Moje první STK - na co dát pozor

pokec o všem možném i nemožném
Vosa - FK

Moje první STK - na co dát pozor

Příspěvek od Vosa - FK »

Zdravím kluci,
Předem se chci omluvit, nejspíše už někde toto téma bude, ale ať jsem hledal jak hledal, nikde nic :(
Takže otázka, feli jsem koupil v září a technická je do března. A to je ten hlavní problém, první auto, první stk a vůbec nevím na co si dát pozor. Do servisu ho dávat nebudu, vím jak to, tedy aspoň u nás v Písku, chodí. Vymění i věci který jsou ještě OK a naúčtují Vám pak pálku jak hovado. :baseball: Takže prosím o vaší radu, co mám zkontrolovat a jestli jim hodně vadí koroze? :D
Díky moc klucí!! :D :D
Naposledy upravil(a) Návštěvník dne stř 06. úno 2013 17:30:29, celkem upraveno 1 x.
Alf

Re: První STK

Příspěvek od Alf »

Tohle se už určitě někde řešilo..
Akorát si prosím změň název tématu - první STK je zavádějící, v tvém případě se o první STK vůbec nejedná, jelikož nemáš nové auto.

Koroze by moc vadit neměla pokud nejsou nikde ostré hrany.
Pozor si dej na brzdy, osvětlení - včetně zásuvky na tažné.
Hydro nastavování sklonu světlometů je věc, která většinou nefunguje což je vážná závada.
Bezpečnostní pásy musí fungovat.
Někdy ti doporučí vyměnit vybledlé žárovky v blinkrech jelikož už nesvítí oranžově, ale bíle.
Pokud máš na oknech folie a nejsou atestované tak taky nemusíš projít.

Pokud můžu mluvit na sebe, tak auto před STK nikomu nedávám, jelikož vše udržuji během provozu a vždycky jsem prošel bez problémů.
1.3 Mpi, 50kW, 2000, Special,
Servo, klima, ABS, 2x Airbag,

Výroba Tripplingu pro vozidla se sériovým přerušovačem v kladné větvi...Felicia, Octavia
http://www.feliciaklub.cz/forum/viewtop ... &start=150
Vosa - FK

Re: Moje první STK - na co dát pozor

Příspěvek od Vosa - FK »

Změněno, omlouvám se! :)

Jinak štelování světlometů nejspíš nefunguje protože když jsem ho zkoušel v noci, ať jsem přepnul na jakoukoliv polohu přišlo mi že se světla vůbec nehýbala :D

Jinak počítá se mezi ostré hrany zavařená přední maska OF bez tahokovu? Prostě v ní je jen díra a pak chladič :D

Myslím že to snad bude v pohodě, tažný mám sundavací a zásuvka je v cajku, s károu jezdím docela často. :)

Osvětlení taky a pásy fungujou moc dobře :D

Díky ti moc za rady!!! ;)
Sadra17

Příspěvek od Sadra17 »

prostě tam naférovku zajed a oni ti poví co je špatný pak to opravíš a za stovku až dvě zopakuješ
sem nejlepší tak nezáviďte
1.3 BMM kombi LPG
Golf III tdi 66kw + bosch 764 => cca 95kw
RockSolid
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od RockSolid »

Zajdi na STK,obětuj 250Kč a nech si udělat STK bez zápisu do techničáku. Kdyby ti našel nebezpečné závady,tak se nic nestane a odjedeš.. Budeš přesně vědět,na čem jsi a co případně opravit ;)
Mrkni na stránky dané STK a v ceníku si najdi STK na přání zákazníka
80% mozku tvoří kapalina. U některých bohužel brzdová

Moje bývalá felda
Atnarfus
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Atnarfus »

Obecně je průběh následující:
-kontrola identifikačních znaků vozidla (VIN, typový štítek)
-kontrola typu, provedení a namontovaného příslušenství (typ karoserie, barva, rozměr kol, tažné zařízení...)
-pohledová kontrola motorového prostoru, kontrola upevnění akumulátoru, kontrola brzdové kapaliny
-pohledová kontrola podvozku plus kontrola vůlí v zavěšení
-pohledová kontrola vnějšku vozidla
-kontrola povinné výbavy (většinou jenom dotaz zda jí máš)
-kontrola brzd
-kontrola elektrické výbavy (stěrače, klakson...)
-kontrola seřízení světel plus kontrola hydrokorektoru v případě Fel.

