Škoda Felicia 1.4 vs. Volkswagen passat b5 1.9 tdi

pokec o všem možném i nemožném
prerovacek - FK

Škoda Felicia 1.4 vs. Volkswagen passat b5 1.9 tdi

Příspěvek od prerovacek - FK »

Zdravím přátelé,

rád bych se Vás zeptal na Vaše názory ohledně možnosti koupě passatu b5 1.9tdi 81kW. Passat by byl za cenu 20 tis Kč, ovšem s velmi vybydleným interiérem, z části nezapojenou elektrikou, je špatné čerpadlo, takže je to potřeba přetěsnit (oprava prý cca 3 tis Kč). Najeto má 350tkm., ale když jsem s tím jezdil, tak motor táhl krásně a bez problému jsem se dostal pod 5l. / 100km.

Co myslíte, má cenu vrážet dalších X tisíc do mojí felicie (ano, je to ta hnusná s interiérem v plyši) nebo ji prodat nějakému jinému mladíkovi pro osobní potěšení a pomalu dávat do kupy toho passata? Ještě mě napadla možnost, že bych feldu odhlásil a koupil passata a feldu spravoval tak za rok či dva, ale bohužel docela spěchá na prodej passata (přesněji do pátku) a do té doby peníze z brigády mít ještě nebudu, půjčovat si nechci, nerad jsem někomu něco dlužný. Passat je to také r.v. 98 stejně jako moje felda. Rád bych slyšel i Vaše názory ohledně možných budoucích problémů či naopak výhod, porovnání ceny náhradních dílů (vím, že na feldu je skoro už teď vše zadarmo, ale jestli je passat o tolik dražší, nebo je to snesitelné). Další názory či dotazy bych psal jakmile by mě napadli, ještě dodám, je to passat po nějakém vietnamcovi, co ho známýmu dovezl na opravu, ale už se pro něj prý nevrátil, jinak do té doby prý jakš takš servisované (Vietnamce prý mezitím vyhostili).

Předem díky za všechny postřehy, nápady a zkušenosti. ;)
Baldus

Re: Škoda Felicia 1.4 vs. Volkswagen passat b5 1.9 tdi

Příspěvek od Baldus »

V Tvém případě bude nejlepší prodat auto a koupit si permanentku na autobus ;)
DDT
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od DDT »

Najeto 350tis je hodně,za sebe bych do toho nešel,podle mě si koupíš jenom samé problémy.
FELICIA GLXi 1.3 BMM r.v.1996 červená solitaire metalíza
FELICIA GLXi 1.3 MPi r.v. 1998 zelená pacific metalíza
prerovacek - FK

No mě to právě taky přišlo docela hodně, na druhou stranu jsem s tím už párkrát jel a teda pořád to jede jak z praku, je to teda původně prý 1.9 tdi tuším 66kW s chipem na 81kW a je fakt, že na dálnici skončila ručička tachometru na 220km/h, ale ručička otáčkoměru ještě pokračovala. Já bych to právě bral od automechanika známého, takže si myslím, že motor dobrý, ale jinak vůbec nevím, po jak dlouhé době odchází např. turbo apod., aby to fakt nebyla nakonec velmi špatná investice, že postupně bude vše odcházet...
prerovacek - FK

Baldus: odpověď se mi ukázala až teď, nevím proč permanentku na bus, nechápu zrovna u mě souvislost... ;) pokud narážíš na mé žehnání na spotřebu, tak to není o tom, že by byly auta bez benzínu, jen měsíčně mám nájezd 3 - 5tkm., tzn. ročně cca. 40 000tkm a to už si myslím je důvod přemýšlet nad dieslem ;) Kecy na auto, že sháním za 20 tis. Kč si taky nech,v minulé feldě i v této už je utopených hodně peněz, jen je tu teď tato nabídka a raději budu mít něco za levno, ale svoje, než chodit s prosíkem za tátou, aby mi auto půjčil... takhle si vezmu klíče z poličky a jedu, kam potřebuju ;)
Naposledy upravil(a) Návštěvník dne úte 14. kvě 2013 16:36:28, celkem upraveno 1 x.
Skury
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Skury »

