Felicie při ohřátém motoru sotva naskočí
-
Konopka - FK
Felicie při ohřátém motoru sotva naskočí
Zdravím pánové jeliž jsem pročetl celé fórum a můj problém jsem nenšel tak vám to píší aby jste mi poradili,vlastním felicii s motorem 1.3MPI 50kw s oznčením motoru 136M a mám problém že mi motor od 2000/4000tis ot škube a při ohřátém motoru sotva naskočí drží otáčky sotva 500 ot na autě jsem vyměnil vše,benzínové čerpadlo,teplotní čidlo,termostat,hallův snímač,škrtící klapka vyčistěná a seřízená,podtlaky,nová originální lambda sonda BOSCH,snímač vzduchu v sání,palivovej filtr,i vzduchovej,svíčky i zapalovací modul a stále se něco děje že auto vynechává a nemá výkon a za tepla jak jsem psal naskočí ale nízkej volnoběh cca 500ot a jamile brknu do pedalu plynu tak auto drží hnedka otačky jak má ale spíš už si nevím rady stím škubáním nevíte co už mám dělat?neba kam sáhnout jelikož už jsem do toho vrazil dost prachů a stále nic díky za odpověd Martin Seidl
-
Konopka - FK
Re: Felicie při ohřátém motoru sotva naskočí
Ještě jsem zapoměl napsat že při studeném startu felicie startuje nádherně,a ještě jedna věc když vyřazuji tak mi vždy zhoupnou otáčky jen cca 4sekundy pak to drží volnoběh normálně,a co se týče toho škubání tak když tomu chci přidat plyn do záběru tak to má díru v plynu a když jí podržím víc tak ve velkých otáčkách jede bez vynechání jinak nic Wag neukázal žádnou chybu,a pak se chci zeptat kde najdu teplotní čidlo?četl jsem že jsou dvě na felicii já jsem vyměnil jen to co je na termostatu a chci ještě vyměnit to druhé co vede do řídící jednotky abych se presvědčil abych měl klid že tonení teplotním čidlem díky moc za ochotu
Čidlo teploty motoru je na hadici, co vede do chladiče. Já mám stejný problém u dieslu. Tak jsem ty teplý starty vyřešil tak, že jsem přerušil červený vodič od čidla teploty motoru a mám to na vypínač. Když pak chci nastartovat zahřátý motor, vypnu čidlo, tím se spustí žhavení a pak nastartuju bez problémů. Po nastartování zase zapnu čidlo a vše funguje jak má. Chtěl jsem udělat jen tlačítko na přižhavení, ale takhle to taky jde a zatím mi to vyhovuje. Mělo by to fungovat i na 1.3Mpi, jen s tím rozdílem, že to nebude žhavit
Prostě jen oblbneš řídicí jednotku, která tak nemá info o aktuální teplotě a bude se chovat jako při studeném motoru. Aspoň tak mi to poradili v servisu. Tak jsem to udělal a u mě je fakt zatím spokojenost. Proč ale máš houpání otáček a tak, fakt netuším. Možná bude v háji řídicí jednotka 
Felinka, moje láska
pokud máš MPI, jakože asi máš, tak jsi už to čidlo vyměnil jak píšeš. Je na termostatu a jsou to vlastně dvě čidla v jednom obalu. čidlo má 4 kontakty.
Chce to zkusit na diagnostiku a podívat se na hodnoty s čidel. Mě nedávno hodně potrapil snímač teploty a množství nasávaného vzduchu.
Tak ho vyndej, vyčisti a vystříkej konektory.
Chce to zkusit na diagnostiku a podívat se na hodnoty s čidel. Mě nedávno hodně potrapil snímač teploty a množství nasávaného vzduchu.
Tak ho vyndej, vyčisti a vystříkej konektory.
