Koupě ojeté felicie

pokec o všem možném i nemožném
Honza_t
Kontaktovat uživatele:

Re: Koupě ojeté felicie

Příspěvek od Honza_t »

103457 píše:Jakej je rozdíl u motoru 1.3Mpi před faceliftem a 1.3Mpi po faceliftu :?: :P
Ono se to neváže přímo na facelift, ale někdy v té době se právě první MPi vyměnilo za nový MPi. Jinak je tam jiná hlava (buď BMM hlava, nebo ta polo-MPi s válcovými pružinami a 7mm dříky), jiná vačka ("tupější"), jiná převodovka (to si nejsem jist, ale asi byla delší). No a výkonově a točivým momentem bude někde mezi BMM a new MPi
keenworth - FK

Příspěvek od keenworth - FK »

Já parkuju auto v garáži každý den, vystříkavaly se dutiny už od novoty pravidelně a stejně je už rezatý jako liška... Tady nejde o to, že přes zimu není pořád pod nulou, ale o to, že ten solný roztok který je v podběhách apod je mnohem agresivnější za vyšších teplot, to je chemie, nic si tady nevymýšlím. Já ale v zimě auto dávám stejně do garáže, už jen kvůli tomu, že odpadají zimní starty a auto se rychleji ohřeje, než když je venku vymrzlý... ale hold to pro tu kastly není to pravý ořechový.
ka-spel
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od ka-spel »

keenworth píše:Na wikipedii píšou, že po faceliftu jsou felicie opravdu odolnější vůči korozi a hlavně tam píšou, že narostla i do délky o pár cm... to mi teda hlava nebere :)
Ne máš tam celorez. :lol:
ex nebožka 1,6 lpg Obrázek
Sadra17

Příspěvek od Sadra17 »

Honza_t píše:Ono se to neváže přímo na facelift, ale někdy v té době se právě první MPi vyměnilo za nový MPi. Jinak je tam jiná hlava (buď BMM hlava, nebo ta polo-MPi s válcovými pružinami a 7mm dříky), jiná vačka ("tupější"), jiná převodovka (to si nejsem jist, ale asi byla delší). No a výkonově a točivým momentem bude někde mezi BMM a new MPi
první MPI má :pig: vačku na malý uložení jako bmm 248/248 nový mpi má velký uložení a 252/252
sem nejlepší tak nezáviďte
1.3 BMM kombi LPG
Golf III tdi 66kw + bosch 764 => cca 95kw
keenworth - FK

Příspěvek od keenworth - FK »

ka-spel píše:
Ne máš tam celorez. :lol:
Tak já každopádně, mám OF :lol:
osobne
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od osobne »

Honza_t píše:Ono se to neváže přímo na facelift, ale někdy v té době se právě první MPi vyměnilo za nový MPi. Jinak je tam jiná hlava (buď BMM hlava, nebo ta polo-MPi s válcovými pružinami a 7mm dříky), jiná vačka ("tupější"), jiná převodovka (to si nejsem jist, ale asi byla delší). No a výkonově a točivým momentem bude někde mezi BMM a new MPi
A není tam také rozdíl v původně jednobodovém vstřikování a později vícebodovém vstřikování?
Paulie
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Paulie »

Atnarfus: Ale počítám, že těch 1.3MPI s ABS bude hodně málo. budu za debila, ale v čem je ten stabilizátor dobrý? Jo to jsem se jinak zapomněl zmínit, že garáž pro auto mám což se mi bude určitě hodit. Samozřejmě od toho si neslibuji, že to nebude reznout. :lol:

103457 : Máš pravdu. Konečně jsem přišel na to co tu píšeš od prvního příspěvku. Prostě nepotřebuju létat, fakt je, že mi bude stačit jakýkoliv motor, než se naučím pořádně řídit. Proto jsem tohle téma zakládal, i když zbytečně, ale třeba se najde taky nějaký mladý holub co bude chtít létat a po přečtení tohoto příjde na to co já. ;)

Loren: Tak květe většina aut v tomhle věku, když na něj majitel sere, dolívá do něj benzín a olej a závadu řeší až když to nejede. Prostě každé auto má své mouchy. Kdyby měl třeba feldu co nerezne, jak vtipné :lol: , ale kdyby se o ní třeba staral pořádně(Což nevím) tak bys mi jí třeba tady zase doporučoval. :)

