nabíječka

Torek - FK

nabíječka

Příspěvek od Torek - FK »

Dobrý den pánové a dámy mám taky dotaz mám starou nabíječku hodně starou asi doma dělanou tak v roce 1970.Kdysi nabíjela velice dobře a pak se sní něco stalo ,tak ji známej opravil a dnes dává 33v a 5.6A.chci se touto cestou zeptat zzda mohu s ní nabíjet 12v 62AH baterii.Děkuji vám všem předem za odpovědi .S ůctou L.Nosek
Ještě chci dodat ,že jsem jen tak skoušel nabíječku připojit na akumulátor a nabíjet ,změřil jsem na polech napětí volty a bylo 14.7v to znamená že do baterka šla polovina podobně jako v autě.Jak je to teda .L.Nosek
Naposledy upravil(a) Návštěvník dne ned 26. úno 2012 10:40:09, celkem upraveno 1 x.
103457
Kontaktovat uživatele:

Re: nabíječka

Příspěvek od 103457 »

Pokud nabíječka dává 33V tak ji na 12V baterii nepoužiješ.
keenworth - FK

Příspěvek od keenworth - FK »

Máte někdo nabiječku CTEK XMS 5 nebo podobnou (XMS 7,...) Nezkoušeli jste s ní oživovat hodně staré vybité baterie? Ještě by mě zajímalo, proč dokáže nabijet jen baterie do 110Ah? Je snad jedno jak ta baterie je velká, jde jen o ten čas za jaký to nabije,ne? Chtěl bych ji používat třeba na tu desulfataci i větších baterií, cirka 120-160Ah, ale primárně mi jde o nabijení autobaterií a silnější verze 7 stojí o tisícovku víc, což mi nepříjde zrovna adekvátní dávat tolik peněz jen za 2 ampéry navíc. :)
JoS

Příspěvek od JoS »

Desulfataci jedině nabíječkou se zdrojem konstantního proudu(např autožárovka),musí to být pouze jednočinně usměrněné(jednou diodou),malý proud.Paralelně na baterii připojit žárovičku nebo odpor a spočítat to tak,aby při nefunkční půlperiodě žárovička odčerpávala z baterie jednu pětinu celkového nabíjecího proudu.Právě tento depolarizační proud odstraňuje sulfataci.Lze se dostat až na 80% původní kapacity.
keenworth - FK

Příspěvek od keenworth - FK »

:D já si dooma nehodlám vyrábět desulfatačku... ta nabiječka to má umět :)
Aleš

Příspěvek od Aleš »

Jestli někoho toto zajímá, tak zde je toho dost k počtení
http://www.ebastlirna.cz/modules.php?na ... ie&start=0
Učit se ...učit se.... učit se...., říkal jeden pán si myslím, že mu říkali Lenin :-)
Radek96 - FK

Příspěvek od Radek96 - FK »

Keenworth ->
Nabíječku CTEK MXS 5 budu tento týden objednávat.Měl jsem ji půjčenou od známého a byl jsem překvapený jak parádně funguje.Před zimou mi v motorce odešla baterka a myslel jsem,že je už KO.Už totiž nešla nabít nabíječkou co mám z Lidlu.Známý mi půjčil CTEK a nabíječka začala baterku oživovat a potom dokonce nabíjet a nyní baterka úplně krásně funguje.
Jen si dej pozor,kde ji budeš kupovat,někdy se dá narazit na padělek z Číny.Každá tato nabíječka musí mít záruční list a záruku na dobu 5 let.Pokud nemá,jedná se o padělek.
Jestli chceš nabíjet silnější baterie,tak si kup 7čku.S tou MXS 5 je nabiješ také,ale za delší dobu.
Odpovědět