Homemade palubní PC

Odpovědět
Romiiken
Kontaktovat uživatele:

Re: Homemade palubní PC

Příspěvek od Romiiken »

Diky Stevo. Bud ti napisem mail alebo sem.

Kuk1: No a este vies co mi to robi ? Ono tam bude urcite nejaky problem lebo text Palubny PC nevidno ako keby som mal na potenciometri slaby kontrast nastaveny ale udaje ako spotreba rychlost a toto ma dobry kontrast a ked to nastavim aby bolo vidno ten napis palubny pc tak namiesto udajov o spotrebe vidim uz len cierne pixely. Nieco sa mi tam pokazilo. Riesil som to, ale neviem prist nato, ze co tak si urobim este jeden. Plosak uz mam pripravey, len tu cinovacku nemam. :hlava: .

Origo palubak by som bral, ale kedze nevie merat LPG tak mi je zbytocny. Vo Felde uz ho mozne umiestnit je odkedy ho zawin prerobil na SMD.
Inak cidla k origo palubaku, neviem ci o tom niekto vie robia tito chalani.

http://specialnielektronika.cz/cz/

Vyzera, ze to maju spracovane snad aj na povodnej urovni origo cidiel. Schemu urcite nedaju, kedze to predavaju. Ale lepsie ako nic, ze ? ;)
Stewo - FK

Příspěvek od Stewo - FK »

neznasam zakony schvalnosti :/ ( ta pajkovacka :D )

jj vidiel som tu stranku a maju to vychytane ALE predsa len 50e (palubak) + 65e (cidla) je trosku dost vzhladom na to, ze su aj ine moznosti :) vid tento topic :D

P.S. je fajn vediet, ze nie som sam kpho to este laka :D

Edit: kamos co by mi vedel poradit sa mi este neozval je na dovolenke :D ale skusim to sam poriesit .... len potrebujem presne vediet ako a co napalujes do procaku, ake subory k tomu vsetkemu potrebujes, mam dojem ze napalujes subor (dva) v ktorych je info o tom co presne sa ma skompilovat ( cize potrebujes tie subory vsetky ) a pri nahravani sa to skompiluje ? .... pojem skompilovat asi nebude spravny no neviem ako by som to nazval
Romiiken
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Romiiken »

Cau, nie nie kompiluje sa to dopredu a z kompilatora ti vybehne subor alebo 2 ? Neviem presne, kedze som to nerobil este. Ale viem, ze sa do CPU napaluju 2 subory, jeden sa napali do Flash pamete (kw1281_lcd.hex) a druhy do EPPROM (kw1281_lcd.eep). Potom sa este nastavia Fuse Bity, ale to je teraz myslim irelevantne (to je nastavenie parametrov CPU).

Tak sa mi to podarilo asi v AVR studio 4. Netreba davat compile ale len build. Potom samo zaktualizuje hex a eep subor.
Proste otvoris si projekt v avr studio upravis kod a das build ak ti to zamrzne najprv daj clear a potom build. Mne to takto islo a hex a eep subor hlasia datum upravy 7.1.2014 takze ich prepisalo. ;) Len som neskusal to napalit do cpu.
Kuk1
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Kuk1 »

Fuse bity jsou velmi dulezite. Poprve jsem je neresil a palubni pc pri vypnuti zapalovani zacal piskat a neprestal az do znova zapnuti a nebo odpojení od zdroje. Takze fuse bity MUSI byt nastaveny tak jak jsou deklarovany napr. Pokud delas ten palubak z AMARO časopisu tak tam jsou i napsany jak maji byt nastaveny.
Stewo - FK

Tak uz viem v com bol problem :-) Nechcelo mi otvoril projekt, pretoze som pouzival AVR 5.1 :-D

stiahol som 4.18, otvoril projekt a upravil tento subor kw1281_lcd.c pre uplnu jednoduchost otvor si ten subor a prepis cely obsah s tymto obsahom http://pastebin.com/zsAL4MK8 , je to lepsie ako ti posielat vsetky subory :-D

malo by to ist, skus otestovat a napis ;-)

Edit iba som zakomentoval inkrementovanie jednej premennej, co by malo oklamat program, tzn ze program sice zisti ze su tam chyby, no nezapise si to a potom pokracuje ako by tam chyby neboli :-) skusil si este raz prepalit soft v tom pc? mohlo by to aj byt iba softwarom :-)
Naposledy upravil(a) Návštěvník dne úte 07. led 2014 19:46:20, celkem upraveno 2 x.
Romiiken
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Romiiken »

Stevo hned skusim, len sem hodim to co mam na srdci.

Takze som natocil, co mi to robi. Ako som uz hovoril rychlost mi na palubaku neklesa napriek tomu, ze tam nieje privedeny ziadny signal. Asi v polivici videa to tukanie co pocut tak to simulujem tachometer aby pridaval rychlost. Potom prestanem a ako budete vidiet rychlost takmer neklesa. Takze cez vikend postavim este jeden a uvidime.

VIDEO: http://youtu.be/P2lKAF-I4JA

BTW: Stevo a co si v kode vlastne zmenil by ma to zaujimalo :mrgreen: .

EDIT: Kuk tie fuse bity som myslel tak, ze pri programovani a buildovani kodu sa neriesia az pri napalovani, bez nastavenych fuse bitov to ani nefunguje.
Kuk1
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Kuk1 »

Tak za 1, pal pc nikdy nebyl stavěný aby ukazoval AKTUÁLNÍ rychlost, ukazuje horním řádku průměrnou rychlost a na spodním ujetou dráhu a to vše od nulování ;)
za 2, Co se týče FUSES myslel jsem to tak, že když je špatně nastavíš, tak to taky nefunguje jak má :-) a máš pravdu, že bez nastavení by to nefungovalo

Tady máš printscreen z návodu, že to tam je i dokonce napsaný.
Obrázek
Romiiken
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Romiiken »

Doprdele :D Nikdy som si nevsimol, ze je to priemerna :D. Tak potom je jasne, ze neklesa okamzite. :oops: :oops: :oops: .

Proste som sa dobre sundal teraz :oops: :oops: .
Romiiken
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Romiiken »

Tak konecne hotovo. Musim, ale vyrezat ten otvor do krytky este raz doslo k nesej havarii a poskrabal som ju :roll: .

Dakujem Stewo, za upravu Softu. 8-)

http://youtu.be/kXHC9uBtxnw

(1,4 L/H bolo to prepnute na LPG), ale aj tak to budem musiet asi poupravit este.
Stewo - FK

Ak by niekto chcel zawin vyrobil verziu 2.0 .... a poskytuje k vsetko k jeho stavbe zadarmo ! :-)

Prikladam link, je to fakt uplna nadhera :-)
http://svetelektro.com/clanky/palubny-p ... 2-646.html" onclick="window.open(this.href);return false;

P.S. planujete to niekto staviat? lebo ja urcite, no moje znalosti ohladol leptania a vypalovania softu do procaku su chabe...bol by mi niekto ochotny pomoct so stavbou aj za odmenu ?
Kiff
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Kiff »

Taky zajímavý řešení. Je to z tureckých stránek, takže nevím o co jde, ale je to pěkný :Obrázek
Felinka, moje láskaObrázek
Arkis
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Arkis »

Návštěvník

Příspěvek od Návštěvník »

Dobry den,chtel bych si poridit palubni pocitac do Felicie 1.6- 2001-lze ho koupit komplet u Vas,anebo u Vas jen kabelaz a cidla ,nebo poradte .Nabizeji mi ho pres bazar inzert,ale nevim jestli je shodny jednobod a Mpi.Z Vasich stranek jsem se dozvedel ze Mpi je jako celek a jednobod ma snimac a predzesilovac zvlast-Nechci koupit neco ,co nebude fungovat,potazmo za to chteji i dost velke penize.Jde mi hlavne o to ,aby mi to ukazovalo dojezdove KM,spotrebu na 100km...atd.Velice pekne Vam dekuji za radu jak postupovat a kde vse potrebne sehnat..jaky rozdil je mezi AMPRI TC 6...a AMPRI TC-6P...dekuji KMOCH
Maty
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Maty »

