jaké auto po feldě
-
Invisible1988 - FK
Re: jaké auto po feldě
Číst samozřejmě umím a hledat taky...ale spíše mi šlo o Vaše názory na uvedené motorizace (na co si dát pozor,co se často kazí apod.) či doporučení nějakého jiného vozidla.Když už tu byla řeč o Golfu 4.generace http://www.sauto.cz/osobni/detail/volks ... oFrom=list bejt to pětidveř asi neváhám...ale bohužel jen třídvířko 
Máte někdo zkušenost s 1.6FSI 85kW, 2.0FSI 110kW, případně 1.8TSI 118kW? Je to velká loterie při koupi ojetiny nebo je lepší se spokojit s 1.6MPI 75kW?
P@vel: Máme v rodině 1.8T 110Kw. Benzínový motor, turbo, řežou se s tím BMWčka, tachometr ukazuje 215tis. a žádné velké investice nejsou. Ale jen proto, že se s autem jezdí slušně. Tyhle motory jsou náchylné na poruchu turba, ale když se s tím jezdí na pohodu, tak je to výborný motor. Máme ho v Oktávce rok 1998. Asi bych šel do tohohle auta, je to prověřený motor, ví se jeho poruchy, které nejsou nijak nákladné a jede to celkem nadprůměrně. 1.8TSI je vlastně nástupce 1.8T. Ale jelikož Škodovka šmělí rozvody, tak bych radši 1.8T než 1.8TSI. Ale chce to sehnat od někoho, koho znáš a víš, že s tím jezdil normálně. Je to totiž náchylné na styl jízdy brzda-plyn. Takže za mě ber Octavii 1.8T, je to spolehlivé auto!
-
dinkin - FK
Ahojte pánové,
potřeboval bych pomoci rozhodnout mezi dvěmi auty, za cca stejnou cenu můžu mít Fabii nebo Ibizu. Dnes jsem seděl v obojím a poznatky:
Fabia
- zdají se mně pohodlnější sedačky
- zdá se mně prostornější (jak vepředu, tak v zadu)
- za uvažovanou cenu pouze motor 1.2TSI 63kw
Ibiza
- pro mně horší interiér
- zdá se mně o hodně menší
- celé auto je postavené na nové podvozkové platformě
- za uvedenou cenu motor 1.2TSI 77kw
Co by jste si koupili? Máte nějaké poznatky Vy, co se týče těchto dvou aut? O kolik tak ibiza pojede lépe? Názory, postřehy vše rád uvitám
potřeboval bych pomoci rozhodnout mezi dvěmi auty, za cca stejnou cenu můžu mít Fabii nebo Ibizu. Dnes jsem seděl v obojím a poznatky:
Fabia
Ibiza
- pro mně horší interiér
Co by jste si koupili? Máte nějaké poznatky Vy, co se týče těchto dvou aut? O kolik tak ibiza pojede lépe? Názory, postřehy vše rád uvitám
-
prerovacek - FK
Pokud nejsi vyloženě agresivní řidič, tak za mě Fabie. Je to taková klasika, která sice nenadchne, ale ani neurazí, díly za lidovou cenu a hlavně si ojetiny pořád neskutečně drží ceny. Pokud preferuješ klidnější styl jízdy, tento motor plně dostačuje, navíc s klidnou nohou lze jezdit za 6l / 100 km dle mé zkušenosti
Sedačky a interiér si musíš posoudit sám, každému se líbí něco jiného a každému se sedí lépe v něčem jiném 
- Atnarfus
- Kontaktovat uživatele:
63 nebo 77kw není při běžné jízdě ani znát. Víc by mne zajímalo zda ta silnější verze není se šestikvaltem, to už by pak zajímavé bylo. Svez se v obou autech a pak se rozhodni. Pro mne hodně znamená třeba odhlučnění interieru a to bývá i v rámci koncernu ve stejné třídě aut dost rozdílné.
-
prerovacek - FK
Obě dvě jsou 5st. manuál, pokud nemá nabídku na automat.
- Atnarfus
- Kontaktovat uživatele:
Ještě dodám. Oba motory jsou naprosto stejné. Liší se pravděpodobně pouze softwarově. Podle praktické zkoušky je rozdíl znám až ve vysokých otáčkách. Slabší verze ve 4500 otáčkách začne vadnou. Silnější verze jede dál.