Učit se ...učit se.... učit se...., říkal jeden pán si myslím, že mu říkali Lenin 
-
Konopka - FK
Pravě jsem tam měl čínský teplotní čidlo a to ještě více škubalo tak jsem tam vrátil modré ale originální čidlo a škube to míň,a co dělá to kolísání otáček co stím mám dělat?fakt už jsem vše vyměnil a dost už jsem do toho vrazil peněz mám to na dojíždění do práce vzal jsem to že je to jednoduché a hlavně že to má řetez.Sice auta dělám a na základní věci jsem se díval motor olej nežere a voda se neztrácí což je základ,před týdnem jsem měnil novou baterku tak fakt už nevím každému děkuji za rady co se týče těch kontaktu tak taky jsem očistil a prostříkal to jsem dělal jako první.Ještě přemýšlím jestli to nesaje někde lufta pod těsněním u sacího potrubí taky je to častá věc ale jak to poznám že to tam saje lufta?Kámoš mi ještě poradil že to může být vstřikem tak jsem je za chodu motoru odpojoval postupně a motor šel pořád stejně takže to vstřikama není,vyměnil jsem podtlaky byly spuchřelý hadičky taky žádná změna,felicie mi začala poslední dobou žrát hodně benzínu nakonec to baly lambda minuly týden vyměněna originál za 3tis ve škodovce každej říkal to je lambda a zase nic auto stále pocukává tak jak jsem popisoval jsem už z toho nešťastnej 
-
ferdamravenec
- Kontaktovat uživatele:
a co regulátor tlaku paliva
-
Konopka - FK
A ten prosím najdu kde?a kolik stojí?nebo jak poznám že je špatnej abych to nekoupil zbytečně.
-
ferdamravenec
- Kontaktovat uživatele:
jestli nemáš staženou příručku , jak na to , apodobnou literaturu , tak si to stáhni ,
ČKD > literatura > odkaz asi uprostřed stránky (myslím wrp .... nebo tak nějak) , ale v příručce tam něco chybí , kompletní jsem stáhnul na uložto
nevím jak u 1,3 (předpokládám že to bude stejný ) , ale u 1,6 je na liště nad vstřikovačema
ČKD > literatura > odkaz asi uprostřed stránky (myslím wrp .... nebo tak nějak) , ale v příručce tam něco chybí , kompletní jsem stáhnul na uložto
nevím jak u 1,3 (předpokládám že to bude stejný ) , ale u 1,6 je na liště nad vstřikovačema
Poradím ti jen dvě věci i když si myslím že je to jen jedna. Kdy si seřizoval ventily a jak ? A za druhé co reset řídící jednotky tedy smazání všech adaptačních hodnot a uvedení do stavu nové ?
Moje felda 1.4 MPi
Golf IV 1.9 TDi 164 PS 393 Nm - už je tam zase něco navíc, ale kolik netuším.
T-ROC 2.0 TSI 4MOTION 190 PS 320 Nm - zatím - tak zatím už neplatí nově 282 PS 431 Nm
T-ROC 2.0 TSI 4MOTION 190 PS 320 Nm - zatím - tak zatím už neplatí nově 282 PS 431 Nm
-
Konopka - FK
Vyměnil jsem v pátek snímač tlaku a snímač otáček zítra jedu děla go přední nápravy tak vám dám vědět jak to bude jezdit zatím jsem to neprojel takže uvidíme co a jak,Jinak se chci zeptat jak se dělá reset řídící jednotky docela mě to zajímá a skusil bych to pokud to nepomůže,pořád přemýšlím kde by mohla být chyba že to škube a vynechává jen na pár sekund děkuji moc za přízeň
-
Konopka - FK
Jinak ventily jsem neseřizoval mám auto cca půl roku,když jsem auto koupil tak vůbec nejelo bylo tam v háji vše co je na motoru a co jsem vše měnil dělal jsem už zmiňoval,zapalovací modul,svíčky,termostat,vejfuk,lambda sonda,teplotní čidlo,snímač otáček,čidlo vzduchu co je na sání,filtry,škrtící klapka, vše postupně ale motor necvaká běží pěkně ani tomu nedávám čoudy nic já to mám na dojíždění do práce,a auto je dovoz ze SRN mám to i napsané na štítku u motoru,kdyby byl někdo okolí děčín nebo ústí nebo teplice byl bych mu vděčnej rád bych se s někým sešel a vše řekl protože já odjakživa měl TDI a tohle je můj první benzín a ještě zlobí 
Na ventily se ptám proto, že za studena nic nepoznáš a když motor běží tak taky moc ne, krom toho že je motor slabší, ale to pokud jsi s tím nikdy nejel nemusíš poznat.
Projeví se to právě tím, že po zahřátí se vymezí vůle a ventily zůstavají poootevřený a proto motor nenaskočí, musel by jsi jej rozžduchnout leda z nějakého kopce. Potom chytne.
To poškubávání může taky být tím, že to třeba střílí do sání nebo do výfuku.
