jake svicky do 1,6??
-
ka-spel
- Kontaktovat uživatele:
Re: jake svicky do 1,6??
Zkusil jsem toto (z mé evidence včetně cen a km, nyní 165500) a rozdíl jsem moc nepozoroval, jinak při výměně svíčky vždy suchý, čistý a neopálený:
22.6.2006 122523 svíčky Bosch Iridium 796,-
26.4.2007 134896 svíčky Bosch WR7LTC 760,-
25.9.2007 145365 svíčky Denso W20EPBR-S 780,-
16.12.2008 157390 svíčky NGK BUR6ET 646,-
22.6.2006 122523 svíčky Bosch Iridium 796,-
26.4.2007 134896 svíčky Bosch WR7LTC 760,-
25.9.2007 145365 svíčky Denso W20EPBR-S 780,-
16.12.2008 157390 svíčky NGK BUR6ET 646,-
ex nebožka 1,6 lpg 

-
Jurka - FK
Tak sem koupil svíčky Bosch Super 4 (4-kontaktní), ale narazil jsem na takový zádrhel. Nahoře na svičce, kde má kontakt s kabelama je taková čepička, ale na těch NGK svíčkách co mám v autě, tak tam je nahoře jenom jakoby závit a na to se to nasadí. Teď na těch Boschkách když sem je koupil je taková čepička. Dá se to tam dát s tou čepičkou nebo se musí sundat? Normálně bych řekl, že se ta čepička musí sundat, ale nějak mi nejde odšroubovat rukou, tak se ptám jestli jde vůbec odšroubovat, abych to nepoškodil. Díky
-
jk82
ja bych šel do boschek 3 kontaky já sem je měnil až po 90000km a ještě krásně chytali v letě i zimě , myslím že ve svíčkách není žádný velký rozdíl spíš záleží na palivu.
-
Peciss - FK
Ahoj.Dnes jsem měnil svíčky .... nové jsou Bosch WR 7 LTC+ a staré byly Brisk LX 15 LTC-1 Extra.Najeto mám 100489 km.Nevím kdy byly měněny naposled, ale šly bez problémů a ani nevypadaly nějak extra špatně.Díval jsem se na .... http://www.autorevue.cz/Autori/Kdyz-pro ... fault.aspx ..a při pohledu na starou svíčku mi vychází 1 skupina.Jsem rád
měl jsem obavu, abych nevytáhl nějaké hnoje zhnojené :lol:Jinak mi taky byly nabídnuty Ngk....ale za 700 kč
Jsou prý nejlepší......tak někdy možná vyzkouším.
Mohu dát do 1,6 tyhle svíčky BOSCH SUPER 4 WR78?
Ano,je to svíčka se čtyřmi elektrodami určená i pro motor 1,6 AEE.
-
Jurka - FK
Mám je v autě ty 4 elektrodový bosch a předtím sem měl NGK BUR6ET a jednoznačně doporučuju NGK ty sou prostě nejlepší
Kolik tisíc km jsi tam ty NGK měl,než byly zralý na výměnu? 
-
Jurka - FK
měl sem je tam jen necelých 20 tisíc km a byli v pořádku když sem je tahal ven, ale měl sem před cestou do Chorvatska, tak sem si říkal, že dám nový, abych měl náhradní kdyžtak kdyby něco a dal sem tam ty Bosch super4 ....vypadali pěkně, ale měl sem koupit zase NGK... přijde mi že prostě na ty NGK to líp startuje za každýho počasí a vůbec líp jede...až bude teplo mrknu na ně jak vypdají a kdyžtak půjdou zpátky NGK
-
slegrusik - FK
Můžete mi prosím někdo doporučit nějakou kvalitní sadu zapalovacích kabelů? Díky
Zdarec, taky jsem těd řešil výměnu svíček. Z duvodu , koupil jsem auto a nikdo nevi jak tam dlouho svičky byly a další důvod- nějak mě auto cukalo , špatně startovalo. Tak jsem dostal nabítku na NGK ale nejak popravdě mi tato značka nic neříkala do teto doby než jsem vlezl na toto forum. Koupil jsem teda klasiku- Brysk, mechanik říká takna 10 tis km, není to málo?????? životnost???? Cukáni a startováni stejně nepřestalo, vyměnil jsem celý rozdělovač a je to ok. Totiž do rozdělovače se mi dostával olej- těsnění užnetěsnilo!!!! A mám klid. Příště zkusim ty NGK. Uvidím. Tak to je moje zkušenost ze svíčkami. Tom
favorit lpg, rapid lpg , felicie 1.3 lpg , octávie 2.0 combi lpg , felicie 1.6 lpg
-
slegrusik - FK
Jo, kluci, mám jen takovej dotaz ohledně utahování svíček. Je na to potřeba jít s momenťákem nebo je utahujete podle citu? Dneska budu dávat NGKčka
Díky
Díky
- lukydm
- Kontaktovat uživatele:
tak, "podle citu"
Ak mas nejake tie skusenosti s autom a si zrucny, tak ten cit ti postaci;)
Odjakziva sme menili doma sviecky a nebol problem
EDIT...hlavne je, aby si hladko chytil zavit, potom mozes aj metrovu račňu použit
Odjakziva sme menili doma sviecky a nebol problem
EDIT...hlavne je, aby si hladko chytil zavit, potom mozes aj metrovu račňu použit
Naposledy upravil(a) lukydm dne pon 31. kvě 2010 16:37:20, celkem upraveno 1 x.
