Rozšířená ramena Škoda Felicia

Přední i zadní
RedmeX - FK

Re: Rozšířená ramena Škoda Felicia

Příspěvek od RedmeX - FK »

hromy: jj, to mi hovoril aj Dedla, používať len origo, preto ponúkam svoje zhodené z auta :)
bitmap - FK

Příspěvek od bitmap - FK »

Ja kupuju origo ramena na vrakaci za 500,- par a muzu si z hromady naprav vybrat ty nejzachovalejsi, takze 30E za par + nejaka doprava, to uz by se mi dost nevyplatilo.

Jinak, souhlasim s hromym, ze dnesni druhovyroba je otres, nektere veci jako prave strihajici se ramena jsou uz dokonce i zivotu nebezpecne.

Za upravena a kvalitne svarena ramena me budou na STK tepat az do vycerpani, ale tyhle druhovyrobni smejdy, ktery se rozpadaj za pochodu jsou dokonale legalni, ach jo :(
hromyblesky
Bydliště: Region razovitý ,tam někdo primo uprostřed mesta Ostravy,bo je to tu fajne cyp.
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od hromyblesky »

hromy neni blbej a ví co je dobry i pro racingare :D
synku lampy tu pálí,,,, neony blikaj na cestu...
FAKJU BIČ
VAUXHALL píše:Me by zajimalo kde bys to chtel jeste snizovat,kdyz motor je 12cm nad zemi
za vsim hledej pravidlo 7 a 15
RedmeX - FK

u nás sú ceny na vrakáčoch také, že mi je lacnejšie nechať si veci posielať z ČR...
hromyblesky
Bydliště: Region razovitý ,tam někdo primo uprostřed mesta Ostravy,bo je to tu fajne cyp.
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od hromyblesky »

a ja tech ramen vyhazel tak 15-20 párů :lol: a zakaznici vzdycky chteli ty fajnovy druhovyroby :D
synku lampy tu pálí,,,, neony blikaj na cestu...
FAKJU BIČ
VAUXHALL píše:Me by zajimalo kde bys to chtel jeste snizovat,kdyz motor je 12cm nad zemi
za vsim hledej pravidlo 7 a 15
Reedooo - FK

Delší spodní ramena

Příspěvek od Reedooo - FK »

Zdravím není tu náhodou někdo kdo se zaobírá odklonem předních kol?Nebo náhodou jestli tu někdo nedělá delší ramena aby se dal stavit odklon vpředu.Jsem otevřen všem úpravám.Jezdím rally a potřebuji stavitelný odklon a nikdo to u nás nemá tak se nemám koho zeptat tak to zkouším tu.Díky
RedmeX - FK

Je pár možnosti ako meniť odklon. Ide o to čo presne chceš.
Ak chceš jednorázovo nastaviť odklon, tak:
1) necháš upraviť ramená pre zmenu záklonu rejdového čapu a tým sa zvýši aj odklon na cca 1,5°
2) necháš upraviť diery v ktorých je uložený čap v ramene, aby boli viac oválne. Ja som tak získal cca 0,5°odklonu, ale ide aj viac
2*) necháš predĺžiť ramená, neskúšal som, avšak vzhľadom k tomu že ide o rozdiel v mm musí to byť veľmi presné, aby si nemal šialený odklon...
3) Skombinuješ to. Takto to mám a odklon je cca 2°

Chceš mať možnosť jednoducho meniť odklon podľa potreby:
1) zmeníš horné uloženie tlmičov za unibalové, tak aby si mohol meniť odklon, resp. aj záklon
2) prekopeš komplet tehlici, na A-čkové uloženie tlmiča s "trojuholníkmi" namiesto objímky. Tam ide excentrickými šrubami nastavovať odklon. Ale je k tomu treba aj A-čkové tlmiče, napr. HP
3) Skombinuješ úplne všetko...

ramená robí napr. MotorExcel http://motor-excel.cz
unibaly, ramená a iné napr. http://skoda-virt.cz/cz/clanky/nabidky- ... a-felicia/
Zaki
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Zaki »

Hosi mam jednu otazku. Ramena mam spocitane, rozrezane a riesim ich zvarenie. Staci ked to doma zvarim COckom, alebo mam vyhladat nejakeho profesionalneho zvaraca? Neviem totiz jak moc je ten spoj namahany. Prosim o nejaky fundovany strojarsky nazor :D Ja na toto nemam to spravne vzdelanie ;)
Honza_t
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Honza_t »

namáhaný je to dost - na tah při průjezdu zatáčkou, na ohyb/střih při akceleraci a brždění. Jestli si netroufáš tak bych to dal nějakýmu svářeči, já to chtěl taky udělat, ale nemám COčko a vařit to elektrodou by asi byla sebevražda (spíš určitě :) ), radši jsem odklon/záklon pořešil šišatýma dírama a posunutým silentblokem ramene - efekt asi není takovej jako u úpravy ramen, ale taky dobrý a nebojím se o život :D

Jinak by mělo stačit vyříznout a vevařit klínek (tam co chybí materiál) a pak ještě přeplátovat z vrchu a z boků, ale taky nejsem odborník, jen tlumočím co jsem na fóru kdy četl. Od oka pak vypadaj sakra bitelně :)
Jeby - FK

Příspěvek od Jeby - FK »

Lidi jak docílim Áček na zadní nápravě? Dík za odpověd kdyžtak sz nebo mail dík moc:)
RedmeX - FK

vzadu cez podlozky pod naboj s vstavenym odklonom, tj. hrubka na vrchu je mensia ako na spodku. Zvysok zavisi od konkretnej predstavy o vyslednom odklone...
Odpovědět