1.6 po rozvodech a dusí se...
-
Casper - FK
1.6 po rozvodech a dusí se...
zdravím ,snad se najde někdo kdo rozumí motorům AEE....rozvody předemnou byly dělané při 88tis, hned po koupi jsem je dal udělat tj při 158tis..
a ted ten problém...felda jela celkem pěkně ale zdálo se mi že je trochu línější než ostatní 1.6 a ted po rozvodech jede hrozně-do pul plynu zrychluje ale hrozně pomalu a když přidám víc tak se začne dusit, poškubávat přestane táhnout a začne jen řvát..borec co ty rozvody dělal tak říkal že když to dal podle rysek jak to má být tak že to vubec nechtělo jet a po nastartování zdechlo...a že když to posunul o dva zuby tak to jede takjak to jede ted...v čem může být problém?
a ted ten problém...felda jela celkem pěkně ale zdálo se mi že je trochu línější než ostatní 1.6 a ted po rozvodech jede hrozně-do pul plynu zrychluje ale hrozně pomalu a když přidám víc tak se začne dusit, poškubávat přestane táhnout a začne jen řvát..borec co ty rozvody dělal tak říkal že když to dal podle rysek jak to má být tak že to vubec nechtělo jet a po nastartování zdechlo...a že když to posunul o dva zuby tak to jede takjak to jede ted...v čem může být problém?
Re: 1.6 po rozvodech a dusí se...
preventivně bych pročistil škrtící klapku a nechal seřídit motor u někoho kdo tomu rozumí 
zasloužily by na..at na ruce a nepustit k vodě
-
Casper - FK
jo na to se chystám, ale taky hledám nějakou přímou souvislost s těma rozvodama...jinak je tam udělaná i spojka, svíčky, palec, víčko rozdělovače
- Atnarfus
- Kontaktovat uživatele:
Když jsou rozvody hozené o dva zuby, tak se nedivím že to jede blbě. Dej to někomu kdo to umí a nedělá podobné kraviny. Nebo to nejlépe udělej sám.
-
Casper - FK
tak sem ještě zjistil že ty rozvody byly už předtím posunuté o dva zuby, jelo to rozhodně líp než ted s těma novýma...
napadá mě že už předtím to dělal nějaký ko.ot a dal to o dva zuby a podle toho pošteloval předstih a ted když to bylo podle rysek tak to házelo jiskry uplně mimo..je to možné?
napadá mě že už předtím to dělal nějaký ko.ot a dal to o dva zuby a podle toho pošteloval předstih a ted když to bylo podle rysek tak to házelo jiskry uplně mimo..je to možné?
-
error - FK
V zubech.Casper píše:...v čem může být problém?
Nejdrive poradne udelat rozvody pak jit dale.
- Atnarfus
- Kontaktovat uživatele:
Je to klidně možné. Nikdo z nás nezná přesný význam základního předstihu, tak ti nikdo kvalifikovaně neodpoví. V každém případě bych rozvody nastavil tak jak mají být a pak nechal nastavit předstih.
-
robin1 - FK
Predstih sa nastavuje pootáčaním rozdeľovača. Riadiaca jednotka je VAGom uvedená do základného režimu, aby počas nastavovania nebol predstih riadený riadiacou jednotkou.
Ak je rozdeľovač správne nastavený, má riadiaca jednotka (na základe impulzov z Hallovej sondy) presnú informáciu o tom, kedy je prvý valec v hornej úvrati (a následne aj ďalšie valce).
Pri správne nastavenom zákl. predstihu vie riadiaca jednotka korektne regulovať niektoré dynamické funkcie (napr.: regulácia klepania, korekcia predstihu pri voľnobehu a akcelerácií, čas (nie dĺžka) vstrekovania paliva.)
Ak bude základný predstih mierne rozladený, riadiaca jednotka si túto chybu ešte dokáže vyregulovať, ale už sa táto korekcia dostáva do pásma, ktoré nie je pre motor optimálne (emisie, spotreba).
Ak bude základný predstih rozladený viac, riadiaca jednotka takúto veľkú odchýlku nedokáže korigovať a môžu nastať problémy s voľnobehom, zlou akceleráciou.
