Muze to delat to ot. cidlo, lambda, vstiky nebo co jeste? Poradte prosim. Diky. Joo, a ma to najeto 311tis.
Motor 1.3MPi,50kW- ztráta výkonu,3válce,škubání
-
mojmir - FK
Motor 1.3MPi,50kW- ztráta výkonu,3válce,škubání
Zdravim, mam Van Plus 1.3MPi, 50kW a dost me trapi jedna vec, snad se s tim uz nekdo z vas setkal, verim, ze ano. K veci, pri normalni jizde do 100km/h, i sviznejsi jizda, vytaceni na prvni kvalty, atd se zavada neprojevuje. Pri delsi jizde okolo 140km/h na delsi vzdalenost, dalnice atd, se to projevuje vzdy. Auto ztrati vykon, motor zacne jit nepravidelne, netahne, jde na 3 valce, kdyz se seslapne plyn na doraz, auto se po chvilce sebere, a jakoby ten 4. valec zacne chodit, ale ne na dlouho. Kdyz si auto odpocine, trochu asi i vychladne, staci fakt 30min, tak pak jede normalne. Ale zase kdyz se zase drzi dele okolo 140km/h, tak je stejny prubech. Za uplneho studena motor kucka, kdyz se vymackne spojka, pres plyn se motor proturuje, pak to je v poradku. Nekdy pri tomto kuckani, kdyz se slapne plyn na podlahu, motor se skoro udusi, jakoby strili, tase se ozve takova duta rana, jakoby tlak vzduchu, jako spatne sestelovana dvěpade Jawa. Nevim, jak to lepe popsat. Takto je to snad vse. Uf. Samo spousta veci uz vymenenych, vzduchac, svicky, paliv.filtr, tesneni pod hlavou, zapal.lista, termostat(ten s tim nema nic spolecnyho), cisteno ot.cidlo, cistena skrtici klapka(byla hezky cista,zadne usazeniny), cistene cidlo v sacim potrubi, a nevim co jeste.
Muze to delat to ot. cidlo, lambda, vstiky nebo co jeste? Poradte prosim. Diky. Joo, a ma to najeto 311tis.
-
mmazalek - FK
Re: Motor 1.3MPi,50kW- ztráta výkonu,3válce,škubání
Mě to dělal ucpaný katalyzátor... po výměně za druhý ok.
-
mojmir - FK
jasny, a jak vypadal ten Tvuj kat? Ja ten svuj kontroloval, koukal jsem do nej a byl uplne v poradku, nevysypany, material katu byl plny po celem vnitrnim obvodu. Tak nevim. Diky za odpoved
-
mojmir - FK
Ventily delany pri vymene tesneni hlavy. Ale muzu to udelat znova, ale bude to tim?....
-
Radek1
- Kontaktovat uživatele:
Zkus za chodu postupně odpojovat jednotlivě vstřiky ten který bude načatý,nebude mít po odpojení moc velký vliv na chod motoru. Ještě bych se podíval na těsnění mezi sacím potrubím a hlavou- to nekdy bývá příčinou chodu natři válce.
-
mmazalek - FK
kat vypadal dobře, nic se z něj nesypalo, ale delší dobu mi vynechávala zapalovací lišta, takže mi šel benzín do výfuku... Postupně to zaneslo katalyzátor, i když na pohled byl suchej a v pořádku. Bylo by ideální pro tebe si někde jen půjčit a projet se s jiným:)
-
mojmir - FK
Prave, auto jede porad normalne, na 4 valce. 2 roky jsem jezdil kolem komina jenom a nic jsem nepoznal, v zime jsem zacal jezdit na Moravu docasne a az tam se to projevilo. Delsi jizda pres 130km/h a hned na 3 valce. Takze ty vstriky nepoznam, jedine az by to zaclo blbnout, tak to zkouset. A tesneni saci a vyfuk meneno s tesnenim hlavy.
-
mojmir - FK
Ten muj vypada taky hezky na pohled nic, je srz tena dirkama i videt. Kat mam doma nejak z koncernu, novej, tak ho tam zkusit, ale musel bych ho navarit, a to se mi moc nehce kvuli zkousce jen. hm
-
mmazalek - FK
však počkej ať se vyjádří ostatní ale může to být jedna z příčin.. mě při klidné jízdě auto mělo výkon a hezky to táhlo,na dálnici při 130-150, náhle auto ztratilo výkon, když jsem chvilku šlapal na plyn, ozvala se rána a zase se to rozjelo. nakonec mi to rozthlo přírubu před katem,spíš už byla dost zhnilá, ale prostě se roztrhla, musel tam být obrovský tlak.
-
Angelo - FK
Když byl můj Pick-up ještě ve firmě, dělalo to podobný věci. Najednou to netahalo, dálnice utrpení. Mechanik, ke kterýmu to jezdilo, to pořád zkoušel odhalit přes diagnostiku, měnil čidla i jednotku a nic. Vstřiky o.k. Tipoval jsem to na výfuk, protože byl už vařený a byl to zásah do černýho. Odešel katalyzátor a rozpadl se tlumič výfuku.
-
mojmir - FK
Hm, to zni dobre, uz dalsi stejny nazor, a pravda je ta, ze muj vyfuk je uz dost sileny, vareny, krivy. Vcera jsem pod tim lezel a fouka to pred katem a je zkrz prorezly zadni tlumic. To nedavno jeste nebylo. Zkusim tedy vyladit ten vyfuk a asi i vymenit kat, mam, jak uz jsem rikal jeden novy, neni sice na Feldu, ale je novy a z koncernu. Pockam na dalsi prispevky. Zatim diky moc za ochotu.
-
Angelo - FK
Jo, přesně tak to bylo. Byl v dost zajímavým stavu a foukal před katem. Auto si dělalo co chtělo podle toho, jak se ucpala díra rozpadlým tlumičem. Výfuk je nový, ale kat je z vraku pochybného původu (v rámci úspor - šéf nechtěl investovat), takže mě někdy čeká výměna. Každopádně to přestalo dělat tyhle kraviny. Ten tlumič byl zevnitř totálně po smrti. Tak ať se zadaří a zase to jezdí.