Palubní počítač TC-6 - funkce, montáž, zapojení a vše okolo
-
ferdamravenec
- Kontaktovat uživatele:
Re: Palubní počítač
máš právně sesazený snímač ?? tj jestli je správně a pořádně nasazenej ten třmínek
- Suri
- Kontaktovat uživatele:
Hoši , neviete niekto kde je ešte možné zohnať čidlo prietoku ? nemá prípadne niekto na výmenu MPi za BMM? ďakujem
- Maty
- __________________

- Kontaktovat uživatele:
Největším problémem všech informací je to, že je nikdo nechce HLEDAT !!!
Bylo ...Škoda Felicia GLXi 1.3Mpi 50kW r.v.1998 ... zelená .... Blíže --->ZDE<---
Bylo ...Citroën C5 Tourer 2.2HDi 125kw r.v. 2008 ... stříbrná
Je ... BMW F31 318d 105kw r.v. 2013 ... stříbrná
Bylo ...Škoda Felicia GLXi 1.3Mpi 50kW r.v.1998 ... zelená .... Blíže --->ZDE<---
- Suri
- Kontaktovat uživatele:
Maty - sorry niekde mi to vypadlo , apri nemá , nie som vul a toto je prvá vec kde som písal p. Třetinovi
-
Jenky - FK
Apri uz nema?Nebo momentalne nema?To uz by byl uplnej konec,kdyby dosli....
- Maty
- __________________

- Kontaktovat uživatele:
už jim jednou taky došli ... ale díky velkému zájmu jich zase několik vyrobili ... tak snad to tak znova udělaj 
- Suri
- Kontaktovat uživatele:
Jenky
Dobrý den,
to je trochu složitější:
z 1.6 MPI není problém, tam stačí jen nastavit správný typ motoru.
z BMM by se navíc musel vyměnit snímač průtoku, ale ty mi již, bohužel, došly.
S pozdravem
Třetina Pavel
písal som mu či budú tak uvidíme
Dobrý den,
to je trochu složitější:
z 1.6 MPI není problém, tam stačí jen nastavit správný typ motoru.
z BMM by se navíc musel vyměnit snímač průtoku, ale ty mi již, bohužel, došly.
S pozdravem
Třetina Pavel
písal som mu či budú tak uvidíme
-
Jenky - FK
A kdy si mu to psal,ja mu telefonoval predminulej tyden,ze bych chtel komlet kabelaz a cidla k palubaku,on mi rekl,abych mu poslal PC,ze ho zkontroluje a posle zpet s prislusenstvim,tak doufam,ze na me zbylo aspon posledni 
- Suri
- Kontaktovat uživatele:
pred 8 dňami som mu písal
možno celé kabeláže ešte komplet má , to som mu písal a zoberiem celú prinajhoršom
možno celé kabeláže ešte komplet má , to som mu písal a zoberiem celú prinajhoršom
-
DanoSK - FK
a kolko vychadza cela kabelaz k TC-6 na 1.6MPi aj so vsetkymi snimacmi u APRI? Ma to niekto zistene?
- Suri
- Kontaktovat uživatele:
Dano - okolo 30€ ale nemajú
-
Matalion - FK
co je to za drát???
Omlouvám se že zakládám nový topic, ale potřebuji poradit copak je to za drát??
je žlutý a vede od černého konektoru který je připojen do palubního pc je to pin 6 díky za pomoc
je žlutý a vede od černého konektoru který je připojen do palubního pc je to pin 6 díky za pomoc
Naposledy upravil(a) Návštěvník dne stř 06. črc 2011 9:52:35, celkem upraveno 1 x.
Důvod: sloučeno, viz pravidlo 3
Důvod: sloučeno, viz pravidlo 3
-
ferdamravenec
- Kontaktovat uživatele:
Re: co je to za drát???
že by to byl palivoměr ? ale jen v tom případě že je to pin 9 , já mám na pinu 6 kostru snímače rychlosti (hnědý)
-
lord_sef - FK
Re: Palubní počítač TC-6 - funkce, montáž, zapojení a vše ok
prosim pomuze me nekdo? palubak me vsechno ukazuje, jen neukazuje mnozstvi paliva v nadrzi... co tomu muze byt?
Palubní počítač je napojený na stejný drát od plováku v nádrži, jako palivoměr v přístrojové desce.
Jestli palivoměr ukazuje normálně, zkontroluj zapojení palubního počítače. Černý konektor, pin č. 9, žlutý drát, je napojený na žlutý drát na pinu č. 1 žluté svorkovnice přístrojovky.
Většinou je toto napojení provedeno prořezávací rychlospojkou, která je součástí balení TC-6. Tohle spojení je dost nespolehlivé a je lepší provést napojení přímo na pinu 1 žluté svorkovnice přístrojovky.
Jestli palivoměr ukazuje normálně, zkontroluj zapojení palubního počítače. Černý konektor, pin č. 9, žlutý drát, je napojený na žlutý drát na pinu č. 1 žluté svorkovnice přístrojovky.
Většinou je toto napojení provedeno prořezávací rychlospojkou, která je součástí balení TC-6. Tohle spojení je dost nespolehlivé a je lepší provést napojení přímo na pinu 1 žluté svorkovnice přístrojovky.
-
Jenky - FK
Dokazal ste se ted nekdo dovolat p.Třetinovi?Maila uz ani nezkousim,ale uz nejaky 3tydny tam ani nikdo nebere telefon....Mam u nej palubak uz 3 mesice a nic.Mel poslat zpet s kabelazi.
- emilio52
- _________________

