Me to dela taky..zvlast cim je teplejsi pocasi tak tim dele motor bezi nepravidelne..servisak mi rekl ze je to normalka u 1.6 mpi
Nepravidelný chod motoru po nastartování za teplého počasí
-
Fix3 - FK
Re: Nepravidelný chod motoru po nastartování za teplého poča
Zdravim
Me to dela taky..zvlast cim je teplejsi pocasi tak tim dele motor bezi nepravidelne..servisak mi rekl ze je to normalka u 1.6 mpi
Já jsem nemyslel jednotku
ale věci okolo.Dneska bylo pod mrakem a pršelo.Starty předpisový úplná pohoda.Takže jednotka potřebuje zimu na starty v teplém počasí ?
Nebo studenej luft do sání? Fajn koupim nějakej sprej a před startem to celí ofouknu. 
-
Nonamed - FK
ne, jednotka to ulejvá benzínem jakoby na sytič. Což je v létě zbytečný a v zimě normální a tak se ti zdá že je všechno ok 
Tak jo jednotka to ulejvá benzínem.Nemá to ta jednotka snad koridovat na vlivu počasí.Proč to teda vlétě přelejvá benzínem? 
Napadlo mě třeba vysychání elektrolytických kondenzátorů v ŘJ.To je snad jediné možné opotřebení jednotky.Když se k tomu přidá opotřebení regulátoru tlaku ve vstřikovací liště a opotřebení piezoelektrického snímače podtlaku,tak musí být řj po dobu,kdy neleze z lambdy signál úplně mimo mísu.Nonamed píše:jak se může jednotka opotřebit?mimochodem mě to už doslova se*e, ještě že je už zas chladnějc
-
Jozefj
- Kontaktovat uživatele:
Netvrdím,že se jednotka nemůže porouchat,ale v první řadě bych zkontroloval lambdu a hlavně teplotní čidlo motoru. Na teplotním čidle je závislé dávkování paliva. Když bude vadné,bude hlásit mráz a jednotka bude dávat plnou dávku. Mělo by pro kontrolu stačit odpojit konektor a motor změní chod, to ztoho důvodu,že jednotka vyhodnotí přehřátí a dává málo. Jestli se nepletu ,tak čím teplejší motor ,tím vyšší odpor k nekonečnu, další je váha vzduchu,když bude vadná,nebo vadný , upadlý kabel v konektoru, tak motor bude žrát a i chcípat. Co ukazuje VAG?
-
Jurka - FK
Ani čidlo teploty ani lambda to není.... já dával lambdu úplně novou a nové origo čidlo teploty a bezezměny!!! Já osobně si myslím, že je chyba někde v elektrice, protože zkuste se podívat, jestli Vám to dělá taky když zapojíte VAG a při zapojeným VAGu startujete tak se v kolonce teplota motoru ukáže na chvili při tom startování -100 stupnu.... slovy MINUS STO STUPNU!!! a to je ten problem, ale co přesně to způsobuje kdoví...
-
Jozefj
- Kontaktovat uživatele:
No ,ale to se pořád točíme okolo teploty. Tak pak bych změřil přívodní kabel od jednotky k čidlu.
Když jsem to nechával zjišťovat v servise tak mi při startu naměřili teplota motoru 15 stupňů,nasávaného vzduchu 23 stupnňů,teplota chladící kapaliny 255,00 stupňů :shock: .A na to mi řekl že je to chyba v řídící jednotce.Ale co stím nebo jak to opravit mi už nedokázal říct.Chtěl 200kč a prý kdyby se to zhoršovalo tak mám dojet.Tak nevím když bylo teplo tak pořád stejný a teď jak je chladnějc tak je vše vpohodě.Čidlo teploty co je u termostatu jsem měnil,ale už neměřil na VAGU tak nevím jestli se něco změnilo.Asi nic když je to pořád stejný.
- Atnarfus
- Kontaktovat uživatele:
Teplota motoru 15st je to samé jako teplota chladicí kapaliny. K řídící jednotce jsou připojeny pouze dva snímače teploty. Teplota nasávaného vzduchu a teplota chladící kapaliny. Těch 255st naměřili na neexistujícím snímači.
Čidlo teploty chladící kapaliny na chrchlání po nastartování nemá vůbec vliv. Udělal jsem si baypass s potenciometrem a tak jsem schopen namluvit řídící jednotce ledacos jiného, ale chrchlá to ať nastavím co nastavím.
Čidlo teploty chladící kapaliny na chrchlání po nastartování nemá vůbec vliv. Udělal jsem si baypass s potenciometrem a tak jsem schopen namluvit řídící jednotce ledacos jiného, ale chrchlá to ať nastavím co nastavím.
To je teda servis když nejsou schopni mi vysvětlit co naměřili,asi sami pořádně nevědí.Jinak díky za vysvětlení.Tak to znamená že řídící jednotka ani nezaznamená že motor se přehlcuje benzínem,nebo špatně spaluje.Protože vždy jde cítit i benzín.
-
Jurka - FK
Tak prostě asi bude vprdeli ta jednotka no... Tu myslím snad ještě nikdo vyloženě vyměnit nezkoušel za novou jestli by to dělalo nebo ne... nebo aspon jsem to nečetl nikde
- smrcek
- Kontaktovat uživatele:
Já měl jednotku, která to nedělala. Pak jsme ji s Ježkem vyměnili (potřeboval ji na tuning
) a od té doby se mi to taky děje. Ale jenom v rozmezí třeba od 15 stupňů do 20 - pak už ne.
Ale taky si nejsem jistej jestli, když jsem měl tu starou jednotku bylo takové počasí
Ale taky si nejsem jistej jestli, když jsem měl tu starou jednotku bylo takové počasí
Tak jo.Zkuste někdo vyměnit jednotku a pak dejte vědět jak to dopadlo.
Ja zrovna nemám na zkoušení hotovost

- Atnarfus
- Kontaktovat uživatele:
Jezdil jsem čtyři 1.6ky. Chrchlala každá. Některá méně, některá víc a to podle roku výroby a tedy revize řídící jednotky. Čím novější, tím horší. Dvě jsem jezdil od novoty, jednu skoro od novoty a jednu už dost letitou. Nevybavím si jestli to chrchlalo už úplně nové, ale spolehlivě se to projevovalo už velice brzy.
Takže záleží na každým co stím provede?Skusit čidlama ,vyčistit klapku.udělat základní nastavení atd a pak se uvidí co?Kde zase soudruzi udělali chybu. 
- Atnarfus
- Kontaktovat uživatele:
Vyčištění klapky, základní nastavení, nové svíčky, nový vršek rozdělovače, nový snímač teploty... a nic se nezměnilo. Mé auto dlouhá léta chrchlá a už mu to asi vydrží až do sešrotování.
Na druhém autě jsem měnil i lambdu a také nic.
Na druhém autě jsem měnil i lambdu a také nic.
-
renegade1 - FK
Motor felicie 1.6
Dobrý den , chci se prosím zeptat mám felicii 1.6 55kw , v letě při nastartování vozu motor ma tendenci z chcipnout , někdy chcipne a při opětovném nastartovaní je vše ok . Měl jsem tam danou novou klapu nioc se nezměnilo , dal jsem to do autorizovaného servisu , ale tam také na nic nepřišly že je vše ok .Přes zimní období to nedělá , motor šlape jak hodinky , němáte někdo tušení co by to mohlo být ? hlava rozdělovače , svíčky , palec je nový včetně kablu 
Naposledy upravil(a) Macman dne sob 29. říj 2011 11:19:35, celkem upraveno 1 x.
Důvod: Porušení pravidla č.3. a přesunutí do spravné sekce...Používej hledání!!!
Důvod: Porušení pravidla č.3. a přesunutí do spravné sekce...Používej hledání!!!
-
Jurka - FK
Vítej do party takto pošahaných 1.6ek... asi bud vyměnit řídící jednotku nebo si prostě zvyknout v létě:)
Ahoj,tak jsem se dočetl že by pomohlo vyměnit regulátor tlaku paliva.Ale nevím jestli se tím myslí to chrchlání vlétě nebo jen klasický cukání(kopaní do sedačky).Co, má to stím nějakou sovislost? Nebo jsem zas vedle? 
-
renegade1 - FK
V servise jsem měl auto dost dlouho a nezjistili vůbec nic jen řekli,že je vše vpořádku,ale opravdu to dělá.Jak jsem dočetl vaše odpovědi tak mě napadlo jestli to opravdu nemůže dělat palivové čerpadlo?Jak jsem auto koupil před 4 rokama tak to nedělalo začalo to až po delší době a mezi tím jsem měnil paliv.čerpadlo je to dovoz s polska,ale nevím jestli to začalo blbnout hned po výměně nebo pozdějí.