Vitas: Tak jasný proto to tady řeším. Je to o zkušenostech, které já zatím nemám, proto jsem to tu rozebíral. Jinak chtěl bych MPi, ale hlavně se budu dívat po zdravé kastli.
Paulie
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Paulie »

Ka-spel: A naši politici nadělali tolik s Eko likvidací vozidel a přitom felda se ekologicky likviduje sama hned co sjela z výrobní linky :lol:
Hanuš
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Hanuš »

domluv se s Kejzim. Ocesat auto se da vzdy na prani zakaznika :)
Dobre auto nepoznas po ctvrt mili, ale po dvaceti letech!!!
Honza_t
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Honza_t »

osobne píše: A není tam také rozdíl v původně jednobodovém vstřikování a později vícebodovém vstřikování?
OMG, teď se bavím jen o MPi, to předpokládám každej pozná.
Atnarfus
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Atnarfus »

Stabilizátor je zařízení, které má každé běžné auto mimo Favorita a Felicie 1.3.
Jedná se většinou o zohybanou tyč, která je otočně připevněná k nápravnici a přes táhla k ramenům přední nápravy. Jde o to že tato tyč omezuje nezávislost ramen.
Výsledek je takový, že auto se do zatáček nenaklání. Zvlášť na Felicii je znát, že se karoserie v zatáčce tolik nenaklání na vnější přední kolo a po výjezdu ze zatáčky se nezhoupne zpět.
Stabilizátor se dá ale namontovat na všechny novější Felicie snadno i dodatečně. 1.3 s ABS ho má, 1.6 a 1.9D ho má vždy. Zrovna je tu jeden na prodej. http://www.feliciaklub.cz/forum/viewtop ... 49&t=28815
Paulie
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Paulie »

Zdar chlapy, po delší odmlce bych potřeboval poradit...
Autoškola téměř hotová, jenom čekám na zkoušky a tak se pomalu rozhlížím po autě. Našel jsem feldu(http://autobazar.avizo.cz/skoda-felicia ... 91053.html), vypadá z fotek celkem v slušném stavu tak se jdu na ní zítra mrknout.
Jenže jsem z toho trošku zmatený, kolik bych platil eko daň. Je to 1.3MPI r.v. 09/1997. Někde píšou, že je to 3000,- a někde zase 5000,-.
Sadra17

Příspěvek od Sadra17 »

podle fotek si nevybral špatně eko je u feldy 3000,-
sem nejlepší tak nezáviďte
1.3 BMM kombi LPG
Golf III tdi 66kw + bosch 764 => cca 95kw
Paulie
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Paulie »

Díky ;) , taky doufám. Uvidím co na ní řeknou v servise.
t3rmit - FK

Příspěvek od t3rmit - FK »

To vypadá dobře, LPG a bez koroze. Škoda, že bydlíš tak daleko, já teď prodávam svojí 1,6ku..
ka-spel
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od ka-spel »

Dnes jsem objížděl místní bazary a díval se orientačně po něčem novějším a hleděl jsem jak drahé tam mají feldy. Dokonce krátké i za 45 tis. a žádný plyn. :roll:
http://www.tipcars.com/skoda-felicia/13 ... 73243.html
t3rmit - FK

Příspěvek od t3rmit - FK »

Přímo v tomhle bazaru sem se byl podívat na jedno auto a v tu chvíli si tam někdo kupoval vínovou krátkou Felinu 1,3 za 40. A já odjel s prázdnou, protože to auto co nabízeli bylo nejdražší a v nejhoršim co se snad dalo v tu dobu sehnat.
Paulie
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Paulie »

Tak moje koupě byla neúspěšná. Úplně poprvé když jsem volal majiteli, tak jsem se dovolal jeho manželce. Ta mi sdělila, že s tím jezdila ona do práce. Včera jsem se sešel s majitelem, ten mi řekl že auto koupil před dvěma měsíci od nějaké paní, a že jej doposud nepřihlásil, protože měl možnost koupit jiné auto a že se s autem nejezdilo..Prostě nějak plácal páté přes deváté. Navíc se cukal, moc do toho servisu nechtěl. No po cestě do servisu mi mazal med kolem huby jak to auto není technicky v pořádku a že je bez investic :roll: . Jenom sednout a jezdit. Přijeli jsme do servisu a už to jelo: Brzdy havarijní stav, zadní tlumiče před smrtí, špatné ložisko na jednom kole, bylo špatné nějaké těsnění v motoru, takže byl od oleje, interier takový špinavý, ale jinak karoserie v super stavu...Chlápek ani nebyl moc seriozní...Bylo to takové podivné jednání...ani nechtěl slevit.. Prostě celkem hodně věcí co si protiřečili. Tak když jsem si to spočítal, že bych se dostal s opravami atd.. na nějakých 45k tak mě to nějak omrzelo. Celkově mi to přišlo takové, jakože narazí na mladého blbého, sebere prachy a půjde. Takže hledám dál :salut:
Aleš