Na reset řídící jednotky je software, který tě celým procesem provede. Potřebuješ notebook, kabel a zmíněný soft, který je zdarma ke stažení.
http://www.motordiag.cz/msm
Projeví se to právě tím, že po zahřátí se vymezí vůle a ventily zůstavají poootevřený a proto motor nenaskočí, musel by jsi jej rozžduchnout leda z nějakého kopce. Potom chytne.
To poškubávání může taky být tím, že to třeba střílí do sání nebo do výfuku.
Na reset řídící jednotky je software, který tě celým procesem provede. Potřebuješ notebook, kabel a zmíněný soft, který je zdarma ke stažení.
http://www.motordiag.cz/msm
Moje felda 1.4 MPi
-
Konopka - FK
Tak hoši dneska jsem dělal celou nápravu přední a chci se zeptat jel jsem s autem cca 15km do servisu a když se zvedla felda tak byl strašně rozpálenej katalyzátor mám tušení že bude asi přicpaný,a chci se ještě zeptat když ho vykuchám o kolik se zvedne spotřeba když tam nechám ten obal a oba dva tlumiče?určitě to někdo tu má takžeě to jen zajímá,jinak co se týče toho vynechávání dělá stále takže i v servise mi řekli že nevědí když jsem vše vyměnil 
-
Kuladmin
- Kontaktovat uživatele:
Tim ze ho vykuchas se spotreba tak nejak nezmeni ale asi pak neprojdes emisema. Ho sundej a mrkni zkrz nej. On byva hodne horkej vzdycky uz docela po maly chvili - teda nesmi sviti cervene.
-
ferdamravenec
- Kontaktovat uživatele:
no helej rozdělej to a uvidíš , mě se částečně rozlámal nalítal do střed dílu , a taky větší hroudy přicpávaly hrdlo do výfuku
jezdilo to líněji až hodně líně ,
ale nevynechávalo ,
s vykuchaným katem spotřeba cca o1l/100km vyšší (u mě)
to vynechávání .... klapka ..potenciometr v ní .. zkusit jinou , třeba jen na vyzkoušení , aby bylo jasný jestli jo nebo ne
jezdilo to líněji až hodně líně ,
ale nevynechávalo ,
s vykuchaným katem spotřeba cca o1l/100km vyšší (u mě)
to vynechávání .... klapka ..potenciometr v ní .. zkusit jinou , třeba jen na vyzkoušení , aby bylo jasný jestli jo nebo ne
-
Faster - FK
Konopka: Já jsem z Ústí, tak se popřípadě můžeme nějak dohodnout co s tim...
-
Konopka - FK
a odkud jsi přesně z ústí?
Naposledy upravil(a) Návštěvník dne úte 04. úno 2014 18:27:58, celkem upraveno 1 x.
-
Faster - FK
Jsem z Dobětic..musel bych to u sebe chvíli mít, na místě to určitě nevyřešíme
-
Konopka - FK
Po dnešní cestě 280km je to auto líný do kopce a to dost mírnej kopec a trojka to nepobere,kámošova Felda jezdí všude za tři a furt táhne tady cejtím občas jen tah jinak nic fakt nevím co stím už 
-
Kuladmin
- Kontaktovat uživatele:
Ja zase pracuju v Teplicich tak kdybys potreboval dej vedet. Neni problem i na zvedak na dilne a pod.
A ty ventily už jsi skontroloval ?
Moje felda 1.4 MPi
-
Konopka - FK
Těm ventilům nerozumím,ale něco jsem napíši dneska jsem vyndal svíčky mám tam Brisky tří elektrodový ty jsem vyndal a jsou pěkně bíle vypálený tak jsem tam dal dvouelektrodové Bosch a na ty to jede líp a to o dost ale furt to nejede jak by to mělo jet takže to tipuji na zapalovací lištu nebo přicpaný kat,a dneska když jsem byl 200km pryč tak jsem to vše pozoroval v nízkých otáčkách to vynechává ale když jí rozhulím tak ve vysokých to jede tak fakt vážně nevím,a chci se ještě zeptat dělal jsem přední nápravu vymeněné všechny čepy prostě go přední nápravy a když jedu 100km/h tak kola hážou a volant vybruje přitom kola mám vyvážene na nulu nevíte co to může být?horní uložení jsem také dělal nejde mi to do hlavy díky všem
-
Kuladmin
- Kontaktovat uživatele:
No a geometrii jsi nechal delat? A je udelana poradne? Kde ti to delaly? Jinak s tim katem lehni pod auto kdyz je to studeny a pesti zabouchej na katalyzator jestli se to v nem pohne je to spatne a je jasny ze je poskozeny. A hned muzes shlednout zbytek vyfuku jestli je prorezlej na kasi apod tak muze byt rozsypanej uvnitr pripadne do jednotlivych dilu taky bouchni jestli se to v nich nepresejpa. Akorad ty jezdis takovydle docela dlouhy streky a jestli je tam az takhle neco v haji tak to zbytecne pekne trapis. Co spotreba jaka je?
