Střední díl výfuku Bosal nebo Tyll?

emge

Re: Stredný výfuk Bossal alebo Tyll

Příspěvek od emge »

Ešte som pozrel zručné podmienky Tyll na internete:
http://www.vyfuky-tyll.cz/vyfuky/inform ... -podminky/
Je tu zaujímavá formulácia: "Záruka se nevztahuje na opotřebení výrobku způsobené jeho obvyklým užíváním".
A podmienkou je "odborná" montáž: "Zboží prodávané prodávajícím je (s výjimkou autodoplňků) určeno k odborné montáži. Proto je nutné při reklamaci předložit doklad o odborné montáži. Odbornou montáží se rozumí montáž v autoservisu, nebo montáž osobou, která má oprávnění tuto činnost vykonávat."
Suri
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Suri »

poupravím od 99roku bol iný stred , ten origo výfuk je dosť ťažký , a tichý a funguje fajn
Haward
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Haward »

Tady jsem našel test výfuků je to na stránkách škodovky tak nevím jestli je to objektivní http://www.skoda-auto.cz/CZE/service/sp ... test4.aspx
Suri
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Suri »

Ak niekto budete montovať originál výfuk alebo Karsit používajte jedine tieto silné originálne silentbloky http://autodilykrc.cz/eshop/detail/sile ... f6695bde8e

namontoval som na combi výfuk origo alumetal ktorý som mal odložený z búračky mal niečo najazdené ale vydrží určite viacej som ho skúsil zavesiť na tento silentblok http://www.autobyznys.cz/detail45/vyfuk ... ni-fav/fel a pár krát som výfukom pokýval a silentblok zhodilo - zistenie oproti Bosalu ktorý tam bol predtým neviem ako dlho ktorý bol totál zhnitý , tak bosal na tom silentbloku držal ale o dosť ťažší origo už nie . a to hovorím o koncovom diely ak by to niekto dal na stred tak to tam nevydrží nič

k výfukom sa ťažko vyjadriť málo čo vydrží dosť dlho ale veľmi podstatná je aj montáž - nikde nenapnuté silentbloky , nikde aby nebúchal a pod. spoje aby boli dokonale tesné inak je ten výfuk na dve veci

zkúsenosť nasledovná - polský výfuk má rok je celkom ešte k svetu ale je dosť hlučný a strašného vyhotovenia - všade búcha , nesedí žiadny držiak všetko som prihýnal , je blízko tyče radenia vzadu blízko nápravy , jeho rozmery sú divoké nedá sa poriadne utesniť lebo rúrky sú krátke a bud bude našponovaný silentblok alebo zasunutá rúrka . namiesto uška v strede kde je malý silentblok tam je normálne len gulatina z uškom asi 4cm za silentblokom a len tak tam trčí , hnoj najväčší .
Tyll tam už je to vyhotovenie slušnejšie , ak sa s tým pohrá nebúcha aj zavesiť a utesniť ide slušne . Bosal - staré kusy čo som mal v rukách ešte celkom držali aj sedeli to isté Walker ale teraz je to hnus , ľahký výfuk kde hádam ani železo nie je , nesedia držiaky a pod . o ostatných poľských a čínskych značkách má cenu uvažovať jedine pri predaji auta .

Karsit - bol som celkom spokojný , pasoval tichý bol , drží dva roky zatiaľ je super , leistritz mal som v ruke výfuky čo mali 10 rokov a ked som ich dal spolu z bosalom a iným vedľa seba nezistil by si ktorý je ktorý , origo bolo napol Ko po 10 rokoch bosal po dvoch úplne ko
Originál vydrží najviac a všetko pasuje a je tichý ide dobre utesniť
zaujímavosť , skúsil som jeden výfuk vyliať zinkovou farbou - riedka ako voda nalial som do výfuku a poobracal , ten výfuk je pripravený že ho idem dnes meniť - je to tyll a pôjde na 1,6 koniec .
som sám zvedavý či to k niečomu bude,zvary zinkovým sprejom striekam vždy a niečo to pomôže

ešte zaujímavosť , na fabii 1,2 1,4 a pod. som menil výfuky , polský za 35eur kus - 1000sk relatívne super pasoval obidva diely a aj tesnili - na koncoch boli rozšírené a zasunuli sa do seba - na katalyzátor a vzadu na spoji stred a koniec dala sa pasta a tesnili a boli tiché a nebúchali hneď . Bosal u nás považovaný za vrchol kvality stojí 50eur kus - 1500sk
samozrejme držiaky som musel prihýnať a hlavne , bosal nemá rozšírené rúrky a rozrezané na nasunutie a zaistenie obyčajnou sponou ale je nutné tam dať dvojitú sponu - to je hneď 20eur 600 korún pri montáži navyše , treba tam dať omnoho viac pasty aby to tesnilo a aj tak je to dosť o ničom . to sú len moje poznatky ohľadom výfukov , na svoju feldu dám teraz asi TYLL a dám mu riadnu údržbu a uvidím , a kúpim si origo do zásoby časom na combi
Pawlick
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Pawlick »