Příspěvek od Aleš »

Jestli jsi někde poblíž Kroměříže tak se zajeď podívat do bazaru Autodrábek. Celkem solidní jednání a dá se hybat s cenou a výběr z několika kusů. Byl jsem tam na podzim.
Učit se ...učit se.... učit se...., říkal jeden pán si myslím, že mu říkali Lenin :-)
ka-spel
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od ka-spel »

http://www.cars.cz/inzerce/osobni-auto- ... 81164.html že by jako bordel car na stavbu? Plyn bych tam hodil z té samé co jsem měl. :?:
Paulie
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Paulie »

Aleš: Díky za radu, ale pro mě to je trošku z ruky(Ostrava) ;)
Ka-spel: Jako bordel car na stavbu luxus
Paulie
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Paulie »

Zdravím, tak jsem snad natrefil konečně dobře. Včera jsem se byl podívat na další(http://autobazar.avizo.cz/skoda-felicia ... 84164.html), netuším jestli to je nějaký akční model, ale měla ve výbavě El.zrcátka, okna, Palub. PC, Mlhovky, Central, střešní okno, prodloužení střechy a ještě další co si nevzpomenu. S majitelem se dobře jedná, auto se pořádně projelo, zkontrolovalo, nikam netáhlo při brzdění, dokonce mě nechal kousek řídit a to mám zkoušky ve středu. :oops: .Jenom auto mělo malou chybičku. Když jsme jeli(sám na to upozornil), tak když zapnul mlhovky, nebo vyhřívání oken, prostě nějaký další "spotřebič", tak se vypl otáčkoměr(klesly otáčky na otáčkoměru, ale motor točil dál normálně)+ palivoměr a teploměr začaly ukazovat blbosti. Říkal, že je to špatné ukostření a že to dá do pořádku. Tuhle závadu jsem tady hledal, ale nic jsem nenašel. Tak doufám, že je to fakt blbost. :?
bobas
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od bobas »

Za ty prachy to vypada hrozne :D predek paradne licuje :D kdyby to nebylo aspon tak okate...to uz kup radsi od kejziho bez hpecek a kol a tak :D overene auto aspon ...
Paulie
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Paulie »

Bobas: Podle mě to zase není taková katastrofa. Určitě se to dá s tím něco udělat. Hlavně, že není nikde rezavá. Od Kejziho by to byla nejlepší volba, ale čekat až na podzim.....
Naposledy upravil(a) Paulie dne pon 18. čer 2012 12:57:04, celkem upraveno 1 x.
emilio52
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od emilio52 »

Pokud by šlo o mě tak bych si počkal a měl jistotu že auto je vpořádku .
Každé ráno, když vstanu, prohlédnu si seznam 50 nejbohatších lidí na světě. Když na něm nejsem, jdu do práce moje felda
ObrázekObrázek
Point - FK

Příspěvek od Point - FK »

Zdravim, v lednu jsem uspesne slozil zaverecne zkousky v autoskole. Od te doby jsem neco malo najezdil a nasetril a ted hledam nejakou feldu na jezdeni. Srdce me takhne k autum uz od mala a strasne me bavi ridit.. Tak jsem se rozhodl, ze do zacatku takova pekna felda staci. Nestoji zas tak moc, zere takovej prumer, ale hlavni duvod pro me jsou ty nahradni dily za pakatel + proste ten vzhled miluju :D. Hledam neco takoveho http://skoda-felicia.autobazar.cz/inzer ... a-1-6-mpi/
Koukal jsem a na foru prodavate taky pekne kousky, ale ty jsou uz mimo moje financni moznosti. :) Navic za prvni auto se mi 30tisic priliz davat nechce, stejne koupim nejaky za 20k a dalsich 10 do toho vpalim :)
OFCE
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od OFCE »