-
Konopka - FK
Tak stím katíkem ve vnitř se nic nehýbe to jsem zkoušel dávno,jinak od katíku mám výfuk nový Bosal jsem tam dával,papír o sbíhavosti mám
Sbíhavost Vlevo počáteční 0 14 konečné 0 02
Vpravo 0 16 0 05
Celková 0 29 0 08
tohle mám na papíře prosím tě můžeš mi napsat do SZ tvůj kontakt ozvu se až pojedu do teplic byl jsem tam zrovna včera,jinak spotřeba na 200Km 12litru benzínu což je pěkná spotřeba,tankoval jsem dvakrát za 200kč
Sbíhavost Vlevo počáteční 0 14 konečné 0 02
Vpravo 0 16 0 05
Celková 0 29 0 08
tohle mám na papíře prosím tě můžeš mi napsat do SZ tvůj kontakt ozvu se až pojedu do teplic byl jsem tam zrovna včera,jinak spotřeba na 200Km 12litru benzínu což je pěkná spotřeba,tankoval jsem dvakrát za 200kč
-
Konopka - FK
Dnes katík venku o hodně se to zlepšilo ale dneska opět 240km a můžu říct z jízdy strašnej požitej malinkej kopec a auto konečná vůbec to nejede je to líný jako prase,byl jsem se i ptát ve škodovce jaký tam mají být svíčky a přesnej tip tam mám tak fakt už nevím,co to může dělat,přidáte malinko plynu a v ten moment jako kdyby tam nešla jiskra a nebo benzín a když tomu přidám tak se to dusí
-
ferdamravenec
- Kontaktovat uživatele:
helej , píšeš : ...od katíku mám výfuk nový ... , máš novej i konec ?
A očividně né jen jim, ale když vyměníš ještě pneumatiky, světla a celý interiér, tak Ti to sice taky nepomůže, ale můžeš si aspoň říct že už jsi vyměnil skoro vše.Konopka píše:Těm ventilům nerozumím,..........
Když je nějaký problém, tak se nejdřív kontrolují věci které se nemusí měnit, ale musí se seřizovat aby si byl člověk jist že problém není v nich a až potom by se měl zaměřit na díly co se opravit a seřídit nedají.
Moje felda 1.4 MPi
-
Konopka - FK
Tak dnes jsem zjistil přes kamaráda že mám celou dobu zavřenou klapku ve filtrboxu ze to slo jen na ten teplý vzduch a velká klapka vůbec neotvírá ani nezávírá takže to opravím a půjdu to projet co to udělá právě včera mi to tak přišlo že to nemá vzduch to auto dám večer vědět co a jak
-
ferdamravenec
- Kontaktovat uživatele:
jak jste to zkoušeli ?
jinak tohle problém nebude
okruh závady : jak bylo psáno výše , ventily , výfuk (pokud je starý ) , klapka /nastavení/potenciometr , retgulátor tlaku paliva
jinak tohle problém nebude
okruh závady : jak bylo psáno výše , ventily , výfuk (pokud je starý ) , klapka /nastavení/potenciometr , retgulátor tlaku paliva
Konopka píše:Těm ventilům nerozumím,..........
já tomu taky nerozumím, tak bych preventivně vyměnil raději celý motor.
Hele kluku nemáš to náhodou 40Kw?
Učit se ...učit se.... učit se...., říkal jeden pán si myslím, že mu říkali Lenin 
-
Konopka - FK
Mám je 1.3MPI 5Okw vývoz do něměcka,tak mi v tom případě řekni od koupi auta jsem najel 13Tis km a měnil jsem všechny filtry a dneska po ujetí těch 13tis km je vzduchovej filtr úplně novej není to divný?jezdím stím každej den takže večer to půjdu projet a dám vědět
-
ferdamravenec
- Kontaktovat uživatele:
no helej , ono asi takhle , přes filtr jde veškerej vzduch i ten co jde od roury nad výfukem tj teplej
pokud je filtr jak novej , tak je buď protrženej nebo to saje vzduch jinudy , taky záleží kudy se jezdí - prašnost ............
pokud je filtr jak novej , tak je buď protrženej nebo to saje vzduch jinudy , taky záleží kudy se jezdí - prašnost ............
