Syčící tlumič

burningsoul - FK

Syčící tlumič

Příspěvek od burningsoul - FK »

Mám problém s přední částí vozu, když přejedu přes nějakou nerovnost (třeba záplata na silnici), tak to auto vrzne jakoby od tlumičů. Zkoušel jsem je stlačením u kola a jeden tlumič jako by vytlačoval vzduch, kdežto druhý to nedělá.Když to parkrát takhle zmáčknu, tak to na chvíli přestane a pk se to objeví znova. Takže si myslím, že čepy to asi nebudou. díky za help
00Inferno00
Kontaktovat uživatele:

Re: Vzduch sající tlumič?

Příspěvek od 00Inferno00 »

A neslyšíš přepopuštění oleje? Jak si přišel na to, že je to vzduch?
Vici píše:...ARL je král mezi TDI na platformě G4...
VW Golf IV 1.9TDI PD ARL 192PS 401Nm powered by TDIfun, EGR-off, TT puky, Strongflex dogbone
VW Passat Variant B8 2.0TDI Dynaudio
103457
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od 103457 »

Roznodně to není vzduch, buď to dělají ventilky v tlumiči propouštějící olej nebo silentbloky ramen.
burningsoul - FK

no, domnívám se, že to je vzduch. syčí to jako plyn, ne jaklo kapalina. a druhej tlumič to nedělá tyhle zvuky.
103457
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od 103457 »

Vzduch to nemůže být, jelikož je v tlumiči plyn + olej. Pokud by se ti do tlumiče dostával vzduch, tak by se ti logicky musel dostávat ven olej a to by jsi určitě viděl. :shock:
Pokud ti to vadí, tak kup jiný tlumiče, vždyť je to otázka pár korun.
Jura_Favorit
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Jura_Favorit »

Syčí? To bude had! Že by zmije, sviňa jedna? :rambo:
Škoda Favorit 1.3 MPi (136 GLXi) MOTOR EXCEL - profil, rajče.net
Škoda Favorit Pick-up 135 LX
Škoda Favorit 135 L
Škoda Octavia combi 1.9 TDI elegance
Škoda Superb combi 2.0 TDI 4x4 SCOUT - daily car
Honza_t
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Honza_t »

103457: No on tam nějakej plyn je (olej je tam samozřejmě taky). Musí, jinak by nešel zatlačit - pístnice má taky nějakej objem.

Tlumiče občas bývají slyšet, ničemu to nevadí.
burningsoul - FK

ok, to sem chtěl slyšet, nechci, aby mi nějkde upad tlumič. kvůli zmiji ho měnit nebudu
103457
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od 103457 »

Plyn je u tlumičů a i přesto je nad hladinou oleje, přes ventilky nechodí. Dle mně je naprostá hloupost, aby funkční tlumič syčel průchodem vzduchu. Může to být pouze ventilek při průchodu oleje.
00Inferno00
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od 00Inferno00 »

má pravdu předsedo, syčí tam olej při procházení přes ventilky.
Vici píše:...ARL je král mezi TDI na platformě G4...
VW Golf IV 1.9TDI PD ARL 192PS 401Nm powered by TDIfun, EGR-off, TT puky, Strongflex dogbone
VW Passat Variant B8 2.0TDI Dynaudio
Honza_t
Kontaktovat uživatele:

Re: Syčící tlumič

Příspěvek od Honza_t »

103457: Já neřekl že to syčení je vzduch, já jen řekl že plyn tam je ;) Učili jsme se, že ať se tlumiči říká kapalinový, nebo plynokapalinový, vždy je plynokapalinový. Jednoduše, plyn tam musí bejt, bez něj to nejde (jak už jsem říkal, zasouvaná pístnice zmenší objem, to by tlumič nešel stlačit). Pak záleží akorát na konstrukci, jestli je mezi kapalinou a plynem přepážka nebo ne. Plní se určitými plyny, aby olej nepěnil (když tam není přepážka).
Dělají to i HP po repasi, staré i nové sériové tlumiče, a na všech autech. Ne všechny, ale je to hodně často.
MARWiN
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od MARWiN »

syci vsechny...deje se to hlavne kdyz se rychle zatlaci pistnice treba kdyz sjizdis z retarderu a je to skutecne ten olej co se prepousti ventilem
Marty_pv - FK