Víc než těch pár kW a Nm by byl znát rozdíl hmotnosti auta. Jestli už je Seat nová koncepce a je o metrák lehčí než Fabka, tak to bude raketa. Fabku s jakýmkoli motorem dusí právě její nesmyslná hmotnost.
Víc než těch pár kW a Nm by byl znát rozdíl hmotnosti auta. Jestli už je Seat nová koncepce a je o metrák lehčí než Fabka, tak to bude raketa. Fabku s jakýmkoli motorem dusí právě její nesmyslná hmotnost.
Ibiza 6J a polo 6R má pouze lehce upravenou platformu PQ25, kdežto fabia II jezdí ještě na PQ24 = prakticky bez rozdílu...
-
Honza9007 - FK
Na nové podvozkové platformě MQB je z koncernu v prodeji zatím pouze jedna třída: Golf7/Audi A3/Octavia III/Seat Leondinkin píše:Ahojte pánové,
Fabia
Ibiza
- pro mně horší interiér
Další se teprve připravují.
Tzn. jak píše p@vel - rozdíl v podvozcích je jen v označení, jinak je vše (téměř) při starém a bez rozdílů. Proto je poznámka o úspoře metráku hmotnosti zcela mimo mísu.
Rozhodnutí není jednoduché: obě vozidla jsou prostorností zhruba stejná. Pokud by to někdo přeměřoval, tak se jedná o rozdíl maximálně 1-2cm. Pro Seat hovoří neokoukanější design (pokud se jedná o novou Ibizu), který se však nemusí líbit každému. Fabia svým designem neurazí, ale ani nenadchne - ale zapadneš svým způsobem do davu.
K tomu interiéru: v čem se ti u Ibizy zdá horší? Zpracování je u obou vozidel na stejné úrovni a např. pro mě je interiér Fabie II ošklivý a nezajímavý
Interiér fabie II sice krásy nepobral ale iba 6J je na tom ještě hůř a pokud pominu vzhled, tak kvalita je u fabie o stupeň výš. Prostě seat interiery moc neumí.
-
dinkin - FK
takže abych popsal včerejší výlet 
Jeli jsme to Auto Jarov, kde je možnost všechny auta důkladně prolézt
Šli jsme si prohlédnout Seat Ibiza, já jako řidič jsem si usadil sedačku pohodlně (183cm) a za mě jsem řekl aby se posadil kamarád cca 186cm - neměl kam si sednout, nevešel se tam, takže aby se vešel, tak já jsem musel sedačkou dopředu - což bylo nepohodlné pro mě a on se tam tak tak vešel se skrčenou hlavou. Takže SEAT Ibiza ne!
Pokračovalo se ke škodovce a řešilo se, jestli Fabia Combi nebo Roomster. Ve Fábii jsem se usadil jako řidič, za mě kamrád a víceméně bez problému se tam vešel, nad hlavou měl ještě 1cm místa a nohy byly tak akorát
Pak jsme toto stejné absolvovali v Roomsterovi a ten teda překvapil
Já jako řidič jsem se tam vešel krásně, kamarád za mnou neměl sebemenší problém, na nohy místa fakt hodně a ikdyž se snažil napínat, tak se hlavou střechy nedotknul 
Jak jsme si ověřili v praxi Fabia je o dost větší jak Ibiza! Nicméně souboj vyhrál Roomster. Ten mně opravdu zaujal místem (mám radši prostornější auta) a celkovou praktičností/univerzálností se mně zdá jako nejlepší volba
Takže se bude kupovat Roomster
@Honza9007 celkem nás tam bylo 5 a od každého jsem chtěl vyjádřit svůj názor, každý mně řekl, že interiér vypadal lacinější, odfláknutější
Navíc u Fábie se nám zdálo, že "voněla novotou", ale ta ibiza prostě smrděla, já si nemůžu pomoci
A to než jsme vyjeli, tak u mně vyhrávala Ibiza 
Díky všem za názory
Jeli jsme to Auto Jarov, kde je možnost všechny auta důkladně prolézt
Pokračovalo se ke škodovce a řešilo se, jestli Fabia Combi nebo Roomster. Ve Fábii jsem se usadil jako řidič, za mě kamrád a víceméně bez problému se tam vešel, nad hlavou měl ještě 1cm místa a nohy byly tak akorát
Jak jsme si ověřili v praxi Fabia je o dost větší jak Ibiza! Nicméně souboj vyhrál Roomster. Ten mně opravdu zaujal místem (mám radši prostornější auta) a celkovou praktičností/univerzálností se mně zdá jako nejlepší volba
Takže se bude kupovat Roomster
@Honza9007 celkem nás tam bylo 5 a od každého jsem chtěl vyjádřit svůj názor, každý mně řekl, že interiér vypadal lacinější, odfláknutější
Díky všem za názory
- Atnarfus
- Kontaktovat uživatele:
Gratuluji. Loni v létě jsem absolvoval to samé se stejným výsledkem. V garáži je monster ve světle modré metalíze s 1.2TSI 63kw. Jezdí super, místa je v něm na tuto třídu auta poměrně dost. Když je to v metle, na hlínách a má to sunset, tak se na to dá i koukat. My co máme 190cm musíme vybírat auta podle toho jestli se tam vejdeme, ne podle toho jak to vypadá
Mohlo by to mít větší kufr, ale zase díky posuvným a snadno sklopným zadním sedačkám se to dá vždy nějak zvládnout.
