Nejlevnejsi zimni pneu
-
roberto
Nejlevnejsi zimni pneu
Všechny tady zdravím. Nastala nám zima a já hodlám přezout na zimní pneu. Každopádně se mi nechce zbytečně investovat do nějakých zbytečně předimenzovaných pneu na toto auto FELICIA 1.3MPI. Bydlím a převážně jezdím jen po Ostravě. Myslíte, že stačí zimní pneu jen na hnací nápravu? Mátě někdo nějaký horký typ? V Porubském Kaufu jsem viděl protektory za zhruba 350, ale to je dle ceny dost o hubu. Dík za info.
- Skury
- _________________

- Kontaktovat uživatele:
Re: Nejlevnejsi zimni pneu
Protektory nikdy. Nikdy nevíš, jaký gumy jsou použitý jako základ a tak nevíš, jak se protektory budou chovat. Nechápu, jak se něco takovýho může vyrábět...
Kup Barum Bravuris 165/70R13, cena cca. 750Kč/ks, 3t za sadu, a máš klid.
Kup Barum Bravuris 165/70R13, cena cca. 750Kč/ks, 3t za sadu, a máš klid.
Be in, be pirate. Pirates.cz + Škoda Felicia Fun 1̶.̶8̶T̶ - bude update
ProjektySNADNO.cz - zpracování projektových dokumentací na rodinné a bytové domy, interiérový design, specializace na nestandardní řešení.
ProjektySNADNO.cz - zpracování projektových dokumentací na rodinné a bytové domy, interiérový design, specializace na nestandardní řešení.
-
tgfh - FK
Barum Bravuris? Vzdyt to jsou letní ne? Nechtěl jsi spíše napsat Polaris?
Kup Barum Polaris 2
Nejlevněji zde: http://eshop.pneuextra.cz/index.php?opt ... 0&Itemid=1
Btw. kup 4
Kup Barum Polaris 2
Nejlevněji zde: http://eshop.pneuextra.cz/index.php?opt ... 0&Itemid=1
Btw. kup 4
- Skury
- _________________

- Kontaktovat uživatele:
Eeee... Pravda.
Pardon. Barum Polaris samozřejmě. 
Be in, be pirate. Pirates.cz + Škoda Felicia Fun 1̶.̶8̶T̶ - bude update
- Drahoš
- Kontaktovat uživatele:
Protektory bych taky nebral, kup levnější zimni gumu a je to. Na gumách a brzdách by se šetřit nemělo 
Bylo: Škoda Felicia 1.6 MPi http://www.feliciaklub.cz/forum_new/vie ... =16&t=2523
Je: Seat Leon cupra R 1.8T
Je: Seat Leon cupra R 1.8T
cokoliv jenom ne protektory nevim jak to vůbec může někdo koupit 
sem nejlepší tak nezáviďte
1.3 BMM kombi LPG
Golf III tdi 66kw + bosch 764 => cca 95kw
1.3 BMM kombi LPG
Golf III tdi 66kw + bosch 764 => cca 95kw
-
peeter
na všech 4řech kolech to je přece zase bezpečnější než na dvouch,na hnací nápravě to stačí ale neš dostat smyk tak máš lepší všechny kola obout
- RockSolid
- Kontaktovat uživatele:
Protektory v žádném případě..Já mám Barum Polaris 2 a jsem spokojen..V nějakém testu jsem četl,že patří k nejlepším v brzdění na mokrém povrchu..
Nevím z jaké části Ostravy jsi,já je kupoval minulou zimu v Zábřehu v K & K pneu,jsou tam tuším kolem 800-900 KČ/ks..Když si koupíš celou sadu,dostaneš 50% slevu na obutí
Nevím z jaké části Ostravy jsi,já je kupoval minulou zimu v Zábřehu v K & K pneu,jsou tam tuším kolem 800-900 KČ/ks..Když si koupíš celou sadu,dostaneš 50% slevu na obutí
-
Kristensen - FK
V první řadě se vyhni Barum Polaris - Polaris 2 a Matador MP 55, to jsou nejhorší gumy který na trhu můžeš koupit, na normální ježdění jsou spolehlivé Debica Frigo a jinak pokud by jsi vysloveně jezdil po sněhu a nevyužíval dálnice tak velice vřele doporučuji protektor Pneu Vraník HPL a HPL4 jedná se o celoprotektor po rentgenu a mám s nima bohaté a výborné zkušenosti, ať si o protektorech řiká kdo chce co chce tak tenhle je použitelnej a spolehlivej.
