při větší zátěži tužší volant a větší hluk z výfuku
-
GrounZero - FK
při větší zátěži tužší volant a větší hluk z výfuku
zdravím, poslední dobou jsem si na feldě všiml že vždy když jedu s naplněným autem to je třeba 4-5 lidí, tak jde volant strašně z tuha a z výfuku jde strašný hluk, mám teda sportovní i s tlumičem od wm sport ale když jedu sám tak je mnohem tižší, setkal se někdo z vás s tímto problémem ? uvítám každou radu, díky
Re: při větší zátěži tužší volant a větší hluk z výfuku
tak logicky pokud nemas servo,tak je jasne ze cim vetsi vaha na napravu,tim vetsi sila na volant,otazkou je jak moc ztuha to jde mam sirsi kola,a kdyz vezu jede 5 lidi tak je to samo znat,ale jen pri toceni na miste.
-
GrounZero - FK
servo nemám a jde to opravdu hodně ztuha, na místě mám co dělat abych to otočil tam kam potřebuju,furt nechápu ten výfuk a ten strašný rámus a když otáčím tak hned pod volantem skřípe něco jako guma, nevím co to je ale mrknu se na to
-
tgfh_2 - FK
Laděný výfuk ti určitě dělá rachod především v akceleraci, tedy když máš sešláply plyn (je to logické, potrubím jde více směsi). Při více lidech na to musíš logicky více šlapat, nic jiného v tom není. Závada to rozhodně není. Jestli máš tažné tak si to zkus s trošku naloženým vozíkem, mělo by to být to samé.
A já na 175 kolech, které jsou už dost sjeté (mají tedy větší styčnou plochu, protože zmizla většina drážek) ve více lidech taky neukroutím když stojím.
A já na 175 kolech, které jsou už dost sjeté (mají tedy větší styčnou plochu, protože zmizla většina drážek) ve více lidech taky neukroutím když stojím.
TGFH: A já na 175 kolech, které jsou už dost sjeté (mají tedy větší styčnou plochu, protože zmizla většina drážek) ve více lidech taky neukroutím když stojím.
aneb "teorie velkých bot" v praxi....
Nebudu polemizovat nad tim, o kolik se ojetím vzorku může zvětšit plocha. To necham na tobě. Ale i kdyby se ti zvětšila na dvojnásobek, tak ti rozhodně kvůli jejímu zvětšení nepůjde hůř točit volantem. Auto máš totiž pořád stejně těžký, tzn. že guma nese pořád stejnou hmotnost a tzn. že třecí síla je furt stejná. Ta totiž nezáleží na velikosti styčné plochy, ale pouze a jen na součiniteli tření a velikosti tíhové síly (chcete-li hmotnosti).
k púvodnímu dotazu: ano, tuhost řízení u auta bez posilovače je opravdu ovlivněna jeho naložením (hmotností) a také stavem celého řízení. Je normální, že u naloženýho auta se hůř točí volantem. Pokud to však neni v rozumných mezích, zřejmně bude někde chyba. Možná nejsou v kondici horní ložiska na tlumičích a při většé zátěži kladou větší odpor.
aneb "teorie velkých bot" v praxi....
Nebudu polemizovat nad tim, o kolik se ojetím vzorku může zvětšit plocha. To necham na tobě. Ale i kdyby se ti zvětšila na dvojnásobek, tak ti rozhodně kvůli jejímu zvětšení nepůjde hůř točit volantem. Auto máš totiž pořád stejně těžký, tzn. že guma nese pořád stejnou hmotnost a tzn. že třecí síla je furt stejná. Ta totiž nezáleží na velikosti styčné plochy, ale pouze a jen na součiniteli tření a velikosti tíhové síly (chcete-li hmotnosti).
k púvodnímu dotazu: ano, tuhost řízení u auta bez posilovače je opravdu ovlivněna jeho naložením (hmotností) a také stavem celého řízení. Je normální, že u naloženýho auta se hůř točí volantem. Pokud to však neni v rozumných mezích, zřejmně bude někde chyba. Možná nejsou v kondici horní ložiska na tlumičích a při většé zátěži kladou větší odpor.
-
tgfh_2 - FK
Jo slyšel jsem, i brzdná dráha je stejná, ale něco do sebe to má, protože když jsem už v sobotu nahodil zimní gumy 165 tak je to větší rozdíl než když sednu do fabky s posilovačem.
-
GrounZero - FK
taky sem nasadil zimáky 165/70 R13 a oproti letním R14 185/60 je to na výkonu znát opravdu dost, jsem rád že to není nějaká závada co by se musela opravovat, díky za rady, holt se s tím budu muset smířít ...
ale my tady mluvili o změnách, když se zvětší plocha na stejný gumě...
valivej odpor je totiž něco jinýho, než součinitel tření. A pokud dáta širší kola, tak pochopitelně neměníte jenom šířku, ale i jiné parametry.
valivej odpor je totiž něco jinýho, než součinitel tření. A pokud dáta širší kola, tak pochopitelně neměníte jenom šířku, ale i jiné parametry.