Mohlo by to mít větší kufr, ale zase díky posuvným a snadno sklopným zadním sedačkám se to dá vždy nějak zvládnout.
-
ka-spel
- Kontaktovat uživatele:
Já jsem taky loni uvažoval na novým Roomsterem s 1,4 a nakonec jsem šel do jeté OII 1,9 TDi kombi. Nějak jsem ten svařenec dvou aut (fábie s berlingem) nemohl překousnout.
ex nebožka 1,6 lpg 

Jak to tady tak pročítám, tak mi to nedá něco nenapsat. Asi jsem evidentně jedinej, komu Fabie II 1.2 TSI neučarovala. Jezdím s ní tejden a zatím převladají zápory. Jedná se o 1.2 TSI 63kW, kombi, na 16'' alu s pneu 205/45 R16. Prostě mi přijde, že to je takový vydechlý, o spotřebě ani nemluvim, slabý na brzdy a pořád si nemůžu zvyknou na řízení, který mi přijde jak kdybych volantem točil v těstě, nepohodlný přední sedačky ...... Taky se mi zdá, že se to nějak moc na můj vkus naklání v zatáčkách.
Včera jsem byl v Hrádku nad Nisou podivat se na závodech. Na přejezdech mezi RZtama v autě obsazeným 3 lidma mě v kopci trhnul závodní trabant a to v rychlost asi 110km/h a já měl co dělat abych mu stačil.
Nepochopil jsem brzdy. Kotouče na předku 256 mm ?! Přítelkyně má Citigo, který je,,poloviční'' jak rozměrově, tak skoro váhově a pouze 1.0 44kW a má to stejný brzdy ? Na tohle jsem přišel až když jsem uskutečnil ne zabrzdění ale pokus o zabrzdění rozjetý fábky na dálnici, když mi tam vlítnul frajer s dodávkou.
Po týhle zkušenosti bych si asi Fábii vzal s klasickou 1.9 TDi a nebo si radši pořídim jedničkovou Octavii kombi 1.9 TDi a budu naprosto spokojen.
To je moje slovo do pranice. Je mi jasný, že každej kdo jí má, jí bude obhajovat. Vše co jsem tu napsal je jen a pouze MŮJ názor a NIKOMU ho nevnucuju. Více se k tomu nebudu vyjadřovat. Mě to auto prostě vůbec nesedlo.
Děkuji
Včera jsem byl v Hrádku nad Nisou podivat se na závodech. Na přejezdech mezi RZtama v autě obsazeným 3 lidma mě v kopci trhnul závodní trabant a to v rychlost asi 110km/h a já měl co dělat abych mu stačil.
Nepochopil jsem brzdy. Kotouče na předku 256 mm ?! Přítelkyně má Citigo, který je,,poloviční'' jak rozměrově, tak skoro váhově a pouze 1.0 44kW a má to stejný brzdy ? Na tohle jsem přišel až když jsem uskutečnil ne zabrzdění ale pokus o zabrzdění rozjetý fábky na dálnici, když mi tam vlítnul frajer s dodávkou.
