Vymena komplet podvozku
-
smazany clen - FK
Vymena komplet podvozku
Setrim na kompletni renovaci podvozku co vsechno se opotrebovava a ma vliv na hlucnost/jizdu??
chci menit tlumice, cepy, horni ulozeni..jeste neco byste mi poradili co se vypalti vymenit kdyz uz to budu delat?
jinak jaky teda tlumice??
btw.: HP si nechte chci je hlavne pro pohodlnou jizdu nejsem zavodnik a nikdy ve felicii ani nebudu...
btw2.: nalítano mam 140 000 - vse tovarni - tokze co uz bude pravdepodobne asi v p*deli?? ze by t ojelo blbe zatim nepocituju sice ale treba uz sem zvykly ...
chci menit tlumice, cepy, horni ulozeni..jeste neco byste mi poradili co se vypalti vymenit kdyz uz to budu delat?
jinak jaky teda tlumice??
btw.: HP si nechte chci je hlavne pro pohodlnou jizdu nejsem zavodnik a nikdy ve felicii ani nebudu...
btw2.: nalítano mam 140 000 - vse tovarni - tokze co uz bude pravdepodobne asi v p*deli?? ze by t ojelo blbe zatim nepocituju sice ale treba uz sem zvykly ...
- Vici
- Kontaktovat uživatele:
Re: Vymena komplet podvozku
HP jsou to nejlepsi pro pohodlnou jizdu
. a pokud mas abs tak jsou nutnost
O1 Combi ASZ 204PS/461Nm, Galaxy AUY 149PS/368Nm, Sharan AUY 4motion série, Favorit Silver Line 50kW
-
smazany clen - FK
Obávám se, že kromě HP ti tu nikdo moc neporadí...v jiném vlákně jsem otázku pohodlných tlumičů nadhodil, ale nic z toho nakonec nebylo...takže pro nás nezávodníky je asi nejlepší volba origo Ateso...
-
luke.bean - FK
víš,ono HP není jen o závodění.. kdysi jeden člověk prohlásil,že nastavení tlumičů a pružin na felicii je špatný od tý doby,kdy čekalo ve škoda auto v regále na namontování do nového auta.. to auto se dostane na nějakou úrveň podvozkem a na komfortu neutrpí... spousta aut z doby feldy má "tvrdší" podvozek i než je HP..
nemá cenu to někomu nutit,říkám to jen pro upřesnění situace
a teď k výměně věcí na podvozku..
přední náprava: kompletní horní uložení tlumičů,čepy řízení a na ramenou a silentbloky v ramenou a samozřejmě šrouby a matky nový (čep na rameni-šroub+matka , čep řízení - matka a spodní uložení tlumiče šroub s matkou..)
zadní náprava je držák na věky,tam bych možná koupil pro klid v duši horní uložení tlumičů,ale asi mu nic nebude
a pak jestli chceš věci který jsou hlučný,tak vyměnit ložiska ve všech kolech a buď zrepásnout poloosy nebo dát nový
nemá cenu to někomu nutit,říkám to jen pro upřesnění situace
a teď k výměně věcí na podvozku..
přední náprava: kompletní horní uložení tlumičů,čepy řízení a na ramenou a silentbloky v ramenou a samozřejmě šrouby a matky nový (čep na rameni-šroub+matka , čep řízení - matka a spodní uložení tlumiče šroub s matkou..)
zadní náprava je držák na věky,tam bych možná koupil pro klid v duši horní uložení tlumičů,ale asi mu nic nebude
a pak jestli chceš věci který jsou hlučný,tak vyměnit ložiska ve všech kolech a buď zrepásnout poloosy nebo dát nový
-
smazany clen - FK
luke.bean: diky
presne takovou odpoved jsem chtel
jinac HP teda jsou pohodlnejsi?? mi jde hlavne o ot at treba kdyz jedu na dlazdicich tak at v aute neskacu jako ja traktoru
jinak na kolik by to odhadem vyslo?? djeme tomu zatim kdyz koupim seriove tlumice Ateso (dily + prace) at vim co od toho cekat
jinac HP teda jsou pohodlnejsi?? mi jde hlavne o ot at treba kdyz jedu na dlazdicich tak at v aute neskacu jako ja traktoru
-
smazany clen - FK
bylo by mozny se nekdy domluvit stim ze bych prijel do roznova?? byl bys ochoten to udelat?? chci nekoho u kohom mam aspon nejakou znamku kvlaitiy a tim ze tady chodis nakou snad masVici píše:HP jsou to nejlepsi pro pohodlnou jizdu. a pokud mas abs tak jsou nutnost
-
luke.bean - FK
neříkám že jsou pohodlnější,ale příjemnější a to že ti na kostkách vypadají zuby opravdu nehrozí.. ale chtělo by to,aby tě opravdu někdo svezl viděl by jsi sám.
další plus mají HP v tom,že když je máš na věky a výrobce uvádí při normální stylu jízdy životnost 70tis km.. pak v klidu za pár korun repas a jsou jak nový. sakra,už to zase vypadá že do toho někoho nutím
ceny si zjisti sám,protože co prodejna to rozíl,někam zavolej,nebo někde na webu. třeba na www.autodilykrc.cz , tam jsou ceny
další plus mají HP v tom,že když je máš na věky a výrobce uvádí při normální stylu jízdy životnost 70tis km.. pak v klidu za pár korun repas a jsou jak nový. sakra,už to zase vypadá že do toho někoho nutím
ceny si zjisti sám,protože co prodejna to rozíl,někam zavolej,nebo někde na webu. třeba na www.autodilykrc.cz , tam jsou ceny
-
bitmap - FK
Ateso nebrat!
