Hloupé dotazy

pokec o všem možném i nemožném
Odpovědět
Hanuš
Kontaktovat uživatele:

Re: Hloupé dotazy

Příspěvek od Hanuš »

1.3MPi píše:Potrebujem na zloženie predných HP sporting na 1,6 sťahováky? (najnižšia sériova drážka-3.) Vďaka
vzdy je vyhodnejsi mit stahovaky po ruce, nez pak na ne nadavat, ze nejsou. :-) ... ja bych je pouzil. Ale uz muze byt pruzina tak akurat dole, ze matka pujde nasadit i bez stlaceni pruziny.
Dobre auto nepoznas po ctvrt mili, ale po dvaceti letech!!!
1.3MPi
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od 1.3MPi »

No, ja ich potrebujem rozobrať, skladať ich budem už na dosustruženu drážku. Snáď :twisted:
EDIT: Tak som sa kopol, bolo to na 4. drážke a ide to bez problémov rozobrať, bez sťahovákov...
Škoda felicia 1.3MPi Lpg
dinkin - FK

Příspěvek od dinkin - FK »

mám tady jeden takový hloupější dotaz :oops: klimatizace mechanická = klimatizace manuální, nebo je tam nějaký rozdíl? díky
DDT
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od DDT »

Je to to samé.
FELICIA GLXi 1.3 BMM r.v.1996 červená solitaire metalíza
FELICIA GLXi 1.3 MPi r.v. 1998 zelená pacific metalíza
Kuk1
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Kuk1 »

Mám takový dotaz. Nevíte náhodou které přední sedačky ve Felicii měli na zádech odkládací kapsu?
103457
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od 103457 »

pokud je mi známo, tak jen Laurin & Klement
Kuk1
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Kuk1 »

Tak to je škoda :-( byl jsem zvyklej z Favoritu, že tam byly. Díky za odpověď.
P1azer
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od P1azer »

Zdravím, chci se zeptat..
1) Pasují zadní dělené sedačky ze staré feldy na novou bez nějakých zásahů (nechce se mi nic vrtat ani řezat, to si radši seženu na face)?
2) Přední sedačky mají trošku "vakl" (spíš u spoluezdce), je tam vidět za tím plastovým krytem nějakej torx šroub, kterej to asi drží pohromadě a je nejspíš povolenej. Jak se sundává ten plastovej kryt kolem spodní části sedaček?

Díky.
FELICIA LXi [] 1.3MPi, r.v. 1999 Deep sea blue metalic
Ford Focus II 1.6 TDCi 80kW
103457
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od 103457 »

1) ANO bez problémů
2) vyndat sedačku z auta,
vyšroubovat imbusy v kolejnicích vepředu po jednom imbusu, vzadu u dveří jeden imbus u tunelu jsou dva imbusy za sebou.
Vyndanou sedačku otočíš a už uvidíš, jak je plast upevněn, je to něco na způsob hmoždinky, vytáhneš kolíček, zmáčkneš packy a plast jde dolů.
Pokud budeš potřebovat sundavat plast i na straně, kde je ružice sklápění opěradla, tak ružice je jen nacvaknutá, opatrně odpáčit a ona odskočí.
Paulie
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Paulie »

Potřeboval bych si postěžovat a poradit....1998 New Face s mlhovkami a ostříkovači
Nejde mi sakra sundat přední nárazník. Povolil jsem ty "trojúhelníky" v podbězích pak jsem vyšroubal 4x šroub vepředu( Po dvou u a pod každým světlem)...No prostě všechno co jsem viděl....Ale furt tam potvora nějak drží.
V knížce psali, že stačí jenom oddělat konektory od mlhovek.....Jenže jsem si všiml, že je tam šroub s matkou....Tak jsem ho chtěl povolit, jenže jsme to zkoušeli ve dvojku a prostě to nejde....Stříkali uvolnovačem a nic.....Co je řešení? Odvrtat?
Předem díky za radu ;-)
103457
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od 103457 »

Za mlhovkama je po jednom šroubu, Pokud nejde povolit, tak odvrtat, uříznout.
Paulie
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Paulie »

Děkuji :)
buly - FK

Příspěvek od buly - FK »

Ať nemusím zakládat nové téma. Jaký jsou z hlediska kvality a forezní ochrany v součastnosti přední blatníky od autodemontu? názory na kvalitu jsou zde starý už 2 roky, tak jestli se něco (ne)změnilo.

