Samostatný kanál pro 5 dveře Centrálu

Blizzzard90 - FK

Samostatný kanál pro 5 dveře Centrálu

Příspěvek od Blizzzard90 - FK »

Ahoj, mám tuhle sadu centrálu http://alarmtuning.cz/alarm-tuning/cent ... -dvere.htm s DO, všechno jsem zapojil a funguje správně, odskok nechci ale na ovladači mám tlačítko pro samostatný kanál pro 5 dveře ale neumím ho zapojit, mám 2 krabičky, jedna origo z feldy pro centrál, na tu jsem napojil sítovou krabičku na DO, z ní vedou dva kabely ( jeden rozvětvený oranžový pro blinkry ty mám zapojený a druhý fialový na ty 5 dveře) na 5 dveřích mám 5 vodičové servo stejně jako na předních dvěřích)

Nyní mám zapojený 2 kabely z těch 5 ( otevřeno zavřeno ), jsem napojený na dvojvodičovém servu levých zadních dvěří, ale není mi jasný kam zapojit ten fialový kabel ze sítové jednotky aby mi fungovalo to servo 5 dveřích jen při stlačení tlačítka)

5 vodičové servo ( +,-, otevřeno / zavřeno, a ten 5 kabel ani nevím na co je)

na schématu mám mám u kabelu napsáno (-500mA výstup)
Honza_t
Kontaktovat uživatele:

Re: Samostatný kanál pro 5 dveře Centrálu

Příspěvek od Honza_t »

pokud to dobře chápu, tak bys měl jeden z těch dvou zapojených kabelů k servu odpojit a místo něj zapojit ten fialovej

pět vodičů má poměrně zbytečně, to znamená že to servo umí poslat signál a ovládat ostatní, ale to tady nevyužiješ, to je na přední dveře aby šel ovládat centrál klíčkem
Blizzzard90 - FK

Nejsem si úplně jistej, ale myslím že jsem tuhle možnost už vyzkoušel. Ale děkuju za radu, znovu to vyzkouším,
->> bude se teda stačit jen napojit na jeden kabel u tech zadních dvěří jak jsem nyní napojený. Ten fialový ze sítové jednotky na zelený nebo ten druhý modrý na servu,
103457
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od 103457 »

Já to vůbec nechápu. :shock: :shock: Co vlastně chceš ?
Píšeš, že odskok nee, ale k čemu pak chceš ten samostatný kanál na 5té dveře?? Ten kanál je pouze pro odskok, nikoliv pro central.
Čili, když dáš 2 nebo 5ti drátové servo do kufru je šuma fuk, stejně to nepůjde zapojit samostatně, ale pouze paralerně s centrálem. Ten samostatnej kanál má totiž funkci pouze jedním směrem, takže by ti odemknul kufr, ale už nezamknul.
Ty chceš zamykat a odemykat samostatně auto a dodatečným kanálem zamykat a odemykat kufr ??
Blizzzard90 - FK

Ahááá :) jsem to ale osel :D že mě tohle nenapadlo dřív :) Chtěl jsem Otevřít auto ale jen 4 dveře ( bez 5 dveří) 5 dveře si otevřít jen tím tlačítkem na ovladači, a pak následně celé auto zavřít centrálem <<-- ALE to vlastně LOGICKY NEJDE udělat..

Dobře takže si udělám variantu odskoku, ale tím pádem musím mít i specialní servo ? co umí otevírat (odskakovat) jen jeden směr ? :) Omlouvám se za trošku hloupej dotaz, Ale teď už děkuju za objasnění :))
hydrant

Příspěvek od hydrant »

