Prosim poraďte . Za každou radu budu vděčnej . Dik
Motor vynechává . . .
- DuDe
- Kontaktovat uživatele:
Motor vynechává . . .
Zravičko . . . Potřeboval bych radu . . . Mam fel 1.3 BMM ,r.v.94,50kw + LPG. . . A poblém je ten ,že při rychlém sešlápnutí plynu motor jakoby vynechavál a přidusí se . . . Při plynulém sešlápnutí to udělá jen občas . Svíčky,kabely,vzduchoví filtr ,víčko rozdělovače a palec to vše je vyměněno . . . I modul zapalování jsem zkoušel vyměnit z jine feldy a problém pořád zůstává . Zavada se projevuje i na benzín i na LPG , na benzín to není tak znatelny . . . Už nevím co vyměnit . . . Jinak motor je po GO (výměna kroužků,rozvodu.zbroušená hlava, komlet přetěsněn . )
-
Jozefj
- Kontaktovat uživatele:
Re: Motor vynechává . . .
A je dobře seřízený lpg,tohle vypadá, že když se rychle sešlápne tak to není schopné si rychle přisát plyn a je prodleva v motoru.
- DuDe
- Kontaktovat uživatele:
Myslim že ne . . . ono to dělá i na benzín . . . A dělá to hlavne při zahřátym moturu . . .
-
mause
- Kontaktovat uživatele:
a co klapka?
bylo: felinka lechce poladěná...Myška
je: octule v kombajnu 1,9 tdi ALH zatím 66kw/90 hp + SPRINT 769...Chrochtadlo
:-)
http://www.youtube.com/watch?v=cIemgwmRgxk
Jawinka 350/638 -> 639
hranatá felicie - červený drak
je: octule v kombajnu 1,9 tdi ALH zatím 66kw/90 hp + SPRINT 769...Chrochtadlo
:-)
http://www.youtube.com/watch?v=cIemgwmRgxk
Jawinka 350/638 -> 639
hranatá felicie - červený drak
- DuDe
- Kontaktovat uživatele:
na klapku jsem se díval z vrchu a nevypadala že by byla zašpiněná , nevim jak vypadá z té druhé strany . . . myslis že by to mohlo být tím ?
-
Teea - FK
Klapka z hora vedsinou nevypada ze by byla spinava pozna se to az kdyz se vymontuje a podiva se pres ni proti svetlu. Pokud pres ni neprosvita svetlo je zanesena a je treba vycistit.
-
Teea - FK
Nicmene kdyz to dela pri zahratym motoru co takhle cidlo teploty chlad. kapaliny popripade nasavaneho vzduchu.
- DuDe
- Kontaktovat uživatele:
To ja jsem tu klapku jen tak letmo skouknul ,tak to o vykendu rozdělam a vyčistim . . . potom kdyžtak skusim ty čidla. Ale nechápu jestli čidlo muže mit s timto problemem spojitost . . . . . .
Klapka u BMM by měla být čistá, stříká na ni benzín...
Napadá mě, co třeba falešný vzduch na sacím potrubí?
Napadá mě, co třeba falešný vzduch na sacím potrubí?
- DuDe
- Kontaktovat uživatele:
Falešný vzduch ? Dnes jsem to jen skouknul a viděl jsem že mi ten plast v kterym je filtr drží jen na dvou šroubech ze tří . . . Takže se hýbe a je hodne pravděpodobny že by to mohlo nasávat . . . To by mohlo mít vliv ??? 
-
lucifer
Mám podobnej problém ! Jinak taky jsem dělal klapku ,měnil svíce atd.a nic !!! Dneska jsem koupil a namontoval nové čidlo otáček ! Byl jsem to projet a zatím ok ! Na tom starým byl zespoda bordel asi oxidace nebo co tak jsem ho očistil a schoval možná to jenom špatně snímalo přes ten svinec !!! Jinak doufám,že to je konečně ono jinak mě už asi jebneDuDe píše:Falešný vzduch ? Dnes jsem to jen skouknul a viděl jsem že mi ten plast v kterym je filtr drží jen na dvou šroubech ze tří . . . Takže se hýbe a je hodne pravděpodobny že by to mohlo nasávat . . . To by mohlo mít vliv ???
