- Atnarfus
- Kontaktovat uživatele:
V neděli tam mrknu. Jestli je tam a kabely jsou vedené stropem, tak to bude pohoda. Podle manuálu k alarmu jsou ale kabel od čidla vedený A sloupkem dolu a škatule je namalovaná někde za palubkou.
Když jsem přidával zpožďovač vnitřního osvětlení, tak jsem si tam nad lampičkou ničeho nevšimnul.
Když jsem přidával zpožďovač vnitřního osvětlení, tak jsem si tam nad lampičkou ničeho nevšimnul.
- Ivarek
- _________________

- Kontaktovat uživatele:
Nevím,já mám origo Laserline,a čidla mám tažený pod světýlko pod slunečníma clonama a A sloupkem vedou dráty (+,- a signál) od tý krabičky do alarmu.
Ale je možný že to máš jinak,musíš to zkouknout.
Ale je možný že to máš jinak,musíš to zkouknout.
V tom mozku ultrazvuků - "krabici" pod stropním světlem prý odhází nějakej krystal (možná 40mhz),nevím,nejsem dráteník.
Já sám jsem měl stejnou závadu,kterou jsem nevyřešil. Krabici jsem odpojil. Neměl jsem na to dál nervovou soustavu to řešit.
Cena tý nový krabice byla asi 1100,-Kč , originální díl škoda.
Já sám jsem měl stejnou závadu,kterou jsem nevyřešil. Krabici jsem odpojil. Neměl jsem na to dál nervovou soustavu to řešit.
Úpravy řídících jednotek motorů Felicia
Ex. Felda http://www.youtube.com/watch?v=b5al6XngGWo Kejzi dík!
VW Sharan TDI : "Dospělé auto pro dospělého člověka".
http://www.youtube.com/watch?v=CkJzc2D2 ... re=related
Nemám rád SZ...
Nemám rád SZ...
Jo a číslo originálního dílu tý "krabice" : 6U0 949 256
Doufám,že se nepletu.
Doufám,že se nepletu.
Úpravy řídících jednotek motorů Felicia
Nemám rád SZ...
Nemám rád SZ...
-
Návštěvník
Jestli máš Metasystem, tak to ani nehledej, ultrazvuk je součástí alarmu. Připojení je přes tuhle kabeláž,Atnarfus píše:V neděli tam mrknu. Jestli je tam a kabely jsou vedené stropem, tak to bude pohoda. Podle manuálu k alarmu jsou ale kabel od čidla vedený A sloupkem dolu a škatule je namalovaná někde za palubkou.
http://img215.imageshack.us/img215/9113/dscn0977ez8.jpg
ty dva malé konektory (červený a černý) jsou od ultrazvukových čidel, širší je na LEDku + anténa.
-
nojmis - FK
přesně tak, "ujede" krystal na frekvenci o kousek jinám a hned je kmitořet pro porovnání frekvence zvuku jiná. Pro dráteníky, lze jednoduchou výměnou krystal vyměnit. Je běžnou součástkou ke koupiDedla píše:V tom mozku ultrazvuků - "krabici" pod stropním světlem prý odhází nějakej krystal (možná 40mhz),nevím,nejsem dráteník.
- Ivarek
- _________________

- Kontaktovat uživatele:
Jo jasan,souhlas.Já si nějak vydedukoval že je řeč o Laserline.Návštěvník píše:Jestli máš Metasystem, tak to ani nehledej, ultrazvuk je součástí alarmu. Připojení je přes tuhle kabeláž,
http://img215.imageshack.us/img215/9113/dscn0977ez8.jpg
ty dva malé konektory (červený a černý) jsou od ultrazvukových čidel, širší je na LEDku + anténa.
-
host
Pokud máš v autě Laserline a elektroniku za světlem, tak tam flákni tohle:
http://www.levnealarmy.cz/eshop/autoala ... l-100.html
http://www.levnealarmy.cz/eshop/autoala ... l-100.html
-
nojmis - FK
a nebo odolnější varianta od jablotronu, mikrovlné čidlo. mikrovlny nabízejí i jiné firmy
- Ivarek
- _________________

- Kontaktovat uživatele:
Za ty peníze bych to vyškub taky.Dedla píše:V tom mozku ultrazvuků - "krabici" pod stropním světlem prý odhází nějakej krystal (možná 40mhz),nevím,nejsem dráteník.
-
boudis
Atnarfusi, až na to opravdu kdyžtak o víkendu mrkneš a podařilo by se ti to vymontovat, tak se určitě ozvi a mohli bychom se kdyžtak nějak domluvit! Dej vědět na mail michalbouda@volny.cz
Zatím to čidlo mám dva dny odpojené a je klid, takže by to mělo být tím.
Zatím to čidlo mám dva dny odpojené a je klid, takže by to mělo být tím.
- Atnarfus
- Kontaktovat uživatele:
Čidla jsou venku. Napsal jsem ti mejl.
-
HynekTomas
Autoalarm (originál felda Magic)
Mám Feldu 1.3MPI MAGIC Potřeboval bych radu. S tímhle alarmem mám veliké problémy. Když zamknu auto dálkovím ovládáním tak se auto normálně zamkne a pohoda. Jenže to každou chvíli houká a vůbec netuším co tomu je. Mám teda spadeno na ultrazvuky, ale nevím jak se to bude chovat po odpojení a jestli by to nedělalo neplechu. Prozatím jsem vypnul alarm a auto zamikám klíčkem, ale už mě to štve... Dík za každou radu
- emilio52
- _________________

