Felicia 1.3Mpi 50kW prestane tahat

Simos 2P
135M, 136M
lubos55 - FK

Felicia 1.3Mpi 50kW prestane tahat

Příspěvek od lubos55 - FK »

Zdravim forum,ako druhe auto v rodine mame tiez ako inak feliciu na ktorej jazdi manzelka.Posledne sa mi stazovala ze jej auto za studena netaha a cuka.Tak som to bol preverit a auto sa sprava nasledovne.Po nastarovani sudeneho motoru auto bez problemov nastaruje a na neutral pekne ide do otacok s pridavanim plynu.Ale po zaradeni a rozbehnuti sa na na 1.tke je vsetko OK ,a nasledne po preradeni na 2.-jku a pridani plynu ,ako keby auto na pridanie plynu nereagovalu ostane akoby na volnobehu cca 850ot/min a po kratkom case auto zrazu zacne akcelerovat samo od seba.Ak sa zohreje tento problem sa neobjavuje.Je to dost neprijemne ak je za vami auto ,rozbiehate sa na krizovatke roztiahnete 1-tku ,date dvojku a zrazu motor netaha.
Na vagu zavada nebola ziadna.Vycistil som teda klapku vyresetoval simons managerom nastavil vagom a stale tento problem pretrvava.Sviecky maju nabehane asi 15.000km tankuje sa stale na tej istej pumpe ,palivy filter ma asi 20.000km ,vzduchovy meneny vcera aj s olejom .Podozrieval som teplotne cidlo lebo predajca predava vsetko od Viki ,ale vo vagu sa sprava normalne.Prebehol som tu cele forum no vsetko sa riesi zvatsa s klapkou.No mne to nepomohlo.
Dakujem za kazdu radu.
Jenik11 - FK

Re: Felicia 1.3Mpi 50kW prestane tahat

Příspěvek od Jenik11 - FK »

jaky typ oleje jsi daval? 10W40?
lubos55 - FK

ano 10W40 valvoline
DDT
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od DDT »

Ten olej by neměl mít nato žádný vliv,používám přesně ten samý do obou feld již několik let(filtr champion) a vše je ok.
FELICIA GLXi 1.3 BMM r.v.1996 červená solitaire metalíza
FELICIA GLXi 1.3 MPi r.v. 1998 zelená pacific metalíza
lubos55 - FK

Tiez mi to pride cudne ze by mal na to vplyv olej. Co auto mam tak 3x vymena a doposial ziaden problem a vzdy 10w40
Romiiken
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Romiiken »

Podobny problem mam aj aj som ho tu uz raz pisal, ale nikto nevedel poradit. Mne to ale robi tak, ze nastartujem studeny motor pohnem sa a motor jemne vynechava a nema vykon. Po zahriati tak 2 - 3 minuty to prestane. Ja som cez VAG preskusal vsetko. Vymenil som zapalovaciu listu, sviecky, vycistil klapku, snimac otacok, snimac nasavaneho vzduchu. Jedine co som nemeral je palivove cerpadlo. Lambdu som pozeral cez VAG na grafe pekne sa meni hodnota medzi 1 a 0.
Takze aj umna je to zatial zahada :D
lubos55 - FK

No mne to stale nadalej blbne ,teda manzelke ona na nej jazdi.Posledne som si tiez vsimol ze ked zaradi 2,alebo 3 a prida tak motor zacne akoby vynechavat a zacne mykat celym autom,ako ked pridam plyn a prudko zabrzdim,a opat pridam zabrzdim .Taketo cukanie spravi asi tak 5x a zacne normalne zrychlovat.Opakujem tento problem sa ukaze iba pri studenom motore.Akonahle sa co i len trochu zohreje tak je klud.VAG OK
Bootwin

Příspěvek od Bootwin »

Tak musim pridat kolo do mlyna, obdobne me tvrdi zena to same. Musi nastartovat studeny motor a nechat ho chvilku prohrat, jinak to auto netahne. Nastaruje auto a vyjede hned, tak jako by nereagovalo na plum, sam jsem se koukal, noha seslapla pedal plynovy a tah motoru zadny i kdyz se tocil a po 10 sekundach se chyti a auto vystreli jak raketa. Pamatuju si, ze se nam to stalo na krizovatce, kdyz jsme davali prednost a pak zena vyjela a v pulce krizovatky ptestal tahnout motor a nohu skoro az na podlaze a pak auto vyjelo tak rychle, ze jsme se lekli a z druhe strany vypadali jako zacatecnici, ale ci jsem se ptal, tak nikdo nevi co by to mohlo byt, ale jak se auto ohreje, tak je to v pohode.
Honzis
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Honzis »

tomu se rika studeny motor :-) udela to jen jednou, vyjimecne 2x po studenem startu, kdyz zacina nabihat signal od lambdy. Uz je v mezich, ale neni v poradku. Pokud se zrovna trefis s rozjezdem, proste to nejede. Neudelas s tim nic...Mam to uplne stejne, po vymene lambdy se to presunulo asi o 15 vterin driv od studeneho startu.. Proste staci s tim pocitat a neslapat plnej, pak jedes v pohode.
Návštěvník

Příspěvek od Návštěvník »

A mně se už dvakrát stalo, že jsem jel do kopce a Růženka mi přestala tahat. Musel jsem řadit dolů až na jedničku, abych vyjel kopec, který nebyl nikderak prudký. Ale o deset kiláků už bez problémů vylítla na kopec mnohem prudší a delší. Fascinující :o)
lubos55 - FK

No neviem ci je to prave riesenie problemu povedat studeny motor,nakolko osobne som to bol skusit a teda niesom ziaden buran ze na to slapem ako odtrhnuty.Pekne zlahucka a aj tak to urobi.Bolo pisane ze je to lamdou no po jej vymene to robi nadalej,teda mierne zlepsenie.Opat neviem ci je to pricina problemu,nakolko viem ze auto to nerobilo od zaciatku a teda pokial sa da nova lambda tak si myslim problem by mal ustupit.
Návštěvník

Příspěvek od Návštěvník »

Měl jsem podobný problem s 1,6 a delal to posledni dil výfuku Netáhlo to ,škubalo a na volnoběh většinou chcíplo a když jsem přeřazoval tak to škubalo Dneska jsem vyměnil zadni díl výfuku a je po problemu a lítá zase jak fik :) Ta skelná vata co v něm je ho úplně utemovala a když jsem jel z prodejny tak se mi za jízdy uplně roztrhl a přitom zvenku vypadal jak nový
Romiiken
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Romiiken »

Lubos ak mas moznost daj si zmerat tlak palivoveho cerpadla. Mozno triafam naslepo ale myslim, zeby to mohlo robit. Inak a toto co popisujem robi obcas aj druha felda v rodine a dokonca vyraznejsie. A ma asi o 45 tisic menej ako moja. Tak ja neviem. Mozno je to fakt ta lambda. Lebo uz nic ine to byt nemoze ja som u seba vsetko skontroloval aj kostriace body. Len to cerpadlo a lambda ostava.

Inak kukni vsetky konektory v motore ci niesu zaoxidovane. Hlavne oxiduje konektor snimaca nasavaneho vzduchu, najdes ho na nasavani za skrtiacou klapkou. Taky cierny obdlznik s 2 srobmi a konektorom zhora.
lubos55 - FK

Zdravim Levice,vdaka za tip.Auto ma nabehane 115.000Km motor cistucky ako novy,ale ten snimac preverim hned ako bude cas.Tlak cerpadla nemam moznost zmerat teda zatial som sa o tom neinformoval.Myslis ze keby je to cerpadlo ,by sa neprejavovalo aj pri teplom motore???Nastastie chodi na tom zena,trosku si zrana poskace ,ako koza a potom je to OK :mrgreen: .Mna by to ale stvalo.Skusim teda preverit ten snimac nasavaneho vzduchu.Je to dost blba zavada nakolko sa ukaze fakt iba pri odstatom studenom motore.Verim ze sa na to pride,ako tu tak citam je to casty problem felicii 1.3Mpi,tak verim ze niekto na to kapol.
Romiiken
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Romiiken »

Tak mna to az tak neinteresuje lebo nastartujem pridam nad 2000 mi prepne na LPG a tam auto neskace. Robi to len na benzine :hlava: . Ale niesom si isty ci mam plyn riadeny lambdou ako Pocitac plynu je napojeny na lambdu tak asi ano, ale ked som to mal na diagnostike nejak som nekukal ci ukazuje aj pri chode na LPG :roll: .

Minule som tu pisal, ze to robi na plyne tiez, ale nerobilo to bolo svieckami nesuviselo to spolu len to malo podobne priznaky, to len aby si niekto nemyslel, ze taram dve na tri :oops:
Romiiken
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Romiiken »

Ked budu eura na vyse asi vymenim lambdu a potom dam vediet ci to bolo v nej. :D Ale kedy to bude :D fuuu- .
Honzis
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Honzis »

Mam vymeneny komplet vsechny cidla, cely vyfuk od svodu az dozadu vcetne katu a lambdy, filtry pravidelne menene, zresetovanou jednotku.... a proste prvni rozjezd je obcas takovy, jaky je. Asi je to fakt vlastnost. Pravda, vsechny ty kramy jsem vymenil postupne, ne kvuli tomuto problemu. Ale nic nemelo vliv. Proste je to puvodne motor z Tudora :-)

edit:
mam dokonce vymeneny cely motor, taky zadna zmena :-)
Romiiken
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Romiiken »

Tak ako suhlasim stym, ze ten motor je taky lenivsi oproti inym motorom a autam na ktorych som isiel. Ale to vynechavanie za studena jednoducho nieje prispustne :D. Proste chcem to objasnit v com je problem. Keby mi to robilo furd aj na plyne tak uz mam nato ine nervy. V stredu som isiel z praxe z parkoviska, nastartoval som pohol sa o 3 sekundy vrn vrn vrn, auto skakalo ako keby mi dosiel benzin :D. Potom tahalo zas i ked stale s vypadkami v tahu, ale nie az takymi velkymi. :scratch: . Ale strasne zle sa mi hlada zavada, kedze napr. staci pockat 3 minuty kym sa zohreje a potom to uz ide bez vynechavania a najlepsie, ze to nerobi uplne vzdy. Mam z toho taky pocit ako keby to zaviselo od teploty okolia a aj motora. Ale tie cidla som kontroloval a su podla knizky dielenskej v poriadku, hodnoty sedia. :o
Honzis
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Honzis »

Bude ti sedet uplne vsechno. Podle me jde spis o vztahy mezi hodnotama z cidel. Nez se to vsechno po startu usadi.. Mozna by pomohlo na par minut obelhat jednotku - nahradit signal z lambdy signalem, ze lambda neni pripravena. A pak za 2 minuty proste prepnout. Mi to dela, kdyz odjizdim od prace. Na 2x bez plynu vyjedu z parkoviste, vyjedu na silnici a chci pridat.. a ono nic. podrzim par vterin plyn, ono to 2x trhne a pak se to rozjede. A uz to neudela... Doma vyjizdim z garazovyho bloku, to udela vyjimecne. Kdyz jsem to sledoval, tak dokud data z lambdy nejsou, jede to dobre (tj vystup lambdy je 1V podle diag).. pak je chvili pasmo, kdy se hodnoty pohybuji divne a auto nejede, no a pak se to srovna a jede dobre. Mozna by to slo proste vyresit tak, ze by se podle lambdy jelo az po cca 2-3 minutach, nebo to oprit o teplotu motoru. Kdyz dosahne 50 stupnu, prepni na lambda regulaci. Ale to by taky mohlo delat dobry binec, asi by se to taky zapisovalo do chyb...
jsem presvedceny, ze prostou vymenou nejakyho cidla to nevyresis. Opravdu mam vymenene postupne vse. Neco ze se mi to nezdalo, neco, ze kdyz se dava celej jinej motor, tak by si to zaslouzilo. Snad jen cidlo klepani je puvodni.

jo, jinak dela to i kamosovi, co ma 40kW MPIcko po svym dedovi a ma najeto 22tkm :-D
Bootwin

Příspěvek od Bootwin »

Ahojte vsichni koukam jak se tu kazdy rozepisuje a jsem rad, ze v tom nejsem sam. Mluvil jsem s kamaradem, ten ma 1.3 MPI 40 kW a dela mu to taky i s odpojenou lambdou. Jenom rikal, ze kdyz stoji z kopce a nastaruje studenej motor, tak to nedela, jen kdyz je auto v rovine. Docela zahada, ze by vyrobni vada motoru, ktera se moc neresi.
DDT
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od DDT »

Tak tohle jsem zažil u dvou aut(nebyly to felicie),když stály čumákem do kopce tak nechtěly nastartovat nebo jen s velkýma obtížema,když s kopce tak chytaly perfektně,docházelo tam k zavzdušnování palivové soustavy.
FELICIA GLXi 1.3 BMM r.v.1996 červená solitaire metalíza
FELICIA GLXi 1.3 MPi r.v. 1998 zelená pacific metalíza
mirci10 - FK

Příspěvek od mirci10 - FK »

ja mám na vlas rovnaký problém ako popisuje pán z prvého príspevku...stáva sa to keď je motor studený, s kludom dám jendotku, vôbec nie veľa plynu, hodím dvojku a trošku pridám a auto ide ako "s vytlačenou spojkou" a potom 2-3x pomiká a vystrelí ako raketa :lol: pri teplom motore to ide krásne :roll:
Bootwin

Příspěvek od Bootwin »

Bylo by dobry, aby kazdej kdo ma s timhle problem napsal rok vyroby a typ motoru, mozna se k necemu dopatrame, jestli kolegove ze Skody neco nezkazili vyrobou. Opravdu se me to zda divny a tady se zacinaj mnozit prispevky, cim dal vic.
Romiiken
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Romiiken »

136M rok vyroby 1998.

Inak skusim este cidla a listu od kamosa, ten ma feldu, ktora ide super je to 40 KW ale taha brutalne. Tak skusim este jeho listu a cidlo nasavaneho vzduchu. Uvidime co to povie.
Bootwin

Příspěvek od Bootwin »

rok vyroby 1999 a motor 1.3 MPI 50 jE
brix

Příspěvek od brix »

Taky mám 1.3 Mpi 50kw, rok 1999 měl jsem podobný problém taky mě to za studena při řazení z jedničky na dvojku cukalo a zrychlovalo vyřešilo to úprava škrtící klapky přes diagnostiku a už je to nějaký rok a od té doby mám pokoj. Akorát mě občas zlobí studený rozjezd do kopce z jedničky na dvojku - začne to jakoby zdechat a cukat.Teď ještě řeším jeden problém třeba mi s tím pomůžete, že když mám v nádrži méně paliva a ještě třeba nesvítí ani rezerva tak se mi pravidelně stává že při prudkém nájezdu do zatáčky který je z kopce a asi po ujetí 300 metrů mi auto začne cukat jakoby to nasálo v nádži vzduch. Nevím jestli mám nějak znečištěný palivový filtr nebo nevím čím by to mohlo být, dokonce mi i jednou přímo v té zatáčce zdechl motor. Tak se chci zeptat jestli má někdo podobné zkušenosti, nebo čím by to mohlo být? Asi je ideální mít vždy dostatek paliva v nádrži :) Díky
lubos55 - FK

U mna motor 1.3MPI 50kW rok vyroby 1998 april nova maska,to som moc zvedavy co to bude sposobovat.
mirci10 - FK

Příspěvek od mirci10 - FK »

1.3MPi 50kW, r.v. 96 ;) ako tak pozerám dosť 50kWatových 1.3jek má stým problém :/ inak mám najazdené 116,500km 8-)
modrafelda - FK

Příspěvek od modrafelda - FK »

Mám skoro stejný problém, a podle toho co tady čtu, to spíš vypadá jako problém s jednotkou... 50kW 97 (modelový rok 98)
Ram512 - FK

Příspěvek od Ram512 - FK »

1999 50kw
Bootwin

Příspěvek od Bootwin »

Tak jak koukam, hezky se to th plni a myslim si, ze to bude chyba ridici jednotky, mozna by pomohlo prehrani firmware bud novejsim nebo upravenym. Pak by se video, protoze vetsina z nas, ma motor 1.3 MPI a 50 kw.
Dusha
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Dusha »

1.3MPI 40kW, r.v. 1998, najeto 135 000km, nová maska. Po výměně svíček problém přetrvával, teď poslední dobou, jak se ochladilo, se to zničeho nic zlepšilo, ale i tak jsem málem způsobil nehodu, když jsem chtěl rychle vyjet z křižovatky a teď těm studeným rozjezdům moc nevěřím. Vag neukazuje žádnou chybu a motor jinak parádně jede.
Škoda Felicia 1.3 MPI, 40kW, 18.3.1998, najeto cca 135 000km. ;)
Tolik nových dílů a přitom tolik věcí se musí ještě vyměnit. ;) Ale radost z jízdy, k nezaplacení. ;)
http://chalan1.rajce.idnes.cz
https://www.youtube.com/user/skodoful
-miki-
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od -miki- »

2001 50kW MPI
1994 50kW BMM
Bootwin

Příspěvek od Bootwin »

Tak zatim nikdo na nic konkretniho neprisel?
Romiiken
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Romiiken »

Mal som teraz pozicanu feldu 1.3 mpi 50 kw. Moja bola na oprave lemov. Cely tyzden nic isla ako ma. A dnes ked som nastartoval zapol sa sytic (viem ze tam nieje volam tam zvysene otacky za studena) no a hadajte vynechavala. Zda sa ze to robi len ked sa pri studenom motore zapne sytic.
Martas085 - FK

Příspěvek od Martas085 - FK »

ano...taky se mi to sem tam přidusí s obohacenou směsí a zvýšenýma otáčkama...a cuka při přeřazení...1,3Mpi,r.v.98 NF
Pascalik
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Pascalik »

to iste ako vsetci 270000 1,3mpi 50kw 97 servo riadenie robi to aj na lpg jemne pocukava sviecky davane , novy vzduchac aj plynovy. pretesnene sanie tesnenie aaj silikon skusane aj odpojenie servo cerpadla len som moc nevrcal lebo nesla vodna pumpa kedze bol dole remen ja som uz rezignoval tento problem by som nazval VLASTNOST AUTA
edit zabudol som ze som skusal 3 teplotne cidla jedno aj z funkcneho auta diaknostika pekne ukazovala zvihanie teploty cize cidlom to nieje
Radik. - FK

Příspěvek od Radik. - FK »

1.3MPi 50kw, r.v. 99, 140tis. km

Úplně ten samý problém + mi to ještě navíc dělá, že při delším stání v křižovatce z ničeho nic volnoběh spadne pod 800ot./min., chvíli se snaží to udržet, ale po chvíli zdechne. Je to fakt nepříjemné ještě ktomu, když se to zrovna stane jak tam skočí zelená :/ Škrtící klapu mám resetlou + ŘJ, ve Vagu žádné závady. Akorát jak tu někteří píšete, že vám to dělá až na 2ku, tak mi to dělá už na 1čce při rozjíždění. A kolikrát se mi taky stalo při jízdě po městě na 3ku zničeho nic motor přestal jet (jako když sundáte nohu z plynu) a po chvíli se zase chytil :/
modrafelda - FK

Příspěvek od modrafelda - FK »

Pascalik: Řekl bych že tato závada je typická tím, že pokud je v autě LPG, tak na něj to nedělá.
Honzis
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Honzis »

tak ja mam 1.3 MPI 50kW, puvodne rok 2001, motor (nikoliv jednotka) je z roku 97, tedy jeste se starou hlavou. Jednotka je puvodni z roku 2001. Tim bych si troufnul vyloucit mechanicky problem..

kdysi se mi taky stavalo, ze mi to na krizovatce melo tendence zdechat, mel jsem to vysledovany, delalo to s napul ohratym motorem kdyz se dlouho brzdilo motorem (bydlim na dost velkym kopci :-) ) tak kdyz jsem dole chytnul cervenou, vytahnul kvalt a slapl na brzdu tak jsem dobrzdoval s tim, ze na me uz svitily kontrolky mazani a dobijeni. Nekdy v prubehu obnovy vozidla (mam pocit ze s jinym teplotnim cidlem) to zmizelo. Nejsem schopnej rict kdy to zmizlo, pac se to stavalo velice malo. Jeste mi to parkrat udelalo, kdyz bylo auto "zvykly" jezdit s klimou, tedy s vyssim volnobehem a pak jsem klimu v podstate po 4 mesicich vypnul. To mi to asi 3x zdechlo ale pak to jednotka pochopila...
Radik. - FK

Příspěvek od Radik. - FK »

To mi to zdechani dělá náhodně. A u toho škubaní mi to příjde, že čím chladněji je, tím je to horší :/
Pascalik
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Pascalik »

modra felda : na lpg to robi iba jemne ale na benzin raz to ide raz nie a cim je chladnejsie rano tak castejsie inac kat mam vykuchany lebo sa upchal a dalej mam podozrenie ze bud nieco z lamdou bud samotna lamda alebo cast v jednotke ktora vyhodnocuje jej stav proste mi to pride ako keby som jazdil na starej mb 120 a pod a to nezdvihne otacky dusi sato sklbe ledva na 800
este ma napadlo ze ci cidlo detonacie ze ci to nevava divny predstih a nasledne to nema vykon na lpg to ide v podstate normalne spotreba plynu 10litov v meste start na benzin pockam tak minutu az dve a prepinam na lpg najhorsie je na tom to ze ked potrebujes ist a benzin tak je to bud alebo brnk a ides autobusom :D
este ma napadlo nedalo by sa similovat chod klimi nejako oklamat jednotku aby zvihla volnobech na tich 1100otaciek ci kolko to ma a dalej ma napadlo ci to nebude podtlak na brzdenie lebo mne po vypnuti motora a cca dve hodiny mam tvrdy pedal ci to tade neprivava falosny vduch o ktorom jednotka nevie a nasledne je chudobna zmes co ma za nasledok skapinanie lebo ked tladim na pekal tak sa mi zvihaju otacky
sory za velky koment
Odpovědět