- DuDe
- Kontaktovat uživatele:
Čidlo otáček . . . No skusim a uvidim . . . Pokud rikaš že to tobě přestalo ,tak ja už nemam co ztratit ,vyměnim čidlo . . . A kolik stojí to čidlo ?lucifer píše: Mám podobnej problém ! Jinak taky jsem dělal klapku ,měnil svíce atd.a nic !!! Dneska jsem koupil a namontoval nové čidlo otáček ! Byl jsem to projet a zatím ok ! Na tom starým byl zespoda bordel asi oxidace nebo co tak jsem ho očistil a schoval možná to jenom špatně snímalo přes ten svinec !!! Jinak doufám,že to je konečně ono jinak mě už asi jebne
-
lucifer
Čidlo otáček 560 kč .....je zvrchu na převodovce ! Zatím to neřeš ,zitra jedu dálkovou cca 100 kmDuDe píše: Čidlo otáček . . . No skusim a uvidim . . . Pokud rikaš že to tobě přestalo ,tak ja už nemam co ztratit ,vyměnim čidlo . . . A kolik stojí to čidlo ?
- DuDe
- Kontaktovat uživatele:
No tak jsem utěsnil sací potrubí ,takže fakt že by to přisávalo flešnej vzduch nepřipadá k uvahu . . . Tak zitra skusim vyměnit ten snimač otaček ,bracha ma taky feldu tak si ho pučím od nej a uvidim . . .
-
claude
Zdravim, mam problem na 1,3 mpi, motor mastartujem za studena prejdem par sto metrov a motor zacne vynechavat a netaha. Potom ked zastavim a znova nastartujem uz je to ok. Co to moze byt? Uz som vymenil sviecky, palivovy filter aj cerpadlo, vycistil som klapku, skontroloval potrubie a furt to robi. Pred tym mi motor skapinal pri zoslapnuti plynoveho pedalu na podlahu. Ma niekto taku skusenost? Moze to byt lambda sonda? 
- DuDe
- Kontaktovat uživatele:
Začíná mě pohlcovat zoufalství . . . Motor furt vynechává a střílí do sání - vyměněno už : svíčky , kabeli , palec rozdělovače , víčko rozdělovače , filtry , seřízený ventily , oskoušenej snímač otáček z jiného vozu , zapalovací cívka taky ozkoušená , zkoušekl jsem i odpojit lambda sondu , restartovat řídící jednotku . Jedině snad ještě termostat , jsem se dočetl tady na foru že by to mohl dělat ,ale moc tomu nevěřím . Nebo ještě něco ve smyslu posunutej rozvodovej řetěz o zub ,nebo tak něco , něco takového jsem taky našel na foru . Tak tedy prosím o každou radu . . .
Jinak pro obraz 1,3 BMM 50kw LPG ,závada se projevuje jak na LPG tak na benzín , Motor po GO .
Jinak pro obraz 1,3 BMM 50kw LPG ,závada se projevuje jak na LPG tak na benzín , Motor po GO .
-
smazany clen - FK
Hele,nemáš náhodou po té GO blbě natočenej rozdělovač?.Když sundáš víčko,tak na hraně tělesa rozdělovače je ryska(zářez),která určuje pozici 1.válce v horní úvrati.Tam musí směřovat střed palce při horní úvrati prvního válce.Jestli to po té GO někomu kapku neujelo.Kabely pak pálí 1-3-4-2.Ale možná se mýlím,ale nic jinýho mě už nenapadá.DuDe píše:Začíná mě pohlcovat zoufalství . . . Motor furt vynechává a střílí do sání - vyměněno už : svíčky , kabeli , palec rozdělovače , víčko rozdělovače , filtry , seřízený ventily , oskoušenej snímač otáček z jiného vozu , zapalovací cívka taky ozkoušená , zkoušekl jsem i odpojit lambda sondu , restartovat řídící jednotku . Jedině snad ještě termostat , jsem se dočetl tady na foru že by to mohl dělat ,ale moc tomu nevěřím . Nebo ještě něco ve smyslu posunutej rozvodovej řetěz o zub ,nebo tak něco , něco takového jsem taky našel na foru . Tak tedy prosím o každou radu . . .
