Palivomer a Palubný PC
- Hudzi
- Kontaktovat uživatele:
Palivomer a Palubný PC
Nevedel by mi niekto poradiť : palubák ukazuje 9.4L a rezerva svieti a je už v červenom poli nad dorazom.... ako odstránim tú to nejasnosť vozím so sebou 5L benzínu pre istotu. Nvm čo ukazuje zle či palubák alebo palivomer nestretol sa s tým už niekto ako palubák sa dá ešte do ciachovať ale keď že palubák berie údaj s palivomera tak prečo pri 9L svieti rezerva aj keby som nastavil rozdiel na -4L na palubáku tak nvm či by to sedelo...
http://www.feliciaklub.cz/forum/viewtop ... 16&t=32022 Moja Feldička odstin 9460 - modra hlubinna :)
- Maty
- __________________

- Kontaktovat uživatele:
Re: Palivomer a Palubný PC
Stáhni si manuál od Palubáku .. nalistuj si stránku č. 16 a udělej korekci palivoměru
Největším problémem všech informací je to, že je nikdo nechce HLEDAT !!!
Bylo ...Škoda Felicia GLXi 1.3Mpi 50kW r.v.1998 ... zelená .... Blíže --->ZDE<---
Bylo ...Citroën C5 Tourer 2.2HDi 125kw r.v. 2008 ... stříbrná
Je ... BMW F31 318d 105kw r.v. 2013 ... stříbrná
Bylo ...Škoda Felicia GLXi 1.3Mpi 50kW r.v.1998 ... zelená .... Blíže --->ZDE<---
Bylo ...Citroën C5 Tourer 2.2HDi 125kw r.v. 2008 ... stříbrná
Je ... BMW F31 318d 105kw r.v. 2013 ... stříbrná
- Hudzi
- Kontaktovat uživatele:
To mám stiahnuté vytlačené a preštudované ale veľmi tomu nerozumiem... mám nstavený palubák motorizácia 55,ďalej palivomer F96, a ešte chcem odskúšať keď vyťahám uplne benzín z auta čo ukáže... a potom ho skúsim dokalibrovať.... len že aj kalibrácia sa dá iba v rozmedzi od -4.0L - +3.5L
http://www.feliciaklub.cz/forum/viewtop ... 16&t=32022 Moja Feldička odstin 9460 - modra hlubinna :)
-
Ziberek
- Kontaktovat uživatele:
Hele a korekci průtokomeru máš nastavenou? nwm to jiste,ale řekl bych,že množství paliva palubak vyhodnocuje podle spotřeby,jakou to ukazuje.Tedy kdyby jsi mel spatnou korekci na prutokomeru-ukazovalo by to jakože to žere malo a tím padem by si mel v nadrži více paliva-podle palubaku.Nwm možná je to blbost,kdyztak to smaznite.
-
ferdamravenec
- Kontaktovat uživatele:
takže nevím přesně o co ti jde , jestli o spotřebu nebo množství paliva v nádrži ,
jestli o množství tak musíš srovnat plovák , tj mít po ruce zásobu paliva v nádobě/nádobach na celou nádrž , nádrž vyprázdnit , nalít 7l a vyjímáním a čerpadla a úpravou plováku doladit rozsvěcení kontrolky , dolévat benzín min po 5ti litrech a kontrolovat načítání palubáku , ......... to vše samo na rovině ,
korekce co píšeš je jen průtokoměr - tj spotřebu , aby jsi mohl korigovat spotřebu musíš ji znát
jestli o množství tak musíš srovnat plovák , tj mít po ruce zásobu paliva v nádobě/nádobach na celou nádrž , nádrž vyprázdnit , nalít 7l a vyjímáním a čerpadla a úpravou plováku doladit rozsvěcení kontrolky , dolévat benzín min po 5ti litrech a kontrolovat načítání palubáku , ......... to vše samo na rovině ,
korekce co píšeš je jen průtokoměr - tj spotřebu , aby jsi mohl korigovat spotřebu musíš ji znát
- 103457
- _________________

- Kontaktovat uživatele:
Lidi, aby jste se zde nerozepisovali zbytečně, musím to upřenit, Hudzi nemá snímač průtoku, palubák nově namontoval ještě neměl plnou nádrž, takže vůbec neví koilik ukaztuje palubák a kdy se mu rozsvěcí kontrolka, ap. Takže já bych doporučoval několikrát natankovat plnou a vyjet jí dokud nezačne svíti hladový oko eventuelně do dna a až pak se šťourat v palubáku. Plovák potažmo budík a hladový oko je jen orientační ukazatel. Když začne hladový oko stále svíti (ne jen blikat, ale opravdu stále svítit) tak by v nádrži mělo ještě zbývat cca na 50km jízdy = asi 5l. Ovšem je to jen orientační bude to spíš nastavený, že v nádrži bude víc než míň, pro jistotu. Je to stejné, jako s rychloměrem, který je úmyslně z fabriky kalibrován s odchylkou.
Ovšem Hudzi to už jsem ti psal po SZ před týdnem.
Ovšem Hudzi to už jsem ti psal po SZ před týdnem.
- Hudzi
- Kontaktovat uživatele:
máš pravdu nejdem sa vrtáť do toho pondelok alebo utorok mi príde od Cistáka snímač prútoku včera mi to poslal a potom to budem sledovať a prípadne štelovať.... tak ako píšeš až budem mať snímač namontovaný tanknem plnku a uvidím až potom zatial sa nato pozerať za jazdy nebudem a prepnem si to na teplotu 
-
Faster - FK
Ahoj ve spolek, rád bych se optal, nebo ujistil...měnil jsem čerpadlo-moje felda je 11/96, čerpadlo je z felicie z xx/95, ohledně tý korekce palubáku na F95 je mi to vše jasný, chci se zeptat, jestli je taky nějakej rozdíl v palivoměru(budíku)..nepamatuju si přesně, kolik to ukazovalo před výměnou..Díky za odpovědi 
- Hudzi
- Kontaktovat uživatele:
Snímač prietoku doma od cistáka prvý slovák s jeho výrobkom funguje to super
len dojazd ma zlobý.... 10L a dojazd 660km ?
cisták mi písal že mám vyresetovať všetky údaje pomôže to ?
alebo musím tanknúť plnku...?
- 103457
- _________________

- Kontaktovat uživatele:
Musíš něco najet, aby měl PC z čeho ten dojezd objektivně spočítat.
- Hudzi
- Kontaktovat uživatele:
aha a mám ešte otázočku na volnobehu keď je motor zohriaty na preváckovú teplotu mi ukazuje 0.7L aktuálnu je to dobrý údaj u motoru 1.6MPI ?
priemernú spotrebu po meste mi ukazuje okolo 7.5L keď jazdím ako človek...
- Hudzi
- Kontaktovat uživatele:
konečne mi už ukazuje aj reálny dojazd 6.5L a dojazd cca 130km a pri 6L mi začala svietiť rezerva...