- Kontaktovat uživatele:
Třeba má dovolenou nebo už je v důchodu.Neboj zatím se vždy ozval.
Každé ráno, když vstanu, prohlédnu si seznam 50 nejbohatších lidí na světě. Když na něm nejsem, jdu do práce moje felda

-
lord_sef - FK
v duchodu urcite neni, p. Tretina je mlady chlapik, do 40ti roku urcite, osobne jsem za nim v Apri byl, ale co jsem tak vytusil z jeho reci, tak apri na tom nebyla ruzove pred cca pulrokem ....
- radek.var
- Kontaktovat uživatele:
Nazdar,Jenky píše:Dokazal ste se ted nekdo dovolat p.Třetinovi?Maila uz ani nezkousim,ale uz nejaky 3tydny tam ani nikdo nebere telefon....Mam u nej palubak uz 3 mesice a nic.Mel poslat zpet s kabelazi.
já jsem byl s p. Třetinou v telefonickém kontaktu 30.8. bez problémů.
Předtím jsem mu posílal mail a odpověděl mi do týdne. Takže možná (snad) máš jen smůlu.
Jinak držím palce, ať se Ti to dořeší brzo
Never say never...
-
Jenky - FK
Takze po měsící sem se dovolal p.Třetinovi.Čidla pro 1,3MPi budou v průběhu Října,teď mě napadá,že sem se nezeptal,estli už si je začnou konečně účtovat,podle mě by vůbec nevadilo,kdyby si za něj třeba 200,- brali,lidem to hlavu neutrhne a jim by to trochu pomohlo.
- hromyblesky
- Bydliště: Region razovitý ,tam někdo primo uprostřed mesta Ostravy,bo je to tu fajne cyp.
- Kontaktovat uživatele:
nic ti nebrani mu ty dve kila poslat navic,,,, nebo i 2000 za ostatni
synku lampy tu pálí,,,, neony blikaj na cestu...
FAKJU BIČ
FAKJU BIČ
za vsim hledej pravidlo 7 a 15VAUXHALL píše:Me by zajimalo kde bys to chtel jeste snizovat,kdyz motor je 12cm nad zemi
-
Matuhsch
- Kontaktovat uživatele:
Je normální že když jsem dotankoval asi 5L do nádrže, tak palubák to vůbec nezaregistroval? Při dálším tankování normálka, mohlo to být tím malým množstvím?

- emilio52
- _________________

- Kontaktovat uživatele:
jo možný to je . ''Po dotankování se nový údaj o dojezdu zobrazí na displeji po 30 sekundách .V určitých případech může trvat ustálení nového údaje delší dobu ,např. při natankování maleho množství paliva .''
Převzato z návodu
Převzato z návodu
Každé ráno, když vstanu, prohlédnu si seznam 50 nejbohatších lidí na světě. Když na něm nejsem, jdu do práce moje felda