- DuDe
- Kontaktovat uživatele:
Moc jsem to nezkoumal ,ale když seřizoval ventily tak se mi to zdálo v pořádku . . . Ale nedělá to pravidelně třeba jednou z pěti sešlápnutí plynu . Už mě taky nic nenapada . . . Proto jsem pro každou radu . . .JoS píše: Hele,nemáš náhodou po té GO blbě natočenej rozdělovač?.Když sundáš víčko,tak na hraně tělesa rozdělovače je ryska(zářez),která určuje pozici 1.válce v horní úvrati.Tam musí směřovat střed palce při horní úvrati prvního válce.Jestli to po té GO někomu kapku neujelo.Kabely pak pálí 1-3-4-2.Ale možná se mýlím,ale nic jinýho mě už nenapadá.
- DuDe
- Kontaktovat uživatele:
Je možné aby šlo auto nastartovat s odpojeným snímačem chladící kalpaliny ? Ja ho odpojil auto nastartoval ,ale problém nadále zůstal . Nemůže to být teda problé přímo ve střikovaní , nebo tak něco ? Asi skusím diagnostiku . . .
Přátelé mě to dělá to samé. Taky jsem měl loni GO motoru. Teď se to chová tak že při zahřátí musím před rozjetím přišlápnout plyn. Motor se zakucká a pak běží. Vše co jste tu už vyjmenovaly mám už taky dávno nové. Na volnoběh to taky neběží zrovna uplně harmonicky a při jízdě taky občas při zrychlování škubne. Dokonce občas pozoruju že mi to pálí do výfuku. Když jsem to posledně projížděl, tak mi vag ukázal poruchu na volnoběžném spínači - přerušení, nebo zkrat na plus. Koupil jsem teda nový nastavovač škrtící klapky s volnoběžným spínačem a zítra to namontím a uvidím. Jsem zvědav, pač mé zoufalství trvá už 3 roky. Bleeee
http://www.m-c.cz - Elektro dodávky pro výstavbu a provoz budov
-
housle
DuDe píše:Je možné aby šlo auto nastartovat s odpojeným snímačem chladící kalpaliny ? Ja ho odpojil auto nastartoval ,ale problém nadále zůstal . Nemůže to být teda problé přímo ve střikovaní , nebo tak něco ? Asi skusím diagnostiku . . .
Můj tip LAMBDA !!!
Lambdu už jsem vyměnil projistotu dvakrát. Takže tím to nebude. Dokonce i když je odpojená tak se to chová stejně.
- DuDe
- Kontaktovat uživatele:
3 roky ??? Ja se s tim seru teprv pul roku a už jsem z toho na prašky !!!Určitě pak napiš jak jsi dopadl ? Už mě to dost štve , pač auto jede jinak uplně nádherně ,ale to škubání a střílení mě celou jízdu znechucuje . . .TECHart píše:Přátelé mě to dělá to samé. Taky jsem měl loni GO motoru. Teď se to chová tak že při zahřátí musím před rozjetím přišlápnout plyn. Motor se zakucká a pak běží. Vše co jste tu už vyjmenovaly mám už taky dávno nové. Na volnoběh to taky neběží zrovna uplně harmonicky a při jízdě taky občas při zrychlování škubne. Dokonce občas pozoruju že mi to pálí do výfuku. Když jsem to posledně projížděl, tak mi vag ukázal poruchu na volnoběžném spínači - přerušení, nebo zkrat na plus. Koupil jsem teda nový nastavovač škrtící klapky s volnoběžným spínačem a zítra to namontím a uvidím. Jsem zvědav, pač mé zoufalství trvá už 3 roky. Bleeee
- DuDe
- Kontaktovat uživatele:
Byla tady rada odpojit Lambdu , což jsem provedl a závada stále přetrvává. . .housle píše:
Můj tip LAMBDA !!!