Po týhle zkušenosti bych si asi Fábii vzal s klasickou 1.9 TDi a nebo si radši pořídim jedničkovou Octavii kombi 1.9 TDi a budu naprosto spokojen.
To je moje slovo do pranice. Je mi jasný, že každej kdo jí má, jí bude obhajovat. Vše co jsem tu napsal je jen a pouze MŮJ názor a NIKOMU ho nevnucuju. Více se k tomu nebudu vyjadřovat. Mě to auto prostě vůbec nesedlo.
Děkuji
HÜBNERMotorsportrally
SHERLOGRacing
SHERLOGRacing
Já si říkal, že to bude asi Tvůj a jelikož stojí na parkovišti před prací skoro každý den, tak Tě asi ještě nepřestal bavit. Feldou si jel jednou za uherskej rokAtnarfus píše:Gratuluji. Loni v létě jsem absolvoval to samé se stejným výsledkem. V garáži je monster ve světle modré metalíze s 1.2TSI 63kw. Jezdí super, místa je v něm na tuto třídu auta poměrně dost. Když je to v metle, na hlínách a má to sunset, tak se na to dá i koukat. My co máme 190cm musíme vybírat auta podle toho jestli se tam vejdeme, ne podle toho jak to vypadá![]()
Jinak mi přijde, že slušná ojetina se snad ani koupit nedá, tak pokud letos nic nevyberu, koupím příští rok asi taky FII/R. Naštestí se svýma 170cm a kousek nemusím řešit jestli se vejdu nebo ne i když v současným autě si i s takovou podměrečnou výškou za sebe skoro nesednu...
-
kejzi1
- Kontaktovat uživatele:
P@vel: Sakra,já tě snad budu zas muset povozit v Alfě 
- Atnarfus
- Kontaktovat uživatele:
Ten co stává na parkovišti není můj, ale je to vyloženě jeho dvojče. Já stále chodím pěšky, protože ty orgie s parkováním bych každý den provozovat nechtěl.
kejzi: na pěknou zatím stejně nemám a začínám si myslet, že je pro mě až moc velká
Zatím stále koukám na FI/FII/OI a jejich koncernové deriváty. Bohužel v benzínu nic zajímavého není a do nafty se mi moc nechce - od začátku roku jsem najel jen 3000km...
Franta: nesmíš jezdit na poslední chvíli. Třeba minulej měsíc, když jsem jezdil většinou na 4:30, tak jsem si mohl místo vybírat
Do 5:20 - 5:30 je to v pohodě, poté to jistí "blátoparkoviště".
Franta: nesmíš jezdit na poslední chvíli. Třeba minulej měsíc, když jsem jezdil většinou na 4:30, tak jsem si mohl místo vybírat
-
kejzi1
- Kontaktovat uživatele:
Už šli dost cenově dolů,slušnej kus se dá sehnat i za 150 tisíc,ale je pravda že já osobně bych furt vybíral kolem 180 000 kč
- Atnarfus
- Kontaktovat uživatele:
Když já v 5:05 rozlepím oči a jsem rád že to do třičtvrtě vůbec stihnu. Autem je to stejně jenom o cca pět minut rychlejší, tak ze stále držím chůze.
-
jarda.vysocina - FK
Zdravím, tak i já už mám určeno, co budu mít místo svoji Feldy ; krátkou Fabii 1.4 r.v.2001 , stříbrná metalíza a na SPZ je šílený 5555 . Už vidím ty ksichty policajtů při kontrole . Protože si manželka vybrala nějakýho modrýho draka z Nošovic , tak musím holt přesedlat ...
, no je jen otázka , co bude s mým autíčkem , na které jsem si zvykl . Nějak se mi do toho přestupu nechce .
Jarda
Jarda
-
pukasinek - FK
Ahoj, tak se přidám s dotazem na zdejší odborníky a dotáži se, jaké auto vybrat po feldě. Tak nějaký "požadavky" bych měl - jednak spotřeba, minimálně 5-6 litrů při běžný jízdě (90-110 +-) a pořizovací cena kolem 50 tisíc kaček. Těžko soudit značku, nevím, rád si prostě nechám poradit a doporučit, protože spousty lidí nějaký auta měla a vědí co a jak, díky předem 
-
Invisible1988 - FK
Co by mi kdo řekl k nápadu poohlídnutí se po vozidle Ford Focus II.generace motor 1,6 16V 74kW...cenově cca kolem 120 000 kč dají se najít hezký kousky a ne až tak vekým nájezdem a dobrou výbavou.