Měl jsem B5ku Variant 1998, 81kW, najeto přes 500t... Ty motory jsou držáky, pokud se dělá servis jak má. Pokud zanedbáš, je to v kopru.
Ale myslim že za 20t to nebude jenom v interieru a elektrice. Popravdě bych to spíš řešil na VW clubu než tady, protože tam budou mít víc zkušeností.
Be in, be pirate. Pirates.cz + Škoda Felicia Fun 1̶.̶8̶T̶ - bude update
ProjektySNADNO.cz - zpracování projektových dokumentací na rodinné a bytové domy, interiérový design, specializace na nestandardní řešení.
prerovacek - FK

No jde o to, že on prodává auta za dluhy, které jsou na ty auta uvalené. Konkrétně zde to vzal do opravy, koupil díly cca. za 15tis Kč + práce 5tis Kč a chce to zaplatit. Jak říkám, v techničáku je napsaný nějaký vietnamec, ale prý ho vystěhovali, co vím. Je to stejné jako bílá felda, co mu stojí na dvorku, 1.3mpi, LPG platné do 2020, r.v. 2000, 1x bag, km teda nevím, musel bych se podívat, korozi to samozřejmě má, to ne že ne, ale žádná hrůza, na feldu spíše lepší průměr. Je na dí dluh od majitele 12 641 Kč, taky, kdo zaplatí dluh, tak je jeho. Je to dané tím, že pokud mu někdo nezaplatí za opravu, má právo auto prodat rok od vzití do opravy.
DDT
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od DDT »

Tak hlavně abys to měl nějak právně doložené,aby ti potom třeba auto nezabavil exekutor,ono v tom našem státě je všechno možné :(
FELICIA GLXi 1.3 BMM r.v.1996 červená solitaire metalíza
FELICIA GLXi 1.3 MPi r.v. 1998 zelená pacific metalíza
prerovacek - FK

Takže si myslíš, že se toho nebát? Vím, že mě čeká dost velká investice, ale ta by zahučela stejně do Felicie. Bohužel, feldu bych si nechat nemohl, tak by šla pryč, zůstala by jen otcova doma, ale v budoucnu bych chtěl zase nějakou vzít a pěkně z originálních dílů zrenovovat. On totiž ten passat má oproti mojí feldě jenom 2x bag, klimu nemá, přední okna v elektrice jsem měl taky, ale šly pryč kvůli vzhledu, místo volantu s bagem by šel stejně sportovní, takže rozdíl nějak ve výbavě není a tím, že jezdím v autě sám, max. ve 2, vyjímečně ve 3 a jednou za celou dobu, co jí mám, tak ve 4, tak v místě taky problém není. Jde mi jen o ten turbodiesel, výkon auta a to vše za ty prachy, za který to je. Jinak je to fakt vybydlený interiér, nevím, zda v tom jezdily prasata, nebo co, ale co bylo čalouněné, tak to je roztrhlé nebo natrhlé, takže bych počítal, že by se elektrika zpátky složila, část drátů za pár kč vyměnila a nevyhnul bych se min. novým sedačkám + nejspíš celý interiér poflokovat, aby to zase vypadalo ze vnitř jako auto. Tzn. počítám tak 10 tis. interiér, 3 tis. přetěsnění motoru, 12 tis. karbon na auto, 5. tis na nějaké drobnosti, i tak by to ale myslím bylo auto za fajn prachy. Mě právě vrtá hlavou, že říkal cosi na ten motor, že se s tím dělalo, že ztrácel výkon, a že je jak nový, ale kecal bych, co přesně říkal, že s ním nechal dělat (to bych se zeptal zítra), protože mi říkal, že ty km. nejsou směrodatné. Na druhou stranu by to bylo auto s novou barvou (je bez koroze), podvozek má více méně nový, interiér by byl taky nový a za 50 tis Kč jsem na netu našel B5ky v tdi v docela uboženém stavu.
prerovacek - FK

Každopádně i tak díky za postřehy, snad ještě nějaký přibyde, za každý názor jsem moc vděčný!!! ;) I tak to asi zkusím, spočítal jsem si, že po najetí cca. 15 tkm. se mi investice za auto vrátí, zkusím udělat vše pro to, abych poskládal nějak peníze a nechal si i feldu, jen nevím, kde ji případně nechat, ale na to už jsem téma zkusil založit, třeba mi někdo pomůže :D Za všechny nynější názory ještě jednou dík! ;) :thumright:
Korny