Tak tě vítám u nás.. Ten inzerát nevypadá špatně.. ale na obrázku poznáš prd.. chce tam jet a prohlédnout si to pořádně.. i si to klidně projet atd.. jinak felda je určitě dobrá volba :thumleft:
Kdybych nebyl do ruky chtěl bych být taky na poštu...
Point - FK

Příspěvek od Point - FK »

Dekuju :).
Jojo, s tim ja pocitam, podle obrazku soudim ciste jen prvni dojem. Ke konci prazdnin shromazdim nejake ty penize jeste z brigady a pujdu uz na vazno po necem, zatim sleduju inzerci.:)
Mirek1

Příspěvek od Mirek1 »

uvažuji o tom, že bych si koupil druhou Feldu, byla by to motorizace 1,9D, chtěl bych se zeptat, zda mi tuto motorizaci doporučíte nebo bych ji raději neměl brát, jak je na tom s hlučností uvnitř, zda se dá snést hluk uvnitř i při dálniční rychlosti 130 km/h atd. Díky
Mirek1

Příspěvek od Mirek1 »

musím se přiznat, že Felda s motorem 1,9 D se dost špatně shání, protože nejsou tak rozšířené jako 1,3. Proč o ty 1,9ky nebyl takový zájem jako o 1,3?
ka-spel
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od ka-spel »

osobne píše:Jestli chce mít LPG, tak se ta jednašestka na to moc nehodila, spíše jednatrojka.
Ano na předpotopní směšovač to opravdu není. Měl jsem 1,6 se sekvencí a jezdilo to pěkně, ale ta koroze je šílená. Jinak motor bych to auto přežil 3x.
prerovacek - FK

Příspěvek od prerovacek - FK »

Už asi zbytečný dodatek, ale měl jsem 1.6 AEE s lehkými úpravami a dodnes lituji, že má druhá felda je 1.3 Mpi (no dobře, nyní 1.4, ale pořád to není ono). Vzpomínám si, jak jsem s 1.6 dojížděl do Olomouce z Přerova ráno a odpoledne v podstatě ve špičce a spotřeba pod 7l. Naopak, když jsem potřeboval, s prstem v nose jsem pojel mazdu 323 1.6 16V či Octavii 1.6 74kW, dokonce i jednu FI RS. Prostě auto, co jsem na zimních 15" kolech dostal na 100ku pod 11s., takže v zatáčkách se mohli jít klouzat (něco jsem už najezdil v hobbycrossu, takže jsem +,- věděl, jak jezdit :lol: :lol: ). Ohledně 1.9d, prý je dost poruchová, fest lenivá, spotřeba jestli jezdím s benzínem za 6l nebo s dieslem za 5l, to už mě moc nevytrhne, navíc její zvukový projev... no, jako by jsi jezdil s traktorem :) za mě ruce pryč od dieslu ve feldě, leda by jsi dopoval a chtěl bláznivě dopovat turbem :lol: :lol: :lol: 8-) 8-)
Jardik
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Jardik »

Zdravím tě,pročítal sem si fórum a narazil sem na tvůj ,,problém´´ :) jelikož sem samozřejmě také felíman,pořád koukám na různé inzeráty feld a jukám po nějaké inspiraci nebo zkrátka jakou má kdo feldu :) a narazil sem na tuhle,myslím si že nevypadá špatně a je to předmět dědictví ta felina jako sem měl já před cca rokem a půl když sem si koupil svoji zelenou mazlinku :) takže neplatíš eko ale jen přepis 800kč. Je to tahle http://www.tuningbazar.cz/inzerat-75935/
Je to 1.3MPI já jí mám taky a sem s ní spokojenej :) Tahle je sice oldface..ale ber to tak že mě to jen napadlo ti ,,napomoci´´ =D
103457
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od 103457 »

L&K v krátké verzi se dělal pouze s motorem 1,3BMM, v dlouhé verzi (combi) jen s motorem 1,6MPi
Jardik
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Jardik »