Tak zoufalství pokračuje dál. Motor se lehce sklidnil a reakce na plyn se velmi srovnala. Bohužel to cukání a občasné střelení do výfuku nepřestalo. Na vagu jsem měřil hodnoty a při prošlápnutí plynu a onom zacukání jsem viděl že zážeh je až třeba 5 až 12 stupňů za horní uvratí. Proč to ale pálí takhle pozdě už prostě nechápu. Za jízdy je vše v klidu a auto jede skvěle. Nevím, už jsem zkusil snad vše. Loni byla Go, takže celý motor byl venku a všechny kostřící body se dotáhly. Jestli pak někdo na to přijde
- DuDe
- Kontaktovat uživatele:
Takže co těd s tím ? Kdo poradí . Každopádně zkusím snímač teploty chladící kapaliny a termostat a uvidím . Ale takoé bezhavé zkoušení součástek nic neřeší . Už jsem v podstatě vyměnil vše co se dalo a nic . Jedině mi zbývá vyměnit celé auto . . .TECHart píše:Tak zoufalství pokračuje dál. Motor se lehce sklidnil a reakce na plyn se velmi srovnala. Bohužel to cukání a občasné střelení do výfuku nepřestalo. Na vagu jsem měřil hodnoty a při prošlápnutí plynu a onom zacukání jsem viděl že zážeh je až třeba 5 až 12 stupňů za horní uvratí. Proč to ale pálí takhle pozdě už prostě nechápu. Za jízdy je vše v klidu a auto jede skvěle. Nevím, už jsem zkusil snad vše. Loni byla Go, takže celý motor byl venku a všechny kostřící body se dotáhly. Jestli pak někdo na to přijde
Chlapy je možné že by to mohl být problém s ŘJ? Vag ukazuje teplotu z čidla pro ŘJ, tudíž při srovnávání to ukazovalo správně. Otáčky to bere taky asi podle hallova snímače, jestli se nějak mýlím opravte mě prosím někdo. Vše se chová normálně. Ale zaráží mě ten pozdní zážeh. Podle všeho jsou všechna čidla v pořádku, tudíž mi zbývá už jen zjistit proč ŘJ občas pozdě pálí. Je tu někdo kdo se ŘJ zabývá? Kdo se třeba setkal s těmito problémy?
- DuDe
- Kontaktovat uživatele:
Dnes se mi na auto koukl mechanik . První co konstatoval bylo, že mi auto brble jak traktor
. Neměl pochopení pro výfuk bez středního tlumiče a koncovku Soieta .
No ale k veci řekl jsem mu co všechno jsem měnil a co je autu . Tak to chvilu prohlížel a pak teda řekl že by to mohlo být těsnění mezi svodama a středním dílem . . . Že to přisává falešnej vzduch . Tak jsem koupil těsnění a skusím vyměnit . . .
To už jsem zkoušel loni. Třeba to u Tebe pomůže. U mě se to projevilo opět jen o trochu vyrovnanějším chodem. Ale cukání tam stále je.
- DuDe
- Kontaktovat uživatele:
Myslim si že se to tím těsněním nespraví . To je muj názor . Každopádně těsnění stojí 60kč tak proč to neskusit . . . Asi to vyměnim po vykendu a dam vědět . . . Mam i novej termostat . Takže po Felicaklub srazu se na to vrhnu . . .
Ten občasný pozdní zážeh může mít na svědomí snímač klepání. Může být vadný, ale může taky brát nějaké jiné zvuky a vyhodnocovat je jako klepání, a řj na základě toho snížuje předstih.