a za druhý zadní lemy vzít taky ve foréze nebo "v oleji"
oboje čerpám z OB autodíly
Dík.
ferdamravenec
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od ferdamravenec »

autodemont je nevyrábí , nevím odkud to mají
třeba přední blatníky od nich na š120 byly o 1,5cm kratší takže kapota přečnívala
ob autodíly , bral jsem díly ve foréze (př blatníky , zadní lemy ) přestříkl je základovkou a stejně v ploše vylejzá rez
Sadra17

Příspěvek od Sadra17 »

díly určitě v oleji aspon vidíš jak plech vypadá a ošetříš si ho podle sebe u forézy nevidíš co (rez) je pod ní ;)
sem nejlepší tak nezáviďte
1.3 BMM kombi LPG
Golf III tdi 66kw + bosch 764 => cca 95kw
buly - FK

Příspěvek od buly - FK »

to není sobrá zpráva :?
http://www.obautodily.cz/eshop/skoda-fe ... 6718.eshop tady píšou že výrobce je autodemont, ale ono je to vcelku asi jedno.
Pak je tam ještě varianta ze slovenska s pouze přepravní barvou. Nevím teda jestli nebude lepší je nechat pozinkovat.
103457
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od 103457 »

Na pozinková ní jsem se ptal minulý týden, když jsem byl v zinkovně, dělají to není problém, ale prý je možné, že se to zkroutí. Ale asi by to nemělo moc vadit u feldy je to šroubované ke kastli, tak by se to mělo poddat ne?
buly - FK

Příspěvek od buly - FK »

právě mám galvanovnu vedle v dědině tak by mě zajímala i tato možnost zinkování. Taky by mě zajímalo co to pak vydrží - jestli stejně jako opravdová pozink kastle - nebo jestli jsou jiné technologické postupy automobilky a místních galvanoven. Prosímtě nevíš jak se počítá cena zinkování? Je to nějak podle váhy nebo plochy předmětu?
103457
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od 103457 »

20,-Kč za kg
Zváží před zinkováním, pak po zinkování. Pak jsou tam ještě další vícenáklady, záleží, v jakém stavu je předmět. Musí se zbavit barvy, rzi, ap. Já si nechal dělat rám zadního čela na přívěsnej vozík a platil jsem 626,-Kč. Ale půl rámu byl pozink, půl barevnej. Takže museli odzinkovat a zbavit barvy, asi dost práce, protože celkem remcali.
Foglik
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Foglik »

nechavam zinkovat dost casto... vsechny novy veci co davam na auto, blatniky, nosniky... tak nosim zinkovat a nic se nerouti. hlavne zalezi jestli nechavas delat galvanicky nebo zarove. U galvanickyho zinkovani se nic nezkrouti
buly - FK

Příspěvek od buly - FK »

myslím že dělají galvanicky když se to jmenuje galvanovna (to by tedy mělo být máčení v té zinkové lázni)
A jsi foglíku s tim spokojený co se týká znovurezivění? Jestli už to zase po chvilce nekvete apod.
Atnarfus
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Atnarfus »

Jestli to nosíš panu Tůmovi co má provozovnu v Bolíkově, tak tam zinkují opravdu galvanicky. Galvanické zinkování má kvalitnější povrch, ale má menší odolnost proti korozi. Navíc je zásadním požadavkem naprosto dokonale očištěný povrch.
Žárové zinkování je odolnější. Zinkují se tak ocelové konstrukce, zábradlí...
acab

Příspěvek od acab »

čau lidi mam takovy problem všiml sem si že mi přes zadní pravé světlo proniká voda a bojim se o kable a pod aby to nevyskratovalo a taky že mi na levem zadním "občas" nefungujou obrysovky světýlko sem vyměnil aj vyčistil sem to uloženi pro to světlo a furt to děla zkoušel sem i kontakty jestli nejsou ale vše se zda být ok co s tím ? :D
DERMIN95
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od DERMIN95 »

dotáhni ho
Obrázek
buly - FK

Příspěvek od buly - FK »