Aha tak to ne,špatná výpomoc :)
woko

Příspěvek od woko »

prerovacek píše:Už asi zbytečný dodatek, ale měl jsem 1.6 AEE s lehkými úpravami a dodnes lituji, že má druhá felda je 1.3 Mpi (no dobře, nyní 1.4, ale pořád to není ono). Vzpomínám si, jak jsem s 1.6 dojížděl do Olomouce z Přerova ráno a odpoledne v podstatě ve špičce a spotřeba pod 7l. Naopak, když jsem potřeboval, s prstem v nose jsem pojel mazdu 323 1.6 16V či Octavii 1.6 74kW, dokonce i jednu FI RS. Prostě auto, co jsem na zimních 15" kolech dostal na 100ku pod 11s., takže v zatáčkách se mohli jít klouzat (něco jsem už najezdil v hobbycrossu, takže jsem +,- věděl, jak jezdit :lol: :lol: ). Ohledně 1.9d, prý je dost poruchová, fest lenivá, spotřeba jestli jezdím s benzínem za 6l nebo s dieslem za 5l, to už mě moc nevytrhne, navíc její zvukový projev... no, jako by jsi jezdil s traktorem :) za mě ruce pryč od dieslu ve feldě, leda by jsi dopoval a chtěl bláznivě dopovat turbem :lol: :lol: :lol: 8-) 8-)
Mazdu 323 1.6 16V mám a teda nemyslím si, že by mě natrhla felda 1.6 :-) Zase takový dělo ta felda není...
opravy a úpravy vašich aut, prodej použitých autodilu :)
00Inferno00
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od 00Inferno00 »

prerovacek píše:...s prstem v nose jsem pojel mazdu 323 1.6 16V či Octavii 1.6 74kW, dokonce i jednu FI RS. Prostě auto, co jsem na zimních 15" kolech dostal na 100ku pod 11s., takže v zatáčkách se mohli jít klouzat (něco jsem už najezdil v hobbycrossu, takže jsem +,- věděl, jak jezdit :lol: :lol: ...

A věděli řidiči v předjetých autech, že spolu závodíte? :roll:
Vici píše:...ARL je král mezi TDI na platformě G4...
VW Golf IV 1.9TDI PD ARL 192PS 401Nm powered by TDIfun, EGR-off, TT puky, Strongflex dogbone
VW Passat Variant B8 2.0TDI Dynaudio
emilio52
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od emilio52 »

Jen ho nechte pán je asi ze slušnýho oddílu ;) .
Každé ráno, když vstanu, prohlédnu si seznam 50 nejbohatších lidí na světě. Když na něm nejsem, jdu do práce moje felda
ObrázekObrázek
xixao31

Příspěvek od xixao31 »

zdarec všichni ,

má smysl ještě v dnešní době koupit Felicii ?Měl jsem 1,3MPi s LPG. 2x nás to nechalo na cestě (díky liště),jina jezdila docela normálně .nicméně je pravda,že auťák se mě pořád líbí.A teď se dá sehnat i s klimou za slušné prašule.Zrovna ničím nejezdím,plánuji si něco nechat přivézt z Německa.Ta felda,už je ale tady přitáhlá je to 1,6 r.v 2000 a podle fotek vypadá zajímavě.

díky,
Atnarfus
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Atnarfus »

Má to smysl v případě, kdy s autem moc nenajezdíš a očekáváš od něj pouze nízké provozní/servisní náklady. Nic jiného ti Felicie nenabídne.
uhlik214 - FK

Nákup Felicie

Příspěvek od uhlik214 - FK »

Sorry chlapy, nevim do čeho to dát a podobné témata byly pár let mrtvé..

Díky nějakému blbovi co mě vytlačil na dálnici do středovejch svodidel mam Feldu KO a potřebuju jinou. Máte nějaké rady? Chtěl bych za to dát tak 15k max 20k. Co jsem koukal tak jsou feldy tak 7-50k. Potřebuju hlavně kastly, kromě ní a chladíče můžu většinu věcí přehodit z té bourané..

Můj požadavek je hlavně minimální koroze kastle, měl bych koukat i na kilometry? Koupim stejnej výkon, tak mám motor, převodovku i spojku ze starý. Na jakém nájezdu začíná být problém s konstrukcema, ložiskama a prostě mechanickou částí. Je už 200 000 km moc? Mě přijde že motory Feldu přežijou třikrát než shnije :). Radši koupim levně neshnilý auto s km než shnilý s málo km.

