Olej v okolí klapky
Olej v okolí klapky
Ahoj všiml jsem si že mi od někud teče olej po motoru když jsem bádal od kud tak jsem zjistil že je k.o. těsnění ventylů a když už jsem měl dole takovej ten plastovej dekl nad motorem tak jsem si všiml že v okolí klapky je hodně ale vážně hodně oleje nevíte někdo čím by to mohlo bejt a jak se toho zbavim předem díky za radu
ŠKODA FELICIA 1.6 MPi - Zelená metalíza 9595
ŠKODA FELICIA 1.6 MPi - Stříbrná
RENAULT EXPRES / RAPID 1.9D - Modrá
SIMSON S51 ENDURO - Bílá / Černá
ŠKODA FELICIA 1.6 MPi - Stříbrná
RENAULT EXPRES / RAPID 1.9D - Modrá
SIMSON S51 ENDURO - Bílá / Černá
Re: Olej v okolí klapky
ségry 1.6ka to má taky. Vyřešil jsem to tak, že jsem udělal odvětrání klikovky do plechovky.
- el.tomas
- Kontaktovat uživatele:
Takže myslíš, že je nefunkční odlučovač oleje? Hadici jsem dával loni novou a když do ní sáhnu prstem tak je suchá..
Felicia 1.6 Sportline
-
pavol52 - FK
Neplníš olej na rysku MAX?? Keď je oleja veľa, odvetrávacou hadicou kľukovky sa do klapky tlačí olej. Do 1,6-ky neplniť viac ako medzi rysky MAX a MIN, to zodpovedá objemu cca 2.7l motorového oleja.
- el.tomas
- Kontaktovat uživatele:
Naopak, držím rysku oleje na minimu.. Bohužel budou špatný gufera na ventilech, tím asi začnu a pak se uvidí..
Felicia 1.6 Sportline
-
Návštěvník
Zajímá mne, zestli ti pomohlo vyměnit ty gufera od ventilů. Taká mi totiž teče olej kolem klapky.
- Atnarfus
- Kontaktovat uživatele:
Jestli je vyměnil, tak to nepomohlo. Gufera na ventilech nemohou mít na zanášení klapky olejem vliv. Olej do klapky se dostává odvětráním z klikové a to je na opačném konci motoru.
Jestli odvětráním valí opravdu velké množství oleje, tak jsou v háji pístní kroužky a fouká to dolu pod písty. Dá se to snadno ověřit. Stačí při nastartovaném motoru odpojit hadici odvětrání od sacího potrubí a jestli to hodně fouká, je to jasné.
Jinak ale zaolejovaná klapka a okolí je u tohoto motoru normální.
Jestli odvětráním valí opravdu velké množství oleje, tak jsou v háji pístní kroužky a fouká to dolu pod písty. Dá se to snadno ověřit. Stačí při nastartovaném motoru odpojit hadici odvětrání od sacího potrubí a jestli to hodně fouká, je to jasné.
Jinak ale zaolejovaná klapka a okolí je u tohoto motoru normální.
ještě sem neviděl žádnou 1.6 co by to měla okolo klapky čisté, teď sem kupoval klimu z auta co měla najeté 100tisíc a ta klapka byla komplet od oleje
Škoda Felicia 1.6 GLX - ABS, 2xairbag, servo, el.okna, zrcatka, alarm Magicar s dálkovým startem..
- Atnarfus
- Kontaktovat uživatele:
Dvě 1.6 jsem jezdil od funglovky a zaolejované to bylo snad už v autosalonu
Pamatuji si, že to mělo najeto pár tisíc kilometrů a všiml jsem si omaštěné klapky. Začal jsem pátrat čím to a ono je to blbě vyřešeným odvětráním.
Pamatuji si, že to mělo najeto pár tisíc kilometrů a všiml jsem si omaštěné klapky. Začal jsem pátrat čím to a ono je to blbě vyřešeným odvětráním.