palivove čerpadlo.....

Simos 2P
135M, 136M
acab

palivove čerpadlo.....

Příspěvek od acab »

ahojte dneska se mi stala takova divna věc .... potřeboval sem jet pryč a tak jak sou ty mrazy tak sem si řekl že pudu dřív a že auto ometu a tak ... no a ted k te věci přijdu sednu a chtel sem nastartovat a vždycky když chci startovat tak slyšim čerpadlo jak tlači a ted nic .... tak sem si řekl že nevadi a skusil sem nastartovat .... neuspěšně ale potom sem už slyšel jak čerpadlo tlači .... takže sem vypl kličky a znova chtel nastartovat a zase to same ...... tak sem skusil znovu nastartovat a zas nic .... no na potřeti jsem už nastartoval jakš takš, ale čerpadlo před startem slyšet nebylo ... takže fakt nevim že co :D potom jak sem jel tak se chovala normalně až potom jak sem potřeboval tak popojiždět kvuli ledu a uzke cestě tak mi sama od sebe zdechla takže nevim ...... :scratch:
Vasek

Re: palivove čerpadlo.....

Příspěvek od Vasek »

asi nejjednodušší bude, když vyměníš relé palivového čerpadla. Záležitost 50 Kč a budeš mít jistotu, že relé to není.
škoda 791.136M 4/99
každý auto jede rychle, jenom záleží kolik mu dáte napapat ;-)
acab

Příspěvek od acab »

a kde to rele najdu ?
Vasek

Příspěvek od Vasek »

už jsem to sem jednou dával:
Obrázek
škoda 791.136M 4/99
každý auto jede rychle, jenom záleží kolik mu dáte napapat ;-)
acab

Příspěvek od acab »

diky moc :thumright:
Jivo
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Jivo »

Mam dva problemy s cerpadlem.
1.) posledni dobou to pri asi 1/4 nadrze obcas prestane sat. Motor ma 235.000km a predpokladam, ze tam bude plavat nejaky bordel, co to ucpe. Uz jsem to resil v servise a prej je to normalni. Ale ja to auto obcas dojizdim az dob par a predtim to nedelalo. Pritom staci vypnout klicek (nebo nechat zdechnout), pockat a pak sejede dal. Pritom na to najedu klidne dalsich 70km.

2.) Zkousel jsem cerpadlo vyndat apodivat se. Ale jejsem ho schopnej protahnot tou dirou. Po odpojeni hadic ho povytahnu a pak mam strach, ze to urvu. Ty husi krky jsou mimo osu toho ohromneho bileho plastu. Jaky je na to grif?
Kuladmin
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Kuladmin »

dojizdet to na vypary je prave blbost - cerpadlo se pak hreje takze je mozne ze ho mas uz pridrene a bude treba vymena - vyndani je trosku jezek v kleci - jde to nebo pak lepsi ale narocnejsi je shodit celou nadrz ven, tam spis pozor pak na plovak, a projistotu se zeptam kdyz bys pak povolil vicko nadrze neodfoukne si? Pak by byl problem s odvetravanim - a to se prave projevuje kdyz uz je benzinu mene a vice vzduchu v nadrzi. Muzes skusit jezdit bez vicka co to udela pripadne dost povolenym ale at ho neztratis!!
Jivo
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Jivo »

No, ne že bych schválně dojížděl až do dna, ale prostě občas je natankování na jiné pumpě rozdíl i přes 150CZK za nádrž. Jinak ani při odpojování hadic a ani při otvírání víčka tam žádný znatelný přetlak či podtlak není. Z haci spíše samospádem trošku vyteklo. 1.6 žere moc, já k tomu na E85 (11,6l\100km po Praze) a 150-200 denně. Ta nádrž je prostě moc malá a jezdit do půlky je tankovat skoro denně. Tankuji hodně do plna a převážně 38-42 litrů a maximum bylo snad v minulosti těsně přes 45. S půl nádrží to prostě do druhého dne musí vydržet, leda bych jel přímo přes levnou a nepodezřelou pumpu.
No, zkusím to tedy ještě jednou až bude tepleji. Je pravda, že jsem to dělal v nedávno ve větru a zimě před barákem (předpokládal jsem 5min vyndání, prosvícení nádrže a případně připraveným sítkem vybrání nějakého toho bince, doma v teple lihem opláchnutí nějakého sítka na čerpadle a 5min zpět. ). Po asi 5min jsem sice povolil tu velkou matici a sundal hadice, ale po dalších asi 30 to vzdal a vrátil zpět.
Je pravda, že předchozí majitel tam asi 5let a 100.000km lil to nejlevnější, co po cestě viděl. Jsem sám zvědavej, co tam bude za bordel. Ale po povytáhnutí toho čerpadla to málo co jsem viděl vypadalo čistě.
OUTDOOR
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od OUTDOOR »

