Uložení převodovky - silentblok

vše okolo převodovek
deda01 - FK

Uložení převodovky - silentblok

Příspěvek od deda01 - FK »

Ahoj,
mam takovej dotaz:) Dneska jsem menil vrchni silenblok ulozeni prevodovky jak obepinaji tu kostkuhttp://www.e-cat.cz/p-1949846/skoda/fel ... 44_1965985(mam 1.6ku) a když jsem ho sundal tak jsem kooukal na ten silenblok pod titmto a rikam si jestli neni taky spatny. Tak jsem ho vyfotil a chtel jsem se zeptat co si o nem myslite? Jestli ho nemam nechat vymenit? Ja to nepoznam:(
Predem dekuji za rady

Obrázek
Obrázek
JoS

Re: Uložení převodovky je špatny?

Příspěvek od JoS »

Je už trochu unavený,ale není to nijak fatální.To,že je trochu smáčklý vahou agregátu je normální.Pokud nebudeš z nějakého důvodu demontovat víko,tak se mi nezdá nutný to měnit.Nesmí tam být praskliny,ani nic odtrženýho.Leda by byl totálně spuchřelej.Zkus přizvednout převodovku nějakou trubkou,aby se to v tom smáčknutým místě narovnalo.Pokud bude vše ok,tak se nic neděje.Tu kostku přesně na střed.Pokud nebude sedět,tak vypilovat.Jinak to bude při startu motoru vždycky pěkná rána.
Mexikan

Příspěvek od Mexikan »

Využiji tohoto vlákna pro podobný dotaz:
Zajímá mě, jak kdo máte otočený silentblok víka převodovky.
Měl jsem totiž na staré převodovce ten silent otočený jinak než velí Cedrych a spol. Zajímá mě to hlavne v souvislosti utlumení vibrací.
Správně by mělo být asi tohle:
Obrázek Obrázek

Na staré převodovce to mám takhle:
Obrázek

Co vy na to?
CX-60, Pathfinder R51 + bráchovo Pick-up 1.9D, ex 105L, 130GL, 1.3MPi, A3
Účet udržuji pouze pro vzpomínku na dobré časy s Feldou tady na foru.
JoS

Příspěvek od JoS »

Nene!Máš to dobře!Silent převodovky,ale i motoru 1,3 se lisuje vždycky tou spárou nahoru.Na tý gumě je i vylisovaná šipečka a ta musí směřovat nahoru.Asi má Cedrych někde chybu.
Mexikan

Příspěvek od Mexikan »

Tyjo, tak to jsi mne překvapil.
A Cedrych taky, já ho měl za guru...
Chose

Příspěvek od Chose »

Tak nevím,dneska sem sa díval na převodovku co nám leží na dílně a na ní je ten silendblok nalisovaný spárou dolů,tak jak to má Mexikan na první fotce :roll: a myslím si že je to tak z výroby,protože sme ju vytahli z nabořené feldy,která měla nalítáno kolem 90000kiláků a pochybuju že ten sil.blok někdo měnil ;)
Felicie 1.3 BMM 50kw,romantická červená
Mexikan

Příspěvek od Mexikan »

Ano, dneska jsem se díval pod haubnu kámošovo feldě (zicher bez výměny nebo crashe) a má to tak jak to velí literatůra a jak to mám já.
Ivarek
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Ivarek »

No já teda nevím,nevím....

Obrázek

A i celkem to vypadá logicky co do namáhání toho silentu.
Chose

Příspěvek od Chose »

Jo,takto sem to přesně myslel,jasně že šipka nahoru,ale ta spára(myslím tím průřez plechového kroužku silendbloku)směrem dolů,jen abysme si rozuměli :)
Felicie 1.3 BMM 50kw,romantická červená
JoS

Příspěvek od JoS »

Tak já už vím,kde se stala chyba!!Koukal jsem na silent převodovky do favorita,který mám ještě doma.Ale je i možný,že těch provedení bylo víc.

Obrázek

Uploaded with ImageShack.us
JoS

Příspěvek od JoS »

Takže,aby se to definitivně nepletlo.Favorit má silentblok motoru i převodovky vždycky spárou nahoru,kdežto felda má vždycky oba dva silentbloky spárou dolu.Šipečky směřují u obou aut vždy nahoru.Možná je to proto,aby to bylo jednoznačně rozlišené.Jestli jsem někoho zblbnul,omlouvám se a uvádím na správnou míru.Je také možné,že se třeba ze začátku montovalo všelicos.To by nebylo u škodovky nic nového.Podstatné je,aby ta vylisovaná šipečka směřovala vzhůru. :)

Na obrázku jsou silenty motorů 1,3.Vlevo felda ,napravo favorit.

Obrázek
MichalBe - FK

Výmena silenbloku

Příspěvek od MichalBe - FK »

Potreboval by som poradiť.Chcel som vymeniť ten hranatý silenblok na prevodovke ale zdá sa mi ta prevodovka príliš nízko.Mám vymeniť aj ten pod ním?

ObrázekObrázek

No a aký mám ten spodný kúpiť lebo našiel som s dvoma výr.číslami.A to 6U7199849 alebo 6U0199555 aby mi to tam sedelo.Mám fel.1.6 1999
Je s tým veľa roboty a potrebujem aj niake špecial náradie? Alebo sa to dá vymeniť aj v garáži.
A ešte jedna otázočka,Teraz mám tyč radenia moc blízko pri výfuk.rúre,takže keď radím do 1,2 búcha mi to o ten výfuk.
Menil som tú spojku kat - stredný diel tak som si to všimol.Má to s tým prvým problémom niečo spoločné?(naklonenie)
Jozefj
Kontaktovat uživatele:

Re: Uložení převodovky - silentblok

Příspěvek od Jozefj »

Ten silentblok je obráceně,ta převodovka ho tahá ne ,aby se o něj opírala.Navíc i ta šipka směřuje dolů.Tím je převodovka asi o 1-2 cm níže. Ty jsou popsaný v příspěvku víše.
MichalBe - FK

Příspěvek od MichalBe - FK »

Díky za odpoveď,ja som už takto auto kúpil a nikdy som si to nevšimol.
martan01

Příspěvek od martan01 »

Kdyz sundav viko kvuli snadnejsimu vylisovani a nalisovani silenbloku,dostanu se rovnou do strev prevodu a budu muset viko pretesnovat ?
JoS

Příspěvek od JoS »

Dostneš se pouze na pětková kola,což můžeš využít k případnému dotažení matice pětkového kola a zaklepnutí té pojistné podložky s NOSEM.Před přiklopením víka se to těsní jen silikonem,já dával ten červený na vyšší teploty.Pozor,abys nezamazal tu dírku,kterou maže olej právě pětkové soukolí.
Danis
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Danis »

otázka k tomu hranatému obdélníkovému silentbloku. Musím ho vyměnit, je totálně KO, chci se zeptat, jestli je nutné podložit převodovku aby nehupsla dolů. Předtím to měnil vždy servis, tak právě nevím jak to dělal. díky
Škoda Felicia Combi LXi - 1.3 MPi, r.v. 1997
2x airbag, alu kola 14" Magic2 vč. rezervy, parkovací senzory, folie 3M
Škoda Fabia Combi Ambiente - 1.2 TSI, r.v. 2011
6x airbag, alu kola 15" Antares, parkovací senzory, klima, ABS+ASR+ESP+asistent rozjezdu do kopce, SUNSET
Sadra17

Příspěvek od Sadra17 »

jestli chceš měnit tenhle http://www.riegger.cz/obchod/zbozi/sile ... ia/120938/ tak nejni potřeba převodovka zůstane na jednom šroubu
sem nejlepší tak nezáviďte
1.3 BMM kombi LPG
Golf III tdi 66kw + bosch 764 => cca 95kw
Maty
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Maty »

Jak píše sádra ... matku povolíš a druhej šroub vyšroubuješ ... převodovka zůstane na jednom šroubu
Největším problémem všech informací je to, že je nikdo nechce HLEDAT !!!
Bylo ...Škoda Felicia GLXi 1.3Mpi 50kW r.v.1998 ... zelená .... Blíže --->ZDE<---
Bylo ...Citroën C5 Tourer 2.2HDi 125kw r.v. 2008 ... stříbrná
Je ... BMW F31 318d 105kw r.v. 2013 ... stříbrná
Danis
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Danis »

díky moc chlapi...
Škoda Felicia Combi LXi - 1.3 MPi, r.v. 1997
2x airbag, alu kola 14" Magic2 vč. rezervy, parkovací senzory, folie 3M
Škoda Fabia Combi Ambiente - 1.2 TSI, r.v. 2011
6x airbag, alu kola 15" Antares, parkovací senzory, klima, ABS+ASR+ESP+asistent rozjezdu do kopce, SUNSET
navstevnik

Příspěvek od navstevnik »

Chci se zeptat k tomu hranatemu silentbloku nahore. Pokud uplně vytočím šroub a na druhé straně tu matku abych starý vyndal, nevypadají mi šrouby nebo něco zespoda? Dá se to demontovat a smontovat lehce bez nějakého podpírání převodovky na parkovišti?
emilio52
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od emilio52 »

O tři příspěvky vejš :hlava:
Každé ráno, když vstanu, prohlédnu si seznam 50 nejbohatších lidí na světě. Když na něm nejsem, jdu do práce moje felda
ObrázekObrázek
103457
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od 103457 »

Nějak se mi to v tom kulatém silentboku celý klepe, asi to bude utržené, zkouknu zítra v práci na kanálu. Jde to vyměnit na autě? Nechce se mi sundavat víko a pak se s tím znovu přetěsňovat. Měnil jste již někdo na autě?
Vyndat asi nebude problém, tam není co zničit a nandat jsem myslel stejně, jako silentbloky ramen, stáhnout silentblok sponou, naklepnout kraj, povolit sponu a doklepnout. Je to reálné?
Popřípadě, pokud bych musel víko sundat, je to pod hladinou oleje a olej vyteče nebo nad hladinou a olej se nemusí vypouštět?
JoS

Příspěvek od JoS »

JoS píše:Dostneš se pouze na pětková kola,což můžeš využít k případnému dotažení matice pětkového kola a zaklepnutí té pojistné podložky s NOSEM.Před přiklopením víka se to těsní jen silikonem,já dával ten červený na vyšší teploty.Pozor,abys nezamazal tu dírku,kterou maže olej právě pětkové soukolí.
Předtím vypustíš olej. Teoreticky je možný to udělat bez demontáže víka na pořádným zvedáku. Ale fakt jen teoreticky, tolik místa tam zas není. :(
Odpovědět