Dík za rady.
Atnarfus
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Atnarfus »

Projel jsem se s mnoha Feliciemi a musím konstatovat, že Felicie s nájezdem 200k km je většinou už šrot. Jako řidič jsem vždy zaznamenal hlavně problémy s převodovkou (hlučnost, synchrony), prosezenou sedačku, vymlácenou kulisu řazení...
Je to samozřejmě ale o citlivosti řidiče. Já jezdím zánovním služebním autem, novým soukromým autem, ale stále mám i Felicii. I když má najeto jenom 130k km, tak se ty výše uvedené nectnosti začínají projevovat.
Matuhsch
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Matuhsch »

keci v kleci moje felis má skoro dvěstě, interiér je v top stavu, akorát v zimě jde dvojka přes zuby trochu.. krom ptákovin kolem podělanýho jednobodovýho zapalování a plechařiny se na autě nic moc neměnilo..(nepočítám spotřební věci jako spojka, brzdy...) takže 200tis při dobré údržbě vydrží jak nic :) ale ono se stačí v tom autě projet a hned poznáš v jakým je stavu.. já bych se teda s výměnou motoru drbat nechtěl, ale nejdůležitější je prostě kastle... ložiska a podobný věci nejsou zas až tak drahá záležitost, kilometry nehrají roli neboť tachec už může být třikrát stočenej atd...
Prostě ideálně neshnilá 1,3 Mpi, projet se jestli někde něco nemlátí atd, sundal bych si víko ventilů a podle toho jestli tam není zapečenej olej trochu poznáš jak to bylo udržovaný...
veškerý místa zastříkaný asfaltem ze spodu jsou podezřelý :D hlavně nevzít nějakou narychlo zapatlanou prorezlo potvoru, ostatní se dá lehce vyřešit
Obrázek
Obrázek
Demonstein - FK

Příspěvek od Demonstein - FK »

Zdravím, pročetl jsem tady dost příspěvků, ale nikde pořádně, krom koroze sem nenašel seznam vecí, na které se soustředit u motoru a podvozku (klasickýý čepy, brzdy apod. vím), ale nejsem si jistý, jestli je u 1.6MPI nějaká typická vada/vady

Jinak: http://auto.bazos.cz/inzerat/26114295/F ... laceno.php na tuhle se jedu ve čtvrtek podívat, nějaké další fotky interiéru mám na mailu a nevypadá tak špatně... S pánem vypadá, že je solidní domluva, lespoň po telefonu...

Koroze okolo skel (5. dveře a přední), pod gumama, vlézt do 5. dveří (oddělat tapecír), mrknou v kufru pod rezervu apod, pod tapecír napravo nalevo, podběhy (zdělat kolo případně kola) a u toho zkontrolovat stav brzd (při velkém opotřebení se trvoří na kraji vrzdového kotouče ''rantl''), přední blatník + okolo šroubů, zkontrolovat v motoru, jestli někde neni pocákaný olejem (že by olej tekl), čepy (zakývat s autem, pokud v nich lupe, jsou an výměnu), projet auto (geometrie + zkusit brzdit bez ruk na volantu), otáčky za studena (motory by je měl držet), spojka (prudší rozjezd jestli prokluzuje při trochu větší zátěži), převodovka (2. za studena jde těžko nebo přes zuby dost často a to i řazení a i při podřazování), samozřejmě interiér, stav sedadel, tapecíru, palubovky (škrábnce oděrky), zkusit s autem jet při plném vytočení kol (nemělo by nic klapat, mlátit apod.), klima jestli klimuje, jak je to s plněním apod. Samozřejmě hodně udělá i jízda autem (cukání volantu, špatné brždění apod., zkusit ABS, jak mco funguje...)

Momentálně mě teď nic víc nenapadá, byl bych rád, kdyby jste mi přidali i vaše typy na o si dát bacha, kam šáhnout a kam se podívat ještě navíc + váš názor na inzerát (ideálně kdyby mi ji dal za 15 000, už mu vysí dost dlouho a prej má díru v jendom prahu). Auto mám v plánu po koupi rozdělat a vyčistit (hlavně palubovku apod. a motor)

Díky za odpověď
103457
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od 103457 »

Hele napsal jsi to hezky, otázka je zda to všechno stihneš udělat nebo zda tě to vůbec majitel nechá udělat. :o Kupuješ ojeté auto za pár tisícovek, tak nějaký mouchy mít bude a ne malý. Pokud už je díra v prahu, tak nezůstane jen u prahu, koroze postupuje všude ± stejně. Píše, že už jsou dělaný zadní lemy, takže asi budou chycený i přední blatníky. Prostě cena odpovídá stavu vozidla. Ale ještě dlouho bude sloužit a když vypoví službu za relativně levnej peníz (oproti ostatním vozidlům) ji opravíš. Auto bude stopro z dovozu podle výbavy a má už zaplacenej eko poplatek, takže to ušetříš další 3 tisíce.
Co se týče slevy, tak myslím, že pod 20 nepůjde. Kdyby slevil na těch tvých 15, tak už by ji asi prodal. ;)
Atnarfus
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Atnarfus »

Na ten eko poplatek bacha. Poměrně často se setkávám s nepravdivým tvrzením o zaplacení poplatku, zvyšuje to cenu auta. Musí to být zapsané ve velkém techničáku. Jestli tam záznam není, tak budeš platit.

