Autorádio vypínaní a zapínaní při vyšší hlasitosti
-
VojtaBatman - FK
Autorádio vypínaní a zapínaní při vyšší hlasitosti
Mám takový problém koupil jsem si nové autorádio a od té doby mám problém když přesáhnou nějakou určitou hlasitost nebo pustím bassy tak se autorádio vypne a ihned zase zapne a takhle pořád dokola dokuď hlasitost neuberu.Hledal jsem to tu a vůbec jsem nic takového jsem tu nenašel nevíte někdo co s tím?
-
Andy486
- Kontaktovat uživatele:
Re: Autorádio vypínaní a zapínaní při vyšší hlasitosti
Ahoj,
ja som mal rovnaký problém pred veľa rokmi, keď som menil staré rádio za novšie - tam bol výstup na repráky urobený tak, že plus bol pre káždý reprák osobitne a mínus bol spoločný(drôty scínované dokopy). Keď som na novom rádiu spojil mínusy (vývody už osobitne) tak rádio hralo ale tiež iba do určitej hlasitosti, potom sa vypínalo a zapínalo cyklicky pokiaľ sa hlasitosť neubrala . Po rozpojení mínusov všetko OK. Skús pozreť, či to nieje aj tvoj problém.
Ak to neni tým, tak by to teoreticky mohol robiť nejaký tenký drát napájania,alebo zlý kontakt (pri vačšom odbere sa zníží prúd a rádio sa vypína) ale to je málo pravdepodobné.
ja som mal rovnaký problém pred veľa rokmi, keď som menil staré rádio za novšie - tam bol výstup na repráky urobený tak, že plus bol pre káždý reprák osobitne a mínus bol spoločný(drôty scínované dokopy). Keď som na novom rádiu spojil mínusy (vývody už osobitne) tak rádio hralo ale tiež iba do určitej hlasitosti, potom sa vypínalo a zapínalo cyklicky pokiaľ sa hlasitosť neubrala . Po rozpojení mínusov všetko OK. Skús pozreť, či to nieje aj tvoj problém.
Ak to neni tým, tak by to teoreticky mohol robiť nejaký tenký drát napájania,alebo zlý kontakt (pri vačšom odbere sa zníží prúd a rádio sa vypína) ale to je málo pravdepodobné.
Škoda Felicia GLXI 1,3i Bosch Mono Motronic (1995) tm. zelená metalíza
-
Sruty22
- Kontaktovat uživatele:
Asi ti to neuvlada elektrika - velky pokles proudu a proto se vypne dela to kdyz mas slabou baterku a nenastartovano
https://www.flickr.com/photos/127894722@N07/
- potkaj se dva..křižovatka dva pruhy....semafor...červená.....start !ruská ruleta, zelená...jede se deset,dvacet,dvojka přes třicet a trojka na čtyřicet.....pade ! ....votáčky dva,skoro tři litry..holky na chodníku mi hážou kalhotky....
-
VojtaBatman - FK
Baterka mě taky napadlo mrknu na to!
Jak to myslíš s tím mínusem že byli mínusový spojený do kupy,takže bych to měl zkontrolovat a jinak zapojit zvlášť(prostě každý reprák aby měl vlastní mínus pochopil jsem to dobře snad ? 
-
Andy486
- Kontaktovat uživatele:
Ano, mínusy boli v mojom prípade spojené dohromady (lebo staré rádio to tak muselo mať), správne je to teraz tak,že kažý reprák má dva káble vedené rovno z rádia ,+a- samostatne, nič nesmie byť spojené medzi sebou. Pochopil si to správne 
-
Talla2xlccv
- Kontaktovat uživatele:
Tohle jsem už opravoval na radiu panasonic, pokud to nebude baterkou a ani žádným kabelem reklamuj u toho panasonicu to dělal koncovej zesilovač při přetažení nějaké hranice hlasitosti doslova vypnulo a po zapnutí opět do hranice hrálo po výměnění koncáku hraje v tom autě dodnes a je to 4 roky, i nový radio může bejt špatný, pak informuj co jsi zjistil
-
VojtaBatman - FK
Dneska jsem kontroloval všechny kabely a jsou dobře zapojený,kontroloval jsem i jestli nejsou společný mínusy,dával jsem i novou baterky a nic takže fakt nevím,všechno jsem zkoušel i ty konektory k rádiu co jsou tady a mám to dobře zapojený jenom konektor tu 4 a 7 tak je tam jen klenba od 4 do 7 ale to snad nevadí
-
VojtaBatman - FK
Chtěl jsem se zeptat jak zjistím jestli odešel ten koncový zesilovač, jde to nějak změřit a pokuď ano tak jak na to? Taky by to šlo vyzkoušet kdybych autorádio dal do jiného auta měl by být asi stejný problém že?
-
-miki-
- Kontaktovat uživatele:
A to se ti vypne celé autorádio nebo se jen vypne zvuk?
-
Talla2xlccv
- Kontaktovat uživatele:
vyzkoušet dá ale nemáš na to přístroj já taky ne ale poněvadž do tohodle dělám tak už poznám a pokud máš všechno ok už nic jinýho to bejt nemůže ještě co máš za repro kolik ohmů, radio se vypne jak kdy někdy celé někdy jen zvuk podle toho jak má dělaný ochrany jsou sice trošku jednoduchý ale trochu fungujou u panasonicu se vypnulo ůplně u druhýho co jsem nedělal já jenom zvuk ale většinou jde celé protože jde vlastně do zkratu, tím že ho napojíš jinde zjistíš kde je chyba můžou koncák do zkratu hodit taky špatně volený repra nebo načatý repra jak cívka chytá o kostru nastane zkrat a hotovo.
-
VojtaBatman - FK
No ono jak kdy někdy se vypnulo celý a pak se zaplo a nechtělo vůbec naskočit ale to dělá jen někdy,většinou to jen vypne repráky,jinak repráky tam jsou 2 co jsou ve dveřích a ty jsou 4ohmy a nedávno jsem si udělal i do kufru taky 4ohmy ale dělalo to i když tam byli jen ty 2 repráky
Mam presne taký problém. Všade som sa pýtal, a odpovede :
Tuninghifishop- citát:
Takže problém by ste mohli hľadať v napájaní autorádia, alebo potom na reproduktorových výstupoch kde môže byť poddimenzovaná impedancia alebo prehodená polarita meničov a preto pri vyššej hlasitosti sa automaticky zapne ochrana koncového zosilňovača ...
Teraz je ešte otázne či to robí (vypína) aj pri naštartovanom motore?
Treba to všetko skontrolovať a potom krok za krokom postupovať ďalej
Speedtech: Skontrolovať kablovanie. Vymeniť autoradio LG za Pioneer, na plato dať kvalitné ovaly .
Čakám na ďalšie rady na tomto fore.
Tuninghifishop- citát:
Takže problém by ste mohli hľadať v napájaní autorádia, alebo potom na reproduktorových výstupoch kde môže byť poddimenzovaná impedancia alebo prehodená polarita meničov a preto pri vyššej hlasitosti sa automaticky zapne ochrana koncového zosilňovača ...
Teraz je ešte otázne či to robí (vypína) aj pri naštartovanom motore?
Treba to všetko skontrolovať a potom krok za krokom postupovať ďalej
Speedtech: Skontrolovať kablovanie. Vymeniť autoradio LG za Pioneer, na plato dať kvalitné ovaly .
Čakám na ďalšie rady na tomto fore.
-
VojtaBatman - FK
Repráky má zapojený dobře to jsem kontroloval a napájení taky podle iso konektoru co je tady a mám to tak.Dneska jsem chtěl odzkoušet rádio v druhým a třetím autě ale jsou tam bohužel jiný konektory takže to musím ještě vymyslet jinak.
-
-miki-
- Kontaktovat uživatele:
Tak zkus odpojit přední a připojit pouze zadní. Zkoušel jsi sáhnout na zadní chladič jestli moc netopí? Nemáš zanesené kontakty na tatrance nebo na rádiu?
-
Andy486
- Kontaktovat uživatele:
Ak je to skutočne dobre zapojené, tak to vyzará na chybu autorádia , ideálne by bolo pripojiť na skúšku iné rádio(ak je teda tá možnosť - ISO konektory) , aby sa definitívne vylúčilo zapojenie, káble a reproduktory.
edit - sry, nevšimol som si v príspevku vyššie, ži to chcel vyskúšať v inom aute, ale nedalo sa kôli konektorom... potom jedine zohnať niekoho, kto má rovnaké rádio a vyskúšať to medzi sebou vymeniť.
edit - sry, nevšimol som si v príspevku vyššie, ži to chcel vyskúšať v inom aute, ale nedalo sa kôli konektorom... potom jedine zohnať niekoho, kto má rovnaké rádio a vyskúšať to medzi sebou vymeniť.
-
VojtaBatman - FK
odpojit přední repráky jsem zkoušel taky ta samá chyba,opravdu si myslím že je to chyba v rádiu protože minule jsem šel do auta a hrálo naplno a asi po 5min. přestalo hrát na plno asi jak se zahřálo tak to už prostě nefaká jak má,rádio jsem tam zkoušel dát jiný to co tam bylo předtím a to hraje bez problému,potřebuji někoho sehnat kdo má stejný konektror abych to vyzkoušel jinde a uvidim a jinak to autorádio pošlu na reklamačku snad to jinak vezmou bylo docela drahý :/
-
-miki-
- Kontaktovat uživatele:
Tak to se ti asi prehriva koncak a pak zapne ochrana. Pokud to máš v záruce, pak není co řešit.
-
Talla2xlccv
- Kontaktovat uživatele:
REKLAMUJ už bych nic nehledal jen zkusil v jiným autě a pokud stejná chyba nic bych opravdu nehledal a reklamoval
- fancarhifi
- Kontaktovat uživatele:
...toto se už nedá číst...
...takovou reklamaci ti nikdo neuzná.Každý prodejce se zeptá kdo provedl instalaci...
Pioneer dokonce má na záručním listu kolonku pro instalační dílnu.
Vypínání a opětovné zapínání autorádia je způsobené nedostatečným napájením nebo přetížením koncových stupňů.Takže tady hledej příčinu tvého problému.
Spojováním kostry pro repro se dělalo u autorádií které se prodávaly v 90 letech a to byly rádia podřadné kvality.Neuvedl jsi o jaké rádio se jedná, ale problémy zkus najít v instalaci...viděl jsem už ledasco...a toto je ještě to z dobrých....
http://www.fancarhifi.cz/www-fancarhifi ... -autoradia
...takovou reklamaci ti nikdo neuzná.Každý prodejce se zeptá kdo provedl instalaci...
Vypínání a opětovné zapínání autorádia je způsobené nedostatečným napájením nebo přetížením koncových stupňů.Takže tady hledej příčinu tvého problému.
Spojováním kostry pro repro se dělalo u autorádií které se prodávaly v 90 letech a to byly rádia podřadné kvality.Neuvedl jsi o jaké rádio se jedná, ale problémy zkus najít v instalaci...viděl jsem už ledasco...a toto je ještě to z dobrých....
http://www.fancarhifi.cz/www-fancarhifi ... -autoradia
www.fancarhifi.cz vše co potřebujete pro ozvučení vašeho miláčka
-
VojtaBatman - FK
rádio mám DEH-1500UBG Pionner, zapojení jsem kontroloval už hodněkrát podle toho zapojení co je tady v návodu a podle zapojení rádia, jediný co mě nesouhlasilo byli svorky 4 a 7 což mám trvalé napětí na svorku 4 a ze 4 do 7 to je propojený
- fancarhifi
- Kontaktovat uživatele:
piny 4 a 7 musí být propojený jinak by ti rádio nedrželo paměti uložení nastavení.Elektroinstalace je původní nebo do ní někdo zasahoval
Jaké máš reproduktory
Vypínání se děje při vypnutém motoru 
Jaké máš reproduktory
-
VojtaBatman - FK
pin 4 a 7 mám propojený a do 4 jde z auta drát,instalace je původní co tam byla, jsem totiž druhý majitel a prvního znám osobně, reproduktory mám ve dveřích 4 ohmy ty původní co tam byli a do zadu na plato jsem si dal BLAUPUNKT GTx 693 DE Dark Edition a rádio Pioneer DEH-1500UBG 4x50w .Ale blbnulo to už když jsem tam měl jen ty zakladní reproduktory ve dveřích.Ano dělá to pořád i když mám nastartováno nebo vypnutý motor prostě pořád stejný.Když jsem tam dal starý rádio tak mě to šlapalo
-
-miki-
- Kontaktovat uživatele:
Aby to nakonec nebyla nějaká fičura toho rádia 
- Kova
- Kontaktovat uživatele:
stalo se my to taky a hádejte---originál příprava má naprd mínus (do pojiskovky, asi oxidace) ukostři rádio někam na šroub kastle a skus...já na to úpřišel tak že sem dal skoušečku (žárovku) na kostru rádia a druhej konec na kastli
a zářilo to slušně.
Felicie Combi 1.3 Mpi 50kW 2000....Octavia Combi 1.8T 4x4 110kW 2004......... Nikdy nejezdi rychleji než létá tvůj anděl strážný.
-
VojtaBatman - FK
Mohu to vyzkoušet ale musíte mě poradit jak to mám udělat,je mi jasný že ten drát dám někam na šroub, ale kam do mám víst do toho rádia nebo kde to mám zapojit k radiu?
- fancarhifi
- Kontaktovat uživatele:
problém autorádia bych dal až na poslední místo.Chce to radikální řešení.Udělej novou kabeláž.Plusový i mínusový kabel přímo od baterie.Musí to šlapat...ano...možné je i to co popisuje Kova.Pak je důležité jakým způsobem máš ty zadní repro připojený na autorádio.
kostra je pozici č.7 napájecího konektoru.Ten stačí pomocí kabelového očka dát pod šroub co drží palubovku (zespod) odkud jsi
kostra je pozici č.7 napájecího konektoru.Ten stačí pomocí kabelového očka dát pod šroub co drží palubovku (zespod) odkud jsi
-
VojtaBatman - FK
Pin 7 to je přeci napájení přes spínací skříňku ne a pin 8 je zem tak jak teda?Česká Skalice
- 103457
- _________________

- Kontaktovat uživatele:
Kucí, tady to máte
http://www.feliciaklub.cz/navody/zapoje ... radia.html
Měl jsem kdysi dávno v náklaďáku starýho blaupunkta a ten mi tohle dělal a zjistil jsem, že musím přehodit pin 7 se 4. Pak už to bylo OK. Už si nepamatuju, jestli to bylo takto přehozené v radiu nebo chybně zapojenej ISO konektor. Projevovalo se to ale jen tím vypínáním, paměti se neztrácely, protože blaupunkt si navolené stanice udrží i po kompletním odpojení od elektriky.
Ale souhlasil bych s Kovou a pořádně překontroloval kabeláž.
http://www.feliciaklub.cz/navody/zapoje ... radia.html
Měl jsem kdysi dávno v náklaďáku starýho blaupunkta a ten mi tohle dělal a zjistil jsem, že musím přehodit pin 7 se 4. Pak už to bylo OK. Už si nepamatuju, jestli to bylo takto přehozené v radiu nebo chybně zapojenej ISO konektor. Projevovalo se to ale jen tím vypínáním, paměti se neztrácely, protože blaupunkt si navolené stanice udrží i po kompletním odpojení od elektriky.
Ale souhlasil bych s Kovou a pořádně překontroloval kabeláž.
- fancarhifi
- Kontaktovat uživatele:
áááá...pravda...v tvém okolí bohužel nikoho neznám na koho by jsi se mohl obrátit.Můžu ti maximálně nabídnout, že ti udělám nový napájecí konektor.Napájení je možné připojit i do poj. skříňky kde je kabel od baterie.
-
VojtaBatman - FK
Pin 4 mám přívod a pak od 4 do 7 mám klenbu
-
VojtaBatman - FK
A to ukostření teda mám dát do jakého pinu?
- 103457
- _________________

- Kontaktovat uživatele:
Ahá, no tak zkus udělat nové napájení a kostru. Nic za to nedáš a někde začít musíš. Napájení z 6ky matky, co je v pravém horním rohu pojistkovky ( jak píše fancar, pokud radio nemá vlastní pojistku, tak bych na kabel dal pojistkové pouzdro s pojistkou) a kostru rovněž někam pod matku na kovovou část karoserie. A radši nějakej silnější kablík, 0,75 až 1
-
VojtaBatman - FK
Dobrá ale to napájení mám udělat odkuď a do jakých pinu a to ukostřeni také do jakého pinu,pojistku rádio má
- Kova
- Kontaktovat uživatele:
Felicie Combi 1.3 Mpi 50kW 2000....Octavia Combi 1.8T 4x4 110kW 2004......... Nikdy nejezdi rychleji než létá tvůj anděl strážný.
-
VojtaBatman - FK
Takže ukostření na pin 8?
-
VojtaBatman - FK
Koukal jsem znova na zapojení a pin 8 je zem a z konektoru z autorádio vlastně naproti ty 8 je vyvedený drát a jmenuje se zem saši a je volný to bude asi ono to ukostření tak nemůže být chyba tam?
- 00Inferno00
- Kontaktovat uživatele:
Ono je to trošku zavádějící, pin 8 není uzemění, ale ukostření, neboli mínus. 
VW Golf IV 1.9TDI PD ARL 192PS 401Nm powered by TDIfun, EGR-off, TT puky, Strongflex dogboneVici píše:...ARL je král mezi TDI na platformě G4...
VW Passat Variant B8 2.0TDI Dynaudio
-
VojtaBatman - FK
Autorádio už vypadá že hraje na plno, závada byla v ukostření kde z auta ukostření šlo ale z rádia ne stačilo přidat drát a spojit, jinak moc děkuji všem za rady