-
Kristensen - FK
U Polarisek je problem že kloužou v záběru a silně postrádaj jakoukoliv stabilitu ve směru a MP 55 maj moc velký kostky vzorku tudíž záběr taky nic moc.
-
stony - FK
Já mám nové Barum Polaris 2 jen na předním náhodu, na zadním mám nějaké staré sjeté a nemám s tím prbolém.
Na těch gumách jezdím na hory a do všech možných neudržovaných kopců. A mít na feldě 1,3 MPI tyhle Barumky na předním náhonu stačí na to, aby člověk vyjel každý kopec a v pohodě projel i 30 cm hluboký sníh. Gumy neprokluzují, to jsem nezažil. Na zasněženém parkovišti nemám nejmenší problém projíždět i ty větší kopce sněhu. Vůbec neřeším nějaké odhrnování, prostě to projedu.
Na rovince drží stopu a v zatáčce taky.
Nevím proč ty gumy někdo očerňuje. Pokud vám na těchto gumách auto nejede, tak je chyba ve vašem řidičském umění a měli by jste vrátit řidičák.
Za ty peníze jsou Barum Polaris 2 naprosto exceletní
Na těch gumách jezdím na hory a do všech možných neudržovaných kopců. A mít na feldě 1,3 MPI tyhle Barumky na předním náhonu stačí na to, aby člověk vyjel každý kopec a v pohodě projel i 30 cm hluboký sníh. Gumy neprokluzují, to jsem nezažil. Na zasněženém parkovišti nemám nejmenší problém projíždět i ty větší kopce sněhu. Vůbec neřeším nějaké odhrnování, prostě to projedu.
Na rovince drží stopu a v zatáčce taky.
Nevím proč ty gumy někdo očerňuje. Pokud vám na těchto gumách auto nejede, tak je chyba ve vašem řidičském umění a měli by jste vrátit řidičák.
Za ty peníze jsou Barum Polaris 2 naprosto exceletní
jestli je to aktuální takroberto píše:Všechny tady zdravím. Nastala nám zima a já hodlám přezout na zimní pneu. Každopádně se mi nechce zbytečně investovat do nějakých zbytečně předimenzovaných pneu na toto auto FELICIA 1.3MPI. Bydlím a převážně jezdím jen po Ostravě. Myslíte, že stačí zimní pneu jen na hnací nápravu? Mátě někdo nějaký horký typ? V Porubském Kaufu jsem viděl protektory za zhruba 350, ale to je dle ceny dost o hubu. Dík za info.
1. gumy na obě napravy vím o čem mluvím zadek v zatečce ustřelí utrhneš předek a jen čekáš kde skončíš
určitá varianta je koupit jeté na diskách tady je jeden z odkazů
http://autobazar.hyperinzerce.cz/pneuma ... cia_0_0_0/
a ke gumám polaris : dobrý na vodě horší na sněhu
sava 3 :dobrý na sněhu na vodě slabota
rotex : obojí průměr
a k protektorům nejezdil jsem s něma , ale na auto bych si je dal pouze pro klidné ježdění
škoda felicia 1,6 kombi lxi 55kW 08/99
ford focus 1,8 kombi Ghia 85kW 04/99
- MartinB
- Kontaktovat uživatele:
Co jsem si četl o protektorech, tak špatné už nejsou... Jejich technologie pokročila mílovími kroky. Jinak kámoš co má protektory, tak si je nemůže vynachválit.
Má pneu Vraník. Jinak zas jsem slyšel o polarisech, že prý při brždění se sjíždějí do hrany a nevydrží moc dlouho.
Má pneu Vraník. Jinak zas jsem slyšel o polarisech, že prý při brždění se sjíždějí do hrany a nevydrží moc dlouho.
MartinB
a jeho Felí 50 kiloWattová kráska v kombajnu
Můžeš se mrknout
http://feliciaklub.cz/forum_new/viewtop ... 16&t=15025
Můžeš se mrknout
http://feliciaklub.cz/forum_new/viewtop ... 16&t=15025
- Pawlick
- Kontaktovat uživatele:
Diskuze ohledně gum nikdy nikam nevedou, každej to hodnotí podle sebe. Když už sem píšete svoje návrhy, tak alespoň uveďte oproti jakým gumám (stejný rozměr, stáří, vzorek, auto) můžete objektivně porovnat (vlastní zkušenost, tady je to samý jedna paní povídala...). Já jezdím na Matadorech a taky sem nebudu psát jaký to jsou supr pneu za dobrý prachy, když nemůžu porovnat 
Felicia 1.3 LXi BMM 50kW, http://pawlick.rajce.net-
stony - FK
Obnova vs. Kormoran SnowPro (6mm) vs. Matador vs. Barum Polaris 2
Vše v rozměru 165/70/R13. Vítěz je Barum Polaris 2.