Si myslím že by to zlobilo furt i v zimě kdyby bylo vadný čerpadlo.Ale co tady řešili kluci snad od r 2008 a pořád nic.Taky mě to štve.Hlavně když spěchám a felda se musí vychrchlat
jak kuřák po ránu a pak se může vyrazit 
-
Jurka - FK
No myslím, že to bude mít na svědomí řídící jednotka, ale to je pálka tu ještě nikdo novou nekupoval...jinak já už sem se toho taky nahledal co by to mohlo být a nic a to už sem dost věci povyměnoval a proměřil... Základ je ten, že to prostě dává po startu moc bohatou směs a mě se na diagnostice pri startu na chvilku ulkáže minus sto stupnu a proto ta bohata smes, takže prostě chyba bud někde v elektrice nebo ta řídicí jednotka, ale kdo by do feldy kupoval novou řídicí jednotku že?
Tak jsem čuměl na net a prý se dají řj opravit.Celková kontrola atd:Buď se dojede do opravny z autem nebo se řj zašle poštou.Už nemám moc času hledat jestli řj opravují i jinde ale cojsem našel tak je to v Opavě.Zaslal jsem tam meil kolik za to chtějí tak jsem zvědavej.Nezkoušli jste nekdo nechat opravit řj př si ji nechat znova celou nahrát?
-
Berec - FK
Občas se mi motor taky projevuje popisovaným způsobem, nevšimnul jem si ale souvislosti s okolní teplotou. U mě se to někdy vyskytne v případě opakovanýho delšího startování. Problém nevidím v bohatosti, ale ve snížení předstihu, protože je chvíli dost hlasitě slyšet výfuk a po chvíli najednou ztihne a snížení předstihu rozdělovačem se projevuje úplně stejně, další věc je, že to dělá i na plyn, takže i v režimu, kdy benzínová jednotka řídí jen klapku a předstih, čili bohatost nemá jak ovlivnit. Navíc motor v tý chvíli má na volnoběh sílu jak diesel a otáčky se třeba při rozjezdu jen pedálem spojky ani nehnou, takže je asi klapka hodně otevřená a jednotka má plno prostoru volnohěh hlídat jenom změnama předstihu.
- Atnarfus
- Kontaktovat uživatele:
Základní předstih samozřejmě po výměně rozvodů nikdo neseřizuje. Je to tedy jedna z možných příčin.
-
Berec - FK
Ne ne, nemám na mysli, že by byl hnutej základní předstih, zdá se mi, že na těch pár vteřin se prostě brutálně sníží - pokud u volnoběžícího motoru pootočím rozdělovačem směrem na menší předstih až nadoraz (mínus 20 stupňů? nevím) , projevuje se motor úplně stejně - jednotka si kvůli udržení otáček hodně otevře klapku a v regulaci předstihu má velikej prostor, takže má motor i bez přidání plynu sílu jak kráva. A samozřejmě to hlavní o čem to tady je - cvrlikání výfuku přehluší motor. Můj názor je, že pokud jednotka zaznamená nějaký problémy se startem, případně vyhodnotí podmínky jako takový, že by se mohly vyskytnout problémy s volnoběhem (třeba nějaká divná kombinace teplot motoru, nasávanýho vzduchu a třeba napětí baterky?), tak preventivně nastaví klapku a předstih na takový hodnoty, aby ,motor nemohl chcípnout a teprve po srovnání směsi podle lambdy uže nastaví precizně i klapku, zvýší předstih a výfuk ztichne.
Pokud budu delší dobu například parkovat v kopci a trápit to trpělivě jenom spojkou bez přidání plynu, taky se po chvíli jednotka přechodně "přizpůsobí" a začne se projevovat takhle hlučně.
Pokud budu delší dobu například parkovat v kopci a trápit to trpělivě jenom spojkou bez přidání plynu, taky se po chvíli jednotka přechodně "přizpůsobí" a začne se projevovat takhle hlučně.
Tak jak se tady už kolikrát psalo,většinově se to projevuje když na auto svítí slunko a je tak kolem 15 st Celsia.Teďky jak je pod 10st Celsia tak starty mám předpisoví a klidně můžu šlápnout na plyn a jet.Vlétě musím čekat až se motor 20-30s vyblbne a pak vpohodě.I když cítím že motor občas pocukává když stojím na semaforech.