Příspěvek od Korny »

Údržba je někde jinde, stav porovnávat nelze, právně je to taky složité... já bych to jako student nechtěl! Velký auto nepotřebuješ, nevidím důvod to řešit....
Škoda Felicia 1.6 GLX - r.v. 98 - 55 kW
VW Touran 1.9 TDi

To, že je údržba dražší, s tím jsem smířen, taktéž jsem smířen i s tím, že cena ND bude vyšší, snažil jsem se hledat, co šlo, není to zase tak závratně dražší. Financování auta mě jako studenta není tak nejhorší, měsíčně v tom utopím docela dost tisíc (jak úprava, tak oprava, taktéž PHM), takže zase nemám strach, že by mě to zrujnovalo. Zítra se za ním jedu znovu podívat, jak to auto vypadá, poptám se na rozvody apod., ať vím, co mě v blízké budoucnosti čeká a co ne. Na druhou stranu tím, že je to můj dobrej kamarád a zároveň dobrej automechanik, tak si jsem v podstatě jistej, že mi nic nezamlčí a vše řekne narovinu. Ohledně přepisu zkusím něco pohledat na netu, jak to tam je, nerad bych nějaké další problémy, stačí, že se táhnou ty minulé ještě z mé nehody začátkem prosince :hlava: :hlava: :hlava:
Jinak Korny, právě jsem psal, že to není ve velikosti auta, že z více jak 50% jezdím sám, ve zbylých 45% ve dvou, a vyjímečně ve 3. Výbavou taky není nějak lepší, vyjde to na stejno, tady mi jde o ten motor a spotřebu. Zkráceně prostě žeru, když tomu dupnu a jedu za 5 - 6l. místo toho, že dupnu Feldě a jedu za 15l./100 km při menší akceleraci :D
Mexikan

Příspěvek od Mexikan »

Jak to čtu, tak už jsi stejně rozhodnutý.
Hlavně si ohlídej právní stránku věci, ať ti to pak neseberou když je to tak počachrované.
A místo p.i.č.o.v.i.n jako karbon, flock atd. bys to mohl dát celkem do kupy.
CX-60, Pathfinder R51 + bráchovo Pick-up 1.9D, ex 105L, 130GL, 1.3MPi, A3
Účet udržuji pouze pro vzpomínku na dobré časy s Feldou tady na foru.
prerovacek - FK

No, rozhodnutí pomohla finanční výpomoc mamky tím, že bych se nemusel zdát feldy, pokud se najde místo, kam ji např. na rok uschovat. Do kupy bych to dál rád, ale tím, že je interiér docela zničený, sedačky jak by sme, tak si myslím, že by nové sedačky + flockování mohlo docela pomoct a auto by mohlo vevnitř docela prokouknout. Samozřejmě vše časem a s rozumem, peníze nekradu a bohužel ani netisknu :lol: :lol: Jen právě kupodivu není nikde nějak viditelná koroze, ale stejně si nedělám iluze, je to r.v. 98, takže tak jako tak počítám, že někde už pupínky budou, jen zatím nejsou vidět a časem to pokvete. Takový snílek, že je 100% bez koroze a taky bude v budoucnu, jo, to nejsem :lol: :lol:
favo

Příspěvek od favo »

prerovacek píše:...................je to teda původně prý 1.9 tdi tuším 66kW s chipem na 81kW a je fakt, že na dálnici skončila ručička tachometru na 220km/h, ale ručička otáčkoměru ještě pokračovala....
Jsi si jistý že jsi seděl v B5 s motorem 66kw s čipem ? Pokud ano tak doporučuji přestat hulit před jízdou :D Tohle auto s tímto motorem i když s čipem nevěřím že dá 220 byť by to bylo z kdo ví jak prudkého kopce. Spoustu golfů s tímto motorem má problém se dostat na 190 a to i s čipem a nechce se mi věřit že o dost těžší passat by to dal jen tak. Navíc rotačka v otáčkách nejede, není to PD. Ten motor by musel být poladěný mnohem víc a navíc by musel být spřažen s jinou převodovkou.
Moje felda 1.4 MPi
Golf IV 1.9 TDi 164 PS 393 Nm - už je tam zase něco navíc, ale kolik netuším.
T-ROC 2.0 TSI 4MOTION 190 PS 320 Nm - zatím - tak zatím už neplatí nově 282 PS 431 Nm
prerovacek - FK