Jestli ti auto svítí, brzdí, nemá vůle na podvozku, není na něm něco neschváleného a odpovídá tomu co máš zapsané v papírech, tak bez potíží projdeš.
Vosa - FK

Příspěvek od Vosa - FK »

2 Atnarfus: Tohle je pecka! to jsem přesně potřeboval vědět, takže díky moc!! :)

Ještě menší dotaz, tažný sundavací, takže ho mám vzít sebou nebo nechat doma? :D
buly - FK

Příspěvek od buly - FK »

když už se tady řeší STK tak by mě zajímalo, pokud mám v TP zapsaný tažný zařízení, který jsem ale sundal. Je to problém?
Sadra17

Příspěvek od Sadra17 »

ano, měl bys ho nechat vymazat z tp
sem nejlepší tak nezáviďte
1.3 BMM kombi LPG
Golf III tdi 66kw + bosch 764 => cca 95kw
nebulus - FK

Příspěvek od nebulus - FK »

U nás sú na STK občas buzeranti, aj na leštenke nájdu chyby, ktoré na inej STK zrazu nie sú a auto prejde. :hlava:
Vosa - FK

Příspěvek od Vosa - FK »

Klucí, ještě mám otázku, dnes sem při couvání narazil do kopice zmrzlého zbytku sněhu a urval zadní zástěrku :hlava:
Je povinnost mít na autě zadní zástěrky a mohli by mi kvůli tom že je nemám vyhodit z STK?
Díky :king:
Maty
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Maty »

Zástěrky nepotřebuješ pro STK .... akorát pokud máš jen jednu tak sundej druhou .... nebo nasaď tu co jsi urval :P
Největším problémem všech informací je to, že je nikdo nechce HLEDAT !!!
Bylo ...Škoda Felicia GLXi 1.3Mpi 50kW r.v.1998 ... zelená .... Blíže --->ZDE<---
Bylo ...Citroën C5 Tourer 2.2HDi 125kw r.v. 2008 ... stříbrná
Je ... BMW F31 318d 105kw r.v. 2013 ... stříbrná
Vosa - FK

Příspěvek od Vosa - FK »

Uf, dík :)
To jí raději sundám, zjistil sem že to vypadá líp, ale zase lituju ty, co budou jezdit zamnou za deště :D
Matuhsch
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Matuhsch »

na stk u mě upozorňovali na vymlácený kulový čepy, žárovky v blinkrech.. naklápění nefunkční neřešili a hodně vadí například orezlý brzdový trubky.
Obrázek
Obrázek
nebulus - FK

Příspěvek od nebulus - FK »

Mňa upozornili že mi nebrzdí ručná brzda na ľavé koleso, zvyšok nepovažovali za potrebné komentovať :lol:
Velda

Příspěvek od Velda »

mě nikde nechteli pustit kvuli zadním kotoučům... :( argumenty že je to stejně koncern je nezajimali :D
Majklaz
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Majklaz »

Taky mám dotaz. V srpnu mě čeká STK a táta přítelkyně říkal že mi auto připraví, ale ještě ho neviděl, tak ať mu řeknu co tam potřebuju udělat, on díly sežene a dá to auto do pořádku. Nemá zas tolik času na to, aby sem přijel, koukl na to, sehnal díly a pak teprve na tom začal makat. Řekl jsem si mu o rozpěru, repas bubnů a o nový destičky. Co ještě by bylo třeba? Jen tak obecně, vim že je to jak věštit z koule, ale určitě budou nějaké věci které by se měly vyměnit. Nejde mi jen o to aby auto "prošlo", myslím si že na tom tak špatně není, ale třeba některé věci které by zvýšily komfort, nebo čistě prevence..
00Inferno00
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od 00Inferno00 »

Tak zajeď na STK, ať se na auto mrknou a řeknou ti co máš udělat. Člověk který se o auto stará pravidelně, ne jednou za dva roky, tyhle problémy neřeší :? :roll:
Vici píše:...ARL je král mezi TDI na platformě G4...
VW Golf IV 1.9TDI PD ARL 192PS 401Nm powered by TDIfun, EGR-off, TT puky, Strongflex dogbone
VW Passat Variant B8 2.0TDI Dynaudio
Majklaz
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Majklaz »

Já se o něj starám, ale majitel auta jsem rok a za tu dobu jsem se nestal profíkem kterej pohledem zjistí co je špatné a co by potřebovalo vyměnit. Tak počkám až přijede, kdyžtak přijede dvakrát :)
HonzaRez - FK

Příspěvek od HonzaRez - FK »

Zdar, jsem v podobné situaci, v březnu musím na STK. Máte někdo zkušenosti od Hradce Králové, kde bych nejlíp prošel? Auto jede, svítí, brzdí, na korekci světel jsem radši nešahal... Dozvěděl jsem se pouze, že všude někdo prošel v pohodě a jiný zase neprošel kvůli pitomosti...
emilio52
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od emilio52 »

Jezdím do Oplu a jsem spokojenej zatím jsem vždy prošel .
Každé ráno, když vstanu, prohlédnu si seznam 50 nejbohatších lidí na světě. Když na něm nejsem, jdu do práce moje felda
ObrázekObrázek
Atnarfus
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Atnarfus »

HonzaRez píše:Zdar, jsem v podobné situaci, v březnu musím na STK. Máte někdo zkušenosti od Hradce Králové, kde bych nejlíp prošel? Auto jede, svítí, brzdí, na korekci světel jsem radši nešahal... Dozvěděl jsem se pouze, že všude někdo prošel v pohodě a jiný zase neprošel kvůli pitomosti...
Byl už jsem na technické s kde čím. Když auto vypadá celkově dobře, tak projde i když najdou nějakou menší závadu. Když je to na první pohled šrot, nebo napadené tuzingem, tak jsou důkladnější a důslednější.
Orcus
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Orcus »