.Jinak rozvody mám nový ale jestli někdo něco dělal s předstihem to nevím.A když se chci při tom cukání rozjed tak to má snahu zdechnout třebaz i jen přes spojku .
Tak a je to tu zas.Jen se oteplí na blbejch 20st celsia a už felda po startu chrchlá. 
-
Jurka - FK
Taky mě to už zase potkalo po zimě 
Jurka,a zkoušel si někdy něco měnit?Nebo to nějak řešit?Říkal jsem si že začnu určitá čidla a kde jaká hejblátka měnit tkz pokus omyl a taky že při staru nechám napíchnout jednotku na vag.Ale jsem jen chudej dělňas a na takovéhle akce nemám peníze a ani čas.
Kdo ví kde je zakopanej pes hmm????
Kdo ví kde je zakopanej pes hmm????
- SteveCZ
- Kontaktovat uživatele:
Ahoj pánové,
pokusil jsem tu pročíst, co šlo. Rád bych s Vámi zkonzultoval, jestli moje symptomy jsou projevem toho, co se tu již tolik diskutovalo.
Takže: Felda 1.6 r.v.99 - již od nákupu (2 roky) dělá to, že když má špatnou náladu, tak po nastartování vyletí otáčky cca na 2000 a když to nechám tak jen velmi pomalu klesájí. Auto se celé třese. Když šplápnu na plyn, tak buď otáčky ještě malinko vyletí nebo třeba i klesnou. Když se pokusím rozjet, tak se auto začne dusit a mám co dělat, aby nechcíplo. Opakovaně musím mačkat spojku a pokoušet se rozjet znovu. Tento celý jev odezní cca do minuty. Teplotní vlivy počasí jsem po pravdě zatím moc neřešil ale pravdou je, že v zimě se to asi nedělo.
Co bylo vyměněno: škrtící klapka za novou originál, teplotní čidlo, palivové čerpadlo, vstřikovače, katalyzátor, lambda sonda, výfuk starý rok
U auta teď nejsem, takže kód jednotky teď hned nezjistím, ale jestli to pomůže, je to model s imobilizérem, klimatizací, ABS, 2x airbag.
Jsem z toho popravdě dost už zoufalý: odjíždění před sousedy a známými je fakt ostuda a člověk musí vědět, hjak na to:-) Nejhorší je, že se to neděje vždy. Auto bylo např. týden v servisu a ani jednou se to nestalo. Pak 2 dny doma a bylo to tu zas.
Přemýšlím o konzultaci s Cimbu nebo Motor Excel, že bych si tam nechal dát jejich ŘJ, pokud by to jejich SW řešil a bylo by to opravdu v ŘJ. Máte prosím ještě někdo nějaký nápad?
pokusil jsem tu pročíst, co šlo. Rád bych s Vámi zkonzultoval, jestli moje symptomy jsou projevem toho, co se tu již tolik diskutovalo.
Takže: Felda 1.6 r.v.99 - již od nákupu (2 roky) dělá to, že když má špatnou náladu, tak po nastartování vyletí otáčky cca na 2000 a když to nechám tak jen velmi pomalu klesájí. Auto se celé třese. Když šplápnu na plyn, tak buď otáčky ještě malinko vyletí nebo třeba i klesnou. Když se pokusím rozjet, tak se auto začne dusit a mám co dělat, aby nechcíplo. Opakovaně musím mačkat spojku a pokoušet se rozjet znovu. Tento celý jev odezní cca do minuty. Teplotní vlivy počasí jsem po pravdě zatím moc neřešil ale pravdou je, že v zimě se to asi nedělo.
Co bylo vyměněno: škrtící klapka za novou originál, teplotní čidlo, palivové čerpadlo, vstřikovače, katalyzátor, lambda sonda, výfuk starý rok
U auta teď nejsem, takže kód jednotky teď hned nezjistím, ale jestli to pomůže, je to model s imobilizérem, klimatizací, ABS, 2x airbag.
Jsem z toho popravdě dost už zoufalý: odjíždění před sousedy a známými je fakt ostuda a člověk musí vědět, hjak na to:-) Nejhorší je, že se to neděje vždy. Auto bylo např. týden v servisu a ani jednou se to nestalo. Pak 2 dny doma a bylo to tu zas.
Přemýšlím o konzultaci s Cimbu nebo Motor Excel, že bych si tam nechal dát jejich ŘJ, pokud by to jejich SW řešil a bylo by to opravdu v ŘJ. Máte prosím ještě někdo nějaký nápad?