Nejenom prahy, páté dveře jsou taky našrot. Pravý přední blinkr je jiný než levý, to také stojí za prozkoumání. Jestli to máš dál, požádej o kvalitní fotky a asi ušetříš dost peněz za benzín.
Demonstein - FK

Příspěvek od Demonstein - FK »

Jo, těch blinkrů bych si ani nevšiml, to díky

Když mě to auto nenechá prolézt, tak jak chcu já, tak se nemáme asi celkem o čem bavit ohledně obchodu :). Z jednoho prudšího rozjezdu spojka nezkolabuje a z jednoho odzkoušení ABS taky (stejně, pokud funguje ABS a na autě nebudou další chyby, tak si to koupím i s těma gumama na kterých to budu zkoušet). Kutisíc korun :D)puju auto, ne chleba v jednotě, tak ať se nezlobí, že si to chci prolézt (už třeba jen proto, že když chleba zplesnivý za den tak vyhodím 30kč, ale když mě zhnije felda a rozadne se, vyhodím x

V podstatě navíc je tam jen klima a ABS - airbag řidiče neni u faceliftových takový problém sehnat, servo je v základu, zrcátka jsou v elektrice, airbag spolujezdce není a okýnka v elektrice se dají lehce dodělat, nicméne už člověk těžko sežene tapecír bez dír (nevím jak moc ta díra jde zpravit, takže okýnka jsou takové menší plus).

Popravdě, pokud auto bude hnít nějak moc, nepůjdu do něj ani za 15, má díru v prahu a jak tady bylo napsáno, i když je auto vyvařené, koroze spolehlivě postupuje dál a určitě budou chycené i další části, na 5. dveřích vypadá že má bublinu pod lakem, tzn. max rok než nich bude díra (a to sem velký optimista)... A to znamená další investice...

Auto prodává za 22 000, do telefonu mi pán řekl, že už má na práh někoho domluveného, ale že to nestihne udělat do toho čtvrtka, to znamená, že o ten výdaj, který by měl za vyvaření by se teoreticky ta cena měla snížit, protože auto prodá i s dírou a ty prachy za opravu vypláznu já (kdyby jsme se dohodli na 20ti, -3000 za ty prahy, nějaká ta rez ještě jinde a jsme na 15ti hned)

K tomu blinkru bych tipoval na bouračku, uvidíme jak moc velká byla, jestli šlo jen najetí do něčeho a tudíž o výměnu světla, blatníku a nárazníku kus za kus nebo jestli se muselo i zasahovat do konstrukce auta (porovnání svárů na jedné a na druhé straně auta, tuším, že šrouby jsou z výroby zalakované, pokud měnil jen blatník, určitě ho lakoval zvlášť nenasazený na autě, takže by šrouby nezalakoval).

Uvidíme, klimu nepotřebuju (bůhví, jestli vlbec klimuje :D a je naplněná), co chcu, je auto v solidním stavu co mě vydrží ještě chvíli bez větších investic, v podstatě jen jsem si chtěl ověřit jestli jsem na něco nezapomněl, co se týče prohlídky, hlavně by jste mi mohli dát tipy na podvozek, co zjistím jen z toho že si auto nadvezdnu, případně na co se mám zaměřit. :D. Výfuk rezne no a pak se zaměřit na podvozek, zavěšení atd., nicméně to asi půjde poznat hlavně ze zvedáku ne? Nebo je tak i přístup z některé strany?
kwik

Příspěvek od kwik »

od 14ti letého auta za 22 tis nemůžeš čekat zázraky... každé starší auto chce opravy, údržbu atd... např. čepy nejsou drahé, silentboky taky ne.... uvidíš sám
OFCE
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od OFCE »

Asi tak, mě by jedině odrazoval ten motor 1,6 dle mého názoru je nejspolehlivější 1,3 ;)
Kdybych nebyl do ruky chtěl bych být taky na poštu...
103457
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od 103457 »

To je ale jenom tvůj názor. ;) :P
Odpovědět