- Kontaktovat uživatele:
Re: Autoalarm (originál felda Magic)
Měl jsem pododný problém ale jen jeden den zamknu a jdu od auta ujdu asi 20 m a už to houkalo tak jsem zavřel všechny okna zamknu a zas po 20 m to začlo Pak jsem si všim že nemám dovřený pravý dveře
.Ale to se tě asi netýka jen zkontroluj všechny spínače ve dveřích a vše so odebírá proud .Jsem laik ale snad se ozve někdo kdo tomu rozumí víc
.
Každé ráno, když vstanu, prohlédnu si seznam 50 nejbohatších lidí na světě. Když na něm nejsem, jdu do práce moje felda

-
Michal
- Kontaktovat uživatele:
Podle blikání kontrolky po odemčení zjistíš, které čidlo poplach způsobilo. Vysvětlení v návodu na felicii 98+
-
Návštěvník
měl sem stejnej problem samo to začalo houkat tak ty čidla normálně na dálkáči vypínam a od tý doby je to v poho
Dělalo mi to samé,mám známého v servisu ten říkal že odchází řídící jednotka u čidel nová stojí 1100Kč,tak jsem to odpojil (vytáhnul jsem konektor od řídící jednotky za stropním světlem) a od té doby pohoda.
-
HynekTomas
Tak jsem ještě dneska na netu našel kompletní návod podle seriového čísla alarmu, a píše se tam o nastavení ultrazvukových čidel a jejich citlivosti. Ale vůbec nevím kde ten trimr na seřízení hledat. A navíc v návodu je samoaktivace, která mi nejde vypnout, ale nevím jestli to s tím nemá souvislost.
- emilio52
- _________________

- Kontaktovat uživatele:
Každé ráno, když vstanu, prohlédnu si seznam 50 nejbohatších lidí na světě. Když na něm nejsem, jdu do práce moje felda

-
Peca - FK
jak nastavit Ultrazvukové snímače
Zdravim mam origo alarm na felině a mam tam i roigo ty ultrazvukové čidla vevnitř ale tak po zamčení tak zhruba za 2 hodiny to začne hůkat a vždy mě dioda zabliká v autě tolikrat že vyluštim že je to těma čidlama spuštěné ,ale okna mám všechny zavřené
.
- Ivarek
- _________________

- Kontaktovat uživatele:
Re: jak nastavit Ultrazvukové snímače
Čidla musí být nařízena zhruba na střed okna pátých dveří a nesmí mít nic v cestě...opěrky atd.Jedno čidlo vysílá a druhý přijímá (odraz z toho okna).Na některých ultrazvukách tedy spíš na jejich řj je možnost štelovat citlivost (pick-up ma jinou než např dodávka či minibus).
nojo ale jakej je to alarm? Meta nebo Laserline?
u každýho se to nastavuje jinde a jinak ale akorát si nejsem jistej jestli na Meta se dá vůbec nějak nastavit citlivost
u každýho se to nastavuje jinde a jinak ale akorát si nejsem jistej jestli na Meta se dá vůbec nějak nastavit citlivost
- Drahoš
- Kontaktovat uživatele:
Já mam taky origo alarm a citlivost čidel jsem nastavoval pod stropním světlem...
Bylo: Škoda Felicia 1.6 MPi http://www.feliciaklub.cz/forum_new/vie ... =16&t=2523
protože máš Laserline a ten má čidla tam u zrcátka
Meta je má nahoře u A sloupku a jsou napojený přímo do kompaktu řj se sirénou
Meta je má nahoře u A sloupku a jsou napojený přímo do kompaktu řj se sirénou
- emilio52
- _________________

- Kontaktovat uživatele:

-
Peca - FK
já mam Meta ,ale nevím kde je ten potenciometr kterým to mám nastavit 
na řj alarmu je u svorkovnic pod tou krytkou otvoz pro nastavení citlivosti šroubovákem viz manuál
-
Peca - FK
známej má Laseline ,tam se to nastavuje jak? uplně stejně?(ty ultrazvuky myslim jenom)
na laserline ti sem dal návod Emilio
-
Peca - FK
n oto ano ale nedočetl sem se kde je na něm ten potenciometr jestli jak na Meta nebo někde jinde tam je jen že ho nastavit doprostřed.
pak asi neumíš číst nebo jsi maličko natvrdlý protože je tu napsaný že laserline má čidla u zrcátka a meta na A sloupku a když se tu napsalo že meta se nastavuje na jednotce v motoru a další napsal že je nastavuje pod stropním světlem tak asi kde nastavíš ultrazvuky na laserline? 
-
Peca - FK
-
jirkat. - FK
Řídicí jednotka ultrazvuku
Čaute borci potřeboval bych poradit na té jednotce ultrazvuku co je schovaný pod stropním světle(Je to Laserline 989) jak jsou zapojeny dráty stačila by mi fotka díky
Naposledy upravil(a) Jura_Favorit dne stř 01. čer 2011 11:41:30, celkem upraveno 1 x.
Důvod: Sloučeno - viz. bod č. 3 Pravidel pro vkládání příspěvků!
Důvod: Sloučeno - viz. bod č. 3 Pravidel pro vkládání příspěvků!