Atnarfus: Ano přesně tam. No a teď babo raď co je lepší nebo v tomto případě horší mohl by mi prosím někdo ze znalejších sestavit žebříček co by mělo být nejlepší z položek:
1) Nechat pozinkovat galvanicky
2) Nechat forezu - autodemont (ta je prý taková všeljaká)
3) Nechat pozinkovat žárově (tam je problém že nemám možnost to v nějakém okolí nechat udělat)
4) Originál blastník s forézou (tam mě ale odrazuje cena)
Foglik
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Foglik »

pokud to nechas pozinkovat zarove tak se s blatnikama rozluc... budou skrivany. zarove se delaji prevazne velky konstrukce. naposled sem nechaval zinkovat naboje a zatim drzi rok svoji stribrnou zinkovou barvu
buly - FK

Příspěvek od buly - FK »

stejně nevím kde bych to žárově nechával dělat a pokud to má takové destruktivní následky tak je zbytečný dál o tom polemizovat, tudíž zbývají reálně dvě možnosti foréza od autodemontu a nebo nechat galvanicky pozinkovat
Atnarfus
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Atnarfus »

Pod barvu bych řekl že je nejlepší stříkaný zinek. Má to hrubý jako by pískovaný povrch a velice dobře na tom drží barva. Viděl už jsem i nastříkané slabé plechy, ale jak by dopadnul blatník to netuším.
http://www.vagnercolor.cz/co-delame/met ... -sopovani/
P1azer
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od P1azer »

Má při výměně čidla zpětných světlometů vytékat převodovkový olej?? Utekl mi tak dcl, netušil jsem to předem.
RockSolid
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od RockSolid »

Bude vytíkat ;) Musí se to vyměnit rychle..
80% mozku tvoří kapalina. U některých bohužel brzdová

Moje bývalá felda
acab

Příspěvek od acab »

ahojte dneska sem zjistil že mi něco v zadu boucha nebo klepe nebo jak to mam specifikovat ten zvuk .... jedu do zatačky a slyšim takove slabe bouchani nebo klepani a nevim co to je
(v přihradkach nemam nic a v kufru sem taky nic neměl :D ) co jsem se ptal tak mi bylo řečeno že to je asi ložisko nebo něco tak nevim
Atnarfus
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Atnarfus »

Ložiska hučí. Když to bouchá, tak má něco vůli. Koukni na horní uložení tlumičů.
acab

Příspěvek od acab »

mě ešte napadlo jestli to nebudou aj samotne tlumiče nedalo mi to tak sem si to změřil a na jedne straně to bylo cca o 1-1,5 cm min než na druhe ale tak nestal sem zase na rovne asfaltce takže nevim .... je to combi a za těch 14 let se s tim převaželo opravdu všechno možne a dost často těžkě věci tak si řikam jestli by nebylo naškodu vyměnit tlumiče, ložiska, + všechno okolo toho což sou misky apod... co jsem to spočital tak se všim všudy nějakych 2800 +-
P1azer
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od P1azer »

Tak i když mi utekl ten olej, tak mi teď líp řadí dvojka... což nechápu.
acab

Příspěvek od acab »

tak sem se rozhodl že to auto zespoda ješte jednou umyju a ejhle ... přestalo bouchani drnčeni klepaní :shock:
že by tam byl jen nějaky bordel :scratch:
t1000 - FK

Příspěvek od t1000 - FK »

Měl bych jeden dotaz. Mohu použít benzínové čerpadlo z feldy 1,6 MPI do 1,3 MPI? Myslím že jsou stejná ale nejsem si jistý.

Díky
Lukoo88 - FK

Příspěvek od Lukoo88 - FK »

Jsou stejna pro MPi
acab

Příspěvek od acab »

dost mě zaujalo tady tohle video .... jak to sakra funguje :scratch: .... tež bych chtěl něco takove do feldy :D http://www.youtube.com/watch?v=ZHNYSGxhhw0
Maty
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Maty »

Co konkrétně myslíš v těch 11 minutách videa?
Největším problémem všech informací je to, že je nikdo nechce HLEDAT !!!
Bylo ...Škoda Felicia GLXi 1.3Mpi 50kW r.v.1998 ... zelená .... Blíže --->ZDE<---
Bylo ...Citroën C5 Tourer 2.2HDi 125kw r.v. 2008 ... stříbrná
Je ... BMW F31 318d 105kw r.v. 2013 ... stříbrná
acab

Příspěvek od acab »

hopla :D mělo to být v sekci "Pojďte si postěžovat,pokecat..." omlouvam se :pig:
Kubason - FK

