dotaz na radio a pak zesilovač

dotazy a rady na vše kolem hudby
geralt - FK

dotaz na radio a pak zesilovač

Příspěvek od geralt - FK »

ahoj, mam rádio sencor http://sencor.cz/Produkty/Autoelektroni ... SCD-5045MR
a dneska jsem si změřil odběr proudu kdy bylo vše vypnuté a naměřil jsem odběr 170mA, po odpojení ISO konektoru z rádia byl odběr 10mA. tak sem zkontroloval zapojení rádia v ISO konektoru. zjistil jsem že spínané i pevné plus bylo zapojeno na pevno k plusu. tak jsem si tedy dal tu práci a našel jsem na spínačče "kolík" :D (15) a ktomu jsem zapojil spínané plus do autorádia. teď autorádio nejde zapnout bez zaplého klíčku (tj, dobře) a stanice si pamatuje. takže vše je OK zapojeno.
jenomže když změřím odběr proudu kdy je vše vyplé tak opět naměřím 170mA a když odpojím ISO z rádia tak je odběr 10mA. víte kde je chyba ??
(jinak měřák mi v první 0,1 sekundy ukáže 20mA a pak tam skočí 170mA a zůstane, ale to je asi normální)

druhá otázka je kam mam pak zapojit takový ty kabely co jdou od rádia k zesilovači (jsou 2 kabely) na rádiu mam přesně 4 výstupy +1 na subwolfer viz obr.
Obrázek
mam 2-kanálový zesilovač zapojený do můstku do subwolferu
samozdřejmě pak musím ještě zesilovač přopojit ke kostře a pevnému plus a spínanému plus (od autorádia ??) je to tak ?
geralt - FK

Re: dotaz na radio a pak zesilovač

Příspěvek od geralt - FK »

už mi vše maká jak má. u rádia jsem odstřil napájení antény a osvětlení (v ISO konektoru). teď když si přeměřím odběr na prázdno tak mi v prvních 3 sekundách ukáže 170mA a potom tam skočí a zůstane 20mA takže spokojenost :)
rádio samozdřejmě stanice chytá

co se týče zesiku, tak když jsem měl chich zapojený jen na výstupní kabel subwolfer z rádia tak to hrálo děsně potichu.
teď mam zapojený L i P výstup z rádia a vstup na zesik a konečně to otřásá vozem :D :D :dj:
Odpovědět