Kdyz se davaly do Felicii v prvovyrobe, tak si mozna drzely jeste jakous, takous kvalitu, ale ted je to tragedie. Ja odjezdil do nefunkcniho stavu originalni tlumice behem roku a 35000km, a to nejezdim po zadnych tankodromech. Sice netekly, ale uz skoro netlumily a auto si delalo co chtelo.
Pokodrcal bych jeste chvili na origo podvozku a posetril na HP, protoze to je asi jedina volba, ktera vydrzi. Mam ted najeto 2000km na Bilsteinech a uz mi zacinaji pripadat, ze jsou rozbredle - co bych taky chtel za 700/ks
Kdyz se davaly do Felicii v prvovyrobe, tak si mozna drzely jeste jakous, takous kvalitu, ale ted je to tragedie. Ja odjezdil do nefunkcniho stavu originalni tlumice behem roku a 35000km, a to nejezdim po zadnych tankodromech. Sice netekly, ale uz skoro netlumily a auto si delalo co chtelo.
Pokodrcal bych jeste chvili na origo podvozku a posetril na HP, protoze to je asi jedina volba, ktera vydrzi. Mam ted najeto 2000km na Bilsteinech a uz mi zacinaji pripadat, ze jsou rozbredle - co bych taky chtel za 700/ks
- Pawlick
- Kontaktovat uživatele:
S těma Atesama se tady opět neshodneme. Já na ně zas nenechám dopustit
. Loni jsem měnil zadek po 95000km / 12 let, a jeste byly vcelku OK, tak ti za 10 let řeknu, jak vydržely 
Felicia 1.3 LXi BMM 50kW, http://pawlick.rajce.net-
bitmap - FK
Vzdyt rikam, ze puvodni co se davaly ve fabrice byly Ok, ale to co se ted prodava jako originalni dily je obycejnej shit.Pawlick píše:S těma Atesama se tady opět neshodneme. Já na ně zas nenechám dopustit. Loni jsem měnil zadek po 95000km / 12 let, a jeste byly vcelku OK, tak ti za 10 let řeknu, jak vydržely
EDIT: zadni mam taky puvodni jeste z fabriky a funguji perfektne, zatimco predni uz mam treti sadu. Originalni z fabriky jsem jezdil do minuleho roku asi 100,000km, pak jsem dal "originalni" Atesa, s temi to dopadlo jak jsem psal vyse, ted mam ty Bilsteiny a u tech ocekavam stejny prubeh jako u Ates, takze HP to jisti.
- Pawlick
- Kontaktovat uživatele:
Jasný, chápu, za pár let uvidíme, jak na tom budou 
Felicia 1.3 LXi BMM 50kW, http://pawlick.rajce.net-
Centauria - FK
Taky mám nový Atese, myslel jsem že dělám dobře , hodně lidi co myslím že se v tom vyznaj mi je doporučilo, no taky uvdím
Cent
Cent
- Atnarfus
- Kontaktovat uživatele:
Mám tam Atesa asi dva roky a 15k km.
Hned po montáži prostě euforie. Auto sedělo, přes díry se plavně přenášelo. Teď to sice neni takový hrůza jako než jsem je měnil, ale neni už to ono. Sice to na silnici sedí fut pěkně, ale už to přes díry tluče.
Hned po montáži prostě euforie. Auto sedělo, přes díry se plavně přenášelo. Teď to sice neni takový hrůza jako než jsem je měnil, ale neni už to ono. Sice to na silnici sedí fut pěkně, ale už to přes díry tluče.
- DJ.Mara
- Kontaktovat uživatele:
Kein: Mám v plánu udělat přesně to samý co ty. S tím rozdílem že určitě půjdu do HP, akorád nevím jestli tréningový nebo ty s těma modrejma pružinama. A taky chci nasadit stabilizátory, a pořádný brzdy. To zase bude pálka, doufám že mi dobře zaplatěj tu brigádu. 
Octavia I combi 1.9 TDi zatím 66Kw 
-
Centauria - FK
Když jsi měnil tlumiče, měnil jsi i ty gumové nesmysly?Atnarfus píše:Mám tam Atesa asi dva roky a 15k km.
-
smazany clen - FK
[quote="luke.bean"]
A na kolik přijde cca repase jednoho tlumiče? Taky po nich pokukuju a našel jsem jedny jetý.
A na kolik přijde cca repase jednoho tlumiče? Taky po nich pokukuju a našel jsem jedny jetý.