-
Jenky - FK
Dycky sem byl spis pro to,aby podminky byli pro vsechny stejny,ale tady v čechách sem s timhle nikdy nepochodil.hromyblesky píše:nic ti nebrani mu ty dve kila poslat navic,,,, nebo i 2000 za ostatni
-
fifo18 - FK
čús- chcel by som poadit. jeden mechanik mi montoval palubný pc všetko ide len mi neukazuje spotrebu ani dojazd, motor je nastaveny v palubnom pc na 1.3, kabeláž čo som kupoval tu na fóre bola plne funkčná aspoň čo mi napísal predavajúci. neviete kde môže byť problém? teplotu mi ukazuje, aj napätie baterky aj čas zapnutého zapaľovania. dodám ss čo mi tam všetko ukazuje
- 103457
- _________________

- Kontaktovat uživatele:
fifo18
těžko poradit, když de.facto nic nenapíšeš
Napsat, že ti PC montoval mechanik a že máš 1,3 a neukazuje ti spotřeba ani dojezd je naprosto nic neříkající. Pořád tu píšu když se ptám, dodám maximální množství informací a formuluju přesně. S tímto přístupem si di na poradu za tím tvým skoro "mechanikem" Co je to prosím tě za mechanika, když ti něco namontuje a neodzkouší funkčnost??
Stopro to je čidlem, ovšem kde je čidlo?? Jakej máš motor?? jakou máš kabeláž?? jakej máš pc??
zkoukni to tady, přečti si něco, pak koukni do auta, jestli to máš všechno správně zapojený a pak se ptej. Pokud tomu nerozumíš a nepoznáš, zda to máš správně zapojený a nastavený, tak se vůbec neptej a dej auto někomu, kdo tomu opravdu rozumí.
těžko poradit, když de.facto nic nenapíšeš
Stopro to je čidlem, ovšem kde je čidlo?? Jakej máš motor?? jakou máš kabeláž?? jakej máš pc??
-
fifo18 - FK
ospravedlňujem sa motor mám 1.3MPi, kabeláž som kupoval tu na fóre od uživateľa bigboss9999 bola na felde 1.6 bigboss-ovi verím že je funkčná. palubný pc som kupoval zvlášť netuším aký je keďže štítok je odlepený a neviem zistiť jeho pôvod či bmm alebo mpi
mechanik mi povedal že ono si to potom po nejakých prejdených km nastaví samo teda prepočíta
tu sú foto čo mi to všetko ukazuje.
http://imgupload.sk/viewer.php?file=955 ... 534371.jpg
http://imgupload.sk/viewer.php?file=541 ... 505253.jpg
http://imgupload.sk/viewer.php?file=287 ... 799177.jpg
http://imgupload.sk/viewer.php?file=925 ... 062678.jpg
http://imgupload.sk/viewer.php?file=211 ... 371249.jpg
http://imgupload.sk/viewer.php?file=651 ... 876475.jpg
http://imgupload.sk/viewer.php?file=001 ... 470712.jpg
ps: stav paliva mi teda ukazuje 7litrov len mi už dlhšie svieti kontrolka a keď dlhšie podržím tlačitko tak mi ukazuje aj dojazd a tam mám 90km, ďakujem za akúkoľvek radu.
/zapojené mám všetko dobre o to strach nemám, montoval už niekoľko ľudom palubák
mechanik mi povedal že ono si to potom po nejakých prejdených km nastaví samo teda prepočíta
tu sú foto čo mi to všetko ukazuje.
http://imgupload.sk/viewer.php?file=955 ... 534371.jpg
http://imgupload.sk/viewer.php?file=541 ... 505253.jpg
http://imgupload.sk/viewer.php?file=287 ... 799177.jpg
http://imgupload.sk/viewer.php?file=925 ... 062678.jpg
http://imgupload.sk/viewer.php?file=211 ... 371249.jpg
http://imgupload.sk/viewer.php?file=651 ... 876475.jpg
http://imgupload.sk/viewer.php?file=001 ... 470712.jpg
ps: stav paliva mi teda ukazuje 7litrov len mi už dlhšie svieti kontrolka a keď dlhšie podržím tlačitko tak mi ukazuje aj dojazd a tam mám 90km, ďakujem za akúkoľvek radu.
/zapojené mám všetko dobre o to strach nemám, montoval už niekoľko ľudom palubák
- 103457
- _________________