Felicia Combi 1.6M-E 69kW 1998 Re-born
Felicia FUN 1.6MPi 55kW 1999 "Auto které má na silnici úspěch"
http://www.feliciaklub.cz/forum/viewtop ... 48#p418448
Felicia FUN 1.6MPi 55kW 1999 "Auto které má na silnici úspěch"
http://www.feliciaklub.cz/forum/viewtop ... 48#p418448
-
slegrusik - FK
Víš, když něčěmu nerozumím tak se zeptám. Koupil jsem nové svíčky a nerad bych něco pokazil 
- Atnarfus
- Kontaktovat uživatele:
Svíčky s těsněním se dotahují podle citu. Ručně našroubuješ svíčku nadoraz, nasadíš klíč a přitahuješ. Tak přes jednu otočku cítíš jak se stlačuje těsnění a pak když si to dosedne natvrdo tak stačí jenom fous s citem přitáhnout. Svíčky rozhodně není třeba dotahovat nějak fest.
-
slegrusik - FK
Díky za odpověď!
Chci se ještě zeptat jak čistíte okolí kolem závitu v hlavě válců? Když jsem dnes svíčky měnil tak okolo byl bordel (olej a nečistoty). Je tam děsně špatný přístup a moc to nejde. Jenom jsem se dostal k očištění dosedací plochy u závitu kam sedne těsnění na svíčce.Otřel jsem co se dalo tenkým stětcem, protože jinak jsem se tam ničím nedostal!
Chci se ještě zeptat jak čistíte okolí kolem závitu v hlavě válců? Když jsem dnes svíčky měnil tak okolo byl bordel (olej a nečistoty). Je tam děsně špatný přístup a moc to nejde. Jenom jsem se dostal k očištění dosedací plochy u závitu kam sedne těsnění na svíčce.Otřel jsem co se dalo tenkým stětcem, protože jinak jsem se tam ničím nedostal!
Vždy kdzž měním na autě svíčky,tak okolí svíček vyfoukám stlačeným vzduchem a je čisto 
Felicie 1.3 BMM 50kw,romantická červená
- Atnarfus
- Kontaktovat uživatele:
Taky tak. Než vytáčím svíčky, tak to vyfoukám vzduchem, jinak ten bordel napadá do válců. Dosedací plochu nečistím.
-
akos876 - FK
nazdar!no ja mam DENSO Iridium Power-y a maximalna spokojnost...

-
Wenca - FK
když mi 1.6 cuká v nízkých otáčkách, hlavně při popojíždění na 1 a 2 (jak rozjezd tak při rychlejším puštění plynu), je to svíčkami? včera sem na ně koukal a nevim, nepoznám stav, nerozumim tomu moc, sou to naky 3 kontaktní bosh, a sou na nich koncernový značky, tak třeba sou jeste originál
i kdyz to asi ne, kdyz mam nalitano 185000:))
-
salik - FK
Co je mi známo tak NGK jsou hodně háklý na směs, dají se blbou směsí oddělat. To je alespoň moje zkušenost s motorek.
-
Hans - FK
Když máš špatnou stecheometrii, tak odejdou všechny svíčky
- smrcek
- Kontaktovat uživatele:
Jaké tedy doporučujete? Nějaký typ kde je levně koupit?
-
Hans - FK
NGK nebo Bosch, oboje najeli přes 60tkm. Teď mám plynové Brisk a taky v pohodě.
Já tam dal Brisk platinové jednobodové LR15YPP-1.Fungujou dobře,řekl bych,že se palec a kontakty v rozdělovači opalují mnohem míň,než s tříbodovými svíčkami.Jinak nepozoruju rozdíl.
-
ka-spel
- Kontaktovat uživatele:
NGK V-1 BUR6ET jsou klasické BUR6ET, ale je to ekonomická řada - standardizované nejpoužívanější typy.
ex nebožka 1,6 lpg 

Měnil jsem minulý týden a dotahoval jsem dle knížky Jak na to na 30N.m a přišlo mi to tak akorátAtnarfus píše:Svíčky s těsněním se dotahují podle citu. Ručně našroubuješ svíčku nadoraz, nasadíš klíč a přitahuješ. Tak přes jednu otočku cítíš jak se stlačuje těsnění a pak když si to dosedne natvrdo tak stačí jenom fous s citem přitáhnout. Svíčky rozhodně není třeba dotahovat nějak fest.