1.6 GLX, červená rally, 1999 - servo, klima, ABS + EDS, 4x airbag, ME ECU, vačka, hlava, blok
Výroba náhradních čidel pro TC-6 (všech!!!) a "jednotky komfortních funkcí" pro felicii - trippling, corner lights, emergency braking, automatic lighting
http://www.specialnielektronika.cz
Výroba náhradních čidel pro TC-6 (všech!!!) a "jednotky komfortních funkcí" pro felicii - trippling, corner lights, emergency braking, automatic lighting
- lukydm
- Kontaktovat uživatele:
Postrehol som taky zaujimavy problem s mojou feldou. Motor 1,6+vačka a čip ME
Ked je teplo, tak od 28°C tak motor nejak nechce tahat. Je podstatne lenivejši a dosta slaby v nizkych otačkach. Teraz, ked prislo ochladenie je motor ovela živši v nizkych otačkach, proste super
Benzin sa snazim tankovat co kvalitnejsi, ci ze OMV, Shell a sem tam natural 98.
Teplota motora normalna aj na VAG, aj teplota nasavania je asi dobra, stale to koliše az do 46°C, co je asi vela v horucom lete pre ten motor
Ked je teplo, tak od 28°C tak motor nejak nechce tahat. Je podstatne lenivejši a dosta slaby v nizkych otačkach. Teraz, ked prislo ochladenie je motor ovela živši v nizkych otačkach, proste super
Teplota motora normalna aj na VAG, aj teplota nasavania je asi dobra, stale to koliše az do 46°C, co je asi vela v horucom lete pre ten motor
Felicia Combi 1.6M-E 69kW 1998 Re-born
Felicia FUN 1.6MPi 55kW 1999 "Auto které má na silnici úspěch"
http://www.feliciaklub.cz/forum/viewtop ... 48#p418448
-
renegade1 - FK
Zdravím tak můj problém z předchozí reakce k tomu přidám,že auto už mi během jízdy chcipá na 2 sekundy a pak ihned naskočí.Již 3x za teplého počasí mi chciplo na 10 min.tak jsem zkoušel tlak pal.čerpadlo a to je ok.mám nový palec i víko rozd.nové kable.vyměna indukční cívky,výměna klapy,nový výfuk zadní i střední díl, na diagnost.vše ok.Tak jsem čistil všechny elektr.spoje a pořád vše stejné.Pak jela autem žena a ja přední na motorce a zůstala opět stát a auto nechtělo ani za nic nastartovat tak jsem hledal závadu a pořád nic, poslední věc co jsem moh udělat tak jsem měl v autě starší nefunkční čídlo teploty na termostatu tak jsem odpojil pouze konektor od čidla a napojil to staré a opřel o hadici chladiče.Auto ihned naskočilo tak žena dojela domů.Ráno jsem čidlo hodil misto toho co tam bylo.Od té doby auto startuje super nechcípa jen 1 chybu má,že místo 90st.ukazuje jen 40st.Můj názor je,že mezi řj.a čidlem teploty je nějaké špatné vyhodnocení.Snad jsem vám nějak pomohl.
-
renegade1 - FK
Zdravím tak je to tu opět takže čidlem to není vydrželo to jen 14 dní.
-
robin1 - FK
Nahraj sem údaje z VAGu počas toho, keď to neštartuje (teplota vzduchu, vody).
-
Tom1
mám také Feldu 1,6 MPi, rok 96, ale tento problém, který tady popisujete, jsem nikdy neměl a to už tu Feldu mám 4 roky. Když jsem startoval za teplého počasí nebo v letních vedrech po několika hodinách odstávky, motor běžel ihned po nastartování vždy stejně jako při nízkých teplotách. Asi mám štěstí. Dočetl jsem se, že na to může mít vliv ŘJ motoru, u auta mám tuším typ M, může to být tím? Někdo tu psal, že když stojí v koloně, tak má volnoběh méně pravidelný než při 90 °C, to samé pozoruji i já, když stojím delší dobu v koloně, tak je cítit, že motor pocukává. Čím to může být? Jinak s autem nejsou žádné problémy. Je u těchto motorů normální lehké kopání do sedaček při volnoběhu, když je motor zahřátý?
