Hloupé dotazy
-
Baldusek
- Kontaktovat uživatele:
Re: Hloupé dotazy
Svíčky jsou naprosto v pořádku, řekl bych že byly vyměněné nedávno.
lidi potřeboval bych takovou radu... potřeboval bych vědět z čeho se sklada Svitkový kondenzator 33 uF.... myslim tim co je vevnitř toho kondenzatoru
- rockfist
- Kontaktovat uživatele:
Fóliový kondenzátor (papírový, svitkový):
Dielektrikum tvoří kondenzátorový papír. Elektrody jsou tvořeny hliníkovou folií s vývody. Kondenzátorový papír včetně elektrod je svinut do válce. Někdy je hliník nahrazen pokovením fólie (z obou stran), takový kondenzátor je označován jako metalizovaný (MP). Toto provedení je odolné proti průrazu napěťovými špičkami a dochází k obnovení funkčnosti po průrazu vypálením poškozeného místa na fólii.

Dielektrikum tvoří kondenzátorový papír. Elektrody jsou tvořeny hliníkovou folií s vývody. Kondenzátorový papír včetně elektrod je svinut do válce. Někdy je hliník nahrazen pokovením fólie (z obou stran), takový kondenzátor je označován jako metalizovaný (MP). Toto provedení je odolné proti průrazu napěťovými špičkami a dochází k obnovení funkčnosti po průrazu vypálením poškozeného místa na fólii.
jo diky
ale ja myslel spiše takovy ten http://img.enaa.com/oddelki/conrad/asse ... 501130.jpg
- rockfist
- Kontaktovat uživatele:
To je polypropylénový kondenzátor, patří pod fóliový kondíky, je to to samý, akorát jako dielektrikum je použitý polyester nebo plast(polypropylen)
- Majklaz
- Kontaktovat uživatele:
Jednou jsem se tu ptal, ale nikdo neodpověděl, tak to zkusím ještě jednou. Je skrze katalyzátor vidět? Jako jestli je aspoň vidět světlo. Já když jsem ho sundal, tak bylo vidět jenom trošičku, taková tečka světla, tak jestli jsem ho měl ucpanej nebo ne.
Skrz kat je vidět ale pouze taková tecka
A je to vůbec poznat když se kat vyhodí a jezdí se bez něj u motorizací 1.3?
FELICIA GLXi 1.3 BMM r.v.1996 červená solitaire metalíza
FELICIA GLXi 1.3 MPi r.v. 1998 zelená pacific metalíza
na emisích to rozhodně poznaj...
a ty, pokud dáš favo svody a třeba ještě trubku místo středu, tak to taky rozhodně poznáš (v pozitivním slova smyslu)
a ty, pokud dáš favo svody a třeba ještě trubku místo středu, tak to taky rozhodně poznáš (v pozitivním slova smyslu)
To je mi jasné,že to na emisích poznají. Myslel jsem to tak,že bych místo katu vsadil trubku s navařenými přírubami a pak vždycky když bych šel na STK,tak bych tam zase vsadil zpátky kat.Vasek píše:na emisích to rozhodně poznaj...
-
Lukoo88 - FK
Zdar potreboval bych pomoc . Jakou matici na cep rizeni a jaky sroub s matici na cep ramene .dik
-
molanmolab
Zdravím. Mám pár (pro vás) hodně hloupých dotazů. Jelikož jsem nikdy auto neměl a ani jsem to neměl kde odkoukat, tak to prostě nevím...
1) Mám dvě autobaterie. Co všechno mám zjistit, pokud chci vědět, která je lepší? Sačí to normálně změřit voltmetrem?
2) Rád bych vyměnil zámky. Ten do zapalování měnit nebudu (ano, budu mít dva klíčky). Stačí si koupit např. takovouto sadu (http://jdem.cz/733g9) a pak se to jenom vymění, nebo v tom je nějaký háček?
3) U jedněch zadních dveří blbne centrál a někdy se nezamkne. Taktéž jdou dveře zvenčí odevřít velmi ztuha (klika se musí hodně silně zmáčknout). Nevíte, čím to může případně být?
4) U antény je ulomený závit, tj. prut nejde přidělat. Jde nějak jednoduše vyměnit ten spodek, nebo semusí oddělávat polstrování vzadu na stropě?
5) Když jsem jel v noci, přičlo mi, že přední světla moc nesvítí. Co se v takovém případě dělá? Vymění se žárovky, či stačí světlo uvnitř vyčistit? (nekoukal jsem tam, takže nevím)
6) Na palubce nesvítí jedno tlačítko. Předpokládám, že dát tam nové svítítko by němělo být těžké ne? Stačí to nějak vycvaknout a vyměnit, nebo se to dělá jinak?
Předem děkuji za konstruktivní rady. Připadné kritiky o tom, že jsem neschopnej apod. si prosím nechte pro sebe. Děkuji
1) Mám dvě autobaterie. Co všechno mám zjistit, pokud chci vědět, která je lepší? Sačí to normálně změřit voltmetrem?
2) Rád bych vyměnil zámky. Ten do zapalování měnit nebudu (ano, budu mít dva klíčky). Stačí si koupit např. takovouto sadu (http://jdem.cz/733g9) a pak se to jenom vymění, nebo v tom je nějaký háček?
3) U jedněch zadních dveří blbne centrál a někdy se nezamkne. Taktéž jdou dveře zvenčí odevřít velmi ztuha (klika se musí hodně silně zmáčknout). Nevíte, čím to může případně být?
4) U antény je ulomený závit, tj. prut nejde přidělat. Jde nějak jednoduše vyměnit ten spodek, nebo semusí oddělávat polstrování vzadu na stropě?
5) Když jsem jel v noci, přičlo mi, že přední světla moc nesvítí. Co se v takovém případě dělá? Vymění se žárovky, či stačí světlo uvnitř vyčistit? (nekoukal jsem tam, takže nevím)
6) Na palubce nesvítí jedno tlačítko. Předpokládám, že dát tam nové svítítko by němělo být těžké ne? Stačí to nějak vycvaknout a vyměnit, nebo se to dělá jinak?
Předem děkuji za konstruktivní rady. Připadné kritiky o tom, že jsem neschopnej apod. si prosím nechte pro sebe. Děkuji
- Maty
- __________________

- Kontaktovat uživatele:
molanmolab :
1) Zmeřit měřákem na baterie (změřit se zátěží) ... samotnej voltmetr ti akorát řekne zda je nabitá nebo ne
2) Ano stačí koupit jinou sadu zámků ... vyměnit za stejnou co máš na autě (nenapsal jsi rok výroby to co je na fotce patří na feldy před FL)
3) Někdte ti to drhne nebo je někde bordel .... musíš rozebrat polstrování a kouknout se na to
4) Musíš jednoduše vyměnit spodek .... je přišroubovanej zespodu pod polstrováním stropu
5) Zjistit proč ti to nesvítí .. svítí ti to moc před auto? -> máš v háji ovládání sklonu světel(vyměnit za nové nebo předělat na elektriku), Svítí málo? -> vyměnit žárovky, popř vyčistit světla
6) jednodušší je vyměnit celej vypínač -> rozebrat přístrojovou desku
1) Zmeřit měřákem na baterie (změřit se zátěží) ... samotnej voltmetr ti akorát řekne zda je nabitá nebo ne
2) Ano stačí koupit jinou sadu zámků ... vyměnit za stejnou co máš na autě (nenapsal jsi rok výroby to co je na fotce patří na feldy před FL)
3) Někdte ti to drhne nebo je někde bordel .... musíš rozebrat polstrování a kouknout se na to
4) Musíš jednoduše vyměnit spodek .... je přišroubovanej zespodu pod polstrováním stropu
5) Zjistit proč ti to nesvítí .. svítí ti to moc před auto? -> máš v háji ovládání sklonu světel(vyměnit za nové nebo předělat na elektriku), Svítí málo? -> vyměnit žárovky, popř vyčistit světla
Největším problémem všech informací je to, že je nikdo nechce HLEDAT !!!
Bylo ...Škoda Felicia GLXi 1.3Mpi 50kW r.v.1998 ... zelená .... Blíže --->ZDE<---
Bylo ...Citroën C5 Tourer 2.2HDi 125kw r.v. 2008 ... stříbrná
Je ... BMW F31 318d 105kw r.v. 2013 ... stříbrná
Bylo ...Škoda Felicia GLXi 1.3Mpi 50kW r.v.1998 ... zelená .... Blíže --->ZDE<---
jenže to pak nemá v podstatě cenu dělat. Už se to tu probíralo hodněkrát. Oni maj hlavně ty favo svody přínos. Samozdřejmě i katalizátor klade odpor, ale lepší je to už udělat komplet.DDT píše: To je mi jasné,že to na emisích poznají. Myslel jsem to tak,že bych místo katu vsadil trubku s navařenými přírubami a pak vždycky když bych šel na STK,tak bych tam zase vsadil zpátky kat.
- Majklaz
- Kontaktovat uživatele:
Přínos to fakt má, nemám s tím zatím moc najeto, ale znát to je. Už jen když obcházim zezadu auto tak z toho výfuku to fouká víc, takže věřím tomu že ten kat a středovej tlumič to dusí. Řešený to tady je fakt hodněkrát, v tomhle tématu. Každopádně se připrav na hrubší zvukDDT píše: DDT To je mi jasné,že to na emisích poznají. Myslel jsem to tak,že bych místo katu vsadil trubku s navařenými přírubami a pak vždycky když bych šel na STK,tak bych tam zase vsadil zpátky kat.
- Majklaz
- Kontaktovat uživatele:
Když už sem píšu tak mám i já jeden hloupý dotaz. Hodně mi vržou zadní brzdy, vždycky při povolení pedálu (stydím se s tím jezdit, dělá to fakt rámus), někdo říkal že s tím nic nenadělám, někdo mi doporučil namazat čelisti (nevím jestli tomu říkám dobře) - ty jsem namazal, na chvíli to pomohlo ale při zahřátí to dělalo zas, teď dělá pořád, i za studena. Pak mi Matuschem byly doporučeny tyto podložky - http://www.cc-autodily.cz/podlozka-kluzna-sada. Jak se tam montují, to to musím celé rozebrat a vypodložit? Pomůže to vůbec, nebo mám udělat repas celých zadních brzd?
- Atnarfus
- Kontaktovat uživatele:
Tyhle podložky jsou tam origoš, ale často jsou poškozené a pakny pak jezdí přímo po plechovém štítu brzdy a vydávají děsné zvuky. Aby jsi ty čudlíky vyměnil všechny, asi budeš muset pakny komplet vyndat. Alespoň je očistíš, promázneš páku ruční brzdy a pak to bude běhat zase jak má.
pokud vim, tak ty podložky se dávaly do brzd až od roku 98, možná až 99. A vrzání na 100% zabrání. Já je mam a nevržu. Bráchovi i ségře jsem obou dělal komplet generálku zadních brzd (obě feldy 97) a obě začli po nějaký době vrzat, i když jsem ty plochy namazal mazadlem na to určeným. A obě feldy z roku 97 tam ty podložky neměly a neměly na ně ani otvory (vyvrtat by ale šli)
- Majklaz
- Kontaktovat uživatele:
Jo aha
Já mám 96, tak to tam nejspíš nebudou. Nemáte někdo foto jak tam jsou daný? Kdybys nenapsal že se tam musí vrtat díra tak bych je tam asi jen prostě plácnul, pokud by to teda šlo. Jestli to zabrání vrzání tak budu fakt šťastnej, teď se za to vyloženě stydím, no pokud to nestihnu do srazu tak to tam všichni uslyší..
Lidi od kdy maj byt na aute zimni gumy ?
- Majklaz
- Kontaktovat uživatele:
Od 1. listopadu
foto není potřeba, když ty brzdy rozebereš a podíváš se na ty podložky, tak ti to musí bejt jasný. Vrtat musíš proto, aby jsi měl ty podložky do čeho nacvaknout.
-
Kubason - FK
od 1. listopadu je povinný mít zimní gumy jen v případě, že teplota přes den je nižší než 7°C
neni to dle teploty, ale povrchu vozovky (i předpokládaného): http://www.ceskatelevize.cz/ct24/domaci ... zka-volba/
-
Kubason - FK
no vida, tak to se omlouvám za šíření bludů, já myslel, že to závisí i na teplotě
-
osobne
- Kontaktovat uživatele:
Když je vozovka bez sněhu, ledu a námrazy, a předpověď počasí s něčím takovým také nepočítá, můžeš mít letní pneu klidně i pří -70 °C teplota vozovky tě také nemusí vůbec zajímat. Na čistém klidně i mokrém asfaltu jsou imho lepší letní pneu za jakékoliv teploty. Zimní pneu jsou lepší jen na blátě, sněhu, ledu, námraze a to díky lamelám v dezénu.
§ 40a zák. č. 361/2000 Sb.
Provoz vozidel v zimním období
(1) V období od 1. listopadu do 31. března, pokud
a) se na pozemní komunikaci nachází souvislá vrstva sněhu, led nebo
námraza, nebo
b) lze vzhledem k povětrnostním podmínkám předpokládat, že se na
pozemní komunikaci během jízdy může vyskytovat souvislá vrstva sněhu,
led nebo námraza,
lze užít motorové vozidlo kategorie M nebo N k jízdě v provozu na
pozemních komunikacích pouze za podmínky použití zimních
pneumatik, ...
§ 40a zák. č. 361/2000 Sb.
Provoz vozidel v zimním období
(1) V období od 1. listopadu do 31. března, pokud
a) se na pozemní komunikaci nachází souvislá vrstva sněhu, led nebo
námraza, nebo
b) lze vzhledem k povětrnostním podmínkám předpokládat, že se na
pozemní komunikaci během jízdy může vyskytovat souvislá vrstva sněhu,
led nebo námraza,
lze užít motorové vozidlo kategorie M nebo N k jízdě v provozu na
pozemních komunikacích pouze za podmínky použití zimních
pneumatik, ...
- 00Inferno00
- Kontaktovat uživatele:
Pan osobne tvrdost směsi neřeší

VW Golf IV 1.9TDI PD ARL 192PS 401Nm powered by TDIfun, EGR-off, TT puky, Strongflex dogboneVici píše:...ARL je král mezi TDI na platformě G4...
VW Passat Variant B8 2.0TDI Dynaudio
-
molanmolab
Děkuji za info. U těch zámku jsem si ani nevšiml, že jsou do té starší. Toto (http://jdem.cz/739z4) je tedy to správné? A není to nějak moc levné. Koukal jsem, že na internetu se sada zámků prodává kolem 3 tis.Maty píše:molanmolab :
- Arkis
- Kontaktovat uživatele:
Mám v autě zámek zpátečky a dneska sem koupil středový panel
- lze ten zámek nedestruktivním způsobem demontovat?
- musí ten zámek ve vozidle být?
- kdyby nešel oddělat, tak jej mám prostě uřezat?
Ahoj, chci se zeptat přemýšlel už někdo o přestavbě z N95 na E85 ? děkuji
Arkis-středový panel (pokud máš originál) pro zámek zpátečky nevadí. Nechal bych ho v autě,ale záleží na tobě,a jak potom zaděláš ten otvor co poněm zůstane
- Arkis
- Kontaktovat uživatele:
Středový panel jsem dneska koupil tento (ta část na ruční brzdu už sedí na místě, no ten zbytek byl strašně zaprášený)

Zámek v autě mám tento... ještě jsem to nedával pořádně, ale po položení to vyloženě zavazelo. A to mám už jenom tu tyč, bez toho zamykání...

Zámek v autě mám tento... ještě jsem to nedával pořádně, ale po položení to vyloženě zavazelo. A to mám už jenom tu tyč, bez toho zamykání...

- Maty
- __________________

- Kontaktovat uživatele:
Nevim co je pro tebe správné nevim co máš za rok výroby. Dle odkazui netušim .. na foto je sada pro feldu před FL a v popisu je napsáno, že se jedná o sadu pro FLmolanmolab píše:Děkuji za info. U těch zámku jsem si ani nevšiml, že jsou do té starší. Toto (http://jdem.cz/739z4) je tedy to správné? A není to nějak moc levné. Koukal jsem, že na internetu se sada zámků prodává kolem 3 tis.
Sada pro před FL (95-97) : http://www.autobyznys.cz/x18397/sada-za ... 2/97-dovoz
Sada pro FL (r.v. 98+): http://www.cc-autodily.cz/sada-zamku-felicia-m98
-
molanmolab
No potřebuju po faceliftu. Jaký tam je mezi těma sadama rozdíl, že se to liši o dva tisíce? Na první pohled mi to přijde stejné 
- Maty
- __________________

- Kontaktovat uživatele:
maj jiný klíče a typy zámků ...samozřejmě záleží na tobhě co si tam dáš, je to navzájem záměnné jen teďka nevim u nějakýhop typu se musel ubrousit kus aby to pasovalo na dveře (tušim FL zámky na před FL feldu)
-
molanmolab
A je tam nějaký rozdíl v kvalitě? Resp. jsou ty po FL v něčem výrazně lepší, nebo je naprosto jedno, jakou verzi si tam dám? A pokud tam dám tu starší, bude se to bez problémů kamarádit s centrálem co tam je?
-
ferdamravenec
- Kontaktovat uživatele:
ten zámek je přidělanej z boku tunelu jsou tam vratový šrouby , musíš pod auto buď tam jsou jen matice nebo pod nimi velký podložky/pásky plechu který jsou zahnutý aby to hned nešlo odělat nebo jsou matice ke šroubům bodnutýArkis píše:Mám v autě zámek zpátečky a dneska sem koupil středový panel
-
ferdamravenec
- Kontaktovat uživatele:
podívej se do : agregát > ostatní > e85Pluhda píše:Ahoj, chci se zeptat přemýšlel už někdo o přestavbě z N95 na E85 ? děkuji
-
ferdamravenec
- Kontaktovat uživatele:
to je jen první pohled , na ten druhý se podívej odkud jsou ty první nějaký polskočínský , ty druhý origomolanmolab píše:No potřebuju po faceliftu. Jaký tam je mezi těma sadama rozdíl, že se to liši o dva tisíce? Na první pohled mi to přijde stejné
ty novější klíče se neohybaji starej se dá ale chce to hodně sílymolanmolab píše:A je tam nějaký rozdíl v kvalitě? Resp. jsou ty po FL v něčem výrazně lepší, nebo je naprosto jedno, jakou verzi si tam dám? A pokud tam dám tu starší, bude se to bez problémů kamarádit s centrálem co tam je?
sem nejlepší tak nezáviďte
1.3 BMM kombi LPG
Golf III tdi 66kw + bosch 764 => cca 95kw
1.3 BMM kombi LPG
Golf III tdi 66kw + bosch 764 => cca 95kw
-
ferdamravenec
- Kontaktovat uživatele:
proč vlastně chceš měnit zámky ? je s nimi nějaký problém ?
-
molanmolab
Protože jeden z předních zámku lze po loňském vykradení otevřít jakýmkoliv klíčem a na kufru je jiný zámek, než v zapalování (a dveřích).
- Foglik
- Kontaktovat uživatele:
bejt tebou tak se stavim na nejblizsim vrakovisti a koupim je z bouracky... urcite to vyjde levneji nez novy
Moje felda... http://feliciaklub.cz/forum/viewtopic.php?f=16&t=23524
-
ferdamravenec
- Kontaktovat uživatele:
a daj se předělat aby zase šli na jeden klíč , zjisti si jestli nemáš někde blízko nějaký zámečnictví , kde by jsi koupil i jen jednotlivé zámky a ještě ti je přestavěj
- Arkis
- Kontaktovat uživatele:
Díky moc.ferdamravenec píše: ten zámek je přidělanej z boku tunelu jsou tam vratový šrouby , musíš pod auto buď tam jsou jen matice nebo pod nimi velký podložky/pásky plechu který jsou zahnutý aby to hned nešlo odělat nebo jsou matice ke šroubům bodnutý
-
molanmolab
To by bylo super, akorát tedy nevím, na co se mám ptát. Mám chtít vložky do těch zámků, nebo po čem se mám ptát?ferdamravenec píše:a daj se předělat aby zase šli na jeden klíč , zjisti si jestli nemáš někde blízko nějaký zámečnictví , kde by jsi koupil i jen jednotlivé zámky a ještě ti je přestavěj
- Arkis
- Kontaktovat uživatele:
Jak odstranit zámek zpátečky.
Když odkryju koberec, tak tam jsou jenom 2 vyhlazené konce. To, na čem drží zámek vypadá takhle:
akorát se závitem. A z druhé strany je kulatá matice

Nějaké nápady jak to dostat dolů?
Když odkryju koberec, tak tam jsou jenom 2 vyhlazené konce. To, na čem drží zámek vypadá takhle:
akorát se závitem. A z druhé strany je kulatá matice

Nějaké nápady jak to dostat dolů?