V obchodě Prondo (http://www.prondo.cz - Kosmonosy) mají teď v akci výfuky Tyll. 1.3/1.6 střední/zadní za 510Kč vč. DPH. Myslím, že docela solidní nabídka. Celý leták zde, jak dlouho platí nevím.
Obrázek Felicia 1.3 LXi BMM 50kW, http://pawlick.rajce.net
Pawlick
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Pawlick »

Tak jsem tam ve středu byl, akce stále platí, akorát těch 510Kč je od 10ks výše, z toho letáku to není zřejmé. Normální maloobchodní cena je 560Kč jak za zadní, tak za přední, což je myslím stále ok.
DanoSK - FK

Příspěvek od DanoSK - FK »

Suri píše:Ak niekto budete montovať originál výfuk alebo Karsit používajte jedine tieto silné originálne silentbloky http://autodilykrc.cz/eshop/detail/sile ... f6695bde8e

Karsit - bol som celkom spokojný , pasoval tichý bol , drží dva roky zatiaľ je super , leistritz mal som v ruke výfuky čo mali 10 rokov a ked som ich dal spolu z bosalom a iným vedľa seba nezistil by si ktorý je ktorý , origo bolo napol Ko po 10 rokoch bosal po dvoch úplne ko
Originál vydrží najviac a všetko pasuje a je tichý ide dobre utesniť
Mam otazocku, to ten Leistritz je original? Kolko to u vas v servise stoji? Mne u nas v BJ v skodovke povedali, ze uz niekolko rokov neobjednavaju original vyfuky na feliciu, ze tam montuju Tyll-y. Cena za Tyll je 35 eur (35 za koncovy a tiez 35 za stredny diel). Ku Karsitu sa u nas tiez neviem nikde dostat.. Same Bosaly vsade.
Ja tam mam nejaky slovinsky - auto je zo slovinska - rok vyroby vyfuku je 2005 a stale vonkajsi plášť drzi a je tesny (jedno male zvaranie uz som robil tuto jar), ale vnutro uz hadam ani neexistuje - strasne mi prdi....
Kolko tak vychadza origo komplet vyfuk na 1.6 Combi (stred a koniec)?
Dakujem!
Sadra17

Příspěvek od Sadra17 »

v czk u tyllu rovných 1800,- včetně dopravy ;) střed + konec silentbloky, spojky segrovky ;)
sem nejlepší tak nezáviďte
1.3 BMM kombi LPG
Golf III tdi 66kw + bosch 764 => cca 95kw
DanoSK - FK

A co original vyfuk? Aka je to znacka a kolko stoji?
Suri
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Suri »

Dano - Leistritz Alumetal
ka-spel
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od ka-spel »

Máte zkušenosti s www.autobaterielevne.cz? Mají tam za hodně dobré ceny vše od Tyll. Střed i konec na kombi 1,6 á 480 Kč.

Teoreticky to možná je to samé i u mě doma
http://www.autodily-prostejov.cz/vyfuky ... licia.html
http://www.autodily-prostejov.cz/vyfuky ... kombi.html
ex nebožka 1,6 lpg Obrázek
big.jedla - FK

Re: Střední díl výfuku Bosal nebo Tyll?

Příspěvek od big.jedla - FK »

Nemáte někdo tip kde v Ostravě montujou TYLL ???
Všude mi nabízeli Polmostrow a nebo v lepší případě BOSAL za 850 i s montáží. Ale TYLL nikde? Mám teda jít do BOSALU?
Suri
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Suri »

bosal nie to radšej polmostrow
big.jedla - FK

http://www.auto-masstin.cz/

ještě tu jsem našel Karsit a tyll tak asi koupím jedno z toho a hecnu se vyměnit to sám a za ušetřené peníze si zajedu s mladou na výlet a budu se kochat tichým autem :D
big.jedla - FK

tak na obchod:
http://www.auto-masstin.cz/

můžu dát jen ty nejlepší reference :) super jednání Karsit mi v pátek bez problémů objednali, dneska sem pro to byl a oba díly i se všema závěsama a potřebným materiálem za 1380,-