Příspěvek od Marty_pv - FK »

Honza_t: Tlumící efekt není dosažený stlačováním plynu ale tím že se přes otvory v pístu přepouští kapalina a tím je brzděna (přeměna kinetické energie na teplo), ten plyn je tam jenom jako přidaný komfort (buď je u jednoplášťového tlumiče pod plovoucím pístem nebo u dvouplášťového mezi vnitřním a vnějším pláštěm)
Tohle vás fakt učili ve škole?

jednoplášťový plynokapalinový (plyn je to modré pod plovoucím pístem)
Obrázek

dvouplášťový kapalinový tlumič (bílé mezi plášti je atmosférický vzduch, tlumič není úplně uzavřený)
Obrázek

funkce tlumiče (přepouštění kapaliny)
Obrázek

a nakonec řez dvouplášťovým plynokapalinovým
http://www.4x4connection.com/images/ome ... belled.jpg

A to syčení je olej přepouštěný přes ventily, ne vzduch nebo plyn
Honza_t
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Honza_t »

Hergot lidi, já neřek že to tlumí díky plynu, jen že tam je!!! Tady už lidi snad přestali číst příspěvky celý a hned píšou odpověď :) Kdyby to udělal jeden, ale dva lidi za sebou to už je do nebe volající. Tady šlo o to, že tam jen "je". Celou dobu tady troubim že jen vyrovnává ten rozdíl objemu ;)
103457
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od 103457 »

Hergot Honza_t nauč se číst celý příspěvky. Plyn nechodí přes ventilky, proto nemůže syčet, tak jak si myslí autor příspěvku. To je základ, nic víc, nic míň a o to tu jde.
goodFela - FK

Příspěvek od goodFela - FK »

Honza_t píše:103457: No on tam nějakej plyn je (olej je tam samozřejmě taky). Musí, jinak by nešel zatlačit - pístnice má taky nějakej objem.

Tlumiče občas bývají slyšet, ničemu to nevadí.
Véňo, ale on fakt o průchodu vzduchu přes ventily nepsal :lol:
103457
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od 103457 »

Však já jsem nenapsal, že on napsal...........
Jde o to, že zakladatel topicu se domníval, že mu do tlumiče a z tlumiče jde vzduch, který syčí. V základu jsem nejen já psal, že to vzduch nemůže být, že přes ventilky chodí jen olej, čili může syčet maximálně procházející olej. Přičemž někteří zde začli argumentovat tím, že v tlumiči plyn je a bla, bla, bla, bla, bla. Čímž se de.facto dostali do OT, jelikož se zde neřeší zda v tlumičích je plyn či nikoliv, ale řeší se zde pouze nepříjemný zvuk při propružení.
Takže tím, že sem napsal to: naučte se číst příspěvky jsem myslel aby se zde definoval příčina negativního zvuku, tečka, konec, hotovo, není třeba rozvíjejt další OT debaty.
Honza_t
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Honza_t »

Já tím neargumentoval, já tě jen opravil v bludu co jsi vypustil do světa. Příspěvky jsi koukám editoval, nebo to někdo udělal za tebe, tak už to moc smysl nedává.

Ještě bych poznamenal že vzduch se tam dostat může a taky se to stává, ale nebudem to už rozpitvávat. Podstatný je že syčivej zvuk to kvůli tomu nevydává, spíš takový prskání (bublinky v oleji)
103457
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od 103457 »

Co je blud?
modrafelda - FK

Příspěvek od modrafelda - FK »

Čekal jsem že tu toho na toto téma bude víc, ale našel jsem jen jedno vlákno, což se mi zdá divný... Když jedu pomalu a otevřu okýnko, tak slyším jak tlumiče zasyčí na nerovnosti (když jde kolo nahoru i dolů). Dělá to přední i zadní tlumič stejně, aspoň na jedné straně (druhou jsem zatím nekontroloval). Auto jezdí úplně normálně a nijak se nehoupe. Tak co to teda je ?? :D :rendeer: Je to normální syčení jako když zmáčknete pumpičku na kolo s rozpojenou hadičkou :lol:
Odpovědět