Při jízdě drží pouze 12,9V

tgfh_2 - FK

Při jízdě drží pouze 12,9V

Příspěvek od tgfh_2 - FK »

Dobrý den, chtěl bych se zeptat, mám palubní PC, přeměřoval jsem napětí voltmetrem a sedí to přesně, jde o to, že při jízdě ukazuje nižší palubní napětí, konkrétně:

vše vyplo 13,5V
+ světla 13,1V
+ rádio a ventilátor na 1. stupeň 12,9V max. 13,0V
+ mlhovky 12,8V

U bývalého auta to bylo následnovně:

vše vyplo 13,9V
+ světla 13,5V
+ rádio, ventilátor 13,5V
+ mlhovky 13,3V

Čísla jsou podobné, jen o 0,4V-0,5V nižší, v čem je problém? Uhlíky? Regulátor? Opotřebení altíku? Stáří alternátoru nevím, vypadá ale ještě na původní, auto má přesně 180 000 km.

Díky za pomoc.
SatandaS
Kontaktovat uživatele:

Re: Při jízdě drží pouze 12,9V

Příspěvek od SatandaS »

je tady toho hodně :hledej: např http://www.feliciaklub.cz/forum/viewtop ... &start=750
zkontroluj si kostry atd..a mrkni na regulátor napětí co je na altíku většinou to dělá on. Jde to sundat snadno 2šrouby. Novej stojí 200-300kč podle toho zda koupíš čínu nebo origo ;)
osobne
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od osobne »

Já mám na palubním počítači při jízdě dlouhodobě napětí jen 12,6 V až 12,8 V a to mám zapnuty jen SPDS s LED žárovkama a autorádio. Ale já už mám asi baterii zase kaput, na zimu musím koupit novou, při delším stání mi klesne napětí baterie na 11,3 V a během startování klesá až na 7,5 V. Ale dlouhodobým pozorováním jsem zjistil, že palubní napětí nad 14,2 V mi dávala pouze ta první autobaterie Akuma s nápisem Škoda a ta mi vydržela v autě přes 7 let. Od té doby jsem tam měl v následujících 7 letech už tři různé autobaterie a všechny jsou nanic, Banner, jiná Akuma a teď nějaká neznačková autobaterie ze supermarketu (ta je z těch třech posledních ještě nejlepší, protože vydržela tři roky a ne jen dva).
Jozefj
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Jozefj »

A těch 12,9 máš na baterce ,nebo na zatížených pojistkách?
ferdamravenec
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od ferdamravenec »

jestli to nebude tím že by chtěl zrepásnout altík
tgfh_2 - FK

Palubák je napájený ze zapalování, takže tam je to napětí, v bývalé Feldě bylo o těch 0,4V více, brácha, který dostal alternátor z bývalé Feldy má na zapalování o 0,4V více.

Když ještě šlápnu na brzdu tak tam je ještě menší napětí, ještě se směrovkou 12,3V, ikdyž je motor v otáčkách, podívám se na ten altík až bude čas, nejprve na regulátor a uhlíky.
tgfh_2 - FK

Druhý altík jsem dal na repas, který jsem měl ještě doma, tak si ho pak vyměním a tento dám na repas.
tgfh_2 - FK

Vrátil se mi alternátor z repasu, který jsem měl doma navíc, chtěl jsem ho původně přehodit do auta, ale postupem času se palubní napětí zvedlo a to ze zmiňovaných 12,9V na 13,2V, tak to nechám zatím tak.
Odpovědět