Jinak teda výfuky Karsit za mě dobrý... montáž naprosto v pohodě všechno krásně pasovalo, vyndat starý nebyl problém vzhledem k tomu že zadek už byl uhnilý a předek byl povolovaný na jaře. Na autě sedí pěkně zvuk zatím nevím dneska sem namontoval tak uvidíme.
Radek96 - FK

Příspěvek od Radek96 - FK »

Já taky kupuji jen Karsit,už jen proto,že dlouho vydrží a vše krásně pasuje,hlavně spoje.
big.jedla - FK

taak, kdyby někoho zajímala vnitřní konstrukce u TYLLu tak jsem udělal pitvu :), můžete porovnat s bosalem a originalem na stránkách dfense
http://jedla.kx.cz/auto/vyfuk/vyfuk.php
Pawlick
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Pawlick »

big.jedla: Skvěle, že ses do toho pustil! Zajímavé výsledky. Měl jsem pitvu také v plánu, akorát výfuk ne a ne odejít. Na to, že mám střed i zadní díl (obojí Tyll) staré přes 4 roky a mají najeto přes 50tkm se stále drží...
DanoSK - FK

Pozdravujem, tak som kupil karsit stredny aj zadny diel na 1.6. Vyfuk bol nahodeny za 10 minut, vsetko pasovalo perfektne.
So zadkom som uplne spokojny az na tu vodu vo vyfuku :)
Stredny diel - trafil som zrejme "piatkovy" alebo "pondelkovy" kus... zvar na vstupnej rure je nekompletny a prefukuje v jednom mieste. Bolo to ukryte pod farbou na zvare. Zlisovanie spodnej polovice v predu je nekvalitne urobene - cela spodna polka v predu prefukuje a je odymena.. Foto nemam, ale cochvila pojde felda na hever, tak nafotim... V otackach od 2 750 ten vyfuk robi poriadny randal - myslim, ze to bude tym prefukovanim... Cim vyssiu rychlost mam zaradenu, tym väcsi je ten randal..
Vyfuk mam od juna a spravil som len nejakych 7000km. Dufam, ze vydrzi aspon to, co mi vydrzal ten pred nim - akysi slovinsky - znacku si uz nepamatam. Bol tam ale 6 rokov podla data vyroby na vyfuku (u mna 4 roky a mojich 60 000km) a stredny diel je este stale celkom k svetu, len zadok sa uz rozpadaval. Z vnutra som ho vsak nevidel...
Btw: Viete poradit nejaky recept, ako dostat von vodu z vyfuku? Treba nejako navrtat? Pripadne kde? Nezacne to prdiet este viac?
Pawlick
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Pawlick »

Po více než pěti letech jsem se dostal k výměně 2. a 3. dílu výfuku. Děravý sice nebyl, ale poslední dobou si mi zvedla spotřeba, což právě výfuku přiřazuji. Najeto 64638 km, převážně delší trasy (dříve jsme měnili zadní po 2-3 letech, trasy byly kratší). Střední díl by ještě krásně vydržel, zadní vevnitř totálně shnilej. Při montáži jsem tehdy všechny sváry natřel, z venku prohnilý nikde nebyl.

Pitvu obou si můžete prohlédnout zde:

Velda

Příspěvek od Velda »

chystám se na výměnu Výfuku, mam Favo svody, střed JP a konec soieta. Chci dat komplet origo vyfuk včetně katalyzátoru, tak se blbě zeptám, origo výfuk je Karsit?

Pawlick: Ten zadní díl to je teda humus :o
Pawlick
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Pawlick »

Origo je snad Leistritz. Ale osobně mi přijde origo výfuk vyhozené peníze. Tyll se dá sehnat za pěkný peníze a výdrž je slušná. S origo najedeš jen o málo více a kdo ví jestli...
Velda

Příspěvek od Velda »

a ten karsit? je u toho napsáno originální díl
Lugosy
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Lugosy »

Kovohutě Příbram, alias dnes Karsit Příbram, to jsou ty někde zmiňované Dedlovy výfuky se slepicí :-) Byla to prvovýroba už pro Favorita. Tyll je v pohodě, ale na Karsit nemá, neboť si myslím, že mnohdy zjednodušuje výrobu na úkor funkce (třeba vnitřní svary, snižující vnitřní průřez potrubí). V cc-autodily.cz maji Karsit za cenu napodobenin. Dnes bych tam už jiný výfuk nedával, nevyplatí se to.
Velda

Příspěvek od Velda »

jj prave v CC jsem ten Karsit koupil :) za ty prachy nebylo co řešit
Martas085 - FK

Příspěvek od Martas085 - FK »

já mám chvíli Tylla a zatím spokojenost...uvidíme po pár letech nebo měsících? :D
Baset
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Baset »

Zdravím nechci zakládat nové téma ...

potřebuji středový díl výfuku na 1.9D kombi a našel jsem

noname - 741,-
Bosal - 1581,-
Walker - 1220,-

který bude vhodnější nebo lepší máte někdo zkušenosti ???
Martas085 - FK

Příspěvek od Martas085 - FK »

to je těžko...někdo doporučí Bosal,někdo Tyll...já mám na krátké 1,3jce střed i konec Tyll...zatím spokojenost,při montáži celkem vše sedělo dobře
DDT
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od DDT »

Také používám Tyll,bezproblémová montáž,životonost si myslím je také dobrá. Na Bosal jsem chvály moc neslyšel.
FELICIA GLXi 1.3 BMM r.v.1996 červená solitaire metalíza
FELICIA GLXi 1.3 MPi r.v. 1998 zelená pacific metalíza
Maty
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Maty »

Karsit taky není špatnej :P

Prostě něco kup ;)
Největším problémem všech informací je to, že je nikdo nechce HLEDAT !!!
Bylo ...Škoda Felicia GLXi 1.3Mpi 50kW r.v.1998 ... zelená .... Blíže --->ZDE<---
Bylo ...Citroën C5 Tourer 2.2HDi 125kw r.v. 2008 ... stříbrná
Je ... BMW F31 318d 105kw r.v. 2013 ... stříbrná
MartinC

Příspěvek od MartinC »

Co mám vyzkoušeno na svém autě, tak origo střed vydžel cca 8 let a konec asi 4 roky. Teď mám střed i konec Tyll, v hlučnosti ani funkci nepozoruju rozdíl oproti originálu, jen ta životnost bude nejspíš poloviční. Po 3 letech u středu čekám, kde se udělá díra. Koncový díl je po roce a půl v pořádku, ale hnusnej. Takže v obou případech mě čeká do roka výměna.
Baset
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Baset »

díky za rady a zkušenosti ... nakonec jsem objednal Tyll za 650,- páč už teď jsem do Feldy narval necelejch 20tis tak raději teď dám o půlku míň i kdybych ho měl za 2-3 roky vyměnit :p
PavelZet
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od PavelZet »

tak už taky řeším výměnu výfuku, odešel mě třetí díl (Tyll)-uhnila trubka při vstupu do tlumiče, ten zůstal viset na takové té výstuze od pláště k trubce. Kamoš mě dal zánovní tlumič Izawit (myslím že je i pohliníkovaný), při výměně jsem si všiml, že už i druhý díl, v místě háčků na silenbloky začíná být prohnilí a trubka v těch místech je jak papír a objevil jsem i dvě dírečky... V září,jdu na stk, tak by mě s tím asi vyhnali. Takže začínám řešít jaký 2díl koupit, po přečtení fóra hodně uvažuju o tom Karsit z cc-autodíly.cz Myslíte,že je to dobrá volba?
Škoda felicia 1.3Mpi 1997
Lugosy
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Lugosy »

Právě jsem objednal všechny tři díly Karsitu na favorita, budu tam vařit závit na lambdu a dávat to na felicii :-) Tyll jsem jezdil několik let, spokojenost, ale vadí mi u nich zjednodušení výroby v podobě vnitřního svaru (snižuje průřez potrubí) prvního dílu u příruby a tříkomorové symetrické provedení středního dílu. Originál střed měl jen dvě komory a první díl u příruby neměl nikdy vnitřní svar. Taky jsem si všiml, že příruba prvního dílu Karsit je širší, než u jiných výrobců a ti tam bodují ještě takový směšný příložný plíšek, který brzo zkoroduje, což na Karsitu taky není. Takže Ti rozhodně doporučím jít do origoše, byť Tyll není špatná volba. No, a za tu cenu, co je cc-autodily prodavaji, není co řešit ;-)
Fotřík teď bude měnit na fazolu zrezlý bosal za můj starší Tyll. Vydržel mu asi tři roky, protože najezdí zhruba 8-10 kkm ročně. Tak doufám, že mi ho dá k rozříznutí, ať se vidí, jaký to je šmejd :-)
emge

Příspěvek od emge »

Názor na Tyll som už v tejto diskusii napísal, bol som s ním veľmi nespokojný a Tyll už nikdy viac.
Aj Bosal bol od neho lepší. Po cca 2 rokoch začal byť hlučnejší, aj keď ešte nebol deravý. Takže životnosť kratšia, nie však kratšia ako u Tyll

Teraz mm 1 rok MTS a zatiaľ spokojnosť. Pri výmene všetko sadlo a kvalita vyhotovenia bola už na pohľad lepšia, ako u Tyll a Bosal.
MTS môžem odporúčať, s Karsitom som nemal možnosť porovnať.
Odpovědět