-
ka-spel
- Kontaktovat uživatele:
Ten jsem sháněl taky v kombíku a je jich ve slušném stavu (bez koroze) jak šafránu. Mrkni na focus forum. Tam se občas něco objeví a spoustu nabídek je tam prolustrováno.
ex nebožka 1,6 lpg 

ford focus II. generace nějak moc nerezne... jsou vyjímky, ale už je to lepší než I. generace... taky pokukuju po FF II. 1.6 74Kw v kombíku...
-
prerovacek - FK
Tak já jsem nakonec prodal Lagunu, protože se mi elektronika zbláznila pod rukama (vím, že se v lagunách obzvlášť ku*ví elektronika, věděl jsem to a přesto jsem riskl koupi). Místo toho jsem vybíral mezi Passatem 2.0tdi B5, Xantií 2.0hdi, Mondeem 2.0tdci, Meganem 1.6 8V, Meganem Scenicem 1.6 16V, Meganem combi 1.5dci, OI v 1.6 8V i 1.8 20V, Peugeot 406 2.0i. Nakonec to vyhrál Megane Scenic 1.6 16V. Svezení pohodlný, je to hodně variabilní auto, je to pravidelně servisované (s majitelkou se roky znám), najeto 200tkm., 4x bag, př. okna + zr. v elektrice, klima manuální, slušný audio (na to, že je sériový, tak to hraje, jako by tam byl subáč, ale to už vím, že audio renault uměl), dálkový centrál, po generálce. Motor je docela živej, papírových 110 koní s ním dokáže dobře zahýbat, přitom palubák ukazuje průměrnou spotřebu 7,1l. a to nijak nebrzdím provoz. Navíc se v tom vcelku pohodlně sveze 5 dospělých lidí a ještě dost věcí naložím do kufru. Tak snad nějaký ten rok vydrží
V létě ho bereme do Chorvatska, tak snad nesklame 
Ja bych sel spis do toho mondea. Do dnes me mrzi, ze jsem ho nekoupil od tatika, kdyz ho prodaval. Mel 2005 2.0 duratec v kombi, melo to asi 130koni. Kdyz to koupil z nemecka, tak to melo 140tis. a prodaval to se 170t. Potreboval rychle penize, tak to prodal borcovi v servisu za 85tisic.Melo to digi klimu, vyhrivany celni okno, sedacky, zrcatka, park. asistent, a vsechny okna v elektrice. Ale tehdy jsem sotva dodelal skolu a bal jsem se, ze bych to auto neutahl financne. Ted po roce vim, ze kdybych do toho nechlal dat plyn, tak mam jednak auto uz davno zaplaceny (nemel jsem tolik nasetrny) a nemusel bych resit auto do budoucna (zakladam rodinu).
Jednou se ale asi k mondeu vratim, mam na nej jen nejlepsi vzpominky.
Jednou se ale asi k mondeu vratim, mam na nej jen nejlepsi vzpominky.
FELICIA LXi [] 1.3MPi, r.v. 1999 Deep sea blue metalic
Ford Focus II 1.6 TDCi 80kW
Ford Focus II 1.6 TDCi 80kW
-
prerovacek - FK
No, já právě po zkušenosti s Lagunou nebral ani Mondeo... měli jsme ho v servise, sice jiný motor (2.5 V6), ale jinak stejný typ, výbava apod. Když jsem viděl, co všechno stojí každý nový díl, tak se mi zamžilo před očima. Pokud vyhřívané čelní sklo se senzory stálo na Lagune 20 000 Kč, tady byla cena ještě vyšší. Auto uvnitř pohodlné, spotřebu neporovnávám, benzín je trošku jiný žrout než diesel
Jen jsem dostal strach z nových dílů... tak proto Scenic 
-
ka-spel
- Kontaktovat uživatele:
Ukaž mě někoho, kdo kupuje do olítaného Mondea nové sklo a nejlíp v autorizáku.