Ak je rozdeľovač správne nastavený, má riadiaca jednotka (na základe impulzov z Hallovej sondy) presnú informáciu o tom, kedy je prvý valec v hornej úvrati (a následne aj ďalšie valce).
Pri správne nastavenom zákl. predstihu vie riadiaca jednotka korektne regulovať niektoré dynamické funkcie (napr.: regulácia klepania, korekcia predstihu pri voľnobehu a akcelerácií, čas (nie dĺžka) vstrekovania paliva.)
Ak bude základný predstih mierne rozladený, riadiaca jednotka si túto chybu ešte dokáže vyregulovať, ale už sa táto korekcia dostáva do pásma, ktoré nie je pre motor optimálne (emisie, spotreba).
Ak bude základný predstih rozladený viac, riadiaca jednotka takúto veľkú odchýlku nedokáže korigovať a môžu nastať problémy s voľnobehom, zlou akceleráciou.
- lukydm
- Kontaktovat uživatele:
Rozdiel stary typ motora od 96-98 a novsi typ motora 98-01

Felicia Combi 1.6M-E 69kW 1998 Re-born
Felicia FUN 1.6MPi 55kW 1999 "Auto které má na silnici úspěch"
http://www.feliciaklub.cz/forum/viewtop ... 48#p418448
Felicia FUN 1.6MPi 55kW 1999 "Auto které má na silnici úspěch"
http://www.feliciaklub.cz/forum/viewtop ... 48#p418448
-
jira3 - FK
ahoj mam jeden problém, ted o víkendu jsem dělal těsněni pod hlavou to je v cajku, ale musel jsem samozřejmě schodit rozvody a při montáži horni ozubené kolo jsem nastavil podle rysky ale dolní si nejsem jistej ale soudě podle obrázku co jsem našel se to nastavuje na 2v tu jak je výstup u u zubené kola takže to musí být nastavený správě ale když jsem chtěl nastartovat nak se to nechtělo protočit a jako by se zaseklo a nejde stim hnout ale motor se nepotkal nesetkal se stim už někdo ??? předem díky za jakou koliv radu tohle se mi stalo poprvé
- Hudzi
- Kontaktovat uživatele:
Keď som menil ja rozvod v lete tak som s kamarátom nastavili kľuku aj vačku podla rysiek vymenila sa kladka remeň a vodná pumpa s tou bol problém vydolovať z bloku trápili sme sa vyše hodinu len s ňou ale k téme ak si si to nastavil podla obrázku (čo my sme nemali) a založil remeň v poriadku tak si si mal pre istotu dôveruj ale preveruj golou potočiť kľukou a vyskúšať či má motor má kompresiu a nikde sa nezasekne nie hneď tam pchať kľúčik do zapaľovania.... ak sa nedá točiť kľukou ani golov tak prúser bude to treba rozhodiť ja ti viac nepomôžem som elektrikár a menil som to s ďalším elektrikárom
ale už som po výmene nabehal cez 12000km a bez problémov jediná pozitívna vec čo som postrehol motor išiel kus lepšie hladšie a vodná pumpa mala vylámané zuby tak že aj lepšie chladí...
http://www.feliciaklub.cz/forum/viewtop ... 16&t=32022 Moja Feldička odstin 9460 - modra hlubinna :)
-
jira3 - FK
jo všechno sme nastavily podle rysek i sem to protočil a v pohodě , ale když jsem chtěl nastartovat tak se motor zasekl a nenaskočil ... ale na volnoběh de púrotočit normálně zkusit to dneska ještě rozhodit a nastavit znova a uvidim co to udělá ... už jsem jich par dělal ale tohle se mi stalo popré že to nechytlo asi budem muset skoušet nebo len schodit a skusit to nastavit znovu ... 
- Hudzi
- Kontaktovat uživatele:
Zaujímavé
určite sa podel s nami ak to rozbeháte čo bolo na chybe 
http://www.feliciaklub.cz/forum/viewtop ... 16&t=32022 Moja Feldička odstin 9460 - modra hlubinna :)