Zesík nejde :-(

dotazy a rady na vše kolem hudby
Wenca - FK

Zesík nejde :-(

Příspěvek od Wenca - FK »

Z ničeho nic mi přestal hrát zesilovač, je to MAC audio cyclone 6000, kdyz ho zapnu tak se stale dokola vypíná a zapína..zelena dioda se rozsvítí a je slyset prasknutí ze subwooferů a takhle stale dokola...pojistky ok, někdo nejaky tipy?
GroundZero - FK

Re: Zesík nejde :-(

Příspěvek od GroundZero - FK »

bude jen špatný kontakt (dotek) v zesilovači, přesněji u napájecích konců, GND REM +12, když šroubuju drát do zdířky a trošku zatlačím tak mi to taky vypadne ale po dvou sekundách se hned zapne a jede dál
Jamie - FK

Příspěvek od Jamie - FK »

Taky se pridam ze stejnym problemem,akorat ze zes nekdy jde nebo se porad vypina a zapina vse je dotazeny jak ma i ocisteny,ale zes jde v poho kdyz sem ho pripojil na pc zdroj a pripojil mp3 prehravac tak klidne bezel 3 hodiny.Jeste je zajimave ze jakmile zes hraje tak pohoda,ale jakmile prindu k autu druhej den a chci pustit tak se zase vypina a zapina :(.Diky vsem za pripadne rady ;)
Orcus
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Orcus »

Zooxidovaný kontakty na kabelech na baterce? Pokud to máš přes spínač jako sem měl já než mi poláci vybrali felinu, tak ten je ok?
Hrdý majitel Škoda Felicie Combi Kit car aneb co je z kitu, nerezne. :)
Talla2xlccv
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Talla2xlccv »

jak bylo řečeno všechny kontakty zkontroluj pak už jedině nejakej kontakt uvnitř zesíku
Jamie - FK

Příspěvek od Jamie - FK »

Vypinac nemam PLUS svorku jeste ocistim a kostru mam na sroubu ktery drzi svetlo konkretne na leve strane kdyz se clovek diva do kufru
H4nIS

Příspěvek od H4nIS »

já mám zase problém, že když zapojím subwoofer k zesilovači nebo i normální reproduktor tak začně v něm praskat a škvrčet, takže se to nedá poslouchat, nějaký nápad co by s tím mohlo být ?? už jsem slyšel, že můžou být koncáky špatné
Škoda Felicia 1.6 GLX - ABS, 2xairbag, servo, el.okna, zrcatka, alarm Magicar s dálkovým startem..
Orcus
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Orcus »

Dělá to i s odpojeným signálovým kabelem? Jestli ne, chybu hledej v konektorech subu nebo sig. kabelech. Ideální by bylo zkusit i jinej sub, tím bys rovnou vyloučil kabely.
H4nIS

Příspěvek od H4nIS »

subwoofer byl už napojený na jiný zesilovač a tam jel normálně, takže to vidím na něco špatného v zesilovači
Škoda Felicia 1.6 GLX - ABS, 2xairbag, servo, el.okna, zrcatka, alarm Magicar s dálkovým startem..
Wenca - FK

Tak jsem zase tady, nicmene ted s jinym zesilovačem, je to Hifonics TXi1500D Titan , kdyz jsem odstavil auto,normálně hrál, kdyz sem asi po dni zase sedl do auta tak uz ne...kdyz ho zapnu tak se zcasti rozsviti napis hifonics a pozvolna zhasne a to samé se dějě i s červenou diodou "Protect", dioda "power" je mrtvá, pojistky tam jsou dvě 70 A , vypadají ok, to "S" mezi nožičkami přetavené není, ale uprostřed toho "S" je dírka a vedle ní dva bobky z cínu, tk jestli mezi nimi nemá být jeste nejaky dratek.. když přes ně připojím malou žárovičku, tak svítí, ale není možné že by přeci jen byly špatné kdyz svítí to "protect"? moc se v elektrice nevyznam ale rikam si ze treba uz ten vetsi proud nezvladnou přenést. dekuji moc za kazdou reakci...
Talla2xlccv
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Talla2xlccv »

pokud jsou na pojistce bobky jak říkáš a mezera mezi drátky tak je pojistka mrtvá žárovka svítí pač bereš okruh pres pojistku dál vyměn pojistku pokud znovu umře máš problém v zesáku nebo v kabelech okolo možná šlus, šlus muže mít i zesák ale to ti na dálku neřekne nikdo kde to přesně bude je třeba zkoušet ale začni pojistkou a dej vědět :salut:
fancarhifi
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od fancarhifi »

...hmm...předně jedná se o monoblok který dává při 2ohm dost velký výkon takže zcela určitě bude problém v napájení...musíš uvést víc informací tzn. jaký máš SW...jaký průřez kabeláže...a jaká konfigurace zapojení SW
www.fancarhifi.cz vše co potřebujete pro ozvučení vašeho miláčka
Wenca - FK

SW je 2x Helix dark blue (250W rms, 500max), kabel ted nevim presne, ale rek bych tak 7-8mm (coz asi neni uplne idealni no) a zapojeni klasicky z baterky (70A) na zesik bez kapacitoru. pojistky sem jeste nezkousel, vracim se z prace kdyz uz maj vsude zavreno.
Orcus
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Orcus »

A náhradní pojistky do auta snad nemáš? Spadaj do povinný výbavy a většinou tam potřebná pojistka je. :)
Wenca - FK

Orcus: Myslim pojistky na zesiku. Ty sou poněkud větší :)
Odpovědět