Protislunční folie - kontrola PČR

pokec o všem možném i nemožném
DuDe
Kontaktovat uživatele:

Protislunční folie - kontrola PČR

Příspěvek od DuDe »

Dnes nás s kolegou napadlo . Jestli by se nedalo při silniční kontrole , ještě než me policajt zastaví stáhnout přední okýnka - jelikož mám zatmaveno víc než by mělo být :) . A když bude chtít policajt změřit propustnost skel , vymluvit se na to že se mi podělalo elektrické otvírání oken - že prostě nejdou vytýhnout nahoru ?

Čistě teoreticky - může mě policajt nějak donutit ty okna vytáhnout ? Přeci ale nemá právo mi chytat na auto a okna zkoušet (bych mu to nedovolil) ? Nebo se mýlím ?

Tohle všechno je jen uvaha , zajímalo by mě co by se pak dělo dál a kdo by byl v právu ? Jak by se tahle situace mohla řešit ?

Co vy na to ?
103457
Kontaktovat uživatele:

Re: Protislunční folie - kontrola PČR

Příspěvek od 103457 »

Myslím, že by si to neukecal, od neděle tě může poslat na technickou ( do 8km nebo tak nějak )a tam je budeš muset vytáhnout, jelikož jsou povini kontrolovat okna. Pokud je nevytáhneš neprojdeš STK. Nebo by tě policajt mohl odtáhnout dál od auta a podle vyhlášky jseš povinne zajistit auto proti neoprávněnému použití. Nejjednodušší bude vyměnit přední okna.
DuDe
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od DuDe »

S tou technickou by to už bylo horší . Asi záleží na policajtovi jak by se k tomu postavil .

Káždopádně já svoje folie strhám , páč mi to za to nestojí .
Ale nahodil jsem toto téma , protože to stojí za uvahu . A zajímalo mě jak by se tohle mohlo právně řešit .
keenworth - FK

Příspěvek od keenworth - FK »

Tohle mě napadlo hned jak zavedli kontroly, když ti nejde vytáhnout okno, tak auto zabezpečíš tak, že si vezmeš klíče, ne? :D Nebo tu folii rychle strhnout no, já si na auto ty folie dopředu radši dávat nebudu, až si pořídím nový, tak půjde hned komplet na pokovení s atestem a můžou mi políbit co chtějí ;)
Drahoš
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Drahoš »

Mě by zajímalo jak to v praxi funguje na té STK. Pokud mě tam někdo pošle z ulice, tak u sebe nemám velký techničák a tam ho chtějí určitě...
Bylo: Škoda Felicia 1.6 MPi http://www.feliciaklub.cz/forum_new/vie ... =16&t=2523
Je: Seat Leon cupra R 1.8T
Maty
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Maty »

Navíc na STK bývají docela fronty :D
Největším problémem všech informací je to, že je nikdo nechce HLEDAT !!!
Bylo ...Škoda Felicia GLXi 1.3Mpi 50kW r.v.1998 ... zelená .... Blíže --->ZDE<---
Bylo ...Citroën C5 Tourer 2.2HDi 125kw r.v. 2008 ... stříbrná
Je ... BMW F31 318d 105kw r.v. 2013 ... stříbrná
osobne
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od osobne »

Co to zas jako vymýšlíte za blbosti, že policajtům neumožníte zavřít okno? Uvědomte si, že policajti jsou na silnicích páni a řidiči pouze kmáni. Na STK tě nebude policajt posílat kvůli tomu, aby tam technik STK zavřel okno. To si může policajt udělat sám, policie je oprávněna provádět technickou kontrolu vozidel přímo na silnicích při běžných silničních kontrolách, takže ti může prolézt a otestovat celé auto. Na STK posílá policie vozidla kvůli kontrole brzd a tak podobně, takové kontrolní zařízení a další vybavení STK s sebou na silnicích policajti totiž nevozej.

§ 36/4 zák. č. 56/2001 Sb.
Technický stav silničních vozidel v provozu na pozemních komunikacích je oprávněna v rámci dohledu na bezpečnost silničního provozu kontrolovat Policie České republiky podle zvláštního zákona.
Korny

Příspěvek od Korny »

Pánové, co ještě nevymyslíte :lol: :jocolor:
Škoda Felicia 1.6 GLX - r.v. 98 - 55 kW
VW Touran 1.9 TDi
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od 103457 »

Drahoš píše:Mě by zajímalo jak to v praxi funguje na té STK. Pokud mě tam někdo pošle z ulice, tak u sebe nemám velký techničák a tam ho chtějí určitě...
TP nepotřebuješ, ty nejedeš na pravidelnou technickou kontrolu, ale na kontrolu technického stavu vozidla, na kterou tě poslal orgán. ;) A tomu bude stačit, když ti sebere OTP. :lol:
Moltician - FK

Příspěvek od Moltician - FK »

jaa ti nevim ale hodne moc lidi co znam si to radeji nechavaj strhnout ty folie....uz nevi co by si na lidi vymysleli za nesmysly cetnici jedni :hlava:

dude prid nekdy zas na nakup, treba uz neco budu vedet :lol: :lol: :lol: :lol:
DuDe
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od DuDe »

osobne píše:Co to zas jako vymýšlíte za blbosti, že policajtům neumožníte zavřít okno? Uvědomte si, že policajti jsou na silnicích páni a řidiči pouze kmáni. Na STK tě nebude policajt posílat kvůli tomu, aby tam technik STK zavřel okno. To si může policajt udělat sám, policie je oprávněna provádět technickou kontrolu vozidel přímo na silnicích při běžných silničních kontrolách, takže ti může prolézt a otestovat celé auto. Na STK posílá policie vozidla kvůli kontrole brzd a tak podobně, takové kontrolní zařízení a další vybavení STK s sebou na silnicích policajti totiž nevozej.

Technický stav silničních vozidel v provozu na pozemních komunikacích je oprávněna v rámci dohledu na bezpečnost silničního provozu kontrolovat Policie České republiky podle zvláštního zákona.
Vždit právě tohle byla moje otázka , jestli ten policajt má právo si to okýnko vytáhnout . O to mě šlo . Nebo jestli nemůže takovou věc ovlivnit ?

Moltician:
Neboj brzo se tam ukážu musím ještě nakoupit nějakou tu vodařinu ;)
keenworth - FK

:ot: takže když tou technickou projdeš a bude všechno v pořádnu, žádná vážná závada a zaplatí to stát, tak ti stejně neprodlouží na dva roky technickou, co? To je docela na houby tohle...
Ivarek
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Ivarek »

Mě by spíš zajímalo pokud na tom STK bude vše v pořádku jestli ti někdo zaplatí cestu na to STK a navíc ušlý čas potažmo zisk.
keenworth - FK

No, tak to každopádně nezaplatí. Nemělo by to být omezený jen počtem km, ale i dobou co u toho strávíš. Vím jak to chodí u nás na STK, pokud se neobjednáš, tak klidně půl dne čekáš. A když mě někde zastaví a sice to bude do 8 km na technickou, ale ztrávím tam dvě-tři hodinky... tak jako, kde to jsme? Těžko tam bude nějaké přednostné vyřízení STK, když tam budou nějaký lidi objednaný předem.
osobne
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od osobne »

V případě zjištění nedostatků platí technickou kontrolu řidič. Pokud bude vozidlo technicky v pořádku, platí policie.
keenworth - FK

Na to jsem se neptal, tohle vím taky. Ale když tu kontrolu uděláš, tak stejně nedostaneš novou známku na 2 roky, ne?
Drahoš
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Drahoš »

103457 píše: TP nepotřebuješ, ty nejedeš na pravidelnou technickou kontrolu, ale na kontrolu technického stavu vozidla, na kterou tě poslal orgán. ;) A tomu bude stačit, když ti sebere OTP. :lol:
Co mám informace, tak od Policie na to žádnej speciální prováděcí předpis není a pochybuju, že to tam bez TP půjde...
Bylo: Škoda Felicia 1.6 MPi http://www.feliciaklub.cz/forum_new/vie ... =16&t=2523
Je: Seat Leon cupra R 1.8T
osobne
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od osobne »

keenworth píše:Na to jsem se neptal, tohle vím taky. Ale když tu kontrolu uděláš, tak stejně nedostaneš novou známku na 2 roky, ne?
No jasně že ne, také ti nebudou dělat kompletní technickou prohlídku, policie řekne jenom např. zkontrolujte mu brzdy a to bude všechno. :mrgreen:
URNA
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od URNA »

JEnom k té diskuzi. KDyž se budeš blížit k policejní kontrole a stáhnš okénka tak žádný zákon nepřikazuje aby jsi je měl zavřené. Podle mě za to tě nemůže poslat na technickou. Ale to si nejsem jistý nejsem dopravák. Ale byl bych v klidu protože na technický nemají kalibrovaný přístroj na změření. Budou je mít až někdy v roce 2014.... Takže kdo todle vymyslel byl někdo velice inteligentní!!
Felda 1.3 a hlavně jí dej napííít!!!! 1náááááááááá 2náááááááááááááá 3 náááááááááááááááááááááááááá
.........
URNA
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od URNA »

Co jsem se ptal na technický tak oni smai zatím nevědí jak to mají a hlavně jsem se dozvěděl, že oni jsou školeni na to, že ta technická má být 4 km a 4 km zpět od policejní hlídky. Je tady hodně otazníků a nevím jak to bude..
Felda 1.3 a hlavně jí dej napííít!!!! 1náááááááááá 2náááááááááááááá 3 náááááááááááááááááááááááááá
.........
DuDe
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od DuDe »

URNA píše:JEnom k té diskuzi. KDyž se budeš blížit k policejní kontrole a stáhnš okénka tak žádný zákon nepřikazuje aby jsi je měl zavřené. Podle mě za to tě nemůže poslat na technickou. Ale to si nejsem jistý nejsem dopravák. Ale byl bych v klidu protože na technický nemají kalibrovaný přístroj na změření. Budou je mít až někdy v roce 2014.... Takže kdo todle vymyslel byl někdo velice inteligentní!!
Přesně jak píšeš , okno mužu mít otevřené , to že nejdou jakože zavřít není závažná závada ohrožující provoz .
Teoreticky mě kuli tomu nemůžou poslat na STK .
Ale oázka pořád zůstává . . . Může mě policajt donutit ty okynka zavřít . Má na to právo ? :scratch:
URNA
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od URNA »

Okno můžeš mít otevřené ;) Ale pleteš se s tou závadou. Za todle Ti můžou dát na technický Bčkovou závadu tudíš neprojdeš technickou ;) Takže by teoreticky mohli,,TEORETICKY,,.
Co se týká těch okýnek tak na to právo nemá. To by bylo to samí jako, kdyby přišel policajt a otevřel by kufr a nebo dveře.

Tady trochu ze zákona .... 273/2008 zákon o Polici čr
§ 42
Zastavení a prohlídka dopravního prostředku
(1) Policista je oprávněn zastavit dopravní prostředek a provést jeho prohlídku,
a) pronásleduje-li pachatele úmyslného trestného činu, nebo
b) pátrá-li po pachateli úmyslného trestného činu nebo po věcech z takového trestného činu pocházejících
anebo s takovým trestným činem souvisejících,
má-li dŧvodné podezření, ţe se v dopravním prostředku takový pachatel nebo věci nachází.
(2) Policista je oprávněn zastavit dopravní prostředek a provést jeho prohlídku, má-li dŧvodné
podezření, ţe pouţíváním dopravního prostředku, na dopravním prostředku nebo v souvislosti s dopravním
prostředkem byl spáchán trestný čin.
(3) Policista je oprávněn zastavit dopravní prostředek a provést jeho prohlídku, pátrá-li po
a) osobách hledaných, pohřešovaných nebo protiprávně se zdrţujících na území České republiky,
b) zbraních, střelivu, výbušninách, omamných a psychotropních látkách a jedech, nebo
c) věcech pocházejících z trestné činnosti anebo souvisejících s trestnou činností,
má-li dŧvodné podezření, ţe se v dopravním prostředku taková osoba nebo věc nachází.
.........
osobne
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od osobne »

Vy jste jak natvrdlí, policista může udělat sám na místě technickou kontrolu vozidla, může tedy to okno sám i zavřít. A to nijak nesouvisí s oprávněním k prohlídce dopravního prostředku. Policista může zastavit i vlak a provádět jeho prohlídku, ale už mu nemůže dělat technickou kontrolu. :hlava:

URNA
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od URNA »

no zákon to řiká dobře ale vizuální kontrolu. !! Proto je to ted tak, že se může auto poslat na u technickou....
Jak by jsi to potom udělal,když bude řidič v autě, bude komunikovat ale nevystoupí? Jak mu to okénko vyzkoušíš?
.........
osobne
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od osobne »

Proč bych mu ho zkoušel? Dostane rovnou pokutu za to že neumožnil provést technickou kontrolu, neuposlechl výzvy. :mrgreen:

§ 47/1a) zák. č. 200/1990 Sb.
Přestupku se dopustí ten, kdo neuposlechne výzvy úřední osoby při výkonu její pravomoci.

§ 47/2 zák. č. 200/1990 Sb.
Za přestupek podle odstavce 1 písm. a) lze uložit pokutu do 5000 Kč.
emilio52
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od emilio52 »

Tak mi to tu připadá jako úplně zbytečný téma ,jak to tu čtu tak si stejně nikdo nedá poradit . :)
Nechte si to tak jak to máte a pak dejte vědět jak to dopadlo při kontrole .Stejně to bude každej policajt řešit jinak ,bude záležet i natom jak se vyspal nebo jak ho honí jeho nadřízený :lol: .
Každé ráno, když vstanu, prohlédnu si seznam 50 nejbohatších lidí na světě. Když na něm nejsem, jdu do práce moje felda
ObrázekObrázek
DuDe
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od DuDe »

Pode mě může vizuelně zkonrolovat stav vozidla a podle toho se rozhodne jestli mě pošle na STK nebo ne .
Například :
Když bude mít podezření že mám na autě vadné brzdy , tak mi sedne do auta a pojede se projet ? To je blbost !!!

To samé když bude mít podezření že mi nefungujou okna , tak mě muže poslat na STK .

emilio52: Téma není zbytečné. Rád bych se dozvěděl co si mužu dovolit při silniční kontrole . Na co majá páni policisté právo a na co ne . Nenechám se buzerovat za něco na co nemají právo . . .

Nemám chut se tu z někým dohadovat , jen se ptám na názor ostatních , třeba je někdo obeznámen s touto problematikou .

díky
osobne
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od osobne »

Tvůj problém je, že jsi nedokázal pochopit jednu zásadní věc, policajti jsou na silnici páni a řidiči jenom kmáni. Policista je ten, kdo řídí silniční provoz, kdo může ze své vlasní vůle kdykoliv zastavit jakékoliv vozidlo z důvodu silniční kontroly, kdo může při silniční kontrole kdekoliv a kdykoliv i kontrolovat technický stav vozidla, jeho pokyn je víc než dopravní značka nebo semafor, neuposlechnutí jeho pokynu nebo výzvy je přestupek. Až tohle pochopíš, tak se ti to v hlavě už nějak srovná.
keenworth - FK

Osobne a ty zase nechápeš, že policajt při běžný dopravní kontrole nemá jak ti cokoliv na autě zkontrolovat, myslíš, že s sebou běžně vozí válce, na kterých ti vyzkouší funkčnost brzd? Policajt i když je jak ty říkáš PÁN, tak ti nemůže ani sednout do auta a cokoliv s ním dělat. Může tak leda udělat vizuální kontrolu a pokud se mu něco nebude zdát, tak tě pošle na STK. Policajt ti nedokáže na místě zkontrolovat ani to, jestli nemáš náhodou děravej výfuk, protože by se musel ohnout a ušpinil by si oblek ;)
103457
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od 103457 »