Jinak 2,5 V6 je pravda u nás podstatně míň a tudíž dostupnost motorových dílů menší.
ex nebožka 1,6 lpg 

-
prerovacek - FK
No, olítané mondeo... r.v. 2008
Jinak nevím jak Ty, ale já kupuju i do feldy vždy nové věci 
- Atnarfus
- Kontaktovat uživatele:
Ségra nechala loni vyměnit na mondeu vyhřívané sklo za 16k Kč. Cálovala to pojišťovna. Letos celé auto prodala za 7k 
-
prerovacek - FK
No, s těma pojišťovnama je to těžký... když nemáš pojištění čelního skla, tak Ti nikdo nic nezaplatí, pokud si ho uděláš teď, tak platíš šílený prachy a stejně, když ho necháš vyměnit tuším do dvou let od sjednání, máš tam docela vysokou spoluúčast. Jinak, hádám, že auto bylo as starší, než r.v. 2008, jestli celé prodala za 7k.

- bobas
- Kontaktovat uživatele:
Me na alfu stalo sklo 15,solarni s vyhrevem,na cidla, samo i s vymenou, havarku jsem mel mesic, spolucast zadna... 
-
prerovacek - FK
Tak to docela čumím, každej z okolí, co vím, tak s tím má pořád problém a sami známí z pojišťovny říkají, že už moc nevyplácí...
Pojišťovny bych neházel do jednoho pytle
Je to o tom, jak si to nastavíš - resp. necháš nastavit...
Škoda Felicia 1.6 GLX - r.v. 98 - 55 kW
VW Touran 1.9 TDi
SPARTA PRAHA FOREVER
-
ka-spel
- Kontaktovat uživatele:
Felda není cenově jak Mondeo a záleží jak co a za kolik. Samozřejmě než kolikrát koupit u bazarzmrdů předraženou věc, tak to rovnou nové.prerovacek píše:No, olítané mondeo... r.v. 2008Jinak nevím jak Ty, ale já kupuju i do feldy vždy nové věci
ex nebožka 1,6 lpg 

- Atnarfus
- Kontaktovat uživatele:
Segra koupila mondeo v bazaru. Rovnou tam ji udelali povine ruceni a pripojisteni skla. Kdyz sklo asi po pul roce ruplo, tak ho nechala vymenit. Nic nemusela zarozovat a nic ji to snad ani nestalo.
Byla to predchozi generace mondea. Fest rezate dvere, podvozek kaput a v motoru zacalo klepat. Ja bych za to tu sedmicku nedal.
Nejvetsi prca byla, ze v te dobe prodavali i kombikovou Feldu z roku 96. Felda byla fuc za dva dny a Mondeo nakonec vzali manici, co se puvodne jeli mrknout taky na Feldu. Za Fel dostali desitku
Byla to predchozi generace mondea. Fest rezate dvere, podvozek kaput a v motoru zacalo klepat. Ja bych za to tu sedmicku nedal.
Nejvetsi prca byla, ze v te dobe prodavali i kombikovou Feldu z roku 96. Felda byla fuc za dva dny a Mondeo nakonec vzali manici, co se puvodne jeli mrknout taky na Feldu. Za Fel dostali desitku
-
prerovacek - FK
-
osobne
- Kontaktovat uživatele:
Já koupím Fabii. Kterou motorizaci mi doporučíte, aby šla bez problémů přestavba na LPG?
- Atnarfus
- Kontaktovat uživatele:
1.2HTP, 1.4 16V, 2.0MPI
Nesel byc do stare 1.4MPI. S plynofikaci sice zadny problem, ale je to stejna mizerie jako 1.3 ve Fel.
Na plynofikaci jsou vyslovene nevhodna soucasna TSI.
Nesel byc do stare 1.4MPI. S plynofikaci sice zadny problem, ale je to stejna mizerie jako 1.3 ve Fel.
Na plynofikaci jsou vyslovene nevhodna soucasna TSI.
-
prerovacek - FK
No, záleží na tom, kolik najedeš. Nevím třeba, proč Ti nedoporučuje motor 1.4 mpi, ale 1.2 htp ano. Takhle, za mě, pokud jezdíš dálky, tak 1.4 mpi, pokud jezdíš jen ve městě, tak 1.4 16V. 2.0 mi přijde do Fabie zbytečně těžký a hlavně jezdíš nad 10l. Ohledně 1.2 htp, tady Ti snad ujede každý trabant a při vjezdu na dálnici se snad ani po půlhodině nepodíváš na tachometru na 130 km/h
Fakt bych vybíral dle tras, ve městě řere 1.4 mpi více, než 1.4 16V, ale na delší trasy je výkon plně dostačující, žere méně, než 1.4 16V, jen je zase v nižší výbavě. Navíc 1.4 mpi je nesmrtelný motor a rozvody má řetězem, kdež to 1.4 16V už řemenem.