Dokázali byste mi někdo poradit, jak vyměnit motorek v čerpadle? Dnes jsem s tím bojoval opravdu hodně, ale marně... Dostal jsem se sem (obrázky tam již nejsou, jsou aktualizovány pro návod!), ovšem motorek jsem nevytáhnul... Tam dole je nějaký plastový kroužek, ten jsem zkoušel vycvaknout, ale nepovedlo se mi to, ale i tak nevypadlo, že by ten motorek ten kroužek nějak držel... Jo a ještě máte nějaký dobrý způsob, jak zase vrátit čerpadlo do nádrže? Jak jsem je tam vracel, tak to byl taky porod, hlavně nasazení hadiček zpět, jsem je nasadil tak do půlky a dál už nic.

Edit 17. 9. 2013: Dnes se zadařilo! Jelikož nikdo neporadil, tak sem dám menší návod jak na to.

Snažil jsem se něco málo nafotit. Na fotkách jde vše postupně. Matice se dá povolit celkem snadno pomocí dřívka a kladívkem, dřívko se zahákne za jeden z výstupků na plastové matici a kladívkem se do něj začne tlouct, před tímto úkonem se musí ještě odpojit palivové hadičky, moc se jim dolů nechce, musí se na ně tlačit a zkoušet s nimi kroutit, prostoru to moc není, takže takový nic moc... Ale nakonec slezou :) Pak stačí čerpadlo vytáhnout z nádrže, nejlepší je vytáhnout ven nejdřív hadičky a pak samotné čerpadlo, hadičky tomuto úkonu celkem překážejí... Motorek je v těle čerpadla, to je složeno zacvakávacími caplíky, tady není co popisovat, prostě odcvakat a oddělat víčko. Pak se dostaneme k samotnému tělu motorku, ovšem ten je ještě zajiště plastovým kroužkem (foto č. 4 a 12). Na fotu č. 4 jsou znázorněny zobáčky, na kterých onen kroužek drží, jsou tam celkem 3, odpáčit placatým šroubovákem a zkusit vysunout nahoru. Pak už motorek drží jen těsnících O kroužcích, osvědčil se mi způsob který je na fotu č. 6, šroubovákem vypáčit. Pak se stáhne hadička z motorku, když byl motorek ještě v těle čerpadla, tak mi nešla dolů ať jsem se snažil sebe víc, když jsem měl motorek už v rukách, tak to šlo celkem snadno - kroutit a tahat a je to :P Pak stačí vložit nový motorek s těsnícími kroužky. Já kupoval origo motorek z AMD Autodíly, motorek byl o něco jinačí než ten, co tam byl původně, ale i tak tam pasoval a auto jede :) Čerpadlo složit a hurá s ním zpět do nádrže, já je před tímto úkonem ještě očistil, uvnitř bylo celkem špinavé. Čerpadlo se zasune zpět do nádrže, nasadí se plastová matice a dotáhne se, na čerpadlo je vhodné celou dobu tlačit a těsnění je vážně lepší nejdříve namočit benzínem jako je v příručce, také jsem benzín napatlal na plastové víko čerpadla, takže to šlo celkem samo. Co mi včera celkem nešlo bylo nasazování hadiček zpět, ale dnes tam zapadly obě úplně samy, je dobré hadičku zakřivit tak, aby šla na čerpadlo hezky rovně k tomu jsem si pomohl šroubovákem, pak ji stačilo jen trochu pomoci prsty a byla nasazená až na doraz, zajistí se sponami a je to, může se jezdit :)
Odpovědět