- Kontaktovat uživatele:
Tak teď tomu nerozumím, nejdřív si napsal, že ti neukazuje a podle fotek vidím, že ti ukazuje. Mám rozumět tomu, že ti to ukazuje 0,0 ikdyž auto jede? Je pravda, že po dotankování se PC chvíl adaptuje na novej stav paliva v nádrži a cca 1 minutu trvá než se ukáže nový stav a nový dojezd, ale aktuální a průměrná spotřeba musí ukazovat ihned po rozjetí vozidla.
Pokud ti to ukazuje stále jen 0,0, tak je špatně namontované čidlo na vstřiku.
Pokud ti to ukazuje stále jen 0,0, tak je špatně namontované čidlo na vstřiku.
-
fifo18 - FK
nevedel som prv čo to všetko ukazuje tak som sa potom opravil. áno po rozjetí vozidla stále ukazuje 0.0, pozriem sa nato ako to je namontované na tom vstreku, práve idem natankovať tak uvidím či sa tie hodnoty trošku zmenia.
-
fifo18 - FK
tak dojazd miesto 90km sa navýšil na 110km čo je nezmysel. netuším kde bude problém...
- 103457
- _________________

- Kontaktovat uživatele:
Dojezd se nemůže nijak změnit, když palubák nemá údaje o spotřebě. Když palubák neví, jakou máš průměrnou spotřebu, jak má spočítat dojezd? Údaje o spotřebě nemá, protože mu ho nedodáva čidlo. A teď musíš zjistit proč to čidlo nedává údaje palubáku.
1) špatná montáž
2) špatné čidlo (není na MPi)
3) rozbité čidlo
4) poškozený vodič čidla či konektor při montáži
5) vadný PC
1) špatná montáž
2) špatné čidlo (není na MPi)
3) rozbité čidlo
4) poškozený vodič čidla či konektor při montáži
5) vadný PC
-
fifo18 - FK
ale dojazd sa naozaj navýšil a stále keď jazdím sa navyšuje miesto 90km mám už 116. inak zistil som info palubnom pc je z feldy 1.6 r.v. 1996 glx jednobodové vstrekovanie (podľa majiteľa palubného pc nebol sním žiadny problém ukazovalo mu všetko bez problémov.. ostatné možné problémy idem zistiť
Naposledy upravil(a) Jura_Favorit dne ned 18. zář 2011 14:45:39, celkem upraveno 1 x.
Důvod: Odstraněna citace - viz. bod č. 4 Pravidel pro vkládání příspěvků!
Důvod: Odstraněna citace - viz. bod č. 4 Pravidel pro vkládání příspěvků!
-
keenworth - FK
Zdravím, nemáte někdo problém s odesíláním mailů panu Třetinovi na servis@apri.cz ? Dvakrát jsem posílal mail, protože potřebuju vyměnit kabeláž k PC z Bmm do Mpi a dvakrát mi přišel mail zpátky, že nelze odeslat.
-
lord_sef - FK
nevim, ale nekde tady na foru kdosi psal, ze p. Tretina uz delsi dobu neodpovida na mejly, telefony nebere... pry ani nove kabelaze nemaji tak nevim jak to tam je...
-
Jenky - FK
Neposilal bych,volal bych,p.Třetina odpovídá stejně s velkým zpožděním.Kabeláže jsou.
-
fifo18 - FK
tiež mi prišlo že mail nebol doručený, skúsim mu dnes zavolať.
- emilio52
- _________________

- Kontaktovat uživatele:
Ještě bych zkusil jestli máš někoho známého v okolí kdo má palubák tak je prohodit ,tím se vyloučí chyba na PC nebo v kabeláži.

