Díky moc
Zadní nárazník: Origo vs. Taiwan
Zadní nárazník: Origo vs. Taiwan
Zdravíčko, mám dotaz, pokud někdo víte. Je nějakej velkej rozdíl v kvalitě zadního nárazníku na Škoda Felicia (krátká - starší verze), pokud se veme originál a taiwan verze. Cena je cca 700kč vs. 2000kč. Máte někdo zkušenosti? V čem je rozdíl? (kromě ceny)
Díky moc
Díky moc
!!! Rozprodej dílů z Feldy !!!
-
jen-da - FK
Re: Zadní nárazník: Origo vs. Taiwan
Se zadním nemám zkušenosti, ale kupoval jsem přední od výrobce z Taiwanu a je stejný jako originál. Zapasovat a přišroubovat šel pěkně. I nalakovat se dal dobře. Příště bych ho koupil znovu 
tak díky, asi to zkusím teda. Mě šlo o to, aby to prostě sedlo, možná ho budu upravovat a nehodlám zničit nárazník za 2000kč 
!!! Rozprodej dílů z Feldy !!!
- Mildacaso
- Kontaktovat uživatele:
muzu zdelit zkusenost znameho na favoritu ... Ma tam danej nejakou tu napodobeninu a zadny problem neni jen po case ten naraznik meni barvu a postupne sedne.. A naraznik co mam na felde je cca 2x tolik stary a je porad cerny. Prirovnal bych to k hojne kupovanym bilymsvetlum, po case zloutnou a je to osklive, to same napodobeniny blikacu take zloutnou
- smrcek
- Kontaktovat uživatele:
Když koupím přední taiwan a dám ho do laku, tak by neměl být problém se ztrátou barvy ne? Mám ten přední nárazník takový spadlý a jednu část odlomenou a tak bych raději na jaře koupil nový a rozdíl 2000 je docela znatelný
Uchycení mlhovek, ostřiků a všeho by mělo být v pohodě ne?
- Pawlick
- Kontaktovat uživatele:
Není lepší okouknout vrakáče než podporovat taiwan?
Felicia 1.3 LXi BMM 50kW, http://pawlick.rajce.net- Mejra
- Kontaktovat uživatele:
Já teda zadek vyřešil vrakáčem a nestěžuju si.. Opravdu Taiwan pokud nejde do laku šedne dost.. Mám předek Taiwan a musel jsem pro denní světla dělat větší kapsy než na origu.. Lehce rozměry jsou hnutý
ale je to plast co jde dopasovat..
3D tisk
http://mejra.cz
http://mejra.cz
- smrcek
- Kontaktovat uživatele:
Pawlick: U podobných dílů, nemám s Taiwanem problém. Pokud tedy pasují a na to se tady ptám 
-
selle - FK
Ahoj kluci
potřeboval bych poradit ohledně zešedlého předního nárazníku,který jsem koupil na vrakárně.Ten můj má malou prasklinu na pravé straně
Nevím čím ten nárazník oživit.Tak se chci zeptat,jestli nevíte o nějaké dobré kosmetice....,nebo jestli to vůbec půjde alespon trochu do původního stavu.
předem díky za rady
potřeboval bych poradit ohledně zešedlého předního nárazníku,který jsem koupil na vrakárně.Ten můj má malou prasklinu na pravé straně
předem díky za rady
-
OUTDOOR
- Kontaktovat uživatele:
No doporučil bych ti přípravek od Sonaxu, fuguje opravdu parádně, na zimáky jsem si koupil černé pokličky, ovšem s černou už měly pramálo společného, tak jsem je potřel tímto přípravkem a opravdu super. Dělal jsem s tím i nárazníky a jak se pak hezky leskly
Jen se to musí rozumně nanášet, aby to nebylo šmouhatý, já to pak ještě roztíral hadříkem.
-
steelboy - FK
jediný důvod proč se nárazníky a karosářské díly obecně dováží z Taiwanu je jejich pořizovací cena pro prodejce. Evropští výrobci se v tomto ohledu s Asií nemůžou rovnat.
Dokonce i originální díly přijíždějí z Taiwanu. nevěřil jsem tomu, dokud jsem neviděl vykládat kapoty v originálních krabicích od VW koncernu z kontejneru, který přijel z Taiwanu.
Díly musí projít homologačním procesem, aby se u nás mohly prodávat, takže bych se jich nebál.
Dokonce i originální díly přijíždějí z Taiwanu. nevěřil jsem tomu, dokud jsem neviděl vykládat kapoty v originálních krabicích od VW koncernu z kontejneru, který přijel z Taiwanu.
Díly musí projít homologačním procesem, aby se u nás mohly prodávat, takže bych se jich nebál.
-
selle - FK
Ahoj,tak jsem včera vyměnil přední nárazník.Bude to znít pro někoho asi prasácky,ale ten šedej nárazník jsem houbyčkou potřel vyjetým olejem,a je jak novéj.Oleje vyjetýho mám dostselle píše:Ahoj kluci
potřeboval bych poradit ohledně zešedlého předního nárazníku,který jsem koupil na vrakárně.Ten můj má malou prasklinu na pravé straněNevím čím ten nárazník oživit.Tak se chci zeptat,jestli nevíte o nějaké dobré kosmetice....,nebo jestli to vůbec půjde alespon trochu do původního stavu.
předem díky za rady
- emilio52
- _________________