Poznámka: jedná s o gumy na podobné cenové úrovni z odchylkou 100 kč!
Vše v rozměru 165/70/R13. Vítěz je Barum Polaris 2.
Poznámka: jedná s o gumy na podobné cenové úrovni z odchylkou 100 kč!
-
Kristensen - FK
Tak já vše co jsem napsal můžu porovnat už jen s Barum OR 54 ale ty už se bohužel nevyráběj a to byly pro fávo a feldu bezkonkurenční gumy když nebudu brát v potaz PneuVraník, ty jsem teď naposledy dával na BMW a majitel si to nemůže vynachválit, nepotřebuje ani zátěž do kufru.
-
mjamriska - FK
no neviem, ale ja na MP55 jazdim uz 3 roky, dialnica, mesto, cesty 2 a 3 triedy a este som nemal problemKristensen píše:V první řadě se vyhni Barum Polaris - Polaris 2 a Matador MP 55, to jsou nejhorší gumy který na trhu můžeš koupit.
- jirkaf
- Kontaktovat uživatele:
Me se Vranik líbí ... http://www.pneuvranik.cz/pneu_karta.php?38 tyhle bych si klidně na nějaký to prasení na sněhu koupil ... asi do nich příští rok pujdu
Edit: A ty HPL4 vypadají taky super 
VW Passat 1.9 TDi, VW Passat 1.6, Suzuki RM-Z 450, Jawa Pionýr, Jawa Mustang
No na chalupu by byly super , ale na dálnicijirkaf píše:Me se Vranik líbí ... http://www.pneuvranik.cz/pneu_karta.php?38 tyhle bych si klidně na nějaký to prasení na sněhu koupil ... asi do nich příští rok pujduEdit: A ty HPL4 vypadají taky super
škoda felicia 1,6 kombi lxi 55kW 08/99
-
Mesiah - FK
Kupoval jsem na Aukru komplet-disky se Savama (6mm) a zatim jezdeni v tomhle bordelu davam za 1.SID píše: jestli je to aktuální tak
1. gumy na obě napravy vím o čem mluvím zadek v zatečce ustřelí utrhneš předek a jen čekáš kde skončíš
určitá varianta je koupit jeté na diskách tady je jeden z odkazů
http://autobazar.hyperinzerce.cz/pneuma ... cia_0_0_0/
a ke gumám polaris : dobrý na vodě horší na sněhu
sava 3 :dobrý na sněhu na vodě slabota
rotex : obojí průměr
a k protektorům nejezdil jsem s něma , ale na auto bych si je dal pouze pro klidné ježdění
Omlouvam se , ale mam na aute pneu Debica.
Naposledy upravil(a) Návštěvník dne pon 08. bře 2010 7:19:06, celkem upraveno 1 x.
-
vitanek-best - FK
Jasná volba, Vraník HPL4. Jezdím s nima jak při zimních závodech, tak i v provozu. Jsou perfektní.
-
Hans - FK
Měl jsem tu čest se svést ve Felicii 1.6 s obutými Vraníky. Cross jak sfiňa! Prosím ty kteří s nimi dlouhodobě jezdí, kolik asi najezdí ?? Vzorek mají asi 10mm. Najedu okolo 15tkm ročně, v zimě asi 5tkm. S autem bych chtěl minimálně ještě 3 roky jezdit.
- smrcek
- Kontaktovat uživatele:
Já mám MP58 a taky si nemůžu stěžovat. Potřebuji gumy na to abych mohl jezdit celou zimu a ne jenom když nasněží, abych jezdil na šroubechKristensen píše:V první řadě se vyhni Barum Polaris - Polaris 2 a Matador MP 55, to jsou nejhorší gumy který na trhu můžeš koupit.
- jirkaf
- Kontaktovat uživatele:
četl jsem na ně nějaký recenze a bohužel se docela často stává, že jsou naprotektorovaný na třeba 10let starou gumu. Což má za následek, že vzorek by třeba vydržel 3 zimy ale guma ti po roce praskne na boku ... dost na to lidi nadávali. Ale na jednu zimu prej dobrý.
Hans píše:Měl jsem tu čest se svést ve Felicii 1.6 s obutými Vraníky. Cross jak sfiňa! Prosím ty kteří s nimi dlouhodobě jezdí, kolik asi najezdí ?? Vzorek mají asi 10mm. Najedu okolo 15tkm ročně, v zimě asi 5tkm. S autem bych chtěl minimálně ještě 3 roky jezdit.