Příspěvek od Kubason - FK »

mám takový hloupý dotaz...
Příští rok maturuju, a pak bych chtěl jít na ČVUT na strojárnu, protože je tam magisterský studium automobilový inženýrství. Jelikož by mě výběr magisterskýho oboru čekal až nějak za 5 let, pokud bych samozřejmě dodělal bakaláře, tak by se mohlo zdát, že to řešim moc brzo, ale nechtěl bych přijít na školu, a pak na ten obor jako úplnej lempl, tak jsem se chtěl s váma poradit. Auta mě baví hodně, ale vzhledem k tomu, že rodiče vůbec nezajímají, tak si myslim, že mám v jejich znalosti hodně nedostatků. Bohužel na to jít si udělat výučák na automechanika už je pozdě, protože jsem sedmej rok na gymplu. Takže jsem se chtěl zeptat, jestli nevíte třeba o nějakejch pěknejch knížkách o autech, motorech, nějakejch pojmech okolo aut, nebo třeba o někom, kdo by se podělil o svoje znalosti, popřípadě mě něčemu přiučil. :) Zní to sice asi hloupě, ale vážně mě štve, že ne vždycky rozumim věcem, o kterejch se tady píše, a tak, tak kdybyste někdo měl nějakej tip... :)
RadimCep - FK

Příspěvek od RadimCep - FK »

Vsechno te nauci na VS :D
Kubason - FK

o tom nepochybuju, ale připadám si tu občas jak blbec, když si čtu různý dotazy a u některejch vypadám asi takhle :?
:D
HonzaRez - FK

Příspěvek od HonzaRez - FK »

Zdar, jeden hloupý dotaz v souvislosti s počasím. Mám stěrače typu aero flat (levné šunty) ve velikosti cca 510mm. Používá někdo tento typ v delším provedení, třeba 550mm? otázak je jestli lze stíranou plochu zvětšit, tedy jestli mi delší stěrač nebude nechávat pruh vody na levém kraji skla, kde může vadit při výhledu... Samozřejmě je taky důležité, jestli to nebude vyčuhovat do prostoru, což by při jízdě určitě by aerodynamický problém...
Díky
emilio52
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od emilio52 »

tak si to změř jak dlouý se tam vejde . Těch 510 je myslím dostačující rozměr
Každé ráno, když vstanu, prohlédnu si seznam 50 nejbohatších lidí na světě. Když na něm nejsem, jdu do práce moje felda
ObrázekObrázek
RockSolid
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od RockSolid »

Nejlepší máš 2x510mm ;)
80% mozku tvoří kapalina. U některých bohužel brzdová

Moje bývalá felda
Nosferat
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Nosferat »

Nevíte někdo jak dlouho trvá reklamace na OBAutodíly? Poslaly špatné zboží a já ho poslal zpět.
Renault Clio Generation 90TCe 56kw
Škoda Fabia II Family 1.2HTP 12v 51kw

https://www.instagram.com/hrabe.official/
kouda
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od kouda »

Kubason: s tou VŠ se neboj, pokud tě to baví tak se spoustu věcí naučíš sám na feldě. Já sem na VŠ elektrotechnika a informatika a 90% učiva se střední jsme probírali v prváku znova. Ale je to jen teorie, chce si to všechno omakat i ručně, kor automechanik. Ale nepředpokládám, že pokud udělaš Ing. tak, že se budeš živit automechanikem
ferdamravenec
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od ferdamravenec »

nosferat : taky jsem u nich reklamoval , celý to trvalo cca týden (odeslání ode mě -navrácení zpět) poslali mi i peníze za poštovný , až jim to přijde budou ti volat
Kubason - FK

kouda píše:Kubason: s tou VŠ se neboj, pokud tě to baví tak se spoustu věcí naučíš sám na feldě. Já sem na VŠ elektrotechnika a informatika a 90% učiva se střední jsme probírali v prváku znova. Ale je to jen teorie, chce si to všechno omakat i ručně, kor automechanik. Ale nepředpokládám, že pokud udělaš Ing. tak, že se budeš živit automechanikem
Automechanik nebudu už jen kvůli tomu, že jsem na gymplu a po osmi letech by se mi nechtělo znova dělat střední :D
ale tak uvidíme, snad mi Felda pomůže
Odpovědět