Chcípla při jízdě a konec

Bosch Mono-Motronik
135B, 136B
Danous - FK

Chcípla při jízdě a konec

Příspěvek od Danous - FK »

Zdravím vás :)

Mám takový problém se svoji feliškou, auto z ničeho nic chcíplo, jako bych vypnul klíček, nepředcházelo žádný škubání ani jiný podivnosti, tak sem zůstal stát na silnici. Startér točil normálně ale ani neškytla, až sem domlátil baterku, museli mě odtáhnout..
Jednou na podzim mi auto taky udělalo tohle, v zatáčce najednou chcíplo, zastavil sem a po chvilce točení normálně chytlo a jelo! Poté 5 tis km. bez vady!
Zkoušel sem vyměnit snímač otáček - nepomohlo. Napadá mě ještě zapalovací cívka, už jednou jí měnili. Víčko rozdělovače je zánovní, stejně jako kabely a svíčky, měním vše pravidelně. Čerpadlo podle poslechu běží a je slyšet že "bublá". Všechny pojistky OK.

Auto jezdí každý den, teď ale pár dní stálo protože sem byl nemocnej, zrovna sněžilo, pak pršelo. Auto vždycky chytlo na otočení, žádný problémy nebyli, ani teďka, normálně chytlo a jelo, teplota v pořádku, všechno dobré. Alespoň jednou týdně si ho zatáhnu do garáže a komplet vyčistím a všechno zkontroluju, nedávno sem dělal ventily, kontroloval kontakty všechno doplnil vyčistil a tak dále takže auto není zanedbávaný, o to víc mě štve když mě nechá na silnici!! :thumbdown:

Děkuju za každou radu (hledal sem tu ale přesně tohle jsem nenašel.) Mějte se ;)
selle - FK

Re: Chcípla při jízdě a konec

Příspěvek od selle - FK »

Ahoj Danusi.
když jsem před 7 lety kupoval svou felis,tak ten pán co mi jí prodával řekl:" Kdyby se Vám někdy stalo,že auto zničeho nic chcípne,zhasnou všechny kontrolky....,tak je to cívka."
Tenkrát se mu to stalo.Zkus si cívku od někoho půjčit a vyzkoušej... ;)
Danous - FK

Děkuju za radu, mám jí doma tak to vyzkouším, problém je že auto stojí docela daleko ale zajedu tam :)
Danous - FK

Tak opraveno, byla to indučka :) Nicméně mi teď pořád svítí kontrolka airbagu :( Tak sem auto nechal v garáži a odpojil baterku aby se vymazala paměť uvidíme jestli to pomůže :D
Kuladmin
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Kuladmin »

Bagy jako jediny se ti sami nesmazou leda na pc . A jeste byc hsi zkontroloval jak ti dobiji altik zda nehodou neprebiji apod ;)
Danous - FK

To je pěkný no :( Dobíjení změřím děkuju za radu :thumright:
Danous - FK

Dobíjí v pořádku 14V ve všech otáčkách. Chybu zkusím odstranit přes diagnostiku a uvidím jestli to bude v cajku. Zatím dík.
Vlco - FK

Příspěvek od Vlco - FK »

Nazdar pani... mam v podstate ten isty problem... za jazdy skape a nejaku dobu sa jej nechce nakopnut,,,, niekedy dlhsie niekedy kratsie... (momentalne uz druhy den hneva :baseball: ) cele zapalovanie od kabelaze,cievky,rozdelovacu,zapalovacich kablov az po sviecky mam novucicke.... moze to byt snimacom otacok ???? ak ano tak ktory tam mam dat pretoze nech hladam tak hladam tak su dva,,,, jeden je cisto bez kablu len snimac so stekro a druhy s kablikom... v aute mam ten s kablikom len problem je ze ten stoji 40eur... a ten holy len nejakych 9eur.... neviete mi poradit ???
Dakujem :thumleft:
satik
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od satik »

Majster tady toto zkus vyměnit http://www.iautodily.cz/halluv-snimac-o ... 31061.html (to je jen, abys vedel) je to na převodovce
keenworth - FK

Příspěvek od keenworth - FK »

Tohle se mi stalo s Yetim. Zastavil jsem, auto běželo na volnoběh, chci se rozjet a koukám, že to chcíplo. Tak zkouším nastartovat a nic --- odtah. Klekla řidicí jednotka ( u rok starýho auta :D :D :hlava: :lol: )
satik
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od satik »

Prej jak se říká čím víc elektroniky tím hůř :D
Odpovědět