HonzaRez: Jak píše Emílek, Opel na Hradubciký je jistota. Byl sem tam na podzim, dostal jsem pochvalu za leštěnku, přestože z toho teče občas olej, nejdou štelovat světla a vorezlý to mám jak prase. :lol:
Hrdý majitel Škoda Felicie Combi Kit car aneb co je z kitu, nerezne. :)
Vosa - FK

Příspěvek od Vosa - FK »

Pánové ještě jedna technická otázka:
Právě jsem leštil auto a v garáži našel plastové koleno co se mi hodí k sportovnímu filtru, tak jsem vyndal filtrbox a narval ho tam. To by na technický vadit nemělo ne? :)
Zuzka

Příspěvek od Zuzka »

Včera mě s mojí feldou napsali STK jen na 30 dní, kvůli větší rzi na vrchní straně předních blatníků. Jinak emise, brzdy, světla, vše bez připomínek...
Jenže co dělat, 15 let stará karoserie holt už rezaví, je sice garážovaná, ale jezdí i v zimě. Teď řeším dilema...vyplatí se ještě výměna blatníků, nemám totiž tušení na kolik to včetně práce může vyjít... Takže, je to o technikovi nebo známostech..jinak mohou napsat do vážných závad i korozi.
emilio52
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od emilio52 »

ono je koroze a koroze pokud to je už tak velký že to má ostré hrany tak asi jo .Pokud je auto jinak zdravý tak výměna blatníků není zas tak finančně náročná .
Možná by bodlo i foto toho blatníku. :lol:
Každé ráno, když vstanu, prohlédnu si seznam 50 nejbohatších lidí na světě. Když na něm nejsem, jdu do práce moje felda
ObrázekObrázek
kwik

Příspěvek od kwik »

a pokud auto neplánuješ na dlouho ale třeba jen na 2 roky tak ostré hrany obrus, obrus to na čistý plech, natři základem, zalep skelnou tkaninou, zakituj, vybrus a natři nebo nastříkej a hurá nna stk znova.. :)
Matuhsch
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Matuhsch »

Novej blatník stojí 500, takže na nějakej laminát bych se z vysoka vykašlal. :roll: Pokud je felda na dojetí tak jen přehodit blatníky, napatlat na to třeba folii a jezdit, nebo vzít z nějakýho vraku. Lepší je to ale udělat pořádně i s vyvařením nosníků který budou 100%ně na kaši :) ( pro vlastní bezpečnost, ono bouračka ve feldě, ještě k tomu zhnilé není nic moc)
Obrázek
Obrázek
kwik

Příspěvek od kwik »

ano, je to určitě lepší, ale pokud bych auto chtěl jen na dojetí, tak se vykašlu na nové blatníky a vyvařování blatníků... i když je to vespod shnilé, tak blatník neupadne, a vyvařovat to s vidinou, že za dva roky to půjde pod lis...? no nevím...
Velda

Příspěvek od Velda »

Dneska sem byl na STK
Co řekli:
* Zadní kotouče je zaujali
* Světla mi svítí do země asi dva metry před auto.
* Blinkry blikají spíše bílo žlutě než oranžově
* Nesvítí mlhovky
* Nemam spínačku tudíž ani kliček od auta xD
* Zadní laminátový vrata nemaj homologaci

Co mam napsáno:
* Mírná povrchová koroze
* oxidace brzdového potrubí
* vnější poškození lanovodů, které nemá vliv na jeho funkci
* v potkávacím světlometu nesvítí doplňkový zdroj světla který však nevytváří hlavní potkávací světlo (k prosvětlení zatáčky)
* Vnější krycí sklo, těleso nebo optický systém směrové svítilny poškozený, ale stav poškození zjevně neovlivňuje její funkci ani fotometrické vlastnosti, ani nedochází ke změně barvy vyzařovaného světla
* Některá část systému zavěšení kol je zkorodovaná, ale tato závada nemá vliv na spolehlivost systemu
* povrchová koroze rámu nebo pomocného rámu vozidla, které nemá vliv na pevnost konstrukce vozidla
* Povrchová koroze kabiny, karoserie nebo nástavby vozidla

Ale prolezl sem xD
Prasak - FK

Příspěvek od Prasak - FK »

Nechci zakládat nové téma a tohle mi přišlo nejvíc příbuzný...
Nemáte někdo typ na stanici STK kde by moc nekoukali na to že mam na autě HPčka vepředu velký brzdy vzadu kotouče a o půl palce širší kola na jinym roměru pneu.
Mělo by to být někde v okresu praha-východ nebo i okraj prahy... u nás jsou hrozný rejpalové počítaj snad i žárovky a jsou tam chytrý jak rádia.
Odpovědět