:D Favo, odpřísáhnu Ti to tu, kdyby jsi byl z Přerova, tak bych Tě i svezl... jde o to, že je to papírově 66kW 1.9tdi klasika, ale v nějaké silnější verzi se mu to dostalo do ruk... na motoru prý žádné jiné úpravy nejsou a chip se dělá standartně na 81kW, tak bych to viděl na těch 81kW, ale na brzdě to nebylo... ono se tomu právě nechtělo, ale mám pocit (ale nejsem si jistej), že dával něco u motoru přetěsnit, ale co to bylo :? :scratch: :scratch:, to bohužel netuším... od té doby to jede jako dělo. Nebýt toho, že jsem s tím už pár dnů jezdil, tak bych tomu nevěřil a nikdy nekoupil, ale tím, že jsem si to odzkoušel a motor vypadá hodně k světu, tak to chci právě zkusit. Konec konců to můžu poslat vždy dál a dát na Feldu spátky značky a jezdit :lol: :lol:
PS: bylo to na rovince na dálnici z Ostravy do Přerova ve 2 lidech :lol: :lol:
Korny

Příspěvek od Korny »

:ot: Kdo jezdí na dálnici rychle a nebezpečně, tzv. zkouší co to dá, (např. 220 km/h) tak je blázen... závodníku je a bylo vždy dost, ale né všichni si to stihnou uvědomit, že je na takovém závodění něco špatně... proto je jim zem lehká a krajnice často lemují svíčky apd.
VW Touran 1.9 TDi

Klid Korny, bylo to jen jednorázově, žádná stálá cestovní rychlost, neděle odpoledne, dálnice volná, prostě se zkoušelo, co motor vytáhne... jinak ohledně závodění, něco už jsem si na rokli a v hobíkách odjezdil, pár desítek tisíc km mám taky za sebou, tak úplnej vůl, co sedne 2 dny po řidičáku za auto nejsem a taky tuším, co je v rámci možností pro mě a hlavně okolí bezpečné a co ne :D hlavně, když vezu v autě přítelkyni, tak nikdy neblbnu a zbytečně neriskuju, nedokázal bych žít s pocitem, že se jí něco stalo mojí vinou!!! ;)
Naposledy upravil(a) Návštěvník dne úte 14. kvě 2013 21:33:46, celkem upraveno 1 x.
Faust
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Faust »

no chtělobyto překalibrovat budíky ;) ,možná že na gps tam je sotva 200km/h,tohle měl bráchá u tigry 1.4 udajně 66kw s chipem 79kw podle něj ukazoval každému bmw záda a limit 200km/h a já ho pak sprášil z bejvalou feldou 1.4 ;)
dle gps pak byl hodně dole.

ale rád uvidím nejaké realné video jak to jede-

PS:Pozor na fyzikalní zákony.........................tam ti řidičské umění je na ho..... :( :( ;)
Naposledy upravil(a) Faust dne úte 14. kvě 2013 21:35:32, celkem upraveno 1 x.
zapalený hadr v nadrži?jo redbull dá feldě křííííídla :+D
prerovacek - FK

Fauste, máš recht, že GPS jsem neměl, takže máš plnou pravdu, že to bylo jen podle budíků... vezmu GPS a dám vědět :-) Tohle mě nenapadlo a je to možná docela reálný, že to ukazuje špatně, na druhou stranu pocitově fakt táhne skvěle a soudil jsem i hlavně podle kopců u nás v okolí, kde se moje felda s bídou rozjela a passat zabral a táhl :lol:
RadimCep - FK

Příspěvek od RadimCep - FK »

Golf IV 1.9TDi 81kw s chipem na cca 96kW max 200km/h a vic uz to nechtelo ani lejznout...