-
Radon - FK
Tak se taky přidávám do klubu "vynechávačů"... mně auto dělá úplně to samé, když se chci někdy rychle rozjet, tak mi to někdy vynechá a auto prostě nejede.. na křižovatkách je to pak někdy sranda..
já mám na auta smůlu.. před feldou jsem měl peugeota 309 2.0 GTI 88 kw auto taky cukalo a něchtělo po přidání plynu jet.. všeci radily ať taky vyměním zapalovací kabely (stály asi 2500 kč) apod. nakonec to vyřešil jeden autoelektrikář, který mi našel v motoru jemně prasklou hadici (asi od sání).. auto pravděpodobně sálo falešnej vzduch.. poté co jsem to vyměnil tak auto jezdilo v pohodě další 3 roky než jsem ho prodal a koupil si feldu
Někdy se ale stane, že některé závady vyřeší až koupě nového autí .. u mě to - NEHROZÍ.. DĚLÁ MI TO JEN OBČAS TAK TO PŘEŽIJU
já mám na auta smůlu.. před feldou jsem měl peugeota 309 2.0 GTI 88 kw auto taky cukalo a něchtělo po přidání plynu jet.. všeci radily ať taky vyměním zapalovací kabely (stály asi 2500 kč) apod. nakonec to vyřešil jeden autoelektrikář, který mi našel v motoru jemně prasklou hadici (asi od sání).. auto pravděpodobně sálo falešnej vzduch.. poté co jsem to vyměnil tak auto jezdilo v pohodě další 3 roky než jsem ho prodal a koupil si feldu
Někdy se ale stane, že některé závady vyřeší až koupě nového autí .. u mě to - NEHROZÍ.. DĚLÁ MI TO JEN OBČAS TAK TO PŘEŽIJU
- DuDe
- Kontaktovat uživatele:
Tak u mě je problém vyřešen !!! Konečne !!!! Už jezdím bez problémů !. . . Přestalo mě bavít bezhlavé zkoušení dílů . Odvezl jsem to do servisu kde dělají LPG . Vyměnili membrány vyčistili regulátor plynu,směšovač , seřidili ventily , seřidily LPG , pro jistotu vyměnily svíčky (původni měli tak 15tis) , vzduch filtr , palec rozdělovače , a nějaké drobnosti . . .
Takže když to zhrnu tak než jsem se zbavil toho cukání jsem vyměnil , svíčky 2x , kablely , palec rozdělovače 2x , výčko rozdělovače . Ozkoušel jsem cívku , snímač otáček , lambdu z bráchovýho auta . . . No je toho dost . Ale už jezdím v pohodě .
Takže když to zhrnu tak než jsem se zbavil toho cukání jsem vyměnil , svíčky 2x , kablely , palec rozdělovače 2x , výčko rozdělovače . Ozkoušel jsem cívku , snímač otáček , lambdu z bráchovýho auta . . . No je toho dost . Ale už jezdím v pohodě .
Takže jsem pokročil do stavu kdy se s autem v nízkých otáčkách nedá jezdit. Do 2000 ot/min to skáče jak nadmutá koza. Na volnoběh to hází celým autem a je slyšet že to taky vynechává. Obvykle to na semaforu chcípne, protože když vždy šlápnu na plyn tak se to udusí. Je to šílený. Jezdím teď s feldou šílené štreky a tak to není moc sranda. Ale zase má to jednu pozitivní věc. Jelikož jezdím víceméně po dálnicích a tam rychlost většinou neklesne pod 160 tak mi to tolik nevadí. Ale co jsem zjistil je že mi klesla spotřeba. Můžu to hnát od Ostravy do Prahy a zpět a prostě na celou nádrž najedu minimálně 500 km. Což se mi kdysi nedařilo a na nádrž jsem najel sotva 400. Ale po městě se s tím vážně moc jet nedá. Já už si s tím nevím rady.

- DuDe
- Kontaktovat uživatele:
Tak to vubec nezavidim ja už si s podobným problémem užil dost . Jenže mě to dělalo na plyn i na benzín . Ale po výměně membrán a seřízení LPG se vše srovnalo , je fak že jsem v autě vyměnil spustu dílů , viz víše . . . Už jsem byl taky na pokraji zufalství a feldu jsem jen proklínal . . .
-
Teea - FK
"Na volnoběh to hází celým autem a je slyšet že to taky vynechává."
Hele je to MPI nebo BMM. Pokud Mpi zkusil bych jit po vstriku jestli neni vadny. Pokud si to jeste nezkousel.
400km na plnou nadrz ? TO jako fakt. A mi se nelibilo kdyz to slo pod 550
Hele je to MPI nebo BMM. Pokud Mpi zkusil bych jit po vstriku jestli neni vadny. Pokud si to jeste nezkousel.
