Mám problém nejspíš s klepáním motoru. Jsem po kompletní generálce, auto jede super, ale ten zvuk předpokládám za klepání ventilů. Kamkoliv volám, tak dostávám stejnou informaci jako od příbuzného, co dělá mechanické věci a teď generálkoval (pístní kroužky, gufera, zaborušení hlavy a ventilů), že na to je tam počítač a nedělá se to. On to nastavil dle rysky, co si tam vyznačil. Dle všech informací se ale nastavuje. Máte někdo kontakt na někoho, kdo to v Praze a okolí za rozumnou cenu udělá? Já si na to nějak netroufám,
Pokud to nepomůže, mohou to být hydroštely. To bych velice nerad, už teď ta oprava stála za tři Feldy z Aukra. Při jízdě to reguleju (předpokládám ve VAG Valve Duty jen mezi 5^-9^. Více to nejde a dle hodnot by to mělo jít až na 17^.
Nastavování je zde: http://www.feliciaklub.cz/forum/viewtop ... ih#p520928
Předstih rozdělovače
- Atnarfus
- Kontaktovat uživatele:
Re: Předstih rozdělovače
Zvuk takzvaného klepání ventilů a zvuk pocházející z vadného zdvihátka se nedá zaměnit.
Jako klepání ventilů se zcela nesprávně označuje zvuk vznikající při detonačním spalování. Co je detonační spalování (hoření) je dostatečně popsáno na internetu. Projevuje se zvonivým zvukem při velké zátěži motoru.
Vadná zdvihátka se projevují kovovým cvakáním závislým na otáčkách motoru. Intenzita cvakání se mění s teplotou motorového oleje.
Jako klepání ventilů se zcela nesprávně označuje zvuk vznikající při detonačním spalování. Co je detonační spalování (hoření) je dostatečně popsáno na internetu. Projevuje se zvonivým zvukem při velké zátěži motoru.
Vadná zdvihátka se projevují kovovým cvakáním závislým na otáčkách motoru. Intenzita cvakání se mění s teplotou motorového oleje.
- lukydm
- Kontaktovat uživatele:
Tak skus si sam nastavit rozdelovac
Ja to tak robim...
Otačanim rozdelovaca v smere hodinovych ručičie zvacsujes predstih a v protismere hod. ruč. zmenšujes predstih. Poznač si polohu, ktoru mas teraz a posun rozdelovac o 2mm v protismere, tym padom znižiš predstih a malo by prestat Detonacne klepanie. Pokial je to tvoj problem.
Aky benzin tankujes? Nekvalitny benzin na 1,6tke je dost poznat na vykone a klepani. Kolko km mas od GO?
Klepe to len pod zatažou? alebo aj na volnobeh, to je dolezite
Otačanim rozdelovaca v smere hodinovych ručičie zvacsujes predstih a v protismere hod. ruč. zmenšujes predstih. Poznač si polohu, ktoru mas teraz a posun rozdelovac o 2mm v protismere, tym padom znižiš predstih a malo by prestat Detonacne klepanie. Pokial je to tvoj problem.
Aky benzin tankujes? Nekvalitny benzin na 1,6tke je dost poznat na vykone a klepani. Kolko km mas od GO?
Klepe to len pod zatažou? alebo aj na volnobeh, to je dolezite
Felicia Combi 1.6M-E 69kW 1998 Re-born
Felicia FUN 1.6MPi 55kW 1999 "Auto které má na silnici úspěch"
http://www.feliciaklub.cz/forum/viewtop ... 48#p418448
Felicia FUN 1.6MPi 55kW 1999 "Auto které má na silnici úspěch"
http://www.feliciaklub.cz/forum/viewtop ... 48#p418448
No, asi mě hned odpravíte, ale testuji na Ethanol. S tím klepáním to dělá jen občas pod mírnou zátěží kolem 2300 ot\min. Nemohu tvrdit, že to je ono. Na volnoběh vždy klid. Zjistil jsem, že bude i něco s ventilátorem, protože ten vydává obdobný zvuk a tak to poslouchám jen při jeho vypnutí. Je to podobn7 zvuk jako ventily na 120 při sešlápnutí plynu do prudkého kopce. Možná to může být i něajaký šus plech, ale lehat si pod to nehodlám a rampu nemám.
Občas i když to zkouším na plný plyn nad 1500ot do kopečka, tak vše vpořádku. Nejsem to schopen nasimulovat., ale občas to uslyším, vypnu větrák a je to ono. Proto jsem jez asi 1hod s noťasem a jediné podezřelé bylo to Valve Duty 0 až -17 což se drželo jen kolem těch -6 až -8. Laborovat s tím nechci sám, dyž nejsem automechanik a nejspíše to nepoznám. A všichni kam dávám auto a mám k nim dvěru tvrdí, že se to nenastavuje, jednotka si poradí. Dokonce i servis, který měl stroboskop a pravidelně mě štelovali rozdělovač na Š120.
Občas i když to zkouším na plný plyn nad 1500ot do kopečka, tak vše vpořádku. Nejsem to schopen nasimulovat., ale občas to uslyším, vypnu větrák a je to ono. Proto jsem jez asi 1hod s noťasem a jediné podezřelé bylo to Valve Duty 0 až -17 což se drželo jen kolem těch -6 až -8. Laborovat s tím nechci sám, dyž nejsem automechanik a nejspíše to nepoznám. A všichni kam dávám auto a mám k nim dvěru tvrdí, že se to nenastavuje, jednotka si poradí. Dokonce i servis, který měl stroboskop a pravidelně mě štelovali rozdělovač na Š120.