Hodnoty Lambda-sondy BMM?
Hodnoty Lambda-sondy BMM?
Zravím vás. Jaké hodnoty má ukazovat lambda-sondu u BMM? Ve VAGU mi po zahřátí na volnoběh kolísá v rozsahu 0,94 – 1,04, hodnoty se mění celkem pomalu. V chybách lambda zapsaná není. Auto má průměrnou spotřebu kolem 8,5L, trochu vyšší, je to combi 50kW. Jinak motor běží a jede dobře. Čekají mě emise, tak nevím, jestli mám riskovat s touhle, nebo jestli může být OK? Díky za info.
-
Honza_t
- Kontaktovat uživatele:
Re: Hodnoty Lambda-sondy BMM?
Hodnoty by měly bejt stejně jako u MPi, takže od 0 do 0,9V plusmínus. Pokud se ti níž než 0,94V nedostane, máš moc bohatou směs. Přepni si to na VagScope, pokud jsi to neudělal - tam jsou průběhy vidět líp.
-
robin1 - FK
Diagnostika pre BMM neumožňuje zobraziť napätie na lambde. Ten údaj, čo napísal bosator je lambda faktor a má sa pohybovať okolo hodnoty 1,0.
Díky za info, jak tedy poznám ve VAGU u BMM, že lambda sonda funguje(reguluje) správně, jaký má být průběh lambda faktoru? A pak celkově, jak poznám, že směs není bohatá, že je to vše ok?
-
robin1 - FK
Pozri si toto video, čo nahral Kuladmin: http://kuladmin.spsteplice.cz/vagcom12mb.wmv
Všimni si tam lambda faktor ako osciluje okolo hodnoty 1,00. Takto nejako by si to mal mať aj ty (po ohriatí motora).
Podľa dielenskej príručky sa dá lambda skontrolovať v skupine 000 v poli 5, v ktorom sa majú hodnoty pohybovať od 102 do 154 (teplota vody min. 80°C, motor vo voľnobehu)
Pokiaľ máš podozrenie na vyššiu spotrebu, bolo by dobré dať si zmerať emisie.
Všimni si tam lambda faktor ako osciluje okolo hodnoty 1,00. Takto nejako by si to mal mať aj ty (po ohriatí motora).
Podľa dielenskej príručky sa dá lambda skontrolovať v skupine 000 v poli 5, v ktorom sa majú hodnoty pohybovať od 102 do 154 (teplota vody min. 80°C, motor vo voľnobehu)
Pokiaľ máš podozrenie na vyššiu spotrebu, bolo by dobré dať si zmerať emisie.
Moc díky za vysvětlení a video. Dnes, nebo zítra zkusím VAG. Už několikrát jsem měřil u MPi a tak jsem si původně myslel, že tady bude stejně a že je tedy něco KO.