- Atnarfus
- Kontaktovat uživatele:
To co popisuješ jsou vlastnosti tvé verze řídící jednotky. Tato nejstarší revize netrpí na chrchlání po startu za teplého počasí. Má ale nízký volnoběh a proto to kopání.
-
Tom1
mě ten motor ale začne kopat do sedačky až když chvíli stojím v koloně a zvýší se teplota chlad. kapaliny, do té doby žádné kopání nepozoruji. I tento jev může být způsoben verzí ŘJ motoru nebo něčím jiným?
- Atnarfus
- Kontaktovat uživatele:
Měl jsem sice skuzebni Fel s touto verzi, ale nikdy jsem to nezkoumal. Startovalo to, jezdilo to a vic jsem od toho neocekaval.
Pak jsem vyfasoval novou uz po faceliftu. Rozdil jsem pozoroval pouze ve volnobehu. Mnohem lepe se s tim rozjizdelo.
Ani jedna nechrchlala po nastartovani. To ale nedelala ani moje soukroma. Zacala to delat az po par letech.
Pak jsem vyfasoval novou uz po faceliftu. Rozdil jsem pozoroval pouze ve volnobehu. Mnohem lepe se s tim rozjizdelo.
Ani jedna nechrchlala po nastartovani. To ale nedelala ani moje soukroma. Zacala to delat az po par letech.
Tak přišel už někdo na to, kde je problém?
Už jsem tady kdysi psal,že jsem dostal zadarmo od kamaráda použitý regulátor tlaku paliva.
http://www.skoda-dily.cz/nahradni-dil/0 ... 11040.html
Mě studený motor za teplého počasí tak chrchlal,že jsem se do zahřátí lambdy nemohl skoro ani rozjet.Při přidání plynu z volnoběhu hrozná díra-motor jakoby přizdechl a zase se rozběhl.Zkusil jsem tedy přehodit ty regulátory.Ještě před výměnou jsem vyčistil sítko,které se z regulátoru dalo vydloubnout.Bylo pěkně zacpané nečistotami.Po výměně motor témeř nechrchlal,pokud někdy po startu ve velikém vedru trochu zakašlal,stačilo nepatrně přidat plyn a už to běžělo pravidelně.Odezva na přidání plynu z volnoběhu se taky zlepšila.Z toho vyplývá,že kamarádův regulátor už také není,co býval,ale pořád je v lepší kondici,než byl můj původní,který byl úplně K.O. Pokud bych to chtěl úplně opravit,musel bych koupit nový.Řídící jednotku mám AG.Při stoupání teploty při stání v koloně taky kope do sedačky.Volnoběh 600 ot/min.Nejhorší závada tohohle regulátoru je,když praskne vevnitř ta regulační podtlaková membrána a benzín valí tou tenkou hadičkou do sání.
http://www.skoda-dily.cz/nahradni-dil/0 ... 11040.html
Mě studený motor za teplého počasí tak chrchlal,že jsem se do zahřátí lambdy nemohl skoro ani rozjet.Při přidání plynu z volnoběhu hrozná díra-motor jakoby přizdechl a zase se rozběhl.Zkusil jsem tedy přehodit ty regulátory.Ještě před výměnou jsem vyčistil sítko,které se z regulátoru dalo vydloubnout.Bylo pěkně zacpané nečistotami.Po výměně motor témeř nechrchlal,pokud někdy po startu ve velikém vedru trochu zakašlal,stačilo nepatrně přidat plyn a už to běžělo pravidelně.Odezva na přidání plynu z volnoběhu se taky zlepšila.Z toho vyplývá,že kamarádův regulátor už také není,co býval,ale pořád je v lepší kondici,než byl můj původní,který byl úplně K.O. Pokud bych to chtěl úplně opravit,musel bych koupit nový.Řídící jednotku mám AG.Při stoupání teploty při stání v koloně taky kope do sedačky.Volnoběh 600 ot/min.Nejhorší závada tohohle regulátoru je,když praskne vevnitř ta regulační podtlaková membrána a benzín valí tou tenkou hadičkou do sání.
-
kis - FK
zdar , zkuste očistit na orozdělovači kontakty do zlatova , ted jsem se s tím setkal taky a jdu to udělat
- SteveCZ
- Kontaktovat uživatele:
Ahoj,
rád bych se taky zapojil do této diskuze a přidal nějaká svoje pozorování. Pokud se mrknete do vlákna o mém autě, tak se dočtete, že co se týká zapalování, vstřikování, sání a snímačů, tak už jsem vyměnil vlastně všechno a nečekaně - pozor - motor se za teplého počasí při studeném startu jakoby ulejvá
Nejdříve otáčky vyletí třeba cca na 1300 rpm a pak když se chce člověk rozjet, tak je to docela boj, aby to nechcíplo. takže člověk musí fakt opatrně a neudusit to. Po pár metrech jízdy problém odeznívá.
Co mohu poradit - když jsem toto řešil cca před 2 roky - pomohla mi výměna sdruženého snímače teploty a tlaku v sání. Tehdy ty otáčky stoupaly třeba až ke 2000 rpm a auto se chovalo, jak když by mi šlapal někdo na plyn
Problém po výměně na čas odezněl. Nebo možná odezněly klimatické podmínky pro tento jev
Ne vážně. To si myslím, že by měla být první věc, která by se měla zkusit zaměnit. Byl jsem tehdy šťastnej, že jsem to vyřešil.
Pozn. Aktuálně jezdím na jednotku AJ se softem upraveným od Motor Excel.
Zapalování - co mám nové
- svíčky NGK
- rozdělovač orig
- zapalovací kabely orig
- zapalovací cívka orig
Sání - co mám nové
- škrticí klapka orig
Vstřikování - co mám nové
- vstřikovače vyčistěné ultrazvukem - 100% stav
- palivová lišta - kontrola byla s vstřikovači
- redukční ventil- kontrola byla s vstřikovači
- proveden test tlaku palivového čerpadla - OK
Snímače - co mám nové
- sdružený snímač teploty a tlaku sání - orig
- teplotní čidlo - žluté - Delphi (orig. je už jen dobrý)
- lambda sonda - orig
Takže jak vidíte, mám nové vlastně asi úplně všechno a problém je tu stále
Z toho mi vyplývá, že je to opravdu vlastnost ŘJ. Bohužel díky tomu, že se dá poměrně těžko predikovat, jestli se auto bude chtít chovat v momentu, kdy budu chtít startovat, tímto způsobem, ladění je složité.
Já osobně jsem po výměně toho sdruženého snímače pro 2 věci:
1. downgrade na verzi AG a dlouhodobější test - psalo se tu, že AG tím netrpí
2. zkoušet několikrát za sebou před startem prohřát tu lambdu tím, že opakovaně zapnem a vypnem na nějakou tu dobu zapalování.
Osobně si myslím, že dospějeme k tomu, že:
1. Buď verze AG nic neřeší a pak asi už opravdu smůla a zbývá zjistit, jestli pomáhá to prohřívání lambdy (ale kdo by to jak magor před startem dělal)
2. Verze AG problém řeší, v AJ se něco úplně nepovedlo a pak koho to s..e, tak ať udělá ten downgrade na AG.
3. Ty co mají AG a problém však reportují, tak by měli podle mě vyměnit ten sdružený snímač, příp. škrticí klapku a pak dát vědět, jestli potvrdí 1. a nebo 2. z tohoto odstavce.
Já osobně už jsem vyřízený z vychytávání svých detoací, kterých se prostě nemůžu zbavit, takže pro mě je toto aktuálně podřadný problém, takže jsem se s ním raději naučil žít
Hawk
rád bych se taky zapojil do této diskuze a přidal nějaká svoje pozorování. Pokud se mrknete do vlákna o mém autě, tak se dočtete, že co se týká zapalování, vstřikování, sání a snímačů, tak už jsem vyměnil vlastně všechno a nečekaně - pozor - motor se za teplého počasí při studeném startu jakoby ulejvá
Nejdříve otáčky vyletí třeba cca na 1300 rpm a pak když se chce člověk rozjet, tak je to docela boj, aby to nechcíplo. takže člověk musí fakt opatrně a neudusit to. Po pár metrech jízdy problém odeznívá.
Co mohu poradit - když jsem toto řešil cca před 2 roky - pomohla mi výměna sdruženého snímače teploty a tlaku v sání. Tehdy ty otáčky stoupaly třeba až ke 2000 rpm a auto se chovalo, jak když by mi šlapal někdo na plyn
Pozn. Aktuálně jezdím na jednotku AJ se softem upraveným od Motor Excel.
Zapalování - co mám nové
- svíčky NGK
- rozdělovač orig
- zapalovací kabely orig
- zapalovací cívka orig
Sání - co mám nové
- škrticí klapka orig
Vstřikování - co mám nové
- vstřikovače vyčistěné ultrazvukem - 100% stav
- palivová lišta - kontrola byla s vstřikovači
- redukční ventil- kontrola byla s vstřikovači
- proveden test tlaku palivového čerpadla - OK
Snímače - co mám nové
- sdružený snímač teploty a tlaku sání - orig
- teplotní čidlo - žluté - Delphi (orig. je už jen dobrý)
- lambda sonda - orig
Takže jak vidíte, mám nové vlastně asi úplně všechno a problém je tu stále
Z toho mi vyplývá, že je to opravdu vlastnost ŘJ. Bohužel díky tomu, že se dá poměrně těžko predikovat, jestli se auto bude chtít chovat v momentu, kdy budu chtít startovat, tímto způsobem, ladění je složité.
Já osobně jsem po výměně toho sdruženého snímače pro 2 věci:
1. downgrade na verzi AG a dlouhodobější test - psalo se tu, že AG tím netrpí
2. zkoušet několikrát za sebou před startem prohřát tu lambdu tím, že opakovaně zapnem a vypnem na nějakou tu dobu zapalování.
Osobně si myslím, že dospějeme k tomu, že:
1. Buď verze AG nic neřeší a pak asi už opravdu smůla a zbývá zjistit, jestli pomáhá to prohřívání lambdy (ale kdo by to jak magor před startem dělal)
2. Verze AG problém řeší, v AJ se něco úplně nepovedlo a pak koho to s..e, tak ať udělá ten downgrade na AG.
3. Ty co mají AG a problém však reportují, tak by měli podle mě vyměnit ten sdružený snímač, příp. škrticí klapku a pak dát vědět, jestli potvrdí 1. a nebo 2. z tohoto odstavce.
Já osobně už jsem vyřízený z vychytávání svých detoací, kterých se prostě nemůžu zbavit, takže pro mě je toto aktuálně podřadný problém, takže jsem se s ním raději naučil žít
Hawk
1.6 GLX, červená rally, 1999 - servo, klima, ABS + EDS, 4x airbag, ME ECU, vačka, hlava, blok
-
Basco
- Kontaktovat uživatele:
Ja vypucoval klapku (tušim Vika) a zatim dobre 
- el.tomas
- Kontaktovat uživatele:
SteveCZ: To s tím vyletěním otáček motoru při startu v teplém počasí na 2000 ot/min mě trápí také. Už nevím jak to řešit.
Měnil jsem čidlo teploty, čidlo tlaku v sání, lambda sondu Bosch za NTK (i se jí snažím vyhřívat před startem), svíčky NGK nové, výfuk nový, klapka permanentně čistá se základním nastavením a předstih sériový. Bohužel mám jednotku AJ..
Problém bych viděl ve vyhřívání lambda sondy. Buď je problém v pojistce, v relé paliv. čerpadla nebo na napájecích pinech není víc než 11V.. Už mě to fakt nebaví, zlatá 1.3
Měnil jsem čidlo teploty, čidlo tlaku v sání, lambda sondu Bosch za NTK (i se jí snažím vyhřívat před startem), svíčky NGK nové, výfuk nový, klapka permanentně čistá se základním nastavením a předstih sériový. Bohužel mám jednotku AJ..
Problém bych viděl ve vyhřívání lambda sondy. Buď je problém v pojistce, v relé paliv. čerpadla nebo na napájecích pinech není víc než 11V.. Už mě to fakt nebaví, zlatá 1.3
Felicia 1.6 Sportline
- lukydm
- Kontaktovat uživatele:
Tieto problemy maju dost aut. Roomster 1,4 16v robi to iste. P206 RC ide na 3 valce, takze uz to neriešim 
Felicia Combi 1.6M-E 69kW 1998 Re-born
-
mjamriska - FK
mne to robi aj 1.3, hlavne ked ide auto hned po nastartovani do zataze napr do kopca, pokial ide po rovine resp dolu kopcom je to v poriadkuel.tomas píše:Už mě to fakt nebaví, zlatá 1.3
-
waff21
Tento problem ma trapil viac ako 2 roky. Cca pred mesiacom so vymenil spojku a tesnenie veka ventilov a auto je po nastartovani absolutne kludne. Neviem si to vysvetlit, asi sa stal zazrak :-D
- Atnarfus
- Kontaktovat uživatele:
Nikoli. Jen jsou již takové teploty, že nám to neblbne nikomu. Vyčkej do května.