-
RadimCep - FK
Asi s v HTP nejel
Navic se mluvi o plynu, 2.0 bych moc nedoporucoval, 1.4 (ta stara i 16V) jsou na plyn asi nejvhodnejsi, doporucil bych tu 16V. Bratranek ji ma ve Fobii a dobry svezeni...
Navic se mluvi o plynu, 2.0 bych moc nedoporucoval, 1.4 (ta stara i 16V) jsou na plyn asi nejvhodnejsi, doporucil bych tu 16V. Bratranek ji ma ve Fobii a dobry svezeni...
- Atnarfus
- Kontaktovat uživatele:
1.2 doporucuji pouze s ohledem na plynofikaci. Na jezdeni bych doporucil poze jediny motor a to 2.0. 1.4 16V je takova zlata stredni cesta. Moc to nejede, dost to řve, ale zase se s tim da jezdit s rozumnou spotrebou a to i po dalnici.
1.4 MPI myslin netreba komentovat. Vsichni mame se skodovackym OHV najeto dost kilometru pro vytvoteni predstavy. I prez rozsahle upravy 1.4 neni lepsi nez predchudce z Fel. Me osobne se s 1.2 jezdi lepe nez s 1.4MPI.
1.4 MPI myslin netreba komentovat. Vsichni mame se skodovackym OHV najeto dost kilometru pro vytvoteni predstavy. I prez rozsahle upravy 1.4 neni lepsi nez predchudce z Fel. Me osobne se s 1.2 jezdi lepe nez s 1.4MPI.
-
prerovacek - FK
Právě že jsem ve fóbii jel a honil jsem tři písty, co to dalo
Ale to je jen můj osobní názor... ohledně dálnice, skoro denně po ní jezdím a vím, jak často mají v oblibě se s*át s fobiema ve 110ti do levýho pruhu... přijedu blíž a ejhle, HTP! A ne a ne uhnout...

Ohledně té 1.4 mpi, sice trošku více po městě žere, ale zase je pocitově (ne jen u mě) živější a snadněji se vytáčí, což do města je celkem podstatné. Nevím, proč ji všichni zatracují... je nenáročná, nezničitelná, jede rozumně a za malou spotřebu. Po předělání na plyn budeš jezdit koruna / km
Ohledně té 1.4 mpi, sice trošku více po městě žere, ale zase je pocitově (ne jen u mě) živější a snadněji se vytáčí, což do města je celkem podstatné. Nevím, proč ji všichni zatracují... je nenáročná, nezničitelná, jede rozumně a za malou spotřebu. Po předělání na plyn budeš jezdit koruna / km
- Atnarfus
- Kontaktovat uživatele:
Tak to vidis, nakonec se budes muset svezt a rozhodnout se sam.
Nase debata o 1.4mpi bude nakonec stejne jalova, protoze ta je pouze v dost starych exemplarich a vetsinou v social vybave.
Nase debata o 1.4mpi bude nakonec stejne jalova, protoze ta je pouze v dost starych exemplarich a vetsinou v social vybave.
-
prerovacek - FK
Jj, v social výbavě obvykle bývá, ale to jsem už psal... na druhou stranu co potřebuješ, jsou i kousky s man. klimou, př. okna + zr. v el., taková ta klasika, myslím, že bohatě stačí 
-
prerovacek - FK
Na druhou stranu myslím, že kdo kupuje starší Fabii, nečeká nějak bůhví jak závratnou výbavu... to je stejné jako u feldy, když ji kupuju, tak nemůžu čekat výkon 150 koní, spotřebu 7l/100 km a výbavu nejnovějšího BMW

-
katka123 - FK
já bych určitě nešla do Renaultu a podobných. měla jsem starý megane a furt se to kazilo, více stálo v servisu jak jsem jezdila. neříkám že každý renault je takový. pak jsem šla do octavie a nemohu si stěžovat. vše funguje jak má už 3 roky.