Prevadzkova teplota

Simos 2P
135M, 136M
svacinka2 - FK

Prevadzkova teplota

Příspěvek od svacinka2 - FK »

Zdravim, pred par mesiacmi som si kupil Feliciu 1.3 MPI r.v. 2000, 68000 tkm.
Uz som menil 3 termostaty aj original aj neoriginal ani jeden z nich nebol funkcny ako by mal byt, nakoniec som si poskladal 4-ty vlastny termostat, do polskeho veka som napchal wahler termostat (88 st) zo zaciatku to vyzeralo, ze je po probleme, ale neskor som si vsimol, ze sa to dost dlho zahrieva na cca 80 stupnov.
Pri jazde bez vypnutia a zapnutia motora to je 80(niekedy aj necelych), ale ak vypnem a nastartujem znovu teply motor tak uz to stale drzi cca 85 stupnov, kde moze byt problem? Cidlo? Teplomer?

Za kazde rady budem vdacny, dakujem
DDT
Kontaktovat uživatele:

Re: Prevadzkova teplota

Příspěvek od DDT »

Co je to dost dlouho se zahřívá? Mě to tak v průměru trvá pět kilometrů než se zahřeje,ale taky je rozdíl jestli je venku +20° nebo -10°C.
FELICIA GLXi 1.3 BMM r.v.1996 červená solitaire metalíza
FELICIA GLXi 1.3 MPi r.v. 1998 zelená pacific metalíza
svacinka2 - FK

cca 15 km a mal som ledva 80 stupnov.
Na kolko stupnov sa dostanes za tych cca 5 km ?
Dnes som dosiel na parkoviskos cca 80 stupnov, vypol som motor a po 2 min som pretocil klucik a rucicka vyletela az na 85-90 stupnov, je to normalne ?:-)moze sa zohrievat voda este pri vypnutom motore?
Jedine ze mi zase nedobre tesni ten termostat, ale aj tak nerozumiem preco po restartnuti je vysia teplota, cize cestou nazad uz som mal cca 85.
DDT
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od DDT »

Bud je to vadný termostat(nedosedá,netěsní)nebo ti špatně ukazuje teploměr. Jinak ta zvýšená teplota po vypnutí motoru je normální,když vypneš motor tak tím se zastaví i oběh chladící kapaliny a protože je motor horký,tak začne kapalinu zahřívat.
FELICIA GLXi 1.3 BMM r.v.1996 červená solitaire metalíza
FELICIA GLXi 1.3 MPi r.v. 1998 zelená pacific metalíza
svacinka2 - FK

prave som ho vybral a viem ho prefuknut, nie velmi ale pocujem ako syci, moze toto robit taky rozdiel?
ferdamravenec
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od ferdamravenec »

......pomalu se to ohřívá .......... , zkus to bez topení , protože topení je vlastně chladič a čím vyšší rycholst větráku tím větší ochlazení
......teplota .... 80 ......., .......85 ....... kde jsi vzal hodnoty ? jestli od oka z budíku tak to ti nic neřekne budík je jen orientační , přesnou teplotu ti ukáže počítač - VAG
svacinka2 - FK

skusal som to uz aj bez topenia, to iste....len od oka tu teplotu...
Konopka - FK

Příspěvek od Konopka - FK »

Ja jsem mel to samy vubec mi felicie netopila tak jsem vymenil cidlo teploty a termostat a muzu rict ze mi felicie topi po ujeti necelyho kilometru a kdyz necham bezet motor na volnobeh tak za necelych 8min uz to fouka teple takze jsem spokojenej
Almond
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Almond »

Pravdepodobne je to zpusobene netesnosti termostatu (i vzhledem k domaci vyrobe a "profouknuti"). Jinak trh je momentalne zaplaven spatne funkcnimi nebo nefunkcnimi termostaty pro 1.3 MPi, je to opravdu spis nahoda narazit na nejaky funkcni. Ruzni vyrobci, ani logo Skoda neni zarukou... Je to k vzteku, ale chce to reklamovat, reklamovat a zase reklamovat a doufat pokazdy v ten dalsi....
svacinka2 - FK

Takze dneska som vyskusal vymenit cidlo teploty chladiacej kvapaliny a rucicka sa behom chvilky zdvihla na krasnych 90 +,- stupnov a tam sa aj za jazdy drzi.
Braunau-am-Inn - FK

Příspěvek od Braunau-am-Inn - FK »

Lze použit tento senzor na feldu 1.3 rok 2000 klima ? (topí málo, teplota motoru nestoupá... vyměním termostat a čidlo) čidlo zde http://www.skoda-dily.cz/nahradni-dil/6 ... -3580.html termostat zde http://www.skoda-dily.cz/nahradni-dil/1 ... -1059.html náklady domácího servisu 66+53+7kč (těsnění)
Rob

Příspěvek od Rob »

čínu bych nebral, originál nejsou o tolik dražší a čím více narůstá koncentrace čínských dílů ke kritické mezi, tím více auto zlobí a je čím dál méně provozuschopné. Hlavně kombinace dílů starline s normální elektronikou prověří odbornou i psychickou integritu nejednoho mechanika.
Braunau-am-Inn - FK

Příspěvek od Braunau-am-Inn - FK »

Chci to pouze tesnout, zda to pomůže, za tu srandovní cenu o nic nejde. Stačí, když vydrží do léta. Dopídil
jsem se informace, že nejlepší termostat je Wahler WH3032.88 (jen nechápu proč se uvádí pro felicia do roku 1996 když to má být jedno)
103457
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od 103457 »

Vozy vyrobené do 01/96 meli elektriku z favotita a taky jiný termostat. Ty potřebuješ termostat i s víkem, třeba tento:
http://www.autodily-cm.cz/kat.php?0;047121121PL
Rob u termostatu nema pravdu stejně špatně funguje i originál, přitom je o dost dražší. Celkem dobře fungují polský termostaty, navíc mají jiné víko, čili do nich pak po drobné úpravě jde použít i wahler. Všechno je zde již několikrát popsáno, stačí jen hledat.
http://www.skoda-dily.cz/eshop/00707221 ... u-1-3.html
Tento typ je dělaný stejně, jako origo, kde termostat ve víku drží plastové packy. Ten polský drží termostat ve víku segrovka, takže jde měnit jen samotný termostat e ne celé víko.

:hledej:
http://www.feliciaklub.cz/forum/search. ... mit=Hledat
Rob

Příspěvek od Rob »

Pro upřesnění, tím originálem jsem měl na mysli Wahler. Vernety jsou čím dál horší. Taky bych to doporučil udělat jak píšeš, koupit akorát ten domek (víko) pokud možno už s Wahlerem a namontovat. Jinak origo původní termostat dle mé zkušenosti vydržel na dvou feliciích +- 100 kkm, ale stejně jsem u obou dal raději ten plastový domek s Wahlerem, aby příště se dal případně vyměnit jen termostat bez plastového domku. Takže tak nějak...
Odpovědět