VW Passat 1.9 TDi, VW Passat 1.6, Suzuki RM-Z 450, Jawa Pionýr, Jawa Mustang
-
Faster - FK
Já kupuju mírně jetý. Minule jsem kupoval Polarisy a Kleber Krisalp 3, vzorek to mělo tak 6mm a dobrý. Na aukru jsem teď koupil za 1000 Kč Michelinky Alpin 185/65, 6mm vzorek, výroba 2008 a 5 plecháčů k tomu
A až olítám ty letní což bude tak na konci jara
tak něco seženu buď taky na aukru nebo tady v levnejch pneu, údajně tam toho maj hromady, člověk si i vybere..třeba gumy který normálně nový stojej ranec..tyhle obchody na to dávaj i záruku
- TIW
- Kontaktovat uživatele:
No hlavně nekupovat MATADOR MP57 SIBIR
to jsou gumy na pendrek, onehdá jsem s formanem několikrát zkoušel vykrosit jeden kopeček a vždy jsem zůstal viset, i když mi kámoš seděl na haupně a dělal závaží
a to jsou ty pryže zánovní
pak přijel jeden "místní matador" s Pažoutem 205 a ten to vyletěl jako by nic, když jsem se ho ptal, co to má za pryže, zjistil jsem , že celkem jeté protektorované vrány
asi na těch Vraníkách něco bude 

-
Standa3
jaké máte zkušenosti se zimním pneu Debica Frigo?Uvažuji o jeho koupi.Dozvěděl jsem se, že je to prý nějaký polský výrobce
-
Mesiah - FK
Debica nejsou spatny-ja na ne nemuzu rict spatne slovo. Otec kupoval letni 195/50r15 a libuje si.
Pneu Debica spada pod koncern Michelin.
Pneu Debica spada pod koncern Michelin.
-
Hans - FK
Lepší než čínský gumy s nekvalitní gumy. Já už 8 let ( neměl bych se tím ani chlubit ) jezdím na Kormoráneh který jsou taky polský ( tyto ale made in UK ) a patří pod Michelin. Debica jsou v pohodě, jezdil s nimi na polským Fiatu 126p a Nissanu Sunny. Za ty prachy je to dobrej kauf. Co jsou třeba dobrý a levný zimní pneu jsou Matadory, ale ještě ty vyráběný v Rusku. Tam maj dostatek kaučuku a nešulí to.
-
lord_sef - FK
celou tuhle zimu jezdim na protektorech - presneji techto - http://www.pneuvranik.cz/katalog/zbozi/ ... a=1222.__1 nemuzu na ne rici jedine krive slovo, na silnici drzi hezky, vzorek paradni, nejake extra se nesjizdeji, na snehu a ledu drzi perfektne... jen jedine malinkate minus je to, ze jsou trosku hlucnejsi nez treba polarisky a podobne pneu...
-
Meverick - FK
Ahoj.. dopuručuju Barum Polaris 2 ... za jednu gumu sem dal 860 Kč .. a jezdí se na nich dobře ..
-
keenworth - FK
Za mě taky jednoznačně Barum - Polaris 2 - krásně měkká směs, levná cena... letošní zimu mě nikdo nikde netlačil, když jsem někde zapadl, tak jsem se vždycky vyhrabal...za ty prachy výborné řešení 
- 103457
- _________________

- Kontaktovat uživatele:
Bydlím v horách, spousta sněhu a jezdím jen Barumky, vždycky 3 zimy a dávám nové. A nemám problémy.
Ty Vraníky mají hezkej vzorek, když já, ale protektorům nevěřím, felda je moc rychlá na to, aby ti bouchla za jízdy guma.
Ty Vraníky mají hezkej vzorek, když já, ale protektorům nevěřím, felda je moc rychlá na to, aby ti bouchla za jízdy guma.
-
lord_sef - FK
taky protektorum nejak nedavam velkou duveru, ale v zime jezdim ukaznene, pomalu...zadne blazneni takze jsem zvolil vraniky, podle tech parametru co pisou - tak nejake ty granulky ci co to je pouzite jako primes je podle me dost znat, zadne hrabani atd auto krasne vyjelo snad odkudkoliv zatim..
