Liší se nějak? (kromě tlačítek).

Mám taky první typ, ale jiná tlačítka (potisk). Mám auto 1,6 tuším z Vrchlabí a klima tam byla doděláváná ještě u prodejce. Jak bude čas, tak nafotím (Vici viděl). Krabici pod uhlíkovým filtrem však nemám jak ty do stříbrna, ale je to komplet černý plast jak ostatní plastové díly.103457 píše:Já mám v autě první typ klimatizace, t.zn., že mám tlačítko zapnutí klimy a vnitřní cirkulace v panelu ovládání topení, ale v motoru mám trochu jinou klimu, než vy, co jí máte z výroby. Přitom, ale mám auto, které bylo fabrickým, bylo vyrobeno pro vlastní potřebu škodovky, ale je z Vrchlabí a r.v. 97, je možné, že se montovaly dva druhy klimy?

ono mozna do nejakeho roku se montovalo bud neco co nedelala skodovka (spinace v rade se spianci mlhovek atd) a nebo to co mas ty - spinace v panylku topeni s tim ze to asi taky bylo dodavane nejakou externi firmou, ale mozna to brala i fabrika. a pak od nejake doby (ze by az nanove tvare?) zacla delat fabrika tu jednou "origo" klimu s velkym telesem topeni a tlacitkama v panelu atd.103457 píše:Já mám v autě první typ klimatizace, t.zn., že mám tlačítko zapnutí klimy a vnitřní cirkulace v panelu ovládání topení, ale v motoru mám trochu jinou klimu, než vy, co jí máte z výroby. Přitom, ale mám auto, které bylo fabrickým, bylo vyrobeno pro vlastní potřebu škodovky, ale je z Vrchlabí a r.v. 97, je možné, že se montovaly dva druhy klimy?
Ty otáčky na volnoběh zvedá i první varianta - když mě zlobilo LPG a chcípalo to na volnoběh, tak klima pomáhala držet otáčky. Otáčky to zvedalo o cca 200.rosta.felicia píše:druhý typ je origo fabrika mnohem povedenější a silnější je propojena s RJ takže při zapnutí klimy se zvednou volnoběžné otáčky na 1000ot/min aby kompresor dobře fungoval i při čekání v kolonách, automaticky si přichlazuje chladič větrákem dvěmi rychlostmi.