Že by alternátor??

maniaX - FK

Že by alternátor??

Příspěvek od maniaX - FK »

Čau chlapci, potřebuju poradit s jedním problémem.
Dneska si v klidu jedu do práce a najednou mi přestalo hrát rádio, zničeho nic a pak se zase zaplo a zapínalo se a vypínalo. Tak jsem se lekl že je něco s rádiem tak jsem ho vypl. No ale asi tak po 800m jsem si všiml že mi strašně slabě svítí kontrolky světel. A asi po dalších 200m my začlo auto škubat a uplně chcíplo a už nešlo nastartovat.

Tak mě kámoš odtáhl na laně no, aspon že jsem dorazil do práce.

Ale problém zůstává nevíte někdo co by to mohlo být??? A jak jsem auto pak RUČNĚ :D zaparkoval tak jsem ho zkoušel nastartovat a natočilo se.

PORAĎTE PROSÍM!!!!!!!
maniaX - FK

Re: Že by alternátor??

Nidko nic neví?? :(
borlan - FK

Příspěvek od borlan - FK »

Musíš být trocha trpělivější, rychlost odezvy je zavislá jak je kdo na netu. Kupříkladu já tu jsem...ale zase nevím přesně co poradit...tak nějak bych něco vyplodil, ale nebylo by to moc konkrétní. Radši počkej na fundovanější.

Jinak je zajímavé, že potom jsi nastartoval - buď se ta závada projevuje za tepla (bere to furt jen z altecu a při poklesu dodávky se nepřipojuje baterka tak jak by měla = nevybila se). Nebo to cucá baterku (z nějakého důvodu nemaká dodávka z altecu) a baterka se po nějaké chvíli klidu ještě vzpamatovala a nastartovala. Ale spíš tomu nevěřím, když by se vycucla tak, že už by ani nestačila na zapalování (začlo ti za jízdy cukat), že by se ještě takhle zmátořila...

Podobné jsem měl na motce a byl to regulátor napětí (čím větší teplo, tím víc fixloval a dudala se batka, přitom altec byl ok).
maniaX - FK

Ještě jsem zjistil že při otočení klíčku do startovací polohy nesvítí kontrolka baterky :?:
Atnarfus
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Atnarfus »

očistit kontakty na baterce
změřit baterku
změřit dobíjení

překouknout ostatní kabely

To že šlo pak nastartovat, to mne taky mate.
maniaX - FK

Tak dneska jsem altík vyhodil ven a zítra se jde pro nové relé, první možnost která může být asi kaput :?
smazany clen - FK

Příspěvek od smazany clen - FK »

Pokud ti nesvítí kontrolka baterky (dobíjení) zkontroloval bych jestli je ta žárovka ok protože pokud ne altík se nemůže nabudit a tedy dobíjet
maniaX - FK

Kaliban123 píše:Pokud ti nesvítí kontrolka baterky (dobíjení) zkontroloval bych jestli je ta žárovka ok protože pokud ne altík se nemůže nabudit a tedy dobíjet
takže ty myslíš že kvůli žárovky by nešel alternátor???? :o to se mi nějak nezdá ne???
vzal jsem si chytrou knížku do ruky a početl jsem to že když při otočení klíčku nesvítí kontrolka baterky tak:
1: je špatná žárovka a je třeba vyměnit
2: jsou špatné kabely k žárovce nebo konektor
3:je zničený alternátor
TECHart
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od TECHart »

Zkontroloval bych všechny kostřící body. Vypadá to že to má tepelnou závislost. Takže tam někde pravděpodobně dochází k zahřívání spoje!!!! Nebo spíš bych zkontroloval celé silové vedení od baterie až k alternátoru a k pojistkovce a motoru
http://www.m-c.cz - Elektro dodávky pro výstavbu a provoz budov
Atnarfus
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Atnarfus »

Přes žárovku v přístrojovce teče budící proud a když praskne, tak to dobíjí pofiderně.
Jozefj
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Jozefj »

Žárovku lze ověřit snadno jestli je OK.Odpoj kablík z konektoru altíku a dej ho na kostru,po zapnutí klíčku se musí rozsvítit kontrola baterky vždy ,pokud není spálená.Po této kontrole vrať káblík zpět a zapni klíček pokud nesvítí je závada v altíku.
maniaX - FK

Tak problém vyřešen, bylo to relé na alternátoru 8-)
Tim.Oconnor
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Tim.Oconnor »

Měl jsem podobný problém....ulítnul mi uhlík na regulátoru napětí...... :D a začlo se to projevovat uplně stejně.....taky přestalo prvně hrát rádio...totálně to vymlátilo baterku....ale naštěstí jsem dojel.......jediný co mě zarazilo bylo to,že se vubec nerozsvítila kontrolka dobíjení....tím,že je něco v nepořádku...
Odpovědět