-
ferdamravenec
- Kontaktovat uživatele:
taky jezdím na B polaris II kupil jsem je za 750,-/ks chce to nakupovat až po začátku sezony cca v její 1/3 až 1/2 a koukat po akcích projet to po netu a kouknout i u prodejců v okolí
na 1203 mám kola cooper a taky dobrý
na 1203 mám kola cooper a taky dobrý
-
Javi
měl jsem na přední i zadní nápravě zimní pneu Debica Frigo - Made in Poland, ale po 2 zimních sezónách popraskaly kordová vlákna a byly vystouplé na povrchu gumy, stalo se mi to u obou zadních pneumatik, nejdříve praskly vlákna u jedné a asi za týden i u druhé pneumatiky. Na přední nápravě pneumatiky zatím drží, ale už jim moc nevěřím. Pneumatiky se sice nekupovaly jako nové, ale byly dost zachovalé a guma nebyla vůbec popraskaná. U jiných pneumatik se mi něco podobného nestalo. To jsou ty pneu Debica takové šmejdy? Máte podobné zkušenosti?
-
ka-spel
- Kontaktovat uživatele:
Moje řeč až na ten Vraník, s těma nemám zkušenosti. Ale z protektorů jsem vyrostl, co kus to unikát dle původní kostry a vzorek slabá kopie originálních vzorků. Směs nic moc. Měl jsem na sieře v cca 95 roku protektory italské protektory Zambelli, vzorek Michelin M+S 100. Sice jsem s nimi jezdil v zimě v létě a najel 50 tis. km (až na kord), ale v zimě tvrdé jak prase a vůbec jsem se nemohl nikde vyhrabat. Jinak provedením, hlučnost, vyvážení dobrý. Pak jsem měl protektory Obnova, takové drapáky jak byly dřív nějaké OR barumky. Hlučné, šišaté a po pár tis. km na jedné velká boule a reklamace. Nikdy více. Pak jsem koupil jeté Conti tehdy TS 780 a podstatný rozdíl v záběru na sněhu a ledu. Kdo měl někdy zadní náhon, tak ti dosvědčí co to jsou kvalitní pneu.Kristensen - FK píše:V první řadě se vyhni Barum Polaris - Polaris 2 a Matador MP 55, to jsou nejhorší gumy který na trhu můžeš koupit, na normální ježdění jsou spolehlivé Debica Frigo a jinak pokud by jsi vysloveně jezdil po sněhu a nevyužíval dálnice tak velice vřele doporučuji protektor Pneu Vraník HPL a HPL4 jedná se o celoprotektor po rentgenu a mám s nima bohaté a výborné zkušenosti, ať si o protektorech řiká kdo chce co chce tak tenhle je použitelnej a spolehlivej.
Na feldě jsem měl dobré zkušenosti se Sava Eskymo S3. Za ty prachy super gumy. Zapadnout jsem nepoznal. Debicy taky nejsou špatný, ale Sava je všestranější a tišší. Hypermarketům se vyhni. Ti dobytci nabízejí neználkům protektory za cenu pneu na netu.Mrkni na http://pneu-servis.cz/index.php?section ... Typ=Osobni
na feldu ideál http://pneu-servis.cz/index.php?PneuID= ... 5/70%20R13
Teď jsem bral od nich v 195/65/15 T Conti TS850 na octu a za dva dny to bylo doma a to psali, že namají skladem, max. spokojenost. Na léto jsem tam od nich měl Dunlop Fast Response 185/60/14 H na feldu.
ex nebožka 1,6 lpg 

Jeden známej mi taky doporučoval vraníky, že je má na své audině a že je s nimi naprosto spokojenej. Jezdí s nima na hory a že nemá problém se s nima dostat kam potřebuje. Na autě je má už třetí zimu a vzorek je ještě parádní a ani moc neztvrdly proti novým Tak letošní zimu jsem šel taky do nich a jsem zatím spokojenej, měl strach z hlučnosti a byl sem mile překvapen jak jsou tichá. Na kola jsem dostal i záruku do 3mm vzorku.
-
Viktor97
poradil by mi někdo, jak rozeznat při koupi protektory od normálních pneu, abych potom místo nových pneu nekoupil protektory? Někteří prodejci totiž takhle klamou zákazníky. Děkuji
-
ka-spel
- Kontaktovat uživatele:
http://www.taksitokurvavygoogluj.cz/
regumerat, retread a hlavně to je poznat pouhým pohledem podle barvy gumy a jemnosti drážek vzorku. Protektor nemá nikdy tak jemné drobné a pravidelné lamely.
regumerat, retread a hlavně to je poznat pouhým pohledem podle barvy gumy a jemnosti drážek vzorku. Protektor nemá nikdy tak jemné drobné a pravidelné lamely.
ex nebožka 1,6 lpg