Dobrý den, chtěl bych se zeptat, mám palubní PC, přeměřoval jsem napětí voltmetrem a sedí to přesně, jde o to, že při jízdě ukazuje nižší palubní napětí, konkrétně:
vše vyplo 13,5V
+ světla 13,1V
+ rádio a ventilátor na 1. stupeň 12,9V max. 13,0V
+ mlhovky 12,8V
U bývalého auta to bylo následnovně:
vše vyplo 13,9V
+ světla 13,5V
+ rádio, ventilátor 13,5V
+ mlhovky 13,3V
Čísla jsou podobné, jen o 0,4V-0,5V nižší, v čem je problém? Uhlíky? Regulátor? Opotřebení altíku? Stáří alternátoru nevím, vypadá ale ještě na původní, auto má přesně 180 000 km.
Díky za pomoc.
Při jízdě drží pouze 12,9V
- SatandaS
- Kontaktovat uživatele:
Re: Při jízdě drží pouze 12,9V
je tady toho hodně
např http://www.feliciaklub.cz/forum/viewtop ... &start=750
zkontroluj si kostry atd..a mrkni na regulátor napětí co je na altíku většinou to dělá on. Jde to sundat snadno 2šrouby. Novej stojí 200-300kč podle toho zda koupíš čínu nebo origo
zkontroluj si kostry atd..a mrkni na regulátor napětí co je na altíku většinou to dělá on. Jde to sundat snadno 2šrouby. Novej stojí 200-300kč podle toho zda koupíš čínu nebo origo
-
osobne
- Kontaktovat uživatele:
Já mám na palubním počítači při jízdě dlouhodobě napětí jen 12,6 V až 12,8 V a to mám zapnuty jen SPDS s LED žárovkama a autorádio. Ale já už mám asi baterii zase kaput, na zimu musím koupit novou, při delším stání mi klesne napětí baterie na 11,3 V a během startování klesá až na 7,5 V. Ale dlouhodobým pozorováním jsem zjistil, že palubní napětí nad 14,2 V mi dávala pouze ta první autobaterie Akuma s nápisem Škoda a ta mi vydržela v autě přes 7 let. Od té doby jsem tam měl v následujících 7 letech už tři různé autobaterie a všechny jsou nanic, Banner, jiná Akuma a teď nějaká neznačková autobaterie ze supermarketu (ta je z těch třech posledních ještě nejlepší, protože vydržela tři roky a ne jen dva).
-
Jozefj
- Kontaktovat uživatele:
A těch 12,9 máš na baterce ,nebo na zatížených pojistkách?
-
ferdamravenec
- Kontaktovat uživatele:
jestli to nebude tím že by chtěl zrepásnout altík
-
tgfh_2 - FK
Palubák je napájený ze zapalování, takže tam je to napětí, v bývalé Feldě bylo o těch 0,4V více, brácha, který dostal alternátor z bývalé Feldy má na zapalování o 0,4V více.
Když ještě šlápnu na brzdu tak tam je ještě menší napětí, ještě se směrovkou 12,3V, ikdyž je motor v otáčkách, podívám se na ten altík až bude čas, nejprve na regulátor a uhlíky.
Když ještě šlápnu na brzdu tak tam je ještě menší napětí, ještě se směrovkou 12,3V, ikdyž je motor v otáčkách, podívám se na ten altík až bude čas, nejprve na regulátor a uhlíky.
-
tgfh_2 - FK
Druhý altík jsem dal na repas, který jsem měl ještě doma, tak si ho pak vyměním a tento dám na repas.
-
tgfh_2 - FK
Vrátil se mi alternátor z repasu, který jsem měl doma navíc, chtěl jsem ho původně přehodit do auta, ale postupem času se palubní napětí zvedlo a to ze zmiňovaných 12,9V na 13,2V, tak to nechám zatím tak.