Po výměně hlavy (těsnění) vaří 110st

Simos 2P
135M, 136M
buly - FK

Po výměně hlavy (těsnění) vaří 110st

Příspěvek od buly - FK »

Zdravím vás, absolvoval jsem výměnu hlavy za upravenou (snížena o 0,6) následně jsem absolvoval nutnou cestu domu 100km během níž se teplota postupne dostala až na 110 st. tam se držela, byl mráz. Po příjezdu už byla tma ale zpod kapoty jsem slysel jak syčí víčko nádobky, během jízdy bylo topení na max ale netopilo to tolik jako předtím, nicméně dalo se to. Občas ovšem to přestalo topit, zvlášť když jsem jel třeba z kopce nebo v obci a moc jsem nešlapal na plyn. Co se týče výkonu zdál se mi normální. Po dojezdu jsem ani neslyšel větrák že by sepnul. Můžete mi prosím poradit, jestli to nový Temac těs. nevydrželo nebo je to něco jinýho?
Děkuji
PS už znám ten pocit marnosti kdy se máte chuť na vše vykašlat a tu bestii rozprodat na díly :x

EDIT: ještě bych dodal že ventilátor dříve u mě spínal docela brzo už když se ručička lehce přehoupla přes čárku mezi 110 a 70. Teďka po dojetí na 110st se nespustil. byla cítit trošku z venku i spálenina
buly - FK

Re: Po výměně hlavy (těsnění) vaří 110st

Příspěvek od buly - FK »

dneska jsem se odhodlal podívat pod kapotu , všechna voda z nádobky pryč nevím jestli jsem jí někde ztratil po cestě nebo se odpařila víčkem, trošku bylo nacákáno v motorovém prostoru, na stěně větráku do kabiny a něco taky kolem termostat... opravdu nevím co s tím asi do servisu...
ferdamravenec
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od ferdamravenec »

vrať tam původní hlavu
Kuladmin
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Kuladmin »

Presahy vlozek jsou kontrolovany pripadne udelany?? A bylo spravne odvzdusneno po slozeni? resp. zalito s vyndanym cidlem teploty na termostatu?
Jura_Favorit
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Jura_Favorit »

Pokud byl dodržen správný postup při výměně těsnění, tak já sázím na toto...
buly píše:nový Temac těs.
Poslední rok totiž platí zásada, že TEMAC ZÁSADNĚ NEKUPOVAT!!! Jedině použít prokazatelně staré zásoby, jinak Elring nebo Victor Reinz. Současný Temac se naleptává a nabobtnává, jsou známy případy, kdy odešel do Obrázek ani ne po dvou motohodinách... Zkraje této "aféry" se říkalo, že je to záležitost jen "černého" Temacu (černého současného - já třeba mám taky černý, ale už 5 let a ten je ok), zatímco "šedý" je bezproblémový - a už se ukázalo, že to také není pravda. Napsáno o tom už bylo dost, na virtu i tady jsou lidi, co na nový Temac dojeli (Metiu, marty_pv, bitmap a určitě by se ještě někdo našel) :)
Shoď hlavu znovu (je to opruz, ale co se dá dělat) a uvidíš, kup kvalitní těsnění viz výše v mém příspěvku, pokud jsi teď kapalinu vyvařil, tak nech pro jistotu ještě tuto druhou hlavu překontrolovat na rovinnost a zkontroluj přesahy...
Škoda Favorit 1.3 MPi (136 GLXi) MOTOR EXCEL - profil, rajče.net
Škoda Favorit Pick-up 135 LX
Škoda Favorit 135 L
Škoda Octavia combi 1.9 TDI elegance
Škoda Superb combi 2.0 TDI 4x4 SCOUT - daily car
buly - FK

Příspěvek od buly - FK »

dělali jsme to s honzou_t ten by měl vědět, má zkušenosti takže si myslím že vše udělal jak se má. Těsnění temac je šedý na to se mě taky ptal. V zaloze je stará hlava ta je v pořádku. Na zítra jsem objednanej do servisu, sám bych to nezvládnul. Štve mě to mám sto chutí se všema úpravama seknout a pokud se to podaří opravit tak bejt rád za to že to vůbec jezdí. Mimochodem když jsem viděl to starý těsnění který bylo prožraný durch... ale aspoň to jelo bez nějakejch vedlejších projevů. ne jako tady kdy jsem málem přejel lišku protož jsem byl očima furt přilepenej na ručičce teploměru a modlil se aby nevlezla na červený pole.
buly - FK

Příspěvek od buly - FK »

tak nakonec to bylo spatne odvzdusneny, bylo vse testovano, tlakovani apod. a nakonec z toho vylezlo spatny odvzdusneni. tak snad uz bude klid
Jura_Favorit
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Jura_Favorit »

Jeden by řekl, že na výměně chladící kapaliny není co podělat :scratch: Vytáhnu snímač teploty, nalévám dokud se neobjeví kapalina v hrdle jeho otvoru, vrátím snímač a zavřu expanzku, nechám motor řádně prohřát a pak jen kapalinu doplním případně ještě jednou odšpuntuju skříň termostatu - co se na tom dá udělat špatně? Jedině snad, že by se někde uvolnila nějaká usazenina, co by působila jako špunt.. no, je to volaké čudné, až se tomu ani věřit nechce :scratch:
Škoda Favorit 1.3 MPi (136 GLXi) MOTOR EXCEL - profil, rajče.net
Škoda Favorit Pick-up 135 LX
Škoda Favorit 135 L
Škoda Octavia combi 1.9 TDI elegance
Škoda Superb combi 2.0 TDI 4x4 SCOUT - daily car
Odpovědět