APRI ... Né AMPRI ;)

TC-6 a TC-6P ... u verze P je možnost zadání bezpečnostního pinu pro vstup do servisní části ;) jinak stejné

Palubák je stejný jak pro jednobod tak pro MPi ... verze motoru se nastavuje uvnitř palubáku

Info o palubáku je tady : http://feliciaklub.cz/navody/palubni-pocitac.html ... + na konci článku jsou odkazy na další články
Největším problémem všech informací je to, že je nikdo nechce HLEDAT !!!
Bylo ...Škoda Felicia GLXi 1.3Mpi 50kW r.v.1998 ... zelená .... Blíže --->ZDE<---
Bylo ...Citroën C5 Tourer 2.2HDi 125kw r.v. 2008 ... stříbrná
Je ... BMW F31 318d 105kw r.v. 2013 ... stříbrná
Jenik11 - FK

Příspěvek od Jenik11 - FK »

Ahoj dela tady na forum nekdo ty home palubaky????
Jenik11 - FK

Příspěvek od Jenik11 - FK »

nemate prosim nekdo doma stahnute ty soubory na home palubni PC od big.jedla??????????
Romiiken
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Romiiken »

On ich nikdy nezverejnil.... :|
P1azer
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od P1azer »

Podle mě je dobrý návod i s dokumentací tady: http://svetelektro.com/clanky/palubny-p ... 2-646.html
Ale nemám na to čas a energii, abych se do takového projektu pustil. Škoda, že nejsem student SŠ, mohl bych to udělat jako závěrečnou práci k maturitě (nemusel jsem před těmi 6ti lety vyrábět stupidní faradajovu klec pro měření GSM antén - směrovost) a byly by to 2 mouchy jednou ranou :-)
FELICIA LXi [] 1.3MPi, r.v. 1999 Deep sea blue metalic
Ford Focus II 1.6 TDCi 80kW
NecroZ

Příspěvek od NecroZ »

O homemade palubním pc jsem uvažoval, ten který je zde v tom svetelektro je fajn, klidně bych ho postavil, ale v textu dole je uvedeno, že tam není zdroják pro display a nedokážu si představit jak to programuju .. Kdyby ho někdo měl nebo ho dokázal udělat, klidně to zkusím vyrobit :)
pawlo

Příspěvek od pawlo »

Na naprogramovanie ti treba len .hex súbor ktorý je voľne na stiahnutie. Zdrojáky pre samotný palubný počítač sú voľné, jediné čo nie je voľné je knižnica na obsluhu použitého displeja.

Tiež som ho mal v pláne postaviť aj som to jednému sľuboval, no situácia sa zmenila a nemám na to momentálne čas.
NecroZ

Příspěvek od NecroZ »

Jsem se jen špatně vyjádřil, koukal jsem, že do palubáku je tam vše, ale ovládání tam není .. ale popravdě nevím co si pod tím představit.. na displayi teda nic nebude nebo nebude funkční jen to tlačítko?
pawlo

Příspěvek od pawlo »

Všetko bude funkčné tak ako má byť. Na napálenie do uPC použiješ zverejnený .hex súbor, ten obsahuje všetko čo má obsahovať. Problém by nastal keby si chcel robiť zmeny v zdrojovom kóde pretože je zverejnený bez knižnice pre obsluhu displeja. No nevidím dôvod prečo by sa mali robiť zmeny v kóde.
NecroZ

Příspěvek od NecroZ »

Aha, takže vše pojede jak má? Tlačítko, zobrazování.. tak to je pak celkem v pohodě. Akorát jsem si to chtěl počeštit, no nevadí :) Díky za rady, to bych to mohl ke konci roku zkusit a pak dám echo :)
Odpovědět