k čemu slouží rele

dotazy a rady na vše kolem hudby
paja68
Kontaktovat uživatele:

k čemu slouží rele

Příspěvek od paja68 »

k čemu slouži toto rele,mněl jsem ho napojene na kablíku u ISO konektoru po prvním majiteli.Nyní chci koupit nove radio a nevíj zda to rele tam opět davat?stare radio jsem měl SONY cdx-s2050v,přestalo hrát najednou!!!Nešlo vypnout a nakonec nešlo vubec pustit :oops: Relé SUN HOLD RELRAS1215 1x přepínací kontakt 15A
-miki-
Kontaktovat uživatele:

Re: k čemu slouží rele

Příspěvek od -miki- »

No bez schémata nebo aspoň barvy vodičů na který je zapojený ti asi nikdo neporadí. Odkud je napájený? Co spíná?
Skury
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Skury »

Mám v autě kablik, nevíte k čemu slouží? :hlava:

Relé může fngovat k milionu věcí, záleží k čemu a jak to bylo zapojený.
http://www.led-elektronika.cz/index.php ... l&id=ID523
Be in, be pirate. Pirates.cz + Škoda Felicia Fun 1̶.̶8̶T̶ - bude update
ProjektySNADNO.cz - zpracování projektových dokumentací na rodinné a bytové domy, interiérový design, specializace na nestandardní řešení.
paja68
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od paja68 »

-miki- píše:No bez schémata nebo aspoň barvy vodičů na který je zapojený ti asi nikdo neporadí. Odkud je napájený? Co spíná?
je zapojeny na červenem vodiči,směrem od napajeni jsou napojeny všechny tři konektory rele a do radia jde jeden konector z rele
Vasek

Příspěvek od Vasek »

pořád málo informací...
jediné, co mě napadá, tak možná to autorádio vybíjelo baterku, tak někdo dal rádio na spínaný plus. A asi nechtěl zatěžovat spínací skříňku většim proudovim odběrem, tak tam dal relé. A protože nepoužil autorelé, tak to po čase začlo zlobit. Toť má teorie :)
škoda 791.136M 4/99
každý auto jede rychle, jenom záleží kolik mu dáte napapat ;-)
-miki-
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od -miki- »

Relé má cívku, na kterou musíš přivést napájení, aby relé seplo své kontakty. To jsou ty dva vývody na kraji. Pokud na relé nejde žádné napájení, tak je spojen (jak jsou na druhé straně ty tři nožky relé) ten prostřední s některým krajním. Pokud se na relé přivede napětí (např. otočením klíčku zapalování) tak se sepne ten prostřední s tím druhým krajním. Takže zjistit kdy se relé sepne a co propojí. Já pokud něco dělám na autě, tak každý kablík popisuji k čemu slouží a co dělá...
-miki-
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od -miki- »

btw: nebo zjisti jaký kabel vede z relé do rádia. (k čemu je určený..)
paja68
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od paja68 »

-miki- píše:Relé má cívku, na kterou musíš přivést napájení, aby relé seplo své kontakty. To jsou ty dva vývody na kraji. Pokud na relé nejde žádné napájení, tak je spojen (jak jsou na druhé straně ty tři nožky relé) ten prostřední s některým krajním. Pokud se na relé přivede napětí (např. otočením klíčku zapalování) tak se sepne ten prostřední s tím druhým krajním. Takže zjistit kdy se relé sepne a co propojí. Já pokud něco dělám na autě, tak každý kablík popisuji k čemu slouží a co dělá...

dík moc je to přesně jak tu píšeš,propojí se při otočení klíčku :idea: ještě jednou dík
Odpovědět