400km na plnou nadrz ? TO jako fakt. A mi se nelibilo kdyz to slo pod 550
je to BMM a ještě to střílí do výfuku. chjo
- DuDe
- Kontaktovat uživatele:
Mě to střílelo taky . Jeden typek ze servisu říkal že by to mohlo dělat těsnění mezi katem a středním dílem výfuku . Nebo nějaká netěsnost na výfuku. Prej by to mohlo přisávat falešnej vzduch . . . . Ale co je na tom pravdy to nevim . . .
-
smazany clen - FK
ty pozdní zápaly a střílení, to by ukazovalo na posunutej palec rozdělovače neboli rozštelovanej předstih ne??
- DuDe
- Kontaktovat uživatele:
Přesdtih si upravuje řídící jednotka sama . . .
-
smazany clen - FK
Na 1,3 BMM???? K čemu tam teda je ten rozdělovač??? Ten přece přesně určuje, v které chvíli zapálí která svíčka. A pokud s ním někdo o pár stupňu otočil a je rozštělovanej, zapálí svíčka ve špatné chvíli a dochází k detonacím a střílení do výfuku. Nebo fakt uvažuju úplně blbě??
Předstih si upravuje Řj. Palec jen rozděluje jiskru na válce. Hlavně všechny ty potíže to dělá od volnoběhu do cca 2000 ot/min
- DuDe
- Kontaktovat uživatele:
Me to dělalo neplechu jen při rozjezdech . . . Po rozjetí jelo vše OK
- AirWolf
- Kontaktovat uživatele:
Nezkoušel si kouknout na vstřikovací ventil? Jestli není zanešenej? Já po tom co mi to posledně přestalo jet úplně vyměnil a vyčistil naprosto vše, tak bylo ve ventilu docela dost bordelu.
Visions in Blue
mě to taky dělá největší problémy při rozjezdech. A nebo když brzdim motorem a pak šlápnu na plyn tak se to přidusí a pak to jede ok. Kdyby byl zanešený vstřik tak by to podle mě nestřílelo do výfuku. I když možná se mílím
No takže dnes jsem se už pěkně naštval a zase vyměnil víčko rozdělovače, palec a kabely ke svíčkám. A světe div se ono to už nestřílí a nekucká. Jsem zvědav jak dlouho to zase vydrží. Ten motor má těchto součástek větší spotřebu jak benzínu
- DuDe
- Kontaktovat uživatele:
Tak aspon ze tak . . . Ja do toho taky nastrkla peněz než jsem to dal do kupy . . . . Je to na ho*no skoušet vyměnovat jednu věc vedle druhé . Ale nakonec nic jinyho nezbívá . . .
-
Felda
Mám problém když je auto studené tak při nastartování klesají otáčky a začne škytat a vynechávat,ale když se to malinko ohřeje je to ok!!!asi po půl roce oprav a seřizování jsem zjistil, že byla vypadlá hadička od podtlaku vezpod platové misky na vzduchový filtr,hallův snímač to nebude,protože ten když je špatný tak auto chcípne tak koukněte na hadičku od podtlaků
-
Goodicek
- Kontaktovat uživatele:
Zdar. Sice je to starší téma, ale nebudu zbytečně zakládat nové. Jezdim na LPG a pod 2 tisíce otáček motor hodně cuká, nedá se s tím moc jet. Jakmile je to 2500 a víc už je to většinou v pohodě. Dnes se to cukalo i když jsem jel po rovině a měl jsem tam těch 2000-2500 ot.... Pokud šlapu na plyn fakt z citem prostě jen mírně tak je to většinou v pohodě, ale jakmile přišlápnu víc, nebo až na zem tak to začne dělat. řekl bych že když přepnu na benzin nedělá to nic a auto jede v pohodě, aspoň jsem si ničeho nevšiml, necukalo to, a to jsem to dnes zkoušel. Svíčky budu teprve měnit příští týden. mám tam champion RC9YC. zkoušel jsem je vyčistit ale nepomohlo to, vůbec.