Blizardíku klídek ...
103457 - bohužel v odkazu blizarda nejde otevřít návod tak nemůžu zkouknout zapojení. Pravdu díš o připojení 5-tého serva na zadní dveře a odskoku. Ale řešil jsem jeden problém s centrálem od keetecu, jmenuje se nějak P-LOCK. Původně se dodával jako jedna krabička se dvěma svorkovnicema (10 a 12 pinů), pokud nepočítám výstup na LEDku, k tomu dvě serva 5 drátů a dvě serva dva dráty a pomocný materiál. Později jednotku rozdělili na dvě, jedna 10 a druhá 12 pinů. Z jednotky 10 pinů vedly dva fialový dráty na páté servo (označeny jako vstup a výstup). Tady to ovládání samostatného serva 5-tých vrat šlo jak chce blizard. Navíc bylo možné naprogramovat několik variant jak to má odemykat. V každém případě, pokud se neotevřely dveře do 4 sec se to vrátilo zpět. (tady už jenom matně vzpomínám)
Obrázek
A šla tam zapojit i funkce alarm ... dalo se to nastavit.
Blizardíku mrkni, jestli z té 10 pinové jednotky nejdou dva fialový fousy ... nebo nějak pošli zapojení ...
A i kdyby jo, tak jednoduché to zas nebude ... budeš muset kromě serva něco přidat do dveří.
Obrázek
Naposledy upravil(a) hydrant dne ned 26. úno 2012 18:12:16, celkem upraveno 1 x.
Blizzzard90 - FK

Jo to je přesně ono :)
Ale moje sítová ŘJ DO to asi bohužel nepodporuje, je z ní vyvedený pouze jeden fialový drát -500mA , o víkendu mrknu na schéma co je na origo krabičce řídící jednotky, ale pochybuji.. :) to nevadí :) to co jsem potřeboval vědět už vím :)
Mě šlo jen o to že teď musím s tím kufrem 1-2 x celkem dost třísknout aby se zavřel :) tak možná by ten odskok byl lepší no.. :)

Dík všem za pomoc :) Tohle forum je super !
LucasCZE
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od LucasCZE »

Odskok ti tohle stejne nespravi. Budes s nim muset triskat stejne. Jedine co se zmeni bude to, ze nebudes muset mackat to mechanicke tlacitko primo na kufru a taky to, ze ti nekdo nebude moct vybrat kufr nekde na krizovatce (protoze bude zamceny). Kazdopadne s nim ale pri zavirani musis trisknout vzdy... Pokud je to ale tak vazne, tak by slo postelovat cast zamku prisroubovanou na karoserii, aby byla "trochu vys"...
I am a signature virus. Please help me spread by copying me into your signature.
Blizzzard90 - FK

i tuhle možnost jsem zvažoval že bych posunul zámek ale moc se mi v tom nechce vrtat :)
LucasCZE
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od LucasCZE »

Do toho klidne vrtej. Je to na to primo uzpusobene. Jen ho povolis, trochu posunes a zase dotahnes... ;)
I am a signature virus. Please help me spread by copying me into your signature.
Mirecfelda - FK

Příspěvek od Mirecfelda - FK »

Ja mam aj odskok aj centralny motorcek na kufry a funguje to v pohodicke vsak pozri video
http://mestor.rajce.idnes.cz/feldica/#MOV00359.jpg
smrcek
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od smrcek »

Prosím vás jak funguje tahle sada? http://www.tuningcenter.cz/95-cz-5-felicia.html

Funguje tak, že odemknu centrál a odemkne se kufr, který jde otevřít po zmáčknutí tlačítka kufru? Ptám se protože, chci nahradit vložku zámku kamerou, a bude tedy potřeba vymyslet nějaké šidítko místo vložky zámku, tak aby fungovalo to tlačítko že?
Díky za hlasy
FUNice TADY
Z důvodu žabomyších válek a přístupu některých expertů spíše v pozadí.
ferdamravenec
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od ferdamravenec »

funguje to tak že zámek máš trvale v poloze odemčeno , a tuto ti to při zamčení blokuje , tj nejde zmáčknout tlačítko
smrcek
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od smrcek »

Nemá někdo tenhle mechanismus ? http://www.tuningcenter.cz/95-cz-5-felicia.html

Potřebuji pomoct s montáží, respektive nemá někdo třeba fotky z montáže? Já pořád nechápu jak udělat, aby to táhlo hýbalo s tím T mechanismem, ať to montuju jak montuju, pořád to jezdí na prázdno a z toho obrázku to opravdu nepoznám :(
Díky za hlasy
FUNice TADY
Z důvodu žabomyších válek a přístupu některých expertů spíše v pozadí.
103457
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od 103457 »

Já jsem měl přesně tento typ. Nevím, kde je problém, nejde to snad namontovat jinak. Akorát jsem musel opilovat otřepy od vrtání, aby ta tyčka od serva chodila volně až dozadu do dirky a přetla tak dráhu tyčce od tlačítka zámku a zaaretovala ji.
Obrázek
Odpovědět