Odvzdušnění nádrže?

Bosch Mono-Motronik
135B, 136B
Vlada320
Kontaktovat uživatele:

Odvzdušnění nádrže?

Příspěvek od Vlada320 »

Ahoj lidičky, potřebuju radu.na přítelkyně felicii řešim takovou věc.všechno je na motoru v pořádku, je daná nová lambda, přetěsněný sání, nová benzínová pumpa, nový čidla, jinej vstřik atd....předtím jsem řešil že motor špatně startoval a někdy nechtěl naskočit vůbec, nakonec to bylo ukostřením motoru a i benzínová pumpa byla asi už na odchodu(vozidlo jezdí výhradně na lpg tak asi proto) ale co ještě řeším tak motor startuju, naskočí a drží si nějakejch 1000otáček jenomže ani po ohřátí otáčky neklesnou a naopak když člověk šlápne na plyn tak pomalu padaj otáčky a ještě k tomu to na volnoběh začne držet cca 1100otáček, pak to po chvilce klesne na cca 900 a zase zpátky na 1100 a tak dokola, prostě to nedrží otáčky.už jsem nevěděl co s tím ale přišel jsem na to, že pokud odpojím ten elektromagnetickej ventil do kterýho vede hadička z nádobky s aktivním uhlím tak otáčky spadnou na nějakých 750 a tam se drží, i na přidání a puštění plynu to reaguje už vpořádku a krásně rychle padaj oáčky.pokud ten ventil zůstane odpojený tak motor reaguje normálně, na volnoběh beží krásně a i po zahřátí klesnou otáčky ale zaráží mě proč to dělá až když odpojím ten ventil od elektriky.napadlo mě jestli nemůže bejt ucpaná ta trubka co vede od nádobky s uhlím do nádrže a nebo jestli není nějak ucpaná ta nádobka s aktivním uhlím, popravdě ani nevím pořádně co v ní je a jak to funguje.nevíte čím to může bejt že po odpojení konektoru od toho ventilu je vše vpořádku a po připojení to začne zlobit?každopádně si myslím že stejně když ho odpojím tak to sice běží dobře ale bůh ví jakou to má třeba směs benzín/vzduch a jestli by to v tu chvíli vůbec prošlo emisema kterě mě čekaj za tři měsíce tak proto to řeším.díky za rady a nápady co vás napadnou já si s tím opět nevím rady.nevím ani jestli to jde nějak zjistit třeba profouknutím že je ta trubka ucpaná.nevím :( zatím díky vláďa
Škoda Felicia Kombi 1.3 mpi Lpg 390 000 km, STK za námi a pořád slouží věrně dál, těch 500 tisíc km s ní prostě dám :-)
Jamie - FK

Re: Odvzdušnění nádrže?

Příspěvek od Jamie - FK »

Ta nadobka s aktivnim uhlim je tam proto, ze zachycuje vypary z nadrze kdyz auto stoji a tyto vypary se privedou ke spaleni do motoru pri stredni zatezi. A ventil by mel byt pripojen vzdy! Ventil obcas cvaka a privadi vypary ke spaleni, mozna by nebylo spatne se podivat na Vagu na hodnoty pri zapojenem ventilu a pote pri odpojenem ventilu,doufam ze sem prozatim pomohl :)
DERMIN95
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od DERMIN95 »

ja to neměl připojený dva roky a taky to fungovalo :lol:
Obrázek
Jamie - FK

Příspěvek od Jamie - FK »

A emise? :D
DERMIN95
Kontaktovat uživatele: