Odvětrání klikové skříně

Bosch Mono-Motronik
135B, 136B
wilson.rock

Odvětrání klikové skříně

Příspěvek od wilson.rock »

Ahoj všem..mám na odfuku motoru sportovní oddechovy filtr, slyšel jsem že to neni dobrý, tak bych potřeboval radu jestli by to nešlo vymyslet nějak jinak..a potom mám ještě jednu otázku..od doby kdy jsem namotoval místo katalyzátoru mezikus tak při otevřeném okně je při jízdě cejtit smrad z vyfukových plynů a to celkem fest..byl jsem se podívat na rampě jestli něco neuchází přes těsnění, i na svody jsem se díval ale vše ok...díky za odpověd
Tualatin

Re: oddech motoru

Příspěvek od Tualatin »

Ten smrad - myslim ze su 2 moznosti.... bud si pri montazi sposobil netesnost niekde inde, alebo sa ten novy medzikus vypaluje, podobne ako novy vyfuk. Ja ked som daval novy stredny diel tak som citil hrozny smrad spod auta asi takych 300km. Potom to uz bolo ok. Vyfuk bol zn KARSIT.
smazany clen - FK

Příspěvek od smazany clen - FK »

Ahojda,
omluvte muj laickej dotaz jo? Ale co bych se nezeptatl :lol:
Jak MiMi mluvil o tý trubce místo katu, kde se to dá koupit a popř kolik to stojí, nebo je to domácí výroba?
Dejwis

Příspěvek od Dejwis »

Klucí, a nemáte někdo foto kam umístit oddech motoru, kterou hadici vyhodit a co zašpuntovat? 8-) Dík
!!! Rozprodej dílů z Feldy !!!
smazany clen - FK

Dejwis píše:Klucí, a nemáte někdo foto kam umístit oddech motoru, kterou hadici vyhodit a co zašpuntovat? 8-) Dík
Dobrá otázka, taky to se chci do toho pustit ;)
MagicanBlack - FK

Příspěvek od MagicanBlack - FK »

S tím oddechem. Chtel bych to navíst do cachetanku.. ale nemam s tim moc zkusenosti.. ma to tady nekdo??
smazany clen - FK

ještě když se vrátim k tý trubce místo katu, tak mam jednu na prodej, ještě nebyla na autě
Dejwis

Příspěvek od Dejwis »

Klucí, tak už máte někdo nějakej návod, kam přesně dát ten oddychovej filtřík?
!!! Rozprodej dílů z Feldy !!!
pepan
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od pepan »

Já jsem vyřešil oddech na Fiestě takto:
2.JPG
HÜBNERMotorsportrally
SHERLOGRacing
acew

Příspěvek od acew »

Jestli to chápu dobře-oddech do flašky a další hadice z flašky vede do sání tam kde předtim byla ta hadice přímo mezi oddechem a sánim??
pepan
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od pepan »

Jj,přesně tak.To by člověk neřekl,co se tam po čase nashromáždí sr_ček.
HÜBNERMotorsportrally
SHERLOGRacing
Paty - FK

co je to za hadici?

Příspěvek od Paty - FK »

Zdravím, potřeboval bych od vás jenom info pro mou zajímavost: K čemu slouží hadice, která vede od víčka oleje (myslím tu pod hrdlem toho víčka - jsou tam dvě, tak ta tlusčí) do boxu sání vzduchu. To je nějakej přepad,nebo co? Moje úvaha: proč vede hadice od oleje do boxu sání?? Díky za odpovědi
103457
Kontaktovat uživatele:

Re: co je to za hadici?

Příspěvek od 103457 »

Odvzdušnění klikovky
Paty - FK

Příspěvek od Paty - FK »

OK, díky za odpověď. a je možný, že by tam tudy mohlo něco téct? protože sem právě měl oddělanej ten vrchní kryt od toho boxu a koukal sem že u toho hrdla vevnitř kde ústí ta hadice bylo trochu vlhko... napadlo mě že mi před 14 dnama měnili olej, tak jestli ho tam třeba nedali moc a nehrknul až do tý hadice. Nebo to je blbost?
103457
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od 103457 »

To je kondenz z klikovky, v zimě tam budeš mít bílý mastný šlem, který zasírá klapku.
jakoubek555 - FK

Příspěvek od jakoubek555 - FK »

k čemu tedy slouží ta druhá užší která jde do sání?
Paty - FK

Příspěvek od Paty - FK »

dobře, díky za odpověď... a ta druhá teda, když už se kolega ptá...:)
smazany clen - FK

nevím na co je ta druhá :D ale typoval bych že to má něco společného s tlakem Ale fakt nevím :D
smazany clen - FK

Paty píše:dobře, díky za odpověď... a ta druhá teda, když už se kolega ptá...:)
fotka by nebyla ? ja vim jenom o jedný... kera de od víčka oleje, a ani dalsi zadnou tam nemam :) ta jedna je jenom z ekologickyho duvodu... jak uz bylo psano a zadnou jinou sem nenasel :D tak hod fotku :)
jakoubek555 - FK

Tahleta Obrázek vede do sání myslim
smazany clen - FK

jestli je to tahlec a vede do sání , tak to je nasávání právě těch olejovejch výparů.. je to z ekologickejch duvodu, protoze je to jedovatý...
jakoubek555 - FK

Takže jestli jsem správně pochopil tak to spaluje olejový výpary který jdou od kliky? Napadá mě, nějni to lepší odpojit :D
MagicanBlack - FK

Příspěvek od MagicanBlack - FK »

to víš že je :-) sice ji budeš muset někam vyvést aby ti to nefoukalo na motor.. ale je to lepší:-) nebo dát OCT. A je to:-)
smazany clen - FK

vypojovat to je zbytecny, u benzina z toho nic nejde, fakt neni co resit ;) u naftaka co sem mel z toho obcas neco slo, ale co... fakt je toho minimum a u BMM neni co resit, klapka se cisti benzinem, nech to jak to je..
SpeedyS4 - FK

Příspěvek od SpeedyS4 - FK »

ja to mam zaslepene....
Jeronimo
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Jeronimo »

já to taky vypojil.....olej mi naleptal tu hadici a pak z ní lítali do klapky kousky gumy. když sem čistil klapku tak byla celá zadělaná olejem a černym bordelem
Jojin
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Jojin »

Jen si to hošíci zaslepte ... až ten motor bude mít něco zasebou tak vám to spočítá. Jde o to že tyto hadičky odvádí olejové páry z prostoru olejové vany ale také odvádí mírný přetlak který v olejovém prostoru pod písty je. Až se více opotřebí kroužky tak tlaky v olejovém prostoru stoupnou a jelikož se jedná o pulzy od jednotlivých akcí pístů tak působí jako"příklepovka"a mohou časem vyrazit simering na klice či vačce.
FELICIA 1,9D GLX cca 300 000 km
Obrázek

Velké závady mívají banální příčiny. (můj otec)
Je těžké být debilem, protože konkurence je veliká. (Miroslav Horníček)
Moudrost přichází s věkem. Někdy však věk přijde sám.
SpeedyS4 - FK

Příspěvek od SpeedyS4 - FK »

TAK NA odfuku klikovky mam ten malej filtrik..tahle hadice je navic..a ucpana je jiz byvalym majitelem, a byla to vazne jen ta cca 3mm ktera se vracela do sani.
Jeronimo
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Jeronimo »

ale vzdyt nikdo tu nemluvi o ucpání hadice. mi ji jen odpojime a ucpeme tu díru co po ni zbude, jinak by to sálo vzduch bokem. na tu hadici se akorat napoji delsi hadice a ty vypary se odvedou pryc pod auto.
Jojin
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Jojin »

Jasně, ve svatém nadšení jsem viděl ucpanou tu špatnou díru, ale to nebezpečí vyražení simerinku je možné ... :oops:
FELICIA 1,9D GLX cca 300 000 km
Obrázek

Velké závady mívají banální příčiny. (můj otec)
Je těžké být debilem, protože konkurence je veliká. (Miroslav Horníček)
Moudrost přichází s věkem. Někdy však věk přijde sám.
Dexter - FK

hadička od filtrboxu

Příspěvek od Dexter - FK »

mam otázku, vadí něčemu když je napůl prasklá hadička co vede zespodu od filtrboxu pod klapku? dneska jsem zjistil že byla uplně vypojená a že je ještě naprasklá.
Kuladmin
Kontaktovat uživatele:

Re: hadička od filtrboxu

Příspěvek od Kuladmin »

Ja kdyz auto koupil tak byla odpojena a nez jsem na to prisel tak to trvalo nekolik mesicu a auto se chovalo stejne pred i po zapojeni. Ale kdyz ji das novou a zapojis tak myslim jen dobre.
Dexter - FK

no radši dam novou, jestli se teda dá někde sehnat.
sicik - FK

Příspěvek od sicik - FK »

tuším že ta hadička je na zavírání a otevírání klapky přívodu teplého vzduchu od motoru při startování v zimě
Dexter - FK

no jedna vede do potrubý před filtrboxem a druhá vede pod něj, myslel jsem že to je pod škrtící klapku. někam tam dolů prostě. tak tu myslim
emilio52
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od emilio52 »

Je ta označená červenou nebo sem to blbě pochopil ;)
Obrázek
Každé ráno, když vstanu, prohlédnu si seznam 50 nejbohatších lidí na světě. Když na něm nejsem, jdu do práce moje felda
ObrázekObrázek
Dexter - FK

nene to je něco jiného, a mám BMM nevim jestli to je i u MPi, to je mrňavá hadičká asi na vzduch co vede ze spodu boxu někam pod škrtící klapku, to kdyžtak zitra nafotim, ale tak jako tak koupim novou a dam ji tam, přece tam k něčemu musí být. je to jako by odvzdušnění motoru nebo tak něco asi nevim.
jirkaf
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od jirkaf »

Já pochopil že to je ta co přivádí studenej vzduch do filtrboxu ta mala jakoby za světlem ... v létě bych ji asi na utě určitě nechal ale v zimě to je asi jedno ... Pokud jde o tu přívodní co nasává teplej vzduch od výfukových svodů, tak k tý bych se choval opačně ... v zimně ji určitě zapojit a v létě vyhodit.

Je to jasný? :)
VW Passat 1.9 TDi, VW Passat 1.6, Suzuki RM-Z 450, Jawa Pionýr, Jawa Mustang
jirkaf
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od jirkaf »

Tak teď koukám Dextere že asi myslíš tu co vede od hrdla nalevání oleje do klapky? ... tu udržuj v pořádku protože olejové výpary z bloku který tudy proudí se takhle dostanou přes klapku (kterou teda patřičně zaserou) do motoru a tam shoří ;)
Tip: Mě to zasírání klapky sralo tak jsem ji z klapky odpojil (díru po ní v sání zaslepil) a vyhodil ... místo ní jsem dal hadici (od víka ventilů) a protáhnul tak aby případnej olejovej bordel z tý hadice odcházel tím nejméně ekologickým způsobem rovnou pod auto na vozovku ;)
VW Passat 1.9 TDi, VW Passat 1.6, Suzuki RM-Z 450, Jawa Pionýr, Jawa Mustang
Dexter - FK

našel jsem jednu fotku kde je trochu vidět. tohle jsem myslel, to je ona?
http://img195.imageshack.us/img195/5727/p1010238k.jpg
sicik - FK

Příspěvek od sicik - FK »

to je ta co jsem psal já
raduzo22 - FK

Příspěvek od raduzo22 - FK »

Ahoj felďáci chtěl bych se zeptat ohledně hadičky naznačené na obrázku
Obrázek jestli ji můžu nahradit jakoukoliv hadičkou nebo to musí být určitá hadička dimenzovaná na určtiej tlak nebo to je buřt. Dneska sme měnili těsnění pod saním a už byla tak tvrdá že se nám ji podařilo zlomit tak sme tam dali,co sme našli. Dík za info ;)

Děkuji majiteli obrázku za použití.
Nonamed - FK

Příspěvek od Nonamed - FK »

dal bych nějakou co je odolná ropnejm produktům. eventuelně tu co tam patří, nebude drahá (na 1.6 stála asi 120kč...) Tenkrát se mi na šestnátce ucpala sračkama a motor si to dole natlakoval tak, že se mu nechtělo jet a odfouklo to pod těsněním víka ventilů, naštěstí gufera zůstaly tam kde mají bejt... (ale byl jsem dost vykulenej, když jsem otevřel kapotu "proč to sakra nejede" a najednou fffffft, olejová pára se vyvalila přímo na rozpálený svody...
Sadra17

Příspěvek od Sadra17 »

ještě nezapomeň na teplotu ;) kolem motoru je dost teplo
sem nejlepší tak nezáviďte
1.3 BMM kombi LPG
Golf III tdi 66kw + bosch 764 => cca 95kw
raduzo22 - FK

Nonamed : jo to je mi jasný že to nebude šilenej ranec,byl by někdo ochotnej se mi podívat pod jakým čísle to je vedený třeba v ETCE,díval sem se tam ale nic sem tam nenašel. Je to 1,3 50kW.
Nonamed - FK

Příspěvek od Nonamed - FK »

047103235 je to u klapky nakreslený
edit: tak to je asi ta tenká koukám
raduzo22 - FK

Nonamed : děkuji ;)
Velda

Re: Odvětrání klikové skříně

Příspěvek od Velda »

Měl bych tady dotaz ohledně hadic, do sání vede jedna hadička od plastového nesmyslu na trubce sání, ta je tam na "přepínání" přivodu teplého a studeného vzduchu OK, druhá vede na víko ventilů (ta tenká) a třetí vede do aktivního uhlí? a tak nějak tam mam jenom jednu, a to je ta tenká co vede do víka ventilů. Když tu díru v sání prstem ucpu, tak je cítit podtlak a hejbe se volnoběh, čili tedy předpokládám že bych tam tu hadici měl mít co? jakej má vliv a co přesně to dělá? to je nějaký odvětrání nádrže přes uhlí a pak to vede do sání?
Karell
Kontaktovat uživatele:

Re: Odvětrání klikové skříně

Příspěvek od Karell »

Zdar lidi...
nikde jsem se porad nedocetl o tee tenke hadicce co vede od vicka oleje dozadu na sani... ze je to neco s podtlakem vim :)
ale co stim?? zaslepit - co to bude delat? nezaslepit?? saje? nebo fouka??
diky za info
no design car...
no tuning car...
no style car...
no city car...
only My car... :) -> MotorExcel
Odpovědět