-
keenworth - FK
Hele s tím mailem. Sice mi to 2x napsalo, že nedošel, ale dnes mi pan Třetina odepsal. Odpověděl do 2 dnů a řekl mi, že kabeláže na MPi zatím nejsou, až se vyrobí, dá vědět.
-
Dominique - FK
Chalani takže zatiaľ hovoríte že celé kabeláže nie sú.Čidla prietoku budú behom oktobra (Října)?Mohli by ste dať vedeť keby vám p.Třetina dal nejaké informácie?
Diky
Diky
-
Jenky - FK
Mě kabeláž na MPi přišla v Pondělí....nechápu.
-
acheron21 - FK
Ahoj,
nedavno som zohnal TC-6P.To ze je to P som zistil az potom lebo stitok bol odlepeny.
Mam s nim dake problemy.Nemam este cidlo na bmm takze to ze neukazuje spotreby je jasne,ale neukazuje ani
teplotu.Sudim ze je tepl.cidlo KO.
Dalsia vec je ze ma rychlomer,ale ked stojim ukazuje hluposti napr. 8...15...20..11 ale ked uz auto ide tak ukazuje presne.
Neviete preco to?
A posledna vec: funkcie dojazd,doba jazdy,vonk.teplota a niektore aj na 2.urovni nezobrazuje cele,alebo su viditelne len minimalne.Myslim ze
displej je ok,lebo na miestach cislic v jednej funkcii ukaze hodnotu a v inej funkcii na tom istom mieste uz nie.
Skusim dake foto.
Dakujem za rady.
foto : http://www.upnito.sk/imggal.php?viewGal ... ecaf5aaf49
foto 3: celkova spotreba
foto 4: doba jazdy
foto 5: vonkajsia teplota
nedavno som zohnal TC-6P.To ze je to P som zistil az potom lebo stitok bol odlepeny.
Mam s nim dake problemy.Nemam este cidlo na bmm takze to ze neukazuje spotreby je jasne,ale neukazuje ani
teplotu.Sudim ze je tepl.cidlo KO.
Dalsia vec je ze ma rychlomer,ale ked stojim ukazuje hluposti napr. 8...15...20..11 ale ked uz auto ide tak ukazuje presne.
Neviete preco to?
A posledna vec: funkcie dojazd,doba jazdy,vonk.teplota a niektore aj na 2.urovni nezobrazuje cele,alebo su viditelne len minimalne.Myslim ze
displej je ok,lebo na miestach cislic v jednej funkcii ukaze hodnotu a v inej funkcii na tom istom mieste uz nie.
Skusim dake foto.
Dakujem za rady.
foto : http://www.upnito.sk/imggal.php?viewGal ... ecaf5aaf49
foto 3: celkova spotreba
foto 4: doba jazdy
foto 5: vonkajsia teplota
-
Dominique - FK
Jenky koľko si na kabeláž čakal respektíve kedy si ju objednával?Komunikácia s Apri prebiehlala cez mail?
-
ferdamravenec
- Kontaktovat uživatele:
někdy dřívese někdo ptal kam dát čidlo vnitřní teploty (pouze u starších PC6) , jelikož jsem taky nevěděl kam , umístil jsem ho pod plasty kolem volantové tyče / přepínačům LUCAS
-
lacostino - FK
neviete ci je uz k dispozicii kabelaz cidlami z apri?
- emilio52
- _________________

- Kontaktovat uživatele:
Jak snadné .
Technická podpora:
Pavel Třetina
Telefon: +420 571 661 024
Email: servis@apri.cz

-
DanoSK - FK
Dobry den, podarilo sa mi zohnat TC-6P, ale pre BMM. Ja mam 1.6MPi. Staci mi vymenit iba to cidlo prietoku na prvom vstreku? Pripadne este nieco musim menit? Dakujem za rychlu odpoved vsetkym. Totizto v stredu pojdem smerom do Pardubic, a to cez Rožnov p. Radhoštěm, tak by som hned skocil do APRI a skusil kupit potrebne veci.
-
fifo18 - FK
pan tretina este nema vyrobene cidla pre motory MPi
-
keenworth - FK
Taky čekám na čidla MPi... kdyby někdo potřeboval na BMM a měl kabeláž z MPi, tak by jsme je mohli prohodit... to jde ne?
- Maty
- __________________

- Kontaktovat uživatele:
Dneska mě přišlo e-mailem tohle :

Tudíš bych tipoval, že Apri opět vyrobilo nějaký čidlaDobrý den,
máme vyrobeny snímače průtoku MPI. Ozvěte se, pokud máte stále zájem.
Do e-mailu mi napište:
1) adresu
2) co konkrétně potřebujete - snímač (zdarma) nebo kabeláž (854 Kč + 130 Kč expediční náklady)
3) pokud chcete kabeláž, tak mi připište telefonní kontakt (je to pro PPL)
4) pokud jsme domlouvali něco nad rámec snímače či kabeláže, připište mi to, ať nemusím dohledávat celou korespondenci.
S pozdravem
Třetina Pavel
APRI s.r.o.
Ostravská 2343
Rožnov p. R.
756 61