-
Josef
Zdravím, potřeboval bych poradit. U Felicie 1,6 jsem původně měl svíčky Bosch W7LTCR a vše bylo v pořádku, nyní tam mám svíčky Bosch WR7LTC+ a od výměny mám problémy s volnoběhem, motor někdy po vyšlápnutí spojky zhasne, někdy zase po vyřazení zakolísají otáčky skoro k nule, po nastartování zahřátého motoru a zapnutí potkávacích světel otáčky také někdy zakolísají. Před výměnou svíček nebyly žádné problémy s volnoběhem, vše začalo až po jejich výměně. Nechal jsem vyčistit škrtící klapku a provedlo se i základní nastavení ŘJ motoru, ale to pomohlo jen krátce a pak se vše začalo znovu opakovat. Může ty problémy s volnoběhem způsobovat nevhodný typ svíček? Jsou svíčky Bosch WR7LTC+ určeny i do tohoto motoru 1,6 AEE? Už jsem z těch problémů s volnoběhem zoufalý. Děkuji za radu
- Atnarfus
- Kontaktovat uživatele:
Pochybuji, že s tím mají svíčky co dělat. Když nepomohlo vyčištění klapky a základní nastavení, zkus nějakou dobu jezdit, mnohdy se to srovná samo.
Jestli jsou tyto svíčky vhodné si musíš ověřit u výrobce. Origoš jsou předepsané svíčky Champion. Dobrou zkušenost mám s NGK BUR 6 ET.
Jestli jsou tyto svíčky vhodné si musíš ověřit u výrobce. Origoš jsou předepsané svíčky Champion. Dobrou zkušenost mám s NGK BUR 6 ET.
-
Josef
Může ty moje problémy s volnoběhem způsobovat třeba i nesprávně nastavený předstih? Mechanik mi kromě výměny svíček ještě nastavoval předstih a potom začaly ty problémy s volnoběhem, tak mě napadlo, jestli ho nenastavil chybně. Děkuji za radu
ted koukám všechny zde doporučované svíčky jso 3 bodové, někdy čtyř... někde jsem kdysi zaslechl že jsou lepší svíčky jednobodové kvůli síle jiskry, co je na tom pravdy?
Já mám takový názor, že motory s rozdělovačem kvůli ztrátě mezi palcem a kontaktem ve víku rozdělovače pracují líp s jednobodovými svíčkami. Sám tam mám platinové 30 000 km a jede to jak drak. Jsou to LR15YP-1 odtud: http://www.brisk.cz/katalogy/zapalovaci-svicky-auto Mezeru to má mít 0,9 mm.
http://www.brisk.cz/e-shop/e-shop/zapal ... 5yp-1.html Myslím ale, že je nemá smysl v motoru nechávat děle, než 50 000 km. Ty kuckavé starty studeného motoru v létě jsou s těmito svíčkami taky trochu lepší. Pokud chceš mermo mocí tříbodové, tak jedině NGK. S boschem mám špatné zkušenosti.
http://www.brisk.cz/e-shop/e-shop/zapal ... 5yp-1.html Myslím ale, že je nemá smysl v motoru nechávat děle, než 50 000 km. Ty kuckavé starty studeného motoru v létě jsou s těmito svíčkami taky trochu lepší. Pokud chceš mermo mocí tříbodové, tak jedině NGK. S boschem mám špatné zkušenosti.
-
Delux - FK
Já jsem tam cca před měsíce dal Denso Iridium a nemůžu si to vynachválit.., akorád ta cena jedné svíčky je poněkud vyšší 460,-
co sis tedy pomohl těmi svíčkami za 460kč/ks Nějaký rozdíl, když píšeš že si je nemůžeš vynachválit?
-
carlosac - FK
Svíčky Denso a Champion - zkušenosti.
Zdravím, má někdo zkušenosti s těmito svíčkami, nebo aspoň značkou jako takovou ? U Denso všichni všude mluví akorát o iridových a o Championech jsem se toho moc nedočetl, akorát pár spokojených lidí, ale nic do detailu.
Konkrétně mě zaujaly tyhle, hlavně cenou -
http://www.autodily-cardo.cz/svicky/zap ... -eon5-286/
http://www.autodily-cardo.cz/svicky/zap ... oe025-t10/
http://www.autodily-cardo.cz/svicky/zap ... nso-w20tt/
Máte je někdo ? Popřípadě brali by jste, nebo radši zůstat u klasiky NGK a Bosch ?
Dík za rady.
Konkrétně mě zaujaly tyhle, hlavně cenou -
http://www.autodily-cardo.cz/svicky/zap ... -eon5-286/
http://www.autodily-cardo.cz/svicky/zap ... oe025-t10/
http://www.autodily-cardo.cz/svicky/zap ... nso-w20tt/
Máte je někdo ? Popřípadě brali by jste, nebo radši zůstat u klasiky NGK a Bosch ?
Dík za rady.