Jsou to jen samé kecy a dohady, je to všechno jen v lidech a o slušnosti.
Zde souhlasím s osobněm, policajti jsou na silnicích páni a nemá cenu, jakkoliv se s nima hádat nebo provokovat, pokud budou chtít, vždy si něco najdou. Doba je zlá a leze to z tlustého do tenkého, státní pokladna je prázdná a vláda se snaží jí naplnit všemi dostupnými prostředky. Mezi něž s oblibou platí i kontrola vozidel a vybírání pokut, čili tlačí na policii. Stejně se chovají i obce a jejich strážníci, když místo toho aby měřili u škol, přechodů a frekventovaných míst si daj radar těsně za ceduli začátek obce a měřej tam 50, když první baráky jsou ještě v nedohlednu.
Ovšem na obranu státní policie musím říct, že jsem se ještě nesetkal s nějakou buzerací a šikanou. To u měšťáků říct nemohu. :(
DuDe
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od DuDe »

osobne píše:Tvůj problém je, že jsi nedokázal pochopit jednu zásadní věc, policajti jsou na silnici páni a řidiči jenom kmáni. Policista je ten, kdo řídí silniční provoz, kdo může ze své vlasní vůle kdykoliv zastavit jakékoliv vozidlo z důvodu silniční kontroly, kdo může při silniční kontrole kdekoliv a kdykoliv i kontrolovat technický stav vozidla, jeho pokyn je víc než dopravní značka nebo semafor, neuposlechnutí jeho pokynu nebo výzvy je přestupek. Až tohle pochopíš, tak se ti to v hlavě už nějak srovná.
Tvuj problém je ten že pro tebe je policajt "PÁN" . Jestli se jim hodláš ve všem podřizovat , to je tvůj problém .
Policajti mají svoje pravomoce ,ale já mám i svoje práva . Bohužel lidi neznají svoje možnosti , tak se policajtům podřizují .(nejspíš tvůj případ)

Já chci znát hranici pravomocí policie ,protože je běžnou praxí že je policie překračuje!
Chci vědět co si mohu dovolit a co ne . Protože policie má taky svoje hranice. !!!
Třeba se tu najde znalejší človět ,který mi dokáže říct co mohou a co ne . Proto téma vzniklo .

103457: Jen někteří tu řeší keci . Já stale čekám jestli mi nekdo neobjasní jestli má policie tu pravomoc mě donutit ty okynka vytáhnout .

Samozrejmě souhlasím s tím ,že si policajti mohou vždycky najít něco dalšího a pořádně mi zatopit , to nikomu neberu .
Založil jsem toto téma v dobré víře zjistit svoje možnosti .

díky všem co se zapojili do diskuze a přinesli do diskuze i neco užitečného
osobne
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od osobne »

keenworth píše:Osobne a ty zase nechápeš, že policajt při běžný dopravní kontrole nemá jak ti cokoliv na autě zkontrolovat, myslíš, že s sebou běžně vozí válce, na kterých ti vyzkouší funkčnost brzd? Policajt i když je jak ty říkáš PÁN, tak ti nemůže ani sednout do auta a cokoliv s ním dělat. Může tak leda udělat vizuální kontrolu a pokud se mu něco nebude zdát, tak tě pošle na STK. Policajt ti nedokáže na místě zkontrolovat ani to, jestli nemáš náhodou děravej výfuk, protože by se musel ohnout a ušpinil by si oblek ;)
To jsou ale zase keci a výmysly.
Kde je psáno, že policie může dělat pouze vizuální technickou kontrolu? :mrgreen:
A kde je psáno, že technik STK má při technické kontrole větší pravomoce než policie? :mrgreen:
Kde je psáno, že ti policajt nemůže při technické kontrole sednout do auta? :mrgreen:

To že policajti do cizích vozidel standardně nesedají, neznamená, že to nemohou. Znamená to pouze to, že to dělat nemusejí, protože normální řidič uposlechne výzvy a spolupracuje. Když řekne policajt řidiči, aby zapnul světla, tak prostě zapne světla a policista tak zkontroluje, jestli jsou funkční. Když je řidič nezapne, tak si je policajt může klidně zapnout sám. Od toho má zákonem dané oprávnění k provádění technické kontroly. A tak to je i s kontrolou zatmaveného skla.
URNA
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od URNA »

osobne: Nesouhlasím s tebou.
.........
Ivarek
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Ivarek »

Dle tvého výkladu má příslušník neomezená práva při silniční kontrole?To si klidně může jet tvoje auto projet aby vyzkoušel brzdy,řízení atd.?Nejsem žádný právník ale tohle se mi nějak nezdá.
A co znamená ten "zvláštní zákon" u toho § 36/4 zák. č. 56/2001 Sb. ?
A jinak souhlasím s názorem že by každý měl znát svoje práva.Denodenně jsou nám ze všech stran vtloukány do hlavy naše povinnosti.Tak proč nemáme znát i naše práva?
osobne
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od osobne »

