Olejový filtr pro 1.3
-
Bury - FK
Olejový filtr pro 1.3
Ahoj lidi,
přes internet jsem si objednal olejový filtr na felicii 1.3 http://www.autoscorpion.cz/index.php?pi ... &special=1 , ale protože jim došli poslali mi na 1.6. Chtěl bych se zeptat jest-li ho teda do felicie můžu dát a jaký je mezi nimi rozdíl? Předem děkuji za odpovědi.
Bury
přes internet jsem si objednal olejový filtr na felicii 1.3 http://www.autoscorpion.cz/index.php?pi ... &special=1 , ale protože jim došli poslali mi na 1.6. Chtěl bych se zeptat jest-li ho teda do felicie můžu dát a jaký je mezi nimi rozdíl? Předem děkuji za odpovědi.
Bury
-
Kuladmin
- Kontaktovat uživatele:
Re: Olejový filtr - POMOC
Dle meho jsou trosku jine velikosti takze bych nezamenoval a propo proc proboha kupujes filtr pres net???? a navic takovoudle znacku??? nechapu
-
vojtam - FK
Velikostně jsou úplně stejné, ale obtokový ventil se otevírá jiným tlakem.
koupil bych MANN na tvuj motor 
sem nejlepší tak nezáviďte
1.3 BMM kombi LPG
Golf III tdi 66kw + bosch 764 => cca 95kw
1.3 BMM kombi LPG
Golf III tdi 66kw + bosch 764 => cca 95kw
-
Bury - FK
Všem děkuji za odpověď. A může se teda do 1.3 dát olejový filtr na 1.6?
- DonSalieri
Ne nemuze...At ti poslou ten co tam ma byt...Jinak ja bych taky volil MANN...
1.9TD Passat Variant....
- Tomas6
- Kontaktovat uživatele:
Kupovat šmejdy za 50kč když mann stojí kolem 150kč...Jako šetřit už na základní údržbě,to radši to auto prodám.Já si s pochybnýma filtrama jak na svojém autě,tak na autech zákazníků v práci užil dost.Proto jedině Mann,Bosch a nebo UFI.Popřípadě možná když je nouze tak pulorator.
-
Cahoun22 - FK
Zdarec potrebuju radu ohledne olejoveho filtru. Chtel bych si ho objednat z tehle stranky protoze ten shop mam za barakem tak potrebuju radu kterej, MANNa tam nemaj ale zamlouva se mi ten Champion ten nejdrazsi ale u kazde ho filtru jsou trochu jine rozmery tak vaham ale nastaveni to mam na Feldu 1.3 Mpi rok 97. 
Kód: Vybrat vše
http://www.automedik.cz/autodily.html?path[]=115&path[]=315082&path[]=315091&path[]=322388&path[]=921032&path[]=921033- Michelin1
- Kontaktovat uživatele:
Podle me je uplne sumak jestli 1.3 nebo 1.6 filtr. Ja kdyz sel koupit na vesnici filtr do opla a nemeli tak jsem vzal na skodovku se stejnym zavitem a hotovo.
Fela 1.3 race car, TDi power
http://picasaweb.google.com/info.michelin
http://picasaweb.google.com/info.michelin
-
Cahoun22 - FK
Tady na foru jsem cetl ze rozdil je v tlaku na 1,6 je vetsi.
-
tgfh - FK
Přesně tak, 30 000 km jsem měl MANNa, teď tam mám BOSCHe.Tomas6 píše:Proto jedině Mann,Bosch a nebo UFI.
-
Cahoun22 - FK
Nejlepsi bude kdyz si koupim tenhle
Kód: Vybrat vše
http://www.autokelly.cz/#PATH=3761801;1314088;1960718;1960721;1966300;1966301;1966302|CT=5|PCT=4|CUR=0|PGS=20|PT=0|PDID=1402132|PDPID=1161372|PVT=1|SHT=0|SD=0|ST=0|LNG=0|-
Marty_pv - FK
MANN je asi nej, ale za tuhle cenu mas jinde pomalu dva 
-
tgfh - FK
MANN je ale bílý ne? (jako bosch) asi to bude jen ilustrační foto.