- Kontaktovat uživatele:
Jen do tý doby co to nachytá prach
.Myslím že to nebyla dodrá volba ,přípravků na renovaci plastů je na trhu dost.
Každé ráno, když vstanu, prohlédnu si seznam 50 nejbohatších lidí na světě. Když na něm nejsem, jdu do práce moje felda

-
selle - FK
To jo,hned příští týden něco koupím.Jen jsem se na to nemohl dívat,tak jsem to vyřešil alespon takto.Jet do města 25 km jen kvůli kosmetice by se mi pěkně prodražilo,při dnešních cenách benzínu 
- emilio52
- _________________

- Kontaktovat uživatele:
Obávám se že to těžko budeš odmašťovat aby to pak k něčemu vypadalo .Ten olej se někde vcucnul víc a tam bude problém bude to asi flekatý .
Každé ráno, když vstanu, prohlédnu si seznam 50 nejbohatších lidí na světě. Když na něm nejsem, jdu do práce moje felda

-
selle - FK
Asi máš pravdu,když tak nad tím přemyšlím.Uvidím,čas ukáže.Když to tím vyjetym olejem vydrží,tak ta zakoupená kosmetika se nestratí 
-
ferdamravenec
- Kontaktovat uživatele:
něco jinýho je když si to tam nějaká firma nechá dělat , něco jinýho jsou kopie co tam nechaj dělat , a je jedno jestli je až taivanu nebo jen z polska , poslední výfuk na 120 byl polskej a schnili na něm i přívodní trubky během jednoho roku ,steelboy píše:jediný důvod proč se nárazníky a karosářské díly obecně dováží z Taiwanu je jejich pořizovací cena pro prodejce. Evropští výrobci se v tomto ohledu s Asií nemůžou rovnat.
loni jsem vyvařoval feldu a každej díl se musel tvarově upravovat a něco ani nešlo (př blatníky v oblasti blinkrů)
rojhy pod zadní světla nejdou dopasovat , zadní světla př blinkry pokud na auto svítí slunce jsou cca za rok mlíčný
nárazníky nejenže zbělají (to se dá vyřešit černým matným sprejem) tak nešikovný štrejchnutí o obrubník nevypruží ale praskají ,
a určitě jsou i další věci se kterýma mají jiní své zkušenosti , ale záleží na ceně auta/opravy ............................
-
steelboy - FK
podle mě se to dělá na stejných strojích co originál a dělají to ze stejného materiálu. ale je možné, že kvalita není úplně stejná.
akorát v originálu to pak prodávají za jiný peníze. a ti větší prodejci autodílů Autokelly, Elit, Autocora, atd. musí prodávat něco co má určitou kvalitu, aby to zákazníci kupovali. to je prostě obchod. přece nemůžou prodávat nějaký šunty.
akorát v originálu to pak prodávají za jiný peníze. a ti větší prodejci autodílů Autokelly, Elit, Autocora, atd. musí prodávat něco co má určitou kvalitu, aby to zákazníci kupovali. to je prostě obchod. přece nemůžou prodávat nějaký šunty.
-
keenworth - FK
pochybuju o tom, že se to dělá na stejných strojích a ze stejného materiálu to není na milion procent
originál nárazník je neuvěřitelný co všechno vydrží, aniž by prasknul... ( u OF ) naopak u taiwanu je neuvěřitelný, jak lehko praskne, stačí se na něj snad jen podívat - není plast, jako plast