Kvůli takovým lidem budou muset časem všichni řidiči během autoškoly podstupovat psychologické vyšetření. Spěje to k tomu. Nechápou prostě základy pravidel silničního provozu. Nechápou, že se na pozemní komunikaci musí řidit pokyny policisty a že to patří mezi jejich základní povinnosti. Každý takový řidič sedne za volant a zajímá ho nejvíc, kdy má právo na přednost v jízdě, povinnosti ho už nezajímají.

§ 4 zák. č. 361/2000 Sb.

Povinnosti účastníka provozu na pozemních komunikacích
Při účasti na provozu na pozemních komunikacích je každý povinen
a) chovat se ohleduplně a ukázněně, aby svým jednáním neohrožoval
život, zdraví nebo majetek jiných osob ani svůj vlastní, aby
nepoškozoval životní prostředí ani neohrožoval život zvířat, své
chování je povinen přizpůsobit zejména stavebnímu a dopravně
technickému stavu pozemní komunikace,^1) povětrnostním podmínkám,
situaci v provozu na pozemních komunikacích, svým schopnostem a svému
zdravotnímu stavu,
b) řídit se pravidly provozu na pozemních komunikacích upravenými tímto
zákonem, pokyny policisty, pokyny osob oprávněných k řízení provozu na
pozemních komunikacích podle § 75 odst. 5, 8 a 9 a zastavování vozidel
podle § 79 odst. 1 a pokyny osob, o nichž to stanoví zvláštní právní
předpis,^5) vydanými k zajištění bezpečnosti a plynulosti provozu na
pozemních komunikacích,
c) řídit se světelnými, případně i doprovodnými akustickými signály,
dopravními značkami, dopravními zařízeními a zařízeními pro provozní
informace.
Yetti98
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Yetti98 »

Nevim přesně jaký máte zkušenosti s PČR ale pokud by ti chtěl poliš šahat na auto neb do něho sedat je povinen se tě dovolit,má právo udělat pouze zevrubnou kontrolu a pokud se mu něco nezdá sebere ti malej techničák a pošle tě na stk, no a pokud budeš mít auto dle předpisů a nééé na něm nějaké chujoviny tak budeš v klidu :mrgreen:

osobně:

a kolik takovejch řidičů se řídí dopravními předpisy jak tady píšeš,dneska si na silnici dělá co se mu zamane, jsem pro dělat psychotesty jestli náhodou nejsi magor protože když vidim některé řidiče ta oprvdu něktří magoři jsou že bych jim nepučil ani koně páč by byli chudáci :salut:
Naposledy upravil(a) Yetti98 dne pát 06. dub 2012 20:22:25, celkem upraveno 1 x.
osobne
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od osobne »

Ty tvoje patrně ověřené zkušenosti se sebráním malého techničáku jsou asi ještě z dob komunismu ne? :mrgreen:
Techničák ti tedy můžou sebrat i když je k tomu žádný zákon neopravňuje? A technickou kontrolu ti nemohou sami provést i když na to mají oprávnění dané zákonem?
Naposledy upravil(a) osobne dne pát 06. dub 2012 20:22:13, celkem upraveno 1 x.
DuDe
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od DuDe »

osobne :

To ti nikdo nebere . Samozrejme že se musíme řídit pokyny policajta a dodržovat pravidla silničního provozu . Ale o tom se tu tet nebavíme . . .

Nikde se ale nepíše jestli opravdu policat muže sednout do auta a vyzkoušet si funkci vozidla ?