-
Cahoun22 - FK
Na vsech fotkach je tento typ MANNa cerny a je na tom filtru napsano MANN ale je mozny ze je to ilustracny foto pro vetsinu filtru od MANNa.
Necituj bezprostředně předcházející příspěvek, porušuješ pravidla!
Necituj bezprostředně předcházející příspěvek, porušuješ pravidla!
Naposledy upravil(a) Návštěvník dne stř 13. říj 2010 16:57:15, celkem upraveno 1 x.
Důvod: citace odstraněna, viz pravidlo č.4
Důvod: citace odstraněna, viz pravidlo č.4
-
Cahoun22 - FK
Tak jsem si dneska byl pro ten olejovy filtr MANN W712/43 a je bily, v Kelly za 147 kc vc dph.
-
Tuner2 - FK
MANN 712/43 jsem měl vždy bílej a tady: http://www.protruck.cz/?goto=kontakt jsem ho naposled kupoval za asi 75,- nechápu jak někdo může lézt do kelly, elitu apod. bez registrace, neb ty ceny tam mají bez slev dost hrozný...
-
Radekff - FK
Do teď jsem nekoumal co tam dávám za filtr. Tak mě zajímá, v čem je man lepší? Vždyť je ve všech smotanej papír ne??? 
-
Marty_pv - FK
Radekff: Mann má funkční zpětej ventil, správně nastavenej obtokovej ventil a má dobrej filtrační materiál (a docela velkou plochu)
To že jiný filtry vypadají stejně a jsou stejně velký neznamená že mají stejně velkou filtrační vložku, některý šmejdy v rámci šetření nemají ani poloviční plochu filtračního papíru - najdi si na googlu testy filtrů
To že jiný filtry vypadají stejně a jsou stejně velký neznamená že mají stejně velkou filtrační vložku, některý šmejdy v rámci šetření nemají ani poloviční plochu filtračního papíru - najdi si na googlu testy filtrů
-
Radekff - FK
Marty_pv: to asi jo ale výrobce tam určitě nedával klapku a ventyl. Při mém cestovámá do zaněstnání mi to tam bude pravděpodobně na dvě věci. Ale zas jsem o něco moudřejší.. 
- GeorgeWWW
- Kontaktovat uživatele:
Mann je fakt bílej? Já teda kupuju pouze Manny, ale nikdy jsem v autě neměl bílej olejovej filtr... 
EDIT: teď jsem si všiml, že to je v 1,3...je bílej i pro 1,6?
EDIT: teď jsem si všiml, že to je v 1,3...je bílej i pro 1,6?
-
Marty_pv - FK
Radekff: Lepší filtr motoru pomůže i když jenom jezdíš do práce, všechny částice kovovýho otěru který filtr nezachytí nebo nepřefiltruje se vrací olejem a znova projdou čerpadlem a celým systémem = větší (a zbytečný) opotřebení
Správně fungující zpětnej ventil ti zaručí že je filtr furt plnej oleje a motor ti bude mazat prakticky okamžitě po startu (= zase menší opotřebení) - poznáš rozdíl když s filtrem MANN zhasne kontrolka mazání skoro okamžitě, ale s horšíma filtrama to může trvat i pár sekund (celou tu dobu motor nemaže na plno)
GeorgeWWW: Kupuju MANN v origo balení (žluto-zelená krabička) a vždycky byl bílej, jestli kupuješ ve škodovce origo (MANN/Hengst) tak ten je černej
Správně fungující zpětnej ventil ti zaručí že je filtr furt plnej oleje a motor ti bude mazat prakticky okamžitě po startu (= zase menší opotřebení) - poznáš rozdíl když s filtrem MANN zhasne kontrolka mazání skoro okamžitě, ale s horšíma filtrama to může trvat i pár sekund (celou tu dobu motor nemaže na plno)
Tohle jsem nějak nepochopilto asi jo ale výrobce tam určitě nedával klapku a ventyl.
GeorgeWWW: Kupuju MANN v origo balení (žluto-zelená krabička) a vždycky byl bílej, jestli kupuješ ve škodovce origo (MANN/Hengst) tak ten je černej
-
tgfh - FK
Od nepaměti mi kontrolka mazání zhasínala okamžitě, letos od jara to trvalo asi 2 sec a to jsem tam měl opět Mann, nyní po servisní co tam mám Bosch jsem se ještě nedíval, možná jsem narazil na zmetek, jak dojedu dneska domů tak se podívám kdy zhasne, ikdyž napíšu asi až ráno, až po zimném startu.Marty_pv píše:Správně fungující zpětnej ventil ti zaručí že je filtr furt plnej oleje a motor ti bude mazat prakticky okamžitě po startu
Jinak ještě doplním: Mann je nejlepší.
-
Tuner2 - FK
radekff: Jak už tady zaznělo jsou obrovské rozdíly v kvalitě filtrů. Když se ke mě dostal Favorit, tak kontrolka zhasínala po ca. 2 - 3 sekundách, dal jsem osvědčený MANN a zhasíná ihned, tzn. daleko lépe drží tlak v mazací soustavě a to je + i při ježdění do práce, je to totiž + při každém startu. To, že má i lepší filtrační vlastnosti je opět další +
-
tgfh - FK
Tak jsem se ráno při zimném startu podíval a opravdu, jakmile vyletí otáčky zhasne kontrolka, asi jsem chytl přetím nějaký zmetek.tgfh píše:Od nepaměti mi kontrolka mazání zhasínala okamžitě, letos od jara to trvalo asi 2 sec a to jsem tam měl opět Mann, nyní po servisní co tam mám Bosch jsem se ještě nedíval, možná jsem narazil na zmetek, jak dojedu dneska domů tak se podívám kdy zhasne, ikdyž napíšu asi až ráno, až po zimném startu.
-
PavelZet
- Kontaktovat uživatele:
Re: Olejový filtr pro 1.3
Mám 1,3mpi 97 50kw, a teďka jsem kupoval v autodílech olejový filtr. Původně jsem chtěl origo, ale ve škodovce mě řekli že ho tam už nemají. tak jsem šel do těch autodílů, chtěl jsem nějaký mann nebo ufi, ale ty prý nemají, nabídli mě Clean filters, 88kč, na krabičce je napsáno made in Italy, www.clean.it Tak jsem ho vzal,ale když tady čtu ty debaty o filtrech tak nevím jestli jsem udělal dobře
...Máte někdo nějaký zkušenosti s touto značkou?
Škoda felicia 1.3Mpi 1997
-
PavelZet
- Kontaktovat uživatele:
Re: Olejový filtr pro 1.3
Tak jsem trošku hledal na googlu a myslím, že to bude dobrá značka...
"Filtry pro automobilový průmysl se v této firmě poprvé začaly vyrábět v roce 1952. Tato firma díky své 50-ti leté tradici patří k nejstarším v Itálii v oboru filtrační techniky. O důvěře, které se těší mnoho let svědčí i dodávky do prvovýroby (Fiat Bravo, Brava, Marea, traktory SAME). O směřování k vysokým kvalitativním standartům posledních let svědčí mezi jinými i získání certifikátu ISO 9001 a vývoj nové řady filtrů "millenium series" která vznikla inovací předchozí výrobkové řady, a představuje vysoký standart v oblasti filtrační techniky a novou úroveň kvality Clean Filters. Samozřejmostí je i široký sortiment a velmi příznivé ceny. CLEAN FILTERS doporučují i Mistři ČR v Rally a Rallyesprintu v letech 1999, 2000, a 2001 p. Arazim a p. Tošovský."
"Filtry pro automobilový průmysl se v této firmě poprvé začaly vyrábět v roce 1952. Tato firma díky své 50-ti leté tradici patří k nejstarším v Itálii v oboru filtrační techniky. O důvěře, které se těší mnoho let svědčí i dodávky do prvovýroby (Fiat Bravo, Brava, Marea, traktory SAME). O směřování k vysokým kvalitativním standartům posledních let svědčí mezi jinými i získání certifikátu ISO 9001 a vývoj nové řady filtrů "millenium series" která vznikla inovací předchozí výrobkové řady, a představuje vysoký standart v oblasti filtrační techniky a novou úroveň kvality Clean Filters. Samozřejmostí je i široký sortiment a velmi příznivé ceny. CLEAN FILTERS doporučují i Mistři ČR v Rally a Rallyesprintu v letech 1999, 2000, a 2001 p. Arazim a p. Tošovský."
Škoda felicia 1.3Mpi 1997