Já už tomu asi fakt vůbec nerozumím. To chceš jako říct, že to auto máš již 13tkm a celou dobu ti jezdí špatně? Nebo se něco stalo později.
Taky jak jsem pochopil, tak na ventily jsi nešáhl a ani klapku nečistil a resetoval za celou dobu co máš feldu. Měl jsi to vůbec napíchlé na diagnostice?
Toto jsou první kroky -ventily,klapka-reset klapky-vag, nic to nestojí a i když to třeba problém nevyřeší tak je to základ údržby.
Taky jak jsem pochopil, tak na ventily jsi nešáhl a ani klapku nečistil a resetoval za celou dobu co máš feldu. Měl jsi to vůbec napíchlé na diagnostice?
Toto jsou první kroky -ventily,klapka-reset klapky-vag, nic to nestojí a i když to třeba problém nevyřeší tak je to základ údržby.
- emilio52
- _________________

- Kontaktovat uživatele:
A závada byla kde ? 
Každé ráno, když vstanu, prohlédnu si seznam 50 nejbohatších lidí na světě. Když na něm nejsem, jdu do práce moje felda

-
Kuladmin
- Kontaktovat uživatele:
To by me taky zajimalo kde byla chyba? To bude nejaka blbost tutove.
-
Konopka - FK
trošku se to změnilo ale pořád při ohřátém motoru je nízkej volnoběh,Kuladmin ozvy se mi nemám na tebe číslo psal jsem ti ho do emailu a čekám na tebe
-
Kuladmin
- Kontaktovat uživatele:
Tak napis klidne sem co a jak.
-
Richard_Solta - FK
Zdravím, mám podobný problém. Za studena startuje na otočení. Za tepla nastartuje také ihned ale otáčky se drží skoro na 0 po přidání plynu už to spadne normálně na volnoběh. Diagnostika bez závad jen vstřiky ale to se tam objevu normálně jezdím na plg..
-
Konopka - FK
Po včerejší návštěvě u Kuladmina jsme přišli na dost věcí začali jsme resetovaní volnoběhu a znovu načtení škrtící klapky,značně se to zlepšilo,pak jsme se mrkli na těsnění na sání sice drželo nepropouštělo ale zjistili jsme že je tam trošku rosil olej tak jsme se rozhodli že ho vyměníme, ale nakonec jsme šli po hlavní věci a to byly ventily,zjistilo se po otevření ventilového víka že jsou dost velké vůle na ventilech takže Kuladmin je sešteloval i když měl co dělat :)ale bylo to značně znát po natočení motoru že jde krásně tiše motor,a to nepočítám že v servisu mi pootočili palivové čerpadlo ale nakonec se ukázalo že největším problémem byly velké vůle na ventilech,tím chci moc poděkovat za strávený čas,ochotu,pokec,a samozřejmě práci Kuladminovi všem ho moc doporučuji protože takových lidí je dost málo v dnešní době
-
Konopka - FK
Takže už jsem na tu hlavní věc přišel proč auto se pořád dusilo a nechtělo jet a hlavně za tepla nechtělo naskočit
-
ferdamravenec
- Kontaktovat uživatele:
no když jsi na to přišel tak jsi to taky mohl napsat
-
Kuladmin
- Kontaktovat uživatele:
Patrne to bude jednim vstrikem ktery tam nekdo dal a nepatri tam dle cisel myslim rikal ze je ze seatu arosa 1.0 objemu.
-
Konopka - FK
Tak jsem vymenil vstrik protoze nekdo tam dal vstrik ze Seat arosa nechapu to je jasny ze to habrovalo,po dnesni ceste do prace mi prijde ze motor na volnobeh houpe nevite cim by to mohlo byt?Kuladmin me porad strasi ze mam nacnute tesneni pod hlavou je fakt ze ve meste se vic zahriva ja uz si fakt nevim rady s tim autem mate nejaky tip co stim?muze to byt tim tesnenim ze muze byt nacnute,olej ve fridexu neni,olej to nezere,zadna emulze neni,voda se neztraci