Pro rejpaly: Testovano mimo verejne komunikace.

Ale zase O2 1.6TDI 77kw se na rovince dostala na 206km/h dle tacho a to si myslim, ze je tezsi jak B5?
00Inferno00
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od 00Inferno00 »

Golf mk.IV TDI 150PS přes 200 km/h leze celkem ochotně :twisted: :lol:
Vici píše:...ARL je král mezi TDI na platformě G4...
VW Golf IV 1.9TDI PD ARL 192PS 401Nm powered by TDIfun, EGR-off, TT puky, Strongflex dogbone
VW Passat Variant B8 2.0TDI Dynaudio
prerovacek - FK

No jo Inferno, ale Ty máš trošku více koníků :-D Zkusím tu GPS porovnat s budíky :)
00Inferno00
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od 00Inferno00 »

Leze přes 200km/h dle GPS ;) Do větších akcí jsem se nepouštěl, stejně by mě tam rychle omezil omezovač.
Vici píše:...ARL je král mezi TDI na platformě G4...
VW Golf IV 1.9TDI PD ARL 192PS 401Nm powered by TDIfun, EGR-off, TT puky, Strongflex dogbone
VW Passat Variant B8 2.0TDI Dynaudio
favo

Příspěvek od favo »

Pozor měl jsem budíky v autě které byly nové a dělané na zakázku a natankoval jsme poprvé u OMV Maxmotion Diesel a na dalníci jsem tomu šlápnnul a koukal jak to jede a říkal si, že to snad ani není možný aby ta nafta byla tak dobrá. Ve chvíli kdy jsem pokořil 240 km/h a pokračoval dál mi bylo jasný, že fakt není tak dobrá, protože na otáčkoměru bylo sotva 3600 ot/min. Bylo mi hned divný, že úsek kde jezdím max 200 jedu najednou 240 a stále zrychluji :lol:
Budíky šli do světa, prdel si ze mě nikdo dělat nebude.
Jinak ano 200 km/h je otázka chvíle potom to taky ujde, 165 koní to ještě kousek vytáhnou. Zatím jsem jel dle tacho max 230, ale chtělo by to porovnat s GPS.
Pozor Octávia II váží 1400 kg, takže klidně bych věřil tomu, že Passat B5 je těžší jak kokta, protože 1400 kg váží dle TP i můj Golf a ten je o dost meší jak Passat.
Moje felda 1.4 MPi
Golf IV 1.9 TDi 164 PS 393 Nm - už je tam zase něco navíc, ale kolik netuším.
T-ROC 2.0 TSI 4MOTION 190 PS 320 Nm - zatím - tak zatím už neplatí nově 282 PS 431 Nm
prerovacek - FK

No, dnes jsem s ním jezdil, ale ne na dálnici, takže těžko říct... ale ptal jsem se mechanika, kterej to prodává, prý to vytáhl stejně jako já a podle GPS :D já u toho ale nebyl, takže nebudu tvrdit, že jsem to viděl ;) ale přemýšlel jsem nad tím, co jste mi všichni psali a nakonec jsem se rozhodl ho tedy nevzít, naskytla se mi totiž ještě možnost Laguny, r.v. 2002 1.9dci 88kW, xenony, komplet v elektrice, naj. 280tkm., nové turbo, brzdy, čepy, silentbloky, náplně... je to sice dražší, ale zase myslím, že s menšími investicemi, tak uvidíme... zítra se na něj dopoledne jedem podívat, tak uvidím, snad se poštěstí :)
Korny

Příspěvek od Korny »

Hochu, nemůžu si pomoct, ale asi vážně nevíš, co chceš... :lol: Jednou felda, následuje VW Passat a pokračujeme s Renaultem :roll:
VW Touran 1.9 TDi

:lol: jen dneska jsi asi pátý člověk, co mi to říká :-D ale pozor, feldu si nechávám pořád, jen bude bez RZ a bude se spravovat a upravovat pro přehlídky ;) a já místo ní sháním náhradu v podobě turbodieslu... passat byl v nabídce první, ale po nacenění nového interiéru, elektriky apod. jsem právě zhruba na ceně této laguny, která je navíc ve větší výbavě a denně v provozu :lol: :lol: ale jinak máš recht Korny, docela často nevím, co chci a měním názor za pochodu :-D
Korny