O to tady celou dobu je . :salut:
URNA
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od URNA »

Ivarek: Jasně, že nemůže policajt do tvého auta sednout a vyzkoušet si to. Policajt do tvého auta nemůže. A ani nikdo si tam z policajtů nesedne ;)
A techničáky se neberou ;)
.........
osobne
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od osobne »

Já myslím, že jste někteří z vás asi poloslepí, ale větší písmo už tu opravdu dát nejde. :salut:

Naposledy upravil(a) osobne dne pát 06. dub 2012 20:25:08, celkem upraveno 1 x.
Grave
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Grave »

Tak jednoduchý to zas není, pokud budu chtít, tak při silniční kontrole nemusím ani ven z auta, jen stačí když mu pootevřeným okénkem podám doklady nezbytné k provozování vozidla a osobní doklady, nemusím ho ani do auta pustit, protože auto se bere podobně jako byt, čiliže uzavřený prostor a pokud by tam chtěl, měl by mít soudní povolení, do auta může jen tehdy, máli důvodné podezření že jo ohrožen život nebo jeli ve vozidle osoba, která odpovídá popisu osobě hledané a vstup do vozidla nesnese odkladu, jinak tam nemá co dělat. Pokud budu mít uzamčené auto při běžné silniční kontrole, neudělá nic, pokud bude chtít vidět povinnou výbavu a já mu ji ukážu přes okénko u zavřeného auta, opět neudělá nic, do auta mi prostě nemůže jít bez mého souhlasu. Tak to je a přes to nejede vlak. Jestliže mi poleze do vozidla bez mého souhlasu porušuje tak své pravomoci a dopouští se trestného činu zneužití pravomoci úřední osoby.
Když se vrátím k tématu a při kontrole budu mít stažené okénka, polda neudělá nic, prostě mu je nevytáhnu a on nemá ze zákonu nemá žádnou páku jak mě může donutit je vytáhnout, pokud to bude chtít řešit na místě nebudu souhlasit a budu to chtít oznámit na úřad, do oznámení max. může napsat že jsem nesouhlaisil a nemohl tak zkontrolovat okna.
Kozel je nebezpečný zepředu, kůň zezadu, hlupák ze všech stran.
URNA
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od URNA »

Grave: Přesně....
.........
osobne
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od osobne »

Tak tohle už je na mě opravdu moc. Soudní povolení na silniční kontrolu a technickou prohlídku vozidla?
:mrgreen: :mrgreen: :mrgreen:
DuDe
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od DuDe »

Já to vidím uplně stejne . Jeho pravomoc končí tím že vizuelne zjistí závadu na vozidle a pošle mě na STK ,aby jeho tvrzení ověřili.

Pokud nesouhlasím s jeho výrokem mužeme to táhnout dál do správního řízení .
osobne
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od osobne »

A to že policie nedostane řidiče z vozidla? Přečti se tento článek. :salut: :salut: :salut:

http://aktualne.centrum.cz/domaci/soudy ... ?id=689776
Grave
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Grave »

Právě o to jde, polda Ti nemá co v autě dělat a nemá tak ze zákona žádnou možnost se tam dostat. Uvědomte si, že jste v ČR a zde jsou tak demntní zákony, že pokud se v nich vyznáte, nemá polda šanci Vás na cokoliv udělat a jak jsem psal, polda to ví že nesmí do auta bez soudního příkazu a pokud natazí na člověka, který to zná, tak polda hodí zpátečku a nechá ho být, protože si zastaví jiný auto a tam si vyléčí předchozí úraz. Jinak to už nebude.
Kozel je nebezpečný zepředu, kůň zezadu, hlupák ze všech stran.
URNA
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od URNA »

ten článek je trošku mimo ne???
.........
RAIMMI
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od RAIMMI »

taky myslím že je blbost aby Policie řekla: "tak pane, vystupte si z vozu, já si tam sednu a vyzkouším to" :mrgreen:
DuDe
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od DuDe »

Grave:

Přesně jsi vystihl moje slova . Oni spoléhají na to ,že lidi neznaj zákony . A když je někdo překvapí ,tak se radši stáhnou .

RAIMMI

Osobne to tak asi vidí :scratch:
keenworth - FK

osobne - ano, musíš se řídit pokyny policie a NE policista ti nemůže vlízt do auta ani s ním cokoliv dělat, nemá k tomu ani potřebné přístroje při kontrole! proto pokud se mu po vizuélní stránce něco nezdá pošle tě na stk a pokud něco odmítneš, tak záleží na dané situaci, ale on ti v žádném případě nemůže manipulovat s autem. Tečka, končím s touhle diskuzí, říkej si klidně, že jsem slepej nebo tupej. ;)
Odpovědět