Kolísání otáček

Bosch Mono-Motronik
135B, 136B
Petplny - FK

Kolísání otáček

Příspěvek od Petplny - FK »

Asi se budu zas opakovat na téma které je tu dokola.Měl jsem feldu rozebranou do mrtě.poskládal,zapojil nastartoval.po zahřátí si otáčky dělají co chcou.800,1000,1500,1200,1000....vyměnil jsem motorek volnoběhu..nechal auto načíst hodnoty-30s zaplé zapalování studené,i teplé jak mi radili atd.chvilku to pomohlo.Jedu s autem delší trasu a na křižovatce šup a zas je tam 1200...čidla fungují,alternátor dobíjí....tak nevím....vag žádnou chybu nepíše.Chtěl jsem preventivně vyměnit čidlo teploty kapaliny,ale vzhledem k ceně 500 bych raději potřeboval vědět jak vůbec poznám,že je to čidlo špatné....
robin1 - FK

Re: Kolísání otáček

Příspěvek od robin1 - FK »

Čidlo najlepšie otestuješ cez počítač vo VAGu.
Chose

Příspěvek od Chose »

To servo volnoběhu vyměnils za no vé nebo použité?většinou bývá problém ve spínači volnoběhu toho serva,nebo zkus ještě seřídit vůli plynového lanka ;)
Felicie 1.3 BMM 50kw,romantická červená
Petplny - FK

vag nepíše závadu čidla,ani motorku,ten motorek je starší,mám 3,všechny blbnou.......,lanko má vůli tak 1 mm
robin1 - FK

Příspěvek od robin1 - FK »

Na pamäť závad sa moc nespoliehaj. Prekontroluj vo VAGu aj plynulosť nárastu teploty. A hlavne, keď začnú kolísať otáčky, či ukazuje správnu teplotu.
Už som mal v ruke čidlo, ktoré sa po dosiahnutí 70°C "rozoplo". Po ochladení znova nabehlo.
Hrouza - FK

Příspěvek od Hrouza - FK »

Caw ... no já měl ten stejnej problém a to do puntíku.. vyměnil jsem čidlo teploty vody na termostatu bo co toje :) a Mám klid ted mam cca 800+- a nekolísá akorát za studena hned po nastartování to je na 1000 a asi po par minutach se to uklidní a je tam na pohodu 800 jak jsem psal ..
A jeste mi rikali at zkusím haluv snimac ale ten sem nemenil jen to cidlo a udelalo to svoje ;-) A jak tu nekdo psal o vuli lanka tak kamos mi to preventivne reknu to asi blbe "povolil" hned u sani... Rikal tim to muze byt taky ale at to bylo jedno nebo druhy mam po problemu :)
Petplny - FK

ale čidlo na termostatu je jen pro teploměr?čidlo teploty v sání by mělo být to které to vše ovlivnuje...navíc teploměr ukazuje tak jak má.....a halův snímač je pase..ten to neovlivní
Hrouza - FK

Příspěvek od Hrouza - FK »

Jako az tak se v tom nevyznam jen sem psal co me bylo receno abych udelal ja to udelal a vysledek byl ten ze je vse ok .. tot vse :)
xXxTRA - FK

Příspěvek od xXxTRA - FK »

Petplny píše:ale čidlo na termostatu je jen pro teploměr?čidlo teploty v sání by mělo být to které to vše ovlivnuje...navíc teploměr ukazuje tak jak má.....a halův snímač je pase..ten to neovlivní
pokud je auto "novejsiho typu" tak ma plastovy domek termostatu a cidlo na nem ma 4 vyvody a podava udaje jak pro budi, tak pro RJ
Petplny - FK

to má mpi..dneska to nedělalo.....asi jak se to víc zahřeje tak se to zvedne.....ach jo
Kuladmin
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Kuladmin »

Ten plastovej domek maji i BMM !!To jen tak na okraj.
Naposledy upravil(a) Kuladmin dne úte 01. lis 2011 18:59:11, celkem upraveno 1 x.
Petplny - FK

já mám kovový....budu to sledovat a uvidím ......
xXxTRA - FK

Příspěvek od xXxTRA - FK »

o to jde, pokud mas plastovy domek, vymenis cidlo teploty tam a vyreseno... pokud kovovy, vymenis cidlo teploty na sacim potrubi ze zadu a melo by to problem vyresit... jak si napsal cidlo polohy klikovky to neovlivni, jeste tak skrtici klapka, coz si zkousel vyresit vymenou motorku volnobehu...

moje poznatky s cidlem teploty byly takove, ze jsem jej odpojil a zkusil vyjet nadrz bez nej (v nouzovem rezimu) a reknu, kolisajici volnobeh je proti tomu paradicka :D - auto sice volnobeh drzelo cca na 1000rpm, po pridani plynu melo tentenci chcipnout (priliz chuda nebo bohata smes - to sem nevysledoval) ale po kopnuti plynu z volnobehu na podlahu se ozval sileny zvuk jak motor taha zvuk a zacal chrochtat... malem chcipl, po zahrati se to nezlepsilo... na plyn tyto vady zmizely
Ganisek - FK

Příspěvek od Ganisek - FK »

Nechci zakládat nové téma tak napíšu sem...
Mám též problém s volnoběhem a dušení při přidání plynu.. Dříve to bylo převážně až po druhém nastartování při takovém tom popojíždění ve městě, bylo to celkem dost otravné tak jsem se pustil do oprav. Vyměnil jsem víčko rozdělovače, VN kabely, čidlo teploty pro ŘJ (1.3 BMM), vyčištil kontakty a ukostření prostríkal VDckem a seřídil rozdělovač s HÚ prvního válce. Po nastartování se ted chová následovně: Prvních pár minut otáčky drzí na tech 1100 (+ - 100) beze změn i když přidávám plyn otáčky se vrátí asi na 800 ale řj si je hned srovná zase na 1000 1100. Po těch pár minutách kdy se začne zvyšovat teplota otáčky klesají což by mělo být asi správně nebot se dostávám na provozní teplotu. Do 70stupnu otáčky klesnou tak cca na 800. Nad 70-80 je to už děs, otáčky jsou asi 500 skáčou sem tam jak má řj snahu udržet volnoběh a často klesají až na 0 odkud si je zase vytáhne zpátky, občas se to nepovede a motor chcipne.. Když jsem chtěl otáčky udrzet pedálem konstantně třeba na 1500 tak taky zacaly padat az k 0 a pomohlo jenom pustení pedálu a zase seslápnutí aby se to neudusilo. Zítra mám ještě v plánu výměnu palivového filtru, ale pochybuji ze tím se závada vyřeší. Neví někdo a nejlépe co nejpřesněji kde by mohl být problém? A na co se zaměřit či zadarmo doma zkusit opravit.. budu rád za každou radu
Montimuf - FK

Příspěvek od Montimuf - FK »

Zadarmo bych doma Zkusil změřit odpory čidla teploty :)
AlesH

Příspěvek od AlesH »

Zdravím, mám také problém s kolísání otáček a to na volnoběh, chvíli je vše v pořádku a najednou z ničeho nic vyletí otáčky úplně vysoko a drží se. Po prošlápnutí plynu se otáčky vrátí na původní hodnoty je to 1.3MPI
Odpovědět