Příspěvek od Korny »

Tak dobře vyber a pokud to budeš chtít výhodně pojistit, dej vědět :thumright:

Co si nakonec vybereš se dozvíme... Obrázek
VW Touran 1.9 TDi

Příspěvek od woko »

Kdyby se chtěl ten tvůj známý něčeho zbavit, dej mi vědět. A teda kdyžtak mi popiš, jak je to s papírama.....jo a kdyby byl ten pašík k mání :-)
opravy a úpravy vašich aut, prodej použitých autodilu :)
Faust
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Faust »

teda kamarade renaulta a ještě takhle jetého...280tkm tachmetrovích a 380tkm skutečných 8-)

bacha na tuhle reklamu :D :D :D :D

http://www.oreklame.cz/televizni-reklam ... iluji-158/
zapalený hadr v nadrži?jo redbull dá feldě křííííídla :+D
Tomas6
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Tomas6 »

Auto s pí*ou ve znaku podobá se zázraku. :lol:
Já bych nešel ani do jednoho.Já tvou feldu neviděl,tak nehodnotím,ale pokud jsi študák,který je rád že živí z brigád tak tak provoz tohodle finančně nenáročného auta tak na co ti bude nějakej passat nebo laguna do kterého bude potřeba sypat.koupíš passata,cokoliv se na něm vyse** a chodíš pěšky,protože nebudeš mít na opravu.A to se nebavím o tom renoltu.Na toho passata jsou dílů plné vrakáče.Naštěstí.
RadimCep - FK

Starou Lagunu s tolika km ani zadarmo...

Podivej se po necem poradnem kdyz uz... (O1 s poctivym najezdem nebo G IV....)

Takovy vraky tahat dom...

Nebo posetri a kup neco lepsiho (B6, O2..)
Faster - FK

Příspěvek od Faster - FK »

Ta Laguna mi příjde taky jako nesmysl..ještě k tomu, když tohle auto je svojí poruchovostí doslova vyhlášený...a o cenách dílů na to ani nemluvit...
prerovacek - FK

Korny, jestli ji zítra koupím, tak bych se hned stavil s pojistkou! :lol:
Woko, na papíry jsem se nakonec neptal tím, že jsem passata pustil k ledu... jestli chceš, má tam myslím pořád r.scenic (ten s těma hezčíma a novějšíma světlama, 1.6.16V, tuším za 15 tisíc nebo feldu 1.3mpi 2000 1xbag lpg do 2020 za necelých 13 tisíc - samozřejmě ne bez koroze, ale tak nějak průměrově :lol:, žádný, že se opřeš a blatník v pi*i :lol: :lol: )
Tomas6, ano jsem student, ale myslím, že po finanční stránce jsem na tom na naše poměry dobře (měsíčně jen na benzínu nechám 5 - 10 tisíc Kč, takže určitě chápeš, že počítám s nějakou údržbou turbodieslu a to pravidelně každý rok měnit žhaviče apod., vím, že při zanedbané údržbe je docela brzo konec s motorem, ne jak u nesmrtelných 1.3 bmm, resp. mpi :lol: :lol: )
Ohledně Laguny, je to Laguna II generace, r.v. prosinec 2001, takže to zase není tak staré a je fakt v pěkným stavu, 88kw, 280.000km, servisní knížka, 6x airbag, 6 rychlostí, xenony originál, vyhřívané sedačky a čelní sklo, digi klima, ovládání rádia pod volantem, okení roletky, 4xel.okna, el. zrcátka, el.sklopná zrcátka, alu 16 + zimní pneu. Nové přední brzdy, čepy, silentbloky, kostice stabilizátoru. Nové turbo, olej a filtry. Vše samozřejmě doložitelné fakturami. Takže doufám, že ještě min. 100 tkm. je přede mnou :lol:
Jen zkrátka při svém nájezdu cca. 3 - 5 tkm. měsíčně se mi nechce pořád živit benzín (kór mojí upravenou 1.4, která jede sice hezky, ale průměrně 9l, když spěchám, tak 15l/100km.) Motor byl dělán na sprinty a spotřeba tomu docela odpovídá. Ohledně Golfa, mám možnost vzít III v tdi 66kW nebo IV 1.6 16V, ale III golf mi přijde pocitově fakt malej, IV je zase v benzínu, což nechci. OI, nevím, vzhledově mě nenadchla. Vím, že je to držák, ale přijde mi neskutečně předražená stejně jako všechny škodovky, co vyjeli po Felicii. A tento názor nesdílím sám. Octavii jsem chtěl pouze jako OII RS, ale s tou se pod 200 000 Kč nedostanu, takže snad někdy v budoucnu třeba po Laguně :lol:
Já jen doufám, že jestli se zadaří a Lagunu koupím (či cokoliv jiného, hlavně mi nepište, jak jsem nerozhodný :lol: , ale zítra jedem omrknout ještě jedno mondeo r.v. 2002, 130tkm., 2.0 tdci, ale prý syčí motor a hrozně kouří -takže tipuju na turbo ), tak najdu někde místo, kde nejlépe zadarmo či za nějakou rozumnou úplatu mohu odstavit feldu na půl rok - rok (ideálně, aby to někdo jednou za čas někde projel, abych nepřišel k autu a písty zarezlé :hlava: a pak se hurá pustit do opravy Feldy). Ale to jsem již říkal, že u mě Felicie není ve vlastní tak úplně z finanční stránky jako z té, že se mi prostě od malička líbí jako blázen, takže to musím nějak vymyslet a neprodat ji.
RadimCep - FK

Mondeo a Laguna... Jeste nafty a jeste tak stary... :D

Good luck..
Baldusek
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Baldusek »

Ty prostě absolutně nevíš co chceš. Ale vlastně je to jedno jestli to dopadne jako Felda. Viz tvoje místo volantu s bagem, sportovní atd...
Naposledy upravil(a) Baldusek dne čtv 16. kvě 2013 15:05:25, celkem upraveno 1 x.
prerovacek - FK

Místo volantu s bagem sportovní? Nechápu, každopádně sportovní volant mám už doma, jen se ještě neměnil, felda není moje jediná starost ;) Každopádně pro info, lagunu jsem nakonec koupil, večer v klidu po hokeji dám první foto :)
Skury
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Skury »

Takže můžem tuhle diskuzi uzavřít a zamknout?

Jinak Baldusek myslel to, žes psal, že na passatu vyhodíš volant s airbagem a nahradíš ho sportovním volantem... Každej chápe, že toto řešení je totální nesmysl, ale je to tvoje auto. Resp. není, protože sis koupil renaulta.
ProjektySNADNO.cz - zpracování projektových dokumentací na rodinné a bytové domy, interiérový design, specializace na nestandardní řešení.
woko

Příspěvek od woko »

Ja bych to udelal taky, nevim, co by mi udelal bag s brylemi
Skury
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Skury »

Woko: Brýle ti při nárazu odletí. http://garaz.autorevue.cz/viewtopic.php?f=828&t=813778 a pokud neodletí, tak je airbag konstruován tak, aby se ti nic nestalo. http://auto.idnes.cz/airbag-a-bezpecnos ... tomoto_fdv

Viděls někdy látku airbagu? Je to hodně silné plátno, takže bych se toho nebál. Maximálně je budeš mít pokřivené a obtisklé na sobě, ale ne prasklé sklo.
Paulie
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Paulie »

Ale hlavně ti to zachrání kedlubnu a to, že zaplatíš v podobě rozbitých brýlí je sakra směšná cena ;-)
woko

Příspěvek od woko »

mě šlo spíš o oči, aby se mi tam nedostaly střepy......otisklý obroučky nebo rozjebaný brýle by se v ceně opravy passatu ztratily :-D
prerovacek - FK

Jakákoliv cena je směšná! Když mi hořela felda, shořelo vlastně přes 100 tisíc. Ale jak řekla mamka, nesmutni, ani shořelých 10 milionů by bylo lepší, než má smrt nebo zmrzačení ;)
Skury
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Skury »

woko: Jak jsem psal výš, airbag ti nerozbije skla brejlí.
Odpovědět