Než jsem měnil desky tak byla hodně šedá, špinavá...
Při zatlačování pístků jsem celkem dost brzdovky vylil a samozřejmě doplnil novou.
Piskajici brzdy
- Schimi
- Kontaktovat uživatele:
Re: Piskajici brzdy
Tipoval bych ucpaný vyrovnávací otvor mezi nádobkou a hlavním brzdovým válcem, nebo přirezlý pístek v hl. brzdovém válci.
1,6 sportline 1999
- Jura_Favorit
- Kontaktovat uživatele:
Nejčastěji to dělají pružinky vzadu u paken...
-
borlan - FK
Dal jsem nové kotouče a nižší řadu desky Ferodo. S pístkama jsem několikrát na volno zahýbal, lůžka desek vyčistil, desky jsou tam volně. Zpočátku jsem brzdil jen zlehka, šetřil to. Auto jede rovně. Asi po 80km byla jedna vynucená krátká krizovka, alespoň jsem se přesvědčil, že to fakt dobře brzdí - z 80kmh do nuly kvílení a smrad gum, auto krásně podrželo směr. Přesto mi od počátku jedno kolo víc hřálo - znovu otevřel a projel pístek, ale hřálo víc i nadále. Nyní po cca 500km už se teploty srovnaly, tak už to neřeším.
Teď to hlavní - když brzdy jen lechtám, nebo začínám zvolna brzdit, tak si písknou. Jak to došlápnu, tak klid po celé brzdění. To mi nikdy dřív nedělalo a vadí mi to. Překvapilo mne, že nové desky nemají žádný zářez a ani žádný náběh na krajích (minulé Kamoka uprostřed drážku - domnívám, že to je kontrola sjetí desek a desky mají na krajích náběh). Je to OK? A taky nemají po bocích tenký volný plech jako ty staré - neměl jsem snad ty plechy přendat na ty nové desky? Ale to je snad nesmysl...
Dík předem za reakce...
Teď to hlavní - když brzdy jen lechtám, nebo začínám zvolna brzdit, tak si písknou. Jak to došlápnu, tak klid po celé brzdění. To mi nikdy dřív nedělalo a vadí mi to. Překvapilo mne, že nové desky nemají žádný zářez a ani žádný náběh na krajích (minulé Kamoka uprostřed drážku - domnívám, že to je kontrola sjetí desek a desky mají na krajích náběh). Je to OK? A taky nemají po bocích tenký volný plech jako ty staré - neměl jsem snad ty plechy přendat na ty nové desky? Ale to je snad nesmysl...
Dík předem za reakce...
- Yetti98
- Kontaktovat uživatele:
borlan:
je to asi 2 měs. z5 co jsem čistil,myl a odmašťoval brzdy,na předkách strháva hrany a chvilku to dalo pokoj a začínaj popiskovat o5,zkrátka na to prdim, ale jinak 103457 tu dával radu strhnout hranu a pak udělat pilkou na železo tak cca 3-5mm drážky/šikmo/ tak to zkus a uvidíš
je to asi 2 měs. z5 co jsem čistil,myl a odmašťoval brzdy,na předkách strháva hrany a chvilku to dalo pokoj a začínaj popiskovat o5,zkrátka na to prdim, ale jinak 103457 tu dával radu strhnout hranu a pak udělat pilkou na železo tak cca 3-5mm drážky/šikmo/ tak to zkus a uvidíš
-
borlan - FK
Dík za tip, ale už bylo teď dost montování...dám jim ještě nějaký čas na rozmyšlenou...
Taky asi budu řešit zase něco jiné...nějak se to hrne...