pří prudké zatačce na neutral felicie zhasne 1.3mpi lpg

se sporákem místo motoru :D
Faust
Kontaktovat uživatele:

pří prudké zatačce na neutral felicie zhasne 1.3mpi lpg

Příspěvek od Faust »

kamarád mě požádal o pomoc.
stává se mu na feldě noví typ 136m 1.3mpi lpg
že když třeba vyjíždí z dálnice víjezdem který je hodně do zatačky a má vyřazeno že jen dojíždí tak mu otačky pomalu klesaj a auto chcípne.setkal jste se stím někdo?je to při jizdě na plyn na benzín nevím.
děkuji za případné nazory.
Naposledy upravil(a) Návštěvník dne úte 25. říj 2011 20:01:48, celkem upraveno 1 x.
Důvod: přesunuto - špatná sekce
zapalený hadr v nadrži?jo redbull dá feldě křííííídla :+D
Jozefj
Kontaktovat uživatele:

Re: pří prudké zatačce na neutral felicie zhasne 1.3mpi lpg

Příspěvek od Jozefj »

Ano taky se mi to stalo 1x a asi 5x jsem si všiml ,že poklesnou otáčky .Po srovnání se opět otáčky srovnají. Předpokládám ,že je to váhou LPG a odstředivou silou působící na plyn. U benzinu se to stát nemůže.
MARWiN
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od MARWiN »

:ot: já teda jenom nechápu jak může jezdit do zatáčky s vyřazenou rychlostí... to se přece učí i v autoškole že když nemáš zařazeno tak s tím autem nic neuděláš ani kdyby ses rozkrájel,když přijde nějaká krizovka... a k tomu plynu,jeho vahou to asi těžko bude,když v bombě je stále konstantní tlak... a navíc,tolik ten plyn neváží
Faust
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Faust »

v autoškole se toho učí a nedodržuje :D ,to je jedno jen nás zajímá zda to je závada,nebo to dělá každému?
MARWiN
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od MARWiN »

no dobře, tak řekněme,že se mi ještě nepodařilo jet do zatáčky tak naklopenej aby se to stalo... i výjezd z kruháku v 70km rychlosti to jelo pořád,možná to bude jen otázka seřízení,čert ví :lol:
Jozefj
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Jozefj »

Jenže tento jev nemá nic společnýho s tlakem v nádrži,ale s plynem v potrubí ke škrticí klapce. Z kopce se může ject z vyřazeným rychlostním stupněm u vozidel do do 35OOkg kdykoli to uzná řidič za vhodné a záleží na řidiči jestli to zvládne. Je zakázáno pouze vypínat zapalování,zdůvodu podtlakových brzd a nebezpečí zamčení volantu.
MARWiN
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od MARWiN »

:ot: já neříkal že se to nesmí,ale jen že je to za a) zbytečný,jelikož pak to máš všechno na brzdách a za b) když ti to třeba klouzne,tak nic neuděláš když nemáš kvalt
teď bych fakt potřeboval vysvětlit jak to souvisí s plynem ke klapce...nechci dělat chytrýho, vážně to nevím...
Jozefj
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Jozefj »

Jelikož LPG je těžší než vzduch,proto se nesmělo stát nad kanálama,dodnes se někde nesmí do podzemních garáží,tak když je zavřená klapka tak je malé přisávání LPG od regulátoru a při prudkém projení zatáčkou se odstědivou silou část plynu jakoby zatlačí zpět k reduktoru. Tím se změní směs nad klapkou na převahu vzduchu a motor má snahu snížit otáčky až chcípnout. To je můj názor z toho co jsem vypozoroval za ty roky co jezdím. Lépe to napsat neumím. Co se týká těch kvaltů souhlasím. Osobně jezdím s kvaltem vždy, mám 70 PAL altík a potřebuju elektriku.
Faust
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Faust »

díky jozefe to je opravdu dobře vysvětlené a i logické
Pascalik
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Pascalik »

zacalo mi to robit to iste ked tocim do prava prudsie sice mam servoriadenie som si myslel ze to odchadza cerpadlo a postrehujem to tak cca od tej doby co mi vymenily reduktor mal som brc snad tisic rocny a dali mi tantariny a od tej doby sami zadrhel
Radomil - FK

Příspěvek od Radomil - FK »

Mě se to taky stává,průjezd za táčkou to má snahu chcípnout klesnou strašně otáčky.
kolak
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od kolak »

zdravim tak presně tohle se mi stavalo hdyž jsem dojiždel k domovu také 2 prudké zatáčky a pri vyrazeni to zdechlo ..už jsem na to prisel mam 1,3 mpi je to čidlo nasavaneho vzduchu pod filtrem doporučuji vyndat vicisti a promazat konkorem atd a frci too :flower:
Radomil - FK

Příspěvek od Radomil - FK »

Kde to přesně je?
Odpovědět