Palivomer a Palubný PC

Hudzi
Kontaktovat uživatele:

Palivomer a Palubný PC

Příspěvek od Hudzi »

Nevedel by mi niekto poradiť : palubák ukazuje 9.4L a rezerva svieti a je už v červenom poli nad dorazom.... ako odstránim tú to nejasnosť vozím so sebou 5L benzínu pre istotu. Nvm čo ukazuje zle či palubák alebo palivomer nestretol sa s tým už niekto ako palubák sa dá ešte do ciachovať ale keď že palubák berie údaj s palivomera tak prečo pri 9L svieti rezerva aj keby som nastavil rozdiel na -4L na palubáku tak nvm či by to sedelo...
http://www.feliciaklub.cz/forum/viewtop ... 16&t=32022 Moja Feldička odstin 9460 - modra hlubinna :)
Maty
Kontaktovat uživatele:

Re: Palivomer a Palubný PC

Příspěvek od Maty »

Stáhni si manuál od Palubáku .. nalistuj si stránku č. 16 a udělej korekci palivoměru
Největším problémem všech informací je to, že je nikdo nechce HLEDAT !!!
Bylo ...Škoda Felicia GLXi 1.3Mpi 50kW r.v.1998 ... zelená .... Blíže --->ZDE<---
Bylo ...Citroën C5 Tourer 2.2HDi 125kw r.v. 2008 ... stříbrná
Je ... BMW F31 318d 105kw r.v. 2013 ... stříbrná
Hudzi
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Hudzi »

To mám stiahnuté vytlačené a preštudované ale veľmi tomu nerozumiem... mám nstavený palubák motorizácia 55,ďalej palivomer F96, a ešte chcem odskúšať keď vyťahám uplne benzín z auta čo ukáže... a potom ho skúsim dokalibrovať.... len že aj kalibrácia sa dá iba v rozmedzi od -4.0L - +3.5L
http://www.feliciaklub.cz/forum/viewtop ... 16&t=32022 Moja Feldička odstin 9460 - modra hlubinna :)
Ziberek
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Ziberek »

Hele a korekci průtokomeru máš nastavenou? nwm to jiste,ale řekl bych,že množství paliva palubak vyhodnocuje podle spotřeby,jakou to ukazuje.Tedy kdyby jsi mel spatnou korekci na prutokomeru-ukazovalo by to jakože to žere malo a tím padem by si mel v nadrži více paliva-podle palubaku.Nwm možná je to blbost,kdyztak to smaznite.
ferdamravenec
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od ferdamravenec »

takže nevím přesně o co ti jde , jestli o spotřebu nebo množství paliva v nádrži ,
jestli o množství tak musíš srovnat plovák , tj mít po ruce zásobu paliva v nádobě/nádobach na celou nádrž , nádrž vyprázdnit , nalít 7l a vyjímáním a čerpadla a úpravou plováku doladit rozsvěcení kontrolky , dolévat benzín min po 5ti litrech a kontrolovat načítání palubáku , ......... to vše samo na rovině ,

korekce co píšeš je jen průtokoměr - tj spotřebu , aby jsi mohl korigovat spotřebu musíš ji znát
103457
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od 103457 »

Lidi, aby jste se zde nerozepisovali zbytečně, musím to upřenit, Hudzi nemá snímač průtoku, palubák nově namontoval ještě neměl plnou nádrž, takže vůbec neví koilik ukaztuje palubák a kdy se mu rozsvěcí kontrolka, ap. Takže já bych doporučoval několikrát natankovat plnou a vyjet jí dokud nezačne svíti hladový oko eventuelně do dna a až pak se šťourat v palubáku. Plovák potažmo budík a hladový oko je jen orientační ukazatel. Když začne hladový oko stále svíti (ne jen blikat, ale opravdu stále svítit) tak by v nádrži mělo ještě zbývat cca na 50km jízdy = asi 5l. Ovšem je to jen orientační bude to spíš nastavený, že v nádrži bude víc než míň, pro jistotu. Je to stejné, jako s rychloměrem, který je úmyslně z fabriky kalibrován s odchylkou.
Ovšem Hudzi to už jsem ti psal po SZ před týdnem. ;)
Hudzi
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Hudzi »

máš pravdu nejdem sa vrtáť do toho pondelok alebo utorok mi príde od Cistáka snímač prútoku včera mi to poslal a potom to budem sledovať a prípadne štelovať.... tak ako píšeš až budem mať snímač namontovaný tanknem plnku a uvidím až potom zatial sa nato pozerať za jazdy nebudem a prepnem si to na teplotu :D
Faster - FK

Příspěvek od Faster - FK »

Ahoj ve spolek, rád bych se optal, nebo ujistil...měnil jsem čerpadlo-moje felda je 11/96, čerpadlo je z felicie z xx/95, ohledně tý korekce palubáku na F95 je mi to vše jasný, chci se zeptat, jestli je taky nějakej rozdíl v palivoměru(budíku)..nepamatuju si přesně, kolik to ukazovalo před výměnou..Díky za odpovědi ;)
Hudzi
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Hudzi »

Snímač prietoku doma od cistáka prvý slovák s jeho výrobkom funguje to super :) len dojazd ma zlobý.... 10L a dojazd 660km ? :D cisták mi písal že mám vyresetovať všetky údaje pomôže to ? :) alebo musím tanknúť plnku...?
103457
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od 103457 »

Musíš něco najet, aby měl PC z čeho ten dojezd objektivně spočítat.
Hudzi
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Hudzi »

aha a mám ešte otázočku na volnobehu keď je motor zohriaty na preváckovú teplotu mi ukazuje 0.7L aktuálnu je to dobrý údaj u motoru 1.6MPI ? :) priemernú spotrebu po meste mi ukazuje okolo 7.5L keď jazdím ako človek...
Hudzi
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Hudzi »

konečne mi už ukazuje aj reálny dojazd 6.5L a dojazd cca